Min bebis behöver fundera lite på att skaffa kompisar
Var på min första föräldraträff i byn igår. Det var på tiden för jag känner lite stress över att skaffa kompisar till J. Inte för att han bryr sig om sånt nu dock, inte än, men snart börjar ju alla andra förmodligen på förskolan och vi som tänker vänta ett tag till med den biten kommer ju hamna ännu mer utanför om vi inte bildat nån form av relation med några barn och deras föräldrar innan dess. Så STRESSEN! 
 
Fast det ordnar sig oftast ändå. Det gjorde det ju för N. Inte hade hon en massa kompisar innan förskolan. Visserligen fick hon massa träning i hur man tar kontakt med andra barn genom att vi var mycket på öppna förskolan och i lekparken och i byn så har vi ju inget sånt liksom. Däremot en massa grannar med massa barn som ska växa upp tillsammans, vilket är en av anledningarna att vi flyttade hit. 
 
Det är ju så jäkla bra att barnen kan springa mellan husen. Att barnen i skolan och förskolan är samma barn som bor på deras "gata" och att föräldrarna till barnen har kontakt. Det var inte på samma sätt alls i Älvsjö. Liksom hallå, vi har flera olika facebook-grupper i byn där vi kan snacka och planera grejer. 
 
 
 
Aja. Så jag var iallafall på min första träff med andra bebisföräldrar igår. J bröt ihop en snabbis, sen var han ju lättkränkt så som bebisar är, men han var också väldigt uppspelt och exalterad över detta fantastiska med andra bebisar. Jag å andra sidan är ju lite rädd för folk men det gick bra och var faktiskt avslappnat. 
Hockeysmurf

Vilket härligt initiativ! Starkt av dig att "stå ut" med folk (likadan själv i vissa sammanhang)! :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog