Era tummar är valuta för bloggarna!
Mmmmm semestertider! Fast jag har ju alltid/aldrig semester. Även om jag drar ner på skrivandet (och poddandet, vi spelade in flera avsnitt så vi kunde slappna av lite) så måste jag ju alltid vara tillgänglig ändå. Jag får liksom ingen semesterersättning och det här är en färskvara. Om det så handlar om swishpengar eller de extra slantarna jag drar in på annonseringen här i bloggen så är det kronor som är beroende av att jag levererar. 
 
En annan sak som jag tänkte på, när jag läste detta inlägg av Trendenser: "Dags att börja betala bloggarna med tummen?" är att vi som bloggar och är aktiva på sociala medier på det sätt som jag är också är beroende av respons från publiken. Likes, delningar, kommentarer.
 
Som Trendenser skriver:
 
Valutan i vår värld är nämligen inte bara pengar och kronor. Det handlar lika mycket om om engagemang och feedback. Dels emotionellt förstås, som en uppskattande klapp på axeln och en känsla av att bli sedd eller bekräftad. Det behöver vi ju alla lite till mans.
Men det är också viktigt rent ekonomiskt, i form av användarstatistik och "engagement rates". Ni betalar ingenting för det ni får, men vi mäts i hur ni beter er. Eller inte beter er. Och i många fall är det David mot Goliat. Små independentskribenter som kämpar sida vid sida med stora multinationella medieförlag som har monetära muskler och integrerade plattformar, som kan korslänka och dopa antalet sidvisningar och använda smarta tekniska tricks för att få till snygga siffror mot annonsörerna. 
Vi som inte har allt det, vi har bara er läsare. Och era tummar.
Tänk gärna på det nästa gång du scrollar förbi en gilla-knapp.
 
Detta är nåt jag försöker påminna mig själv om ofta ofta. Dels att gilla och kommentera hos andra men också att dela! Länka och dela och sprida andras tankar, konton och ord. Jag kan bli jäkligt irriterad på stora konton som inte använder sina plattformar för att lyfta fram andra och varandra. Folk är så jävla snåla. Det är som att de inte vill bjussa pga rädsla att nån annan ska få lika mycket uppmärksamhet som dem. Sniket och trist. Vi tjänar ju på att hjälpa varandra fram. Och våra läsare tjänar på att hitta fler konton att följa och fler texter att läsa. 
 
Ok nu kom jag bort lite från det som var Trendensers poäng, att er interagerande är valuta för oss. Ju mer respons vi får desto mer blir vi "värda". Det kanske inte alltid ger pengar men det ger exponering och större yta att höras på. Vilket jag tycker är viktigt för de av oss som skriver om politik och annat viktigt. Kanske extra viktigt om man tänker på vad som får mest uppmärksamhet dvs utseende, KONSUMTION, shopping, yta, företagsspons och annat som är så jävla oviktigt.
 
Förlåt för värderandet men så känner jag. Jag irriteras jävligt mycket av att multimiljonföretag använder sig av storbloggares plattformar för att kränga mer skit på intet ont anande unga kvinnor. Och att bloggare verkar tycka detta är helt oproblematiskt. Eller förlåt "influensers". 
 
Nu kom jag bort från ämnet IGEN. Aja. Dags för bitterfittan här att återgå till semestern. 
 
 
AlexW

Jag försöker komma ihåg att du nu har en like knapp på bloggen men jag gör mitt bästa för att komma ihåg att trycka på den när jag håller med dig

Stephanie

Jag visste inte ens att du hade en like-knapp! Kanske göra den mer synlig? Eller sätta in en till under rubriken i inlägget eller nåt?

Isa

Tänker spontant på Cissi och hennes spons med håret. Är det fel av henne att använda sin position i media för att få fördelar? Även om det innebär reklam?
Och om det är fel, är det hennes fel personligen eller är det samhällets uppbyggnad kring patriarkat/kapitalism som är felet? Och att bloggerskor snarare faller för frestelsen som systemet byggt upp? Vet inte riktigt själv vad jag tycker, så vore intressant att höra dina tankar kring det mer specifikt!

AGLPI

Har du tagit bort inlägget om att vara ekonomiskt oberoende, att swisha osv? Såg fram emot svar från dig på de frågor jag hade.

AGLPI

Har du tagit bort inlägget om att vara ekonomiskt oberoende, att swisha osv? Såg fram emot svar från dig på de frågor jag hade.

AGLPI

Ursäkta, råkade visst bli dubbla poster, kan tyvärr inte ta bort det ena.

Sofia

Så himla bra skrivet!

Sandra Vulkan

Tycker att det var bra skrivet! Även jag har idag lyft detta i mitt inlägg och delat länkarna både till Trendensers inlägg och till ditt (detta) inlägg. Så många som är inne och läser blogginläggen och inte förstår hur mycket jobb det (oftast) ligger bakom inläggen. Att få en kommentar eller ett klick på hjärtat gör ju så mycket för bloggarens driv att fortsätta att skriva. Jag är en hobbybloggare som inte tjänar ett öre på min blogg, och då är allt hjärtande och kommentarerna min enda "lön"...

Sandra Vulkan

Här är länken till mitt inlägg: http://vulkanskaslottet.blogg.se/2017/july/en-forklaring-pa-allt-tjat-om-att-hjarta.html

ullie

oj jag är väl en så liten blogg så ja inte berörs som ni gör men ja jag förstår ju precis hur du menar o ja tycker oxå att de större kunde dela varandras både roligt o kanske mera nyttigt att lära sej utav varandra
Nä jag tjänar inte pengar på min blogg kommer kanske aldrig göra det men ja likes o sånt gillar man alltid för att se vad de gillar
önskar dej en fin semester i fortsättningen krma ullie

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog