Som kvinna granskas du alltid men vissa granskas mer än andra
Som kvinna granskas du alltid. Oavsett hur du ser ut. Men vissa kroppar granskas mer. Och det är tamejfan skitviktigt att synliggöra och tala om, om vi vill komma framåt.
 
Så en del av det jag försöker förklara med mitt tjat om smala vs tjocka är att steget till att lära sig acceptera, älska eller trivas i sin kropp är hundra gånger kortare och enklare när man har en kropp som samhället älskar, lyfter fram samt hyllar. (Dvs smala eller vita kroppar) Steget att lära sig acceptera, älska eller trivas i sin kropp när samhället hatar, äcklas av, skammar och osynliggör din kropp är nästan omöjligt.
 
Det är som att springa uppför en jävla sommaräng i snöstorm samtidigt som publiken kastar ruttna ägg på en.
 
Man ska såklart inte jämföra lidande eller förminska människors ångest, men det handlar inte om det utan om att vara medveten om att det är skillnad på att tillhöra normen och stå utanför den. De enda som tjänar på att vi låtsas som att alla har det lika svårt är de som har sitter i toppen. Oavsett vilka frågor vi pratar om.
 
 
Så hur kan man då som normativ närma sig i debatten? Hur kan du som smal eller vit eller hetero eller cis göra för att motverka normer och ideal?
 
Genom att lyfta fram de som är utsatta dels genom att tala om problematiken (kanske genom att belysa sina egna privilegier) och dels genom att låta de utsatta tala för sig själva samt lyfta fram dem när de gör det. Ingen kan ha koll på allt eller veta precis hur de ska uttrycka sig, men tillsammans kan vi lära oss.
 
 
 
e

Jag förstår faktiskt inte vad det som är så svårt för smala att begripa, måste man ta åt sig personligen? Jag är själv smal/vältränad och vet om alla privilegier jag har pga det. Och kan absolut skriva under på att det är skillnad. Och är tacksam för hur enkelt jag kommer undan. Att jag kan trycka i mig hur mycket pizza, glass, godis, chips som helst utan att någon ifrågasätter eller höjer ögonbrynen det minsta. Aldrig nånsin ngn som suttit i kassan på ica och kollat snett på när jag lassat på dessa varor på bandet. Plus att jag aldrig någonsin får negativa kommentarer om min kropp, tvärtom. Däremot inte sagt att jag är supernöjd för det, har också saker jag ogillar och vill förändra men det gäller ju alla kvinnor och det är för att jag är kvinna och har vuxit upp med det tänker, aldrig någonsin duga oavsett.

Sofie

Måste bara en fråga en grej nu när jag den här senaste bilden. Skulle du trivas lika bra med kort hår som långt? Personligen känner jag mig lite fattig varje gång jag klipper mig. Men, tänker som ni i Penntricket pratar mycket om att alla ska få se ut som de vill. När jag hörde dig säga att du hade fina gener och vackra drag så kunde jag inte mer än att hålla med. Du är vacker. Men håret betyder mycket? På alla bilder du lägger upp så är håret i fokus, och jag klandrar dig inte, för det är grymt. Vi andra halvtjocka som inte har det svallet att dölja valkarna med kanske blir avis, eller ja jag är avis de luxe! Men spelar håret någon roll?

Svar: Alltså mitt hår döljer inte en enda valk men nej jag skulle må mkt dåligt om jag klippte av det.
Lady Dahmer

Madde

Det är många år sedan jag slutade titta på kroppar, för jag vill se människan. Och så vart jag innerligt trött på att studera och kritisera min egen kropp. Är modell större. Jag tycker ju inte du är tjock, utan vacker. På jobb häromveckan så hann jag varken med frukost eller lunch. Då säger ett par kollegor sådär käckt att det gjorde väl ingenting för jag har ju att ta av så att säga. Tack. För det var precis en sådan kommentar jag behövde när jag inte fått i mig kaffe eller mat. Så obekvämt. Och hur vet de egentligen hur min kropp ser ut, jag jobbar i vit pyjamas ( sjuksköterska ) ?
Ibland vill jag bara skrika ut att bla annat så funkar inte min sköldkörtel ditt dumma fanskap så även om jag äter ett salladsblad per dag så går jag inte ner i vikt. Går inte heller upp men i alla fall. Och jag är på jobbet för att jobba, inte för att bli bedömd för hur jag ser ut. Och lunch behöver fan alla om man ska orka. Nej nu sitter jag och blir upprörd igen. Folk ska ta och skita i hur andra ser ut. Man kan få bry sig om sitt eget utseende that´s it.

Svar: Kan man inte vara tjock OCH vacker?
Lady Dahmer

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog