Problemet är alla de som tycker att man ska "titta åt nåt annat håll om det stör"
Vet ni vad problemet är? Med att vi inte kommer nånvart menar jag? Jo att det finns mängder med människor som inte tar sexism, övergrepp, våld och så vidare på allvar. Att man liksom tycker att feministerna ska sluta gnälla eller "titta åt nåt annat håll om det stör" istället för att försöka förändra och förbättra. 
 
Som den här diskussionen under en länkning till en artikel om de sexistiska studentflaken som dyker om varje år:
 
 
Robban här tycker att vi ska låta bli att läsa på flaken om det är så hemskt. Fast han förstår inte varför det är så hemskt att skriva "horor" om kvinnor eller att kvinnor ska "dra fittan i grus". Det är också oklart hur han tycker att föräldrar ska förklara det för sina små barn som kan läsa. Vad säger man till sin tioåring när hon frågar vad "horhus" betyder?
 
Det intressanta med Robban, och han är långt från ensam tyvärr, är hur han reagerar när Karin säger ifrån. Alla ni som gafflar om att man inte kommer nånvart med manshat och att man skrämmer bort folk och ger feminismen ett dåligt rykte: kolla hur Karin blir bemött trots att hon har en god ton och inte nånstans uttrycket manshat. Det är nämligen så här det ser ut, det spelar nämligen ingen roll hur fint man formulerar det för ALL kritik som riktas mot män tolkas som manshat. ALL feminism är manshat enligt dessa. 
 
Men vet ni? Det enda manshatet jag ser i denna tråd är det faktum att Robban verkar tycka det är normalt och rimligt och naturligt att unga män utrycker sexism och kvinnohat. Själv tror jag att unga män är bättre än så och förväntar mig också det.
 
 
Frida

Jag tror också bättre om unga män. Ska berätta om en händelse jag var med om häromdagen.
Satt på färjan hem från Gotland. Flera skolklasser (slutade nian tror jag) var med på båten. En bit bak från där jag satt, satt ett gäng elever från en sådan klass, typ 10-15 stycken. En kille var jättehögljudd och skränig, pratade med dem som gick förbi och var allmänt jobbig. Jag vågade knappt gå förbi dem pga honom liksom. Helt plötsligt hör jag att denna kille börjar fråga runt bland sina kompisar "är du feminist? Varför?" varpå varenda kotte, killar som tjejer, svarade "ja" och kom med egna förklaringar. Högljudda killen avslutade med "bra! Jag med! Ni är vettiga!" och så började de prata om något annat. Det finns fan lite hopp kvar om mänskligheten trots allt.

Linp

Var hittar jag senaste Penntricket? Har letat på acast och iTunes.

LR

@ Linp - https://www.acast.com/penntricket_new/penntricket-moter-katarina-wennstam

Jeg skal inn og høre nå :)

Josefin

Gick i en friskola där vi helt enkelt inte fick skriva vad vi ville varken på avslutningströjorna i nian eller flaken i gymnasiet. Fattar inte hur skolor kan tillåta sånt här?

Nemo

Jag förstår inte heller hur skolorna kan tillåta att eleverna får skriva sådana saker. Min klass ville skriva någonting kritiskt gällande alla våra jävla håltimmar vi haft under våra tre år, som ju då givetvis är riktat mot skolan i sig, men då sade rektorn ifrån och vi fick inte använda det lakanet utan göra ett nytt. Vi tyckte ju det var lite "meh" över att vi inte fick använda det för det var ingenting hemskt eller vidrigt med det, bara kritik mot skolan, men vi gjorde som rektorn sade givetvis och förutom att vi klagade lite mellan varandra i någon dag så var det inget mer med det.

Eva

Jag har inte fattat de där flaken heller, vad säger föräldrarna?? Jag tänker inte tillåta mina barn att ha den typen av plakat. Ja, de är myndiga när de tar studenten, men om jag inte lyckats tillräckligt i min uppfostran så att de själva fattar att det inte är ok så kommer jag isåfall hänvisa till att så länge de bor under mitt tak så är inte alla beslut deras egna.

Katta tonårsmorsa

Det där flaket borde gå om kursen i svenska. "Vart"?!

Johanna

Gud så sjukt, har aldrig sett något sånt på studentflak förut.

Programrektorn säger ju också att han tror det beror på machostämningen som skapas på dessa linjer med många killar. Intressant att såna klasser skapar en sån stämning medan linjer med många tjejer oftast blir mycket trevligare. Har själv gått många musikklasser där det mest har varit tjejer och det är jag väldigt glad för.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog