Låt tjejer klä sig som de vill tack
Ni får gissa blogg och kommentarsfält men detta pågår i detta nu: 
 
 
 
Att vi liksom aldrig kommer längre?
 
Ja man får tycka att tjejerna klätt sig som skit, som gammal fyrtioåring förstår jag mig inte på dagens mode alls, men att liksom sitta och håna kvinnor för hur de klär sig eller ser ut samt bortförklara och försvara att de förnedrats och nekats inträde på en restaurang, det är inget annat än kvinnohat. Att jämföra med män som är nakna eller annat tramsigt är att upprätthålla samma gamla föreställningar om att kvinnor stör ordningen med sina kroppar även när de är påklädda. 
 
Ja ni gissade rätt, inne hos bloggbevakning så sitter alltså till och med personer som titulerar sig feminister och menar att "vad trodde de egentligen???" I själva blogginlägget står det:
 
"Åh, de är så arga att det praktiskt taget ryker ur ögonen på dem och de förbannar denna kvinna som istället för att backa, peppa och stötta unga tjejer trycker dem så långt ner i sina lårbenshalshöga stövlar att de inte vet var de ska ta vägen. Att tro att den här kvinnan kanske fått instruktioner av sin chef och restaurangens ägare om en klädkod som hon måste följa på de gäster hon släpper in verkar inte ens finnas i deras världsbild. Att de matchat sina noga uttänkta outfits med snordyra chanelväskor imponerade tydligen föga på dörrkvinnan."
 
Det pratas om klädkoder hit och dit, men vet ni? Min man ser ut som en uteliggare och kommer in på alla ställen i sin jävla flanellskjorta, slitna jeans och smutsiga addidasdojjor. Och att prata om att kvinnor ser ut som "fnask från 90-talet" eller horor i ena stunden och sen hävda att det är en smakfråga och inte har nåt alls med dålig kvinnosyn att göra är så jävla absurt att jag nästan skulle kunna tro att de driver med mig. 
 
 
 
Karin

Jag tycker att man får klä sig efter rådande situation, alla kläder passar liksom inte överallt och finns det en dresscode får man acceptera den eller gå någon annanstans.
Min första tanke ALLTID när jag ser lårhöga stövlar är Pretty Woman, tyvärr.
Men med det inte sagt att jag tycker att tjejerna klätt sig som det de anklagas för,

e

Håller med om att man får klä sig efter situation och det gäller givetvis både män och kvinnor såklart. Ingen aning vilken restaurang de försökte komma in på men är det någon lyxrestaurang med strikt dresscode förstår jag att de blev nekade liksom en man med shorts och bar överkropp/flip-flops eller vad han nu haft på sig hade blivit. Det är skillnad på att basha tjejerna som bär kläderna och basha själva outfitsen tycker jag.

Ulrika

Jag har inget emot hur de klär sig, och tycker att den behandling de fick (att ägaren liksom pratade högt ut så alla kunder hörde och påpeka att det fanns affärsmän därinne osv.) är under ALL kritik. Med det sagt så har stället en dresscode, det är en privat restaurant och då finns det faktiskt inget att klaga över i förhållande till det. Klaga allt man vill över behandlingen och sättet det hanterades på, och vissa av kommentarerna är verkligen kvinnohatiska, men att klaga över att man inte kom in pga sina kläder tycker jag är naivt och barnsligt. Jag är rätt säker på att om din man kom i tröja med hål i eller extremt korta shorts och slitna skor så hade han också nekats inträde till detta ställe.

S

Bloggbevakningsmänniskan kallar ju också, i ett inlägg om Sandra Beijer, M för 'den senaste i raden av ex som Sandra är arg på'. Jag följer ju Sandra och vet att exen det anspelas på är två till antalet. Ifrågasatte uttrycket 'raden av ex' i kommentarerna och fick svaret att två är en rad - eller så är det kanske det gamla vanliga antydandet om att en snygg/framgångsrik/härlig kvinna har/haft 'så mycket kaaarlar'.

Väldigt mycket slentriankvinnohat där..

M

Och ni som kommenterat ovan, goddag yxskaft, ni verkar ju inte förstå vad som är saken här?
Man kan ju tycka vad man vill om en klädstil, dresscode osv men poängen här är väl ändå att folk ropar h*ra? Och som vanligt skammar unga kvinnor som blivit illa behandlade med att det ju såklart är deras eget fel..
Jag är också fascinerad över att så många är så uppdaterade på h*rklädstil - eller nej, just det: alla baserar sig på Pretty Woman.
Hoppas fö ni alla klär er precis som Julia efter att hon blev en ärbar kvinna med kreditkort:
https://vanessataaffe.files.wordpress.com/2014/05/pretty-woman-brown-polka-dot-dress-polo-match.jpg
https://lovelace-media.imgix.net/uploads/275/8f591660-b45b-0132-9a44-0e01949ad350.png?w=740&h=535&fit=crop&crop=faces&auto=format&q=70

Margit

Jag läser ofta bloggen och tycker att det som är mest problematiskt är att Camilla vägrar se sin del i vad hennes blogg förmedlar och att kommentarsfältet väller över av vidriga kommentarer. Det råder brutal dubbelmoral och rent förakt döljer sig i form av "humor"

Den tanke hon påstår sig ha med bloggen, att ifrågasätta sociala medier, är lågt ifrån det faktiska innehållet. Jag har svårt för att förstå om det är av ignorans eller med vilja som hon skriver och agerar som hon gör.

Annelie

Läser en bok just nu där den här intressanta övningen kom upp, där man ska reflektera över sin kvinnosyn och svara så spontant som möjligt. Apropå varför detta absolut handlar om dålig kvinnosyn och inte klädsmak!

"1. Hur reagerar du när en kvinna visar ilska?
2. Hur reagerar du när en kvinna surar?
3. Hur reagerar du när en kvinna är högljudd?
4. Vad tycker du om kvinnor som tar mycket plats?
5. Vad tycker du om kvinnor som inte ammar sina barn?
6. Vad tycker du om kvinnor som satsar på karriär istället för på familj?
7. Vad tycker du om kvinnor som spelar på sin sexualitet?
8. Vad tycker du om kvinnor som väljer familjen istället för karriär?
9. Vad tycker du om flörtiga kvinnor?
10. Vad tycker du om fulla kvinnor?
11. Ersätt nu ordet kvinnor med ordet män och känn efter om det är någon skillnad.
12. Gör nu om meningarna och inled med orden: Vad skulle andra tänka om mig om jag... Lägg märke till hur det känns. Är det något av detta som skulle kännas pinsamt för dig? Vad kan det bero på?"

Ur boken "Ingen skam i kroppen" av Charlotte Rudenstam.

Susanna

Blir jo totalt mørkredd av å lese insta kommentarene. Kvinner skal kunne kle seg i akkuratt hva de vil. Punktum. Og å referere til at det finns affarsmenn der som at de er standaren, det er de alle andre rundt skal tilpasse seg til. Nei, man blir trøtt. Håper folk kan bojkotte den restauranten så de innser at det lønner seg å behandle sine kvinnlige kunder med respekt.

Fanny

Jag är, skulle jag säga, ungefär lika gammal som tjejerna på bilden, 20+ och jag tycker ju att allihopa ser skitbra ut! Deras kläder är ju så "inne" det kan bli. Varenda instagramkändis ser ut sådär. Jag också för den delen, from time to time. Jag skulle säga att det där är typiska fest/summerburst outfits.

Mie

Jag tycker inte att restaurangen gjorde fel. Har de en klädkod så får man väl följa den om man vill gå dit. Fast i Sverige kan ju folk aldrig få ett nej utan att bli kränkta och känna sig diskriminerade på något sätt ;). Sen står jag inte bakom kommentarerna alls.

Det är intressant - jag var på ett möte med kvinnor från olika länder för ett tag sen och de som kom från sydeuropa tyckte (samtliga skulle jag säga) att det är respektlöst att inte klä upp sig vid speciella tillfällen, medan de från nordeuropa tyckte att det mest var skönt när man kan komma som man vill. Så det var definitivt en kulturskillnad.

Lena

Lårhöga stövlar är väl jätteinne? Varför skulle det vara opassande? Kanske att magtröjorna är lite korta för ett restaurangbesök och passar sig bättre på klubb. Men herregud, det är ju mode? Varför får vi tjejer inte klä oss som vi vill? Antingen försöker vi för lite eller för mycket, för snygg eller för ful. Aldrig rätt... Tröttsamt

Eh

Klart som fan att de inte blev insläppta klädda sådär på ett ställe med dresscode? Jag ser att LD hävdar att hennes slashas till man (klädstil, ingen diss haha!) blir insläppt överallt, men det måste ju bero på att han är "kändis" i.om gift med LD - min slashas till man har åtskilliga gånger been to blame för att inte vi blivit insläppta på diverse resturanger med dresscode. Resturangen är privatägd och har således inte gjort något fel här.

Givetvis kallar man inte tjejer för horor.

Linnea

Törs knappt säga det här, men då hänger du aldrig på Stureplan. Din man hade inte kommit in överallt nattetid. Min man blev nekad att gå in på en klubb på Stureplan pga sin hatt. En hatt! Som går att ta av! Såg för söder ut tydligen. Jag törs nog påstå att män blir nekad oftare pga klädsel än kvinnor. Med det sagt tycker jag att kvinnorna har behandlats för jävligt.

Christina

Vad fasiken vad det för tråkig jäkla restaurang?! 😉

Amanda^

Bloggbevakning är som en jävla bilolycka, man vill inte titta för att det är hemskt men jag tittar ändå, särskilt i kommentarerna. Så mycket kvinnohat, tjockishat, mobbning... nä, hoppas jag kan samla ihop styrka att sluta klicka in där de närmsta dagarna.

Lisa

Visst finns det gott om krogar i Stockholms innerstad där män skulle avvisas på grund av "fel" klädsel, men en stor skillnad är att deras sexualitet inte skulle blandas in hur lite de än hade på sig.

Ingen skulle kalla en kille eller man för gigolo, manshora eller sexsäljare för att han ville gå på krogen i korta shorts och tajt linne!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog