Barn kan och ska inte ta ansvar för sitt privatliv, det är vi vuxna som ska värna det
Apropå mitt inlägg om barns integritet "Hur mycket får man hänga ut barnen?".
 
Jag frågar alltid alltid ALLTID om jag får lägga upp bilder på barnen, jag förklarar att massa människor kommer se bilden om jag gör det. De säger för det mesta ja, ibland nej om vissa bilder, men mest ja och ibland ber de mig lägga upp bilder som jag ej ens bett om att få lägga upp.
 
Men jag tänker också att de är för små och oerfarna för att på riktigt förstå konsekvenserna eller förstå vidderna. Även om jag frågar innan. Även om de säger ja. Ibland spelar det ingen roll att de säger ja eller går med på eller ens ber om det, för de vet inte sitt bästa på så sätt. 
 
Jag har sett andra bloggare eller facebook'are försvara ansvarslöst postande av känslig information eller pinsamma bilder på sina barn med att barnet själv vill och jo, men ibland vill barnet bara äta godis till middag eller hoppa utför den där höga höjden. Barn vill bli sedda och en del barn har fått så lite av den varan att all uppmärksamhet ses som god. SE MIG SE MIG SE MIG. Andra barn säger ja för att de vill pleasa sina föräldrar. Som exempel. Ibland handlar det ju bara om att de inte greppar hur många som kan se eller att de bara är impulsiva för stunden och tycker det är roligt. Barn är ju som bekant impulsiva och de saknar ju konsekvenstänkt.
 
Min poäng är iallafall att barn inte kan eller ska ta ansvar för sitt eget välmående utan där behöver vi vuxna kliva in och vara det sunda förnuftet: Hur kommer detta påverka mitt barn? Är det bra eller dåligt? Finns det risker? 
 
 
Kommer jag gå igenom mitt arkiv senare och ta bort denna bild som jag gjort med flera bilder och inlägg om mina andra barn?