VILL DU HA EN NY MAN?

LYSSNA PÅ PENNTRICKET TILLSAMMANS MED POJKVÄNNEN! 


Har fått så jävla många mail från kvinnor som lyriskt meddelar att deras killar förändrats efter att ha lyssnat på podden. Har även fått massa mail från killar som tackar för podden och säger att de äntligen fattar. Nu är min feminism kvinnotillvänd dvs jag skiter i männen men ändå, hajjar ni hur häftigt detta är? 

Och vet ni vad som är ännu häftigare? Att jag inte kompromissat överhuvudtaget med mig själv, mina åsikter eller hur jag förmedlar dem. Visst nu har jag en röst len som honung men jag har inte haft nån god jävla ton och jag har inte anpassat tonen eller orden eller nåt. Och män lyssnar. 

Så tips till er! 

(Och en pik till alla som ba "hallå vill du inte nååååå uuuuut till männen hallå männen dååååå?) 

Män älskar mig. Yes they do. 

Maria Källberg

Jag återberättar mycket från podden till min sambo som är man. Du är fantastiskt inspirerande och du har fått mig att inte heller kompromissa och linda in åsikter och fakta. Kram på dig. =)

Ellen

Alltså OM jag någonsin träffar en kille som jag vill ha att göra med ska han få lyssna på denna podd. Varenda avsnitt. Och sen ska vi ha studiecirkel.

Evelina

Du är bäst.

Trine

Mina erfarenheter är inte så positiva. När jag försökte dela dina och mina feministiska tankar med min sambo så gick han i baklås. Nu har vi separerat. Kanske bäst så. Jag vet inte.

Svar: Det är definitivt bäst så
Lady Dahmer

Loanne

Min man diggar dig, och han hatar män mer och mer 😊 Tack för allt du lär oss!

Jossan

Trine: skaffa dig en kvinna istället!

P

Jag är man och läser din blogg. Tusen tack för att du fått mig att förstå vilket svin jag är.

Svar: 😘
Lady Dahmer

katarina

LD du är så jävla läcker o skarp! ha ha, ja din röst är verkligen len som honung och lirkar sig in i våra medvetanden, kvinna som man! Du är en revolution, en ny era för vårt samhälle, ett sånt lyft i vår familj! Min man lyssnar och förstår och han är en riktig gammal alfa hane av rang! You go girl! Swishar över en slant till dig idag. Tack för det du levererar.

Svar: ❤️😊
Lady Dahmer

Emma

Jag och min kille lyssnar på er podd och har härliga "diskussioner" efter avsnitten där vi håller med er om allt :) Hehe. Älskar! Så just han va ganska lätt då vi redan tycker lika. Men däremot har jag lyckats preach:a för många av mina tjejkompisar! Och en och annan man så han blev tyst. Lika härligt varje gång! Sluta aldrig podda!

Linp

Trodde att jag hade mina ögon på vid gavel innan jag började läsa och lyssna på dig/er. Men dom behövde öppnas ytterligare!! Njuter varje sekund men samtidigt - man blir ledsen också att det är så här. Önskar att det fanns t-tröjor att köpa med texten "Penntricket" på, eller fixa en själv? All reklam är bra reklam säger man ju......På tisdag är det lön och du får ett bidrag.

MY

Tips på ämne för podden: Att vara feminist och dejta. (Det är ett helvete. Ska man orka utbilda? Hur ska man annars hitta någon att känna närhet till? Jag har ingen färdig feminist att dejta :( HJÄLP!!!!!)

Jossan

Det är lika bra att vara ärlig från början. Sedan är inte män värda att dejta.

Helen

Hej! Jag undrar om du tänkt på, och i så fall vad du har för teorier om, hur ojämställdheten uppstod från allra första början... Visst, det är bättre att nyttja tid och kraft att försöka åtgärda läget som det är just nu, men jag funderar personligen på hur det egentligen kom sig. Om det går att finna historiska skeenden eller om det är biologiska orsaker eller vad. Man brukar hänvisa till gamla traditioner osv, men jag är nyfiken på hur sådant blev till tradition liksom. (I övrigt är jag måttligt intresserad av historia.) I skolan lär man sig att kvinnor varit förtryckta och att det av olika orsaker (effekter av världskrigen osv) blivit bättre, med rösträtt, förvärvsarbete osv. Men i studiet av kvinnans roll startar hon som redan förtryckt. (Nu är det ju mycket annat som man också "hoppar över" vad gäller förtryck och brist på jämställdhet men i alla fall...)

Nina

Lyssnar på avsnitt 5 av podden nu och ni diskuterar leksaksbilarnas vara eller icke vara i hemmet. Mitt barn älskar bilar men han leker rollekar med dem. Han ger dem olika namn och spelar upp olika scener ur sin vardag och bearbetar saker som hänt. På samma sätt som jag lekte med gosedjur. Han har gosedjur och dockor, men av någon anledning väljer han bilarna för de här rollekarna. Hade han använt bilarna o lekt de här "bröllekarna" hade jag nog tagit bort dem. Jag har aldrig köpt bilar själv till honom utan det introducerades av andra familjemedlemmar. Håller helt med dig om att han såklart påverkas av samhället att gilla bilar. Vet även att de har bilar på föris.

Sträcklyssnat på podavsnitt 1-5 idag. Så bra podd tack för det!!

J

Tycker som MY kanske ett Penntricket möter med hur man ska dejta som feminist? (I o med att ni inte är på "dejtingmarknaden" själva ;) . Vore intressant, för det första finns det män som är feminister och vart kan man isåfall hitta dom? Blir ju jobbigt om man ska kivas eller behöva utbilda om allt. Jag känner ingen man som är feminist, alla är rätt anti det hela och har tänkt på vart man kan träffa nytt folk med samma åsikter.

Hmm

Helen: Jag skulle kunna berätta rätt mycket för dig om jag bara hade tid och ork. Jag kan säga så mycket att det värsta för kvinnorna på den europeiska plattan så var intåget av kristendomen katastrof för självständighet och jämställdheten.

Få se om vi kan ta mer om det en annan dag.

Maria

Helen:

Har fått lära mig att det var människans bofasthet som var den stora katastrofen för jämnställdheten!
När vi gick från att vara ett vandrande folk som inte kunde ha ägodelar var vi rätt jämnställda, män och kvinnor gjorde lite olika saker men båda var lika viktiga, fria etc.

Med bofastheten händer två saker: Ägande och Isolaton.

Ägande: När livet går ut på att bygga upp ett fett arv blir det viktigare att ungen som får ärva verkligen bär på dina gener. Kontroll av reproduktion --> kontroll av kvinnor.

Isolation: När kvinnors arbete flyttas från ett generellt utomhus till ett specifikt hus/gård så isoleras var kvinna för sig. Kvinnor berövas möjligheten att umgås med andra kvinnor, till skillnad från män som fortsätter arbeta utomhus och tillsammans med andra. Denna isolation ger maktlöshet, minskat socialt nätverk, att man inte är med i svängen helt enkelt. Förhindrar kvinnor att dela erfarenheter och hjälpa varandra.

Anonym

Maria: Njaa. Stämmer olika bra beroende på var i världen du befinner dig.

Maria

Anonym:
Jaså, du får gärna förklara hos olika processer sett ut! :)

Johanna

Det låter ju toppen! Så bra om män kan komma till insikt själva så man slipper förklaaaaara☺️👍

e

Det är fan asjobbigt att dejta som feminist, men det antar jag alla feminister som dejtar har erfarenhet av. Då tycker man ändå man är en hyfsad människokännare och inte väljer de uppenbara spånen, men det kommer ändå smygande successivt och drar man upp feminism på 1-3 dejten kan man räkna med att han blir hotad o bara "äh nej hejdå"

My

Det värsta med att dejta som feminist är att man (jag) blir så jävla kategorisk och ba SÄGER DU SÅ, SÅ ÄR DU SÅHÄR OCH DÅ ÄR DU INTE EN PERSON JAG VILL HA I MIN NÄRHET. On to the next. Så sjukt tröttsamt.
Jag kan acceptera många skavanker (tro mig, har ett gäng själv) men feminism är en dealbreaker för mig. En jäkligt jobbig dealbreaker eftersom den eliminerar 98% av männen jag stöter på. 😐😑
Som sagt, vore så intressant att höra fler diskutera det här!

Elly

Vill ha ett poddavsnitt om detta!! Jag minns en relation som jag hade där jag ägnade massa tid åt att kolla feministiska dokumentärer med killen och såna grejer; sånt han tyckte var intressant och så (men tydligen inte intressant nog för att han skulle kolla upp sånt själv, eller ha studiecirkel med sina killkompisar). Han såg det väl som något han gjorde för vår relation; men det var ju jag som bar det största lasset i att ~utbilda honom~ i feminism. Palla dejta män när en ska lägga tid på att inte bara ha en relation utan även vara privatlärare x)

Ulrika

Åhh blev så inspirerad av dessa kommentarer: LD och Cissi bjud in någon som arbetar med historisk feminism och jämställdhet, typ någon slags professor måste finnas i Sverige! Någon som kan förklara hur feminismen har sett ut genom historien, hur ojämställdheten började, kanske kan berätta om olika patriarkat och matriarkat osv osv. HADE VART SÅ SPÄNNANDE och en vinkel som man (jag iaf) aldrig hört talas om eller har läst om någon annanstans!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog