Jag tror på Penntricket

Nåt slags penntricket-konferens på tre personer dvs jag, Cissi och Fjutten har pågått under eftermiddagen. Ett snabbt möte med Cissis agent också. Jo hon har en sån. Himla proffsigt hehe. 


Vi försöker ju brainstorma kring Penntricket. Vad vill vi med podden? Vill vi utveckla den? Göra annat vid sidan om? Fatta va häftigt om man kunde få göra tv?!! Eller föreläsa på skolor. Eller inte fan vet jag? Men lite sånt snack iallafall. 

Vi vill iallafall skriva böcker. Feministiska manualer och ABC'n. Penntricket i bokformat. Bloggarna i tryck. Typ. 

Jag tror på Penntricket iallafall. Vi får mycket mail från tjejer som lyssnar med sina pojkvänner. Och idag kom en snubbe fram till mig och sa att podden är skitbra. Sånt är kul. Min plattform är ju för kvinnor men kan jag inspirera snubbar att göra sina utrymmen feministiska, utan att jag behöver kompromissa med mitt innehåll eller ton, så är det såklart bra. Och jag vet ju att de snubbarna finns därute, de som ej blir hotade av min kompromisslöshet och ilska. 

Aja nu ska vi inte bli för mjäkiga här. 

Jennifer

Min snubbe kom fram till mig häromdagen och ba: "Alltså lyssna på det här, det är asbra och så sant!" och så spelade han upp en snutt ur penntricket! Blev så lycklig!

:-D

Kul!!

Ika

Har ni lyssnat på relationsradion som sänd dagtid i p3 på Sveriges radio? Hur programledarna pratar om hur ofräsch folk med hår är, inte ett hårstrå ska få finnas på kroppen. Hur man måste typ "dubbelduscha" för att vara fräsch nog att ragga på krogen eller ha sex. Hur viktigt det är med snygga underkläder osv osv osv. Det här upprepats många gånger. Jag blir mörkrädd när jag hör detta på bästa sändningstid. Och ledsen. Sen lyssnar jag på er och blir glad att det finns motvikt.
Men hur ska man kunna åstadkomma någon skillnad när unga matas med sånt på Sveriges-jävla-radion? Tänd nr också på Cissi och vad hon som jobbat där tänker om drtta

Asta

Åh, jag är så glad över det här. Över framgångarna. Över att ordet blir spritt. All lycka till.

Isabell

Tycker att poden är väldigt bildande och upplysande! Vet inte hur många gånger jag refererat till er i helgen när jag diskuterat feminism men min mor. Föreläsningar i skolor vore grymt!

T.M

Jag har tipsat så många i min omgivning om penntricket, tom en snubbe på semestern. Han fick sig en skopa arg feminism vare sig han ville eller inte. Jag får så många aha upplevelser och det är otroligt givande att utvecklas och utmanas som 32 årig kvinna i ett patriarkat och dessutom i ett mansdominerat yrke som polis!

Ellen

Löve it!!!! Jag vill ha allt! Böcker, föreläsningar, poddar, tv-program träffar - you name it!
En annan fråga: har du sett HBO serien baserad på boken, The Handmaids Tale?
Se den ASAP o skriiiv om'et!

Ulrika

Jag ääälskar penntricket! Ni är så grymma! Ska läsa Katarina Wennstams böcker i sommar :D Mitt enda problem är att jag bor i Danmark, min kille är dansk och min bästa kompis (som jag diskuterar feminism med) är norska, och de förstår inte svenska! Så sorgligt för jag vill så gärna att de ska lyssna också :D Men JAAA gör böcker! Gör föreläsningar! Gör TV! Jag kommer och kollar och läser allt :D

Frida

Min man lyssnade på några avsnitt. I nåt av de tidiga pratar ni om det här när manliga partners tar sig friheten att kommentera och sexualisera kvinnan i förhållandet i helt orimliga situationer (typ när man står och diskar eller byter om etc). Min man har gjort så, har sagt till honom flera gånger att jag inte gillar det, att det får mig att känna mig obekväm. Han har lyssnat och bett om ursäkt och slutat ett tag. Sen smyger det sig på igen. Hur som helst, efter att han lyssnat på ert avsnitt kom han och ville prata om just detta och verkar nu som han förstod på riktigt. Så tack för det! (Och ja, låter som man pratar om en jättebebis som borde fattat första gången jag sa nåt men, men... Suck!) Hoppas ni får till grymma grejer!

Svar: asså sånt här älskar jag att höra! Tack!
Lady Dahmer

D_dan

Fantastiskt avsnitt. Flickan och skulden var boken som fick mig att bli feminist.
Skulle inte ni kunna hämta inspiration från just det avsnittet och berätta om hur samhällets kvinnohat ser ut utifrån samtida domar? Många podcasts grottar ned sig i morbida fall och det kanske även skulle fungera i penntricket.

Ser framemot till nästa avsnitt

Linnea

Jag lyssnar på Penntricket högt i högtalarna här hemma när jag pysslar omkring så min snubbe inte kan låta bli att lyssna han med och han har tyckt att det är bra saker som tas upp och håller med. Han blev extra upprörd när vi lyssnade på avsnittet som handlade om utseende och vikthets och utbrast "Du skojar! Är det så? Det är ju fan inte klokt!". Trevligt att han fattar och är med på tåget :)

Lisa

Lyssnar också med min kille och tycker att det är så himla skönt att få överlåta "feminism-förklaringarna" till er. När vi träffades så visste han knappt vad feminism är vilket jag upplevde som problematiskt. Men vi lyssnade på ett par avsnitt tillsammans, sedan fick jag ett sms dagen efter om att han hade lyssnat på två avsnitt själv. Sedan har vi plöjt igenom resterande ihop, och precis som andra säger så bidrar det till så bra diskussioner och samtal. Och framför allt, istället för att tvingas babbla på själv och bli frustrerad över hur lite han är medveten om eller inte förstår så sköter ni snacket. Så tack för det! :)

A.m

Politik bored ni satsa på, FI behöver dig <3

Stephanie

Ja! gör föreläsningar på skolor! :D Hade älskat om jag vetat allt ni lärt mig när jag var typ 13

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog