Jag "tar debatten" med en man
Feminister uppmanas ofta att PRATA med männen istället för att avfärda dem. Och ibland gör jag det. Då ser det ut såhär:
 
 
 
Ja ni ser och hör ju. Det spelar liksom ingen roll. De är faktaresistenta. Och ganska ofta korkade. De ber alltid om bevis. Det är genomgående, men skulle man skicka med länkar så skulle de antagligen inte förstå dem. De förstår ju inte ens vad de själva länkar till. 
 
(Och ja jag googlade aborted baby boy. Det är tydligen en fejkhistoria om en feminist. EN feminist som gjort abort för att bebisen var pojke. Alltså jag vet inte ens hur jag ska bemöta detta larv. Problemet är att dessa larviga jättebebisar tas på större allvar än vad vi kvinnor gör. Det är helt absurt.) 
Nemo

En undrar ju om personen verkligen är 100% seriös i det hen skriver eller om det bara är ännu ett troll. Troll pga att personen använder feministiska meningsuppbyggnader men ersätter allt som har med kvinnor att göra med män istället. Eller om personen verkligen är så dum och verklighetsfrånvänd att hen verkligen tror att det är ett privilegium att ha tillgång till mer preventivmedel och att mammorna oftast är dem som får ta hand om barnen.
Argumentet att pojkar aborteras var något nytt. Men personen kan uppenbarligen inte ha googlat det övht eftersom det är, som du skriver, mer populärt att abortera flickor. Särskilt i Asien är detta jättestort, vilket nu har lett till att det finns för många män per kvinna, och dessa asiatiska män nu måste söka sig utomlands för att hitta en fru (om ALLA män vill ha en, alltså, och det är det förmodligen inte). Minns att just detta fenomen var en väldigt het potatis för bara några år sedan.

Chs

Gillar dina svar till denna snubbe skarpt. Du är alltid grym såklart men ibland glänser du fanimej lite extra! :)

Man

Snubben var ju hyffsat hjärndöd. Däremot påståendet "de är faktaresistenta" förstår jag inte vart det kommer ifrån. Så gott som noll fakta lades fram av dig. Däremot ett gäng påståenden/gissningar som du inte kan backa upp. Sen "pratade" du inte heller med honom, du avfärdade honom direkt. Om ditt mål är att stärka feminismen så misslyckas du totalt med män OCH kvinnor. Vet inte huuur många gånger jag hört kvinnor hålla med om värdet av jämställdhet men ändå vägrat kalla sig feminist och hänvisat till kvinnor som dig och andra med samma språkbruk (brukar uppstå i fikarum när jag argumenterat för sexistiska normer eller andra feministiska frågor). Och när du analyserar det misslyckandet är din enda slutsats att det måste vara patriarkatet/männens fel. Jag ger dig dock att du stärker sammanhållningen mellan många feminister och kvinnor. Kan också finnas en poäng i att det finns "extremer" (vilket jag räknar dig som) för att väcka debatt och att det är i ett senare skede en mer vetenskaplig analys kan ta över frågan när den väl fått den uppmärksamhet som krävs. Jag kan däremot omöjligt förstå att du är förvånad över att du inte tas på allvar när du t.ex. promotear manshat som något bra. Vilka andra debattörer säger liknande saker men tas ändå på lika stort allvar? Sen handlar också typ hälften av alla dina inlägg om manshat på ett eller annat sätt.

Svar: Mina argument var baserad på konkret fakta och forskning och ja jag kan backa upp dem.
Lady Dahmer

Jenny

Jag förstår inte hur du orkar.. Du fantastiska kvinna!! Önskar jag var lika skarp som du

Caroline

@Nemo
Menar du att man är dum i huvudet om man använder feministiska meningsuppbyggnader? Att genom att föra ett resonemang med feministisk retorik per automatik gör dig till ett troll elr korkad? Kanske det bara blir lite dumt om män skulle använda sig av samma retorik ;)
Mvh. Kvinna👩

Ulla

Jag tycker att han argumenterar väl. Du kommer med en rad påståenden som lika väl kan vara tyckanden som grundade på fakta, så faktaresistensen är nog ömsesidig. Du är så jäkla klok i många avseenden, men när det gäller kvinna-man är du väldigt dogmatisk. De erfarenheter av utnyttjande och våld som du har är inte alla kvinnors historia. Du får den bilden bekräftad eftersom det är kvinnor med samma erfarenheter som du som läser och bekräftar din bild.

Maria

Ulla: tycker du han argumenterar väl? Finns ju ingen logik i det.

Anna

Män kan säga/skriva i princip vad som helst, det är alltid någon/några som tycker att han argumenterar väl och är saklig.

Svar: Asså det är ju skrattretande. Och sorgligt.
Lady Dahmer

breakuntil

Man: Såna som du och som den som LD hade en konversation med får mig att vara tacksam för feminismen. Tacksam för att den har lärt mig att jag ska stänga er ute och ignorera er så mycket jag bara kan. Tacksam för att jag via den här bloggen jag läser (och du också, märkligt nog du tycks ju inte gilla den? :D) fått lära mig så mycket och tacksam för att jag har lärt mig att förakta män mer än jag föraktar kvinnor. För sanningen är att män är mera orsak till världens skit än vad kvinnor är.

Malin

Du är brilliant

furyosa

Suck, kunskapsbristen hos honom (och horder av män som honom) skulle vara så lätt att avhjälpa om de endast visade en gnutta intresse för att sätta sig in i vad genusforskningen och feministisk teori verkligen säger. Jag har endast sporadiskt tagit till mig den kunskapen på min fritid under de senaste två åren och den kunskapen har revolutionerat mitt liv. Jag hade väl ungefär samma unkna åsikter som honom innan det men jag skulle ha skämts över att så självsäkert argumenterat mot pålästa feminister utan att först vara påläst själv. Det är förunderligt att män kan ångvälta på med sin dödsföraktande självsäkerhet inom ämnen där de har stora kunskapsluckor. Att förära de ens tid känns verkligen som att kasta pärlor för svinen.

Anna

Tycker påståendet om att seriemördare och våldtäktsmän oftare uppfostras av kvinnor är ganska skevt, som att inte felet ligger i en frånvarande far som övergett sitt barn?? Men enkelt att lägga skulden på den ensamstående mamman istället förstås, allt är ju kvinnornas fel!

Svar: Eller hur. Papporna skiter i sina barn och då får mamma skulden.
Lady Dahmer

Nemo

@Caroline: nej det menar jag verkligen inte! Förstår inte hur du kan missuppfatta mitt inlägg så när jag skrev att han vänder på det (t.ex. han anser att det är privilegierat att kvinnor har fler preventivmedel, när det egentligen handlar om att det då är kvinnor som ska anses ta ansvaret, inte män). Jag uppfattar honom som troll just för att han gör så. Blev det klarare nu?

Ponnyhumla

Ja, för det är verkligen kvinnor som måste behandlas som jättebebisar och inte förväntas ta ansvar för sina handlingar. Faktiskt.

Johanna

Jag tappar hoppet när jag läser detta. Jag försöker se någon slags reson i hans argument men lyckas inte för fem öre. Hur kan man vara så verklighetsfrånvänd som denne mannen är? Jag vet att man inte ska döma halva jordens befolkning efter en persons agerande men såhär kl. 00 en onsdag är det väldigt svårt att låta bli.

jos

Den här snubben var ju uppenbarligen inte särskilt vass på att argumentera.. Skulle dock vara intressant med en diskussion med någon lite mer välgrundad icke-feminist.. Dvs någon som åtminstone kunde föra en diskussion där påståenden bemöts och inte bara svamlas bort. Då skulle det kunna vara riktigt givande att se vad diskussionen gav. Den här typen förlorar på walkover enligt mig.. Men det kanske säger något att jag i princip aldrig sett någon som argumenterar skarpt och vältaligt mot feminismen. Däremot desto fler som argumenterar skarpt och vältaligt för feminismen. Högre intelligens rent generellt skulle jag säga. Det skriver jag inte för att vara nedlåtande, utan för att jag helt ärligt tror att det är så.

Julia

Men herregud. Håller med om att man tappar hoppet. Vad som å andra sidan inger hopp är alla ni som orkar kämpa på trots sån här skit. Och LD, din blogg, podd, instagram osv ger mig så mycket nya kunskaper och synvinklar. Tack för det!

Amanda^

Slutade läsa vid "det är sådana som du som gjort att jag tappat all respekt för kvinnor". Skulle kunna skriva en uppsats om den meningen men jag går och äter frukost istället, adjö män.

Lady D

Håller med honom

L

Usa har en mer könsrollsinriktad familjepolitik och enförsörjarmodell. Här har vi inte det.

Emma

Artemis är ju ett kvinnonamn?

Stephanie

Amanda^, ja men eller precis! Han bekräftade liksom där och då hela problemet, att män inte har respekt för kvinnor. Alltså det är så ironiskt så jag vet inte vad.

MJx

Artemis är ju jaktens gudINNA, det är inte ett mansnamn.
Det måste ju betyda att det är kvinnor som är faktaresistenta?

furyosa

MJx: det går att kolla upp användaren Artemis som postade under artikeln som LD skrev och länkar till; han könar sig själv som man på facebook.

Elle_

Man: Buhu, det finns kvinnojourer men inte mansjourer, detär ORÄTTVIST!
LD: Ja, för att kvinnor startar upp kvinnojourer, ni män kan väl starta upp mansjourer?
Man: Kan du bevisa att män inte startar kvinnojourer?

Snacka om att snurra bort sig i retoriken och vända och vrida på tråden för att hitta något slags chans att få kasta ur sig en anklagande replik som iaf snuddar vid sakfrågan? :D

MJx

Elle
Nej, för att myndigheterna öser pengar över kvinnojourer medan mansjourerna inte får några bidrag utan måste drivas ideellt med privata medel.

Svar: det där är inte sant alls. Kvinnor som jobbar i kvinnojourer jobbar ideellt. Män vill inte jobba ideellt. Varför kan man ju diskutera.
Lady Dahmer

L

Så jäkla bra svar Dahmer. Ren underhållning om det inte vore för att den här typen av man är allt för vanlig.

Regina

Förr hade jag också en hel del såna här diskussioner med män, sedan insåg jag att det var HELT jävla hopplöst och det gav ingenting när jag kommit längre i min feministiska utveckling. De har inte problem med fakta eller andras åsikter annars, det är bara när det handlar om kvinnor de bara m-å-s-t-e sätta sig på tvären och trycka ner lite extra. Tycker detta var bra skrivet av dig. Men jag tycker ändå det är helt meningslöst att "ta debatten" med män.

www.zaitzova.com

Anna

Svårigheten att argumentera ett ämne är enligt min åsikt att hålla sig till en punkt eller ämne och konsekvent hålla sig till den punkten utan att dra in en andra punkter eller ämnen - att vara saklig och sammanhållande är en konst som är svår, specifikt på nätet där man har ett begränsat sätt att "prata" på. Spårar ur mer ofta än sällan.

Mattias

Du tycker det inte är lite skevt att du tar en så självklart lättvunnen debatt med en uppenbart lågintelligent man? Både hans skrivförmåga och strukturerande av argument är ju icke existerande, för att inte tala om hans själva utgångspunkt; bara att den första meningen innehåller "feminism handlar inte om jämställdhet längre, det har det inte gjort på ett ganska bra tag nu" visar ju med all önskvärd tydlighet att det inte direkt är en elitspelare man har att göra med. Och att sen mena att det är ett bra exempel på att ta debatten med män...

Becka

Mattias, mannen i inlägget är på inget sätt unik. Fast du kanske menar att män överlag är just lågintelligenta? Det kan jag kanske hålla med om dock.

furyosa

@Mattias
Min erfarenhet är att intelligenta "elitspelare" brukar ha ett intresse av att läsa på i det de ska debattera och de inser snart att feminism är en kunskapsfråga med välgrundad forskning bakom sig. De tar alltså inte feministers tid i anspråk att begära en personlig utbildning i grundläggande feministisk teori genom "debatt". LD gör ett hästjobb som utbildar genom sina artiklar. Hon gör den akademiska kunskapen lättillgänglig och om man har kunskapsluckor är det upp till en själv att fylla de genom att läsa på. Så ja, jag tycker att det LD visar här är ett bra exempel på när man tar debatten med män för den brukar ofta hamna på en väldigt låg nivå pga bristande intresse från männens sida att läsa på om lite grundläggande feministisk teori.

Mattias

@ Furyosa: Det är ju precis det som är poängen; varför överhuvudtaget debattera med någon på den nivån? Bara det första stycket visar ju glasklart att det handlar om en man som inte bygger sina åsikter på annat än fördomar och medvetna feltolkningar, och inte bygger sina teorier på annat än sina åsikter. Sådana människor hyser ju, oavsett ämne, alltid oerhört stor lust att informera andra om vad han tycker och tror, och minimal lust att försöka ta reda på om det faktiskt stämmer. Att debattera i såpass mycket text med den typen av människor, som dessutom skriker låg bildning och intelligensnivå, och dessutom presentera sagda debatt under parollen Att Ta Debatten Med Män, är ju mer självförhärligande än något annat. Redan när denna man inte lägger in NÅGON variant av "jag tror" eller "det verkar som" etc i sina sinnessjukt svepande och ogrundade påståenden, så skriker det att detta inte är en debatt värd att ta, utan en debatt lätt att vinna.

Mattias

Becka: Läs ovanstående.

furyosa

@Mattias: Ja, det är det som är poängen. Men det är inte "självförhärligande", det är en humoristisk instruktion till hennes följare att inte falla i fällan att ta debatten som feminister ständigt uppmanas att göra.

Karin

Jag inser bara mer och mer hur otroligt mycket feminism behövs när man får se vad män egentligen går runt och tycker och tror.
De är så vana att bli serverade och curlade att de tycker att de ställs utan val och makt när DE måste skydda sig om DE inte vill sätta barn till världen.
Jag blir galen! Tack för att du orkar.

Mattias

Furyosa: Angående grundsyftet med debatten så får vi helt enkelt agree to disagree. Vi är i princip på totalt motsatta poler helt enkelt :)

Lisa

"Det där var väl inget övergrepp, det är ju varje tonårskilles önskedröm"
Har jag nog ALDRIG hört någon kvinnlig feminist säga då en vuxen kvinna döms eller misstänks för att ha begått sexuella övergrepp på minderåriga killar.


Däremot har jag sett MåNGA manliga antifeminister spy ur sig liknande saker. Senast angående fallet då en kvinnlig socionom misstänks ha hotat till sig sex av ensamkommande asylsökande ungdomar.

Nu är det nog troligt att många killar och män som är i behov av kill- och mansjourer har utsatts för saker av andra killar och män och inte av kvinnor, men det verkar vara väldigt få antifeministiska män som på allvar är intresserade av att stödja och hjälpa de killar och män som faktiskt har utsatts för våld eller övergrepp av kvinnor.

Apropå bristen på mansjourer.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog