Enhörningsjakt med gott resultat!

En lång dag som avslutas i sängen med restless legs och en bebis som gnager på bröstvårtan. 


Först drog jag in till stan. Alltså de där femtio minuterna på pendeln är ljuv för en småbarnsmorsa. Fatta EGENTID. Lyssna på podd. Andas lungt. Titta ut genom ett fönster. Blunda. 

Jag och Cissi spelade in podd idag. Men det var så jävla mycket teknikstrul att jag bara ville lägga allt på hyllan. Vi fick till slut till ett avsnitt. Hade tänkt spela in två men nej. 

Som ni ser på bilden sitter vi inte ens i studion utan i kontrollrummet. Med en sämre mick. Aja. Det fick gå. Funderar på att köra från laptop i framtiden och då ta med min egna. Vi behöver ju bara studion, inte tekniken där. 


Aja. Efter inspelningen (som blev bra) bar det av till Ösmo för lite quality time med Familjen Blomberg dvs Cissi och barnens farbror tillika Cissis man Linus samt Helmer. Sen var det farmor och farfar, kusin Vincent och Vilmer och farbror Viktor. Och så mina barn och Oskar. 

Vi tog en lång dag på Ösmo plantshop med god vegetarisk buffé och fika och såklart handlade jag två helt fantastiska växter. 

Jag typ samlar på ovanliga växter. Eller samlar gör jag väl inte men jag har ögonen öppna. Enhörningar kallar jag den. Sådana där speciella eftertraktade konstiga eller fina. Som min monstera variegata (remember växtgate) som jag köpte efter min första swishinsamling. 


Men idag hittade jag två helt amazing växter. En Elefantöra. Jag har visserligen två stora och tre bebisar redan men denna var enorm! Lång krokig (??) stam som förgrenat sig (!?!). Jag kunde ej motstå. 

Sen en Zebrakalla. Har aldrig sett en i verkligheten men sett bilder och wow den är så fin!! 

Suz

Åk in till Evies blommor i Nynäshamn, hon har lite udda blommor/växter.

K

Vad heter växten till vänster? Den med runda blad? Fantastisk!!!

Svar: Elefantöra
Lady Dahmer

K

Den stora med runda blad kanske bör tilläggas..:)

P

Men får du bara egentid för podden? Varför kan inte din man lösa av dig oftare än så?

Svar: Min man jobbar ju heltid på vardagarna, sen på helgerna är vi ju båda hemma. Svårt att få egentid när man är just hemma.
Lady Dahmer

alice

fyi till läsare, ELEFANTÖRA= GIFTIG
så har ni husdjur eller små barn måste ni se till att de inte kan komma åt dem. dödade de två jag fick av svärmor med flit för jag kände att om jag hamnar djupt ner i min depression någon dag skulle jag kunna slänga ihop en fin sallad av dem för att ta slut på allt.

Lillastoramig

Elefanttunga är giftig inte öra!

Lillastoramig

https://giftinformation.se/vaxtregister/parasollpilea/

Elefantöra är således ej giftig!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog