Barn kan och ska inte ta ansvar för sitt privatliv, det är vi vuxna som ska värna det
Apropå mitt inlägg om barns integritet "Hur mycket får man hänga ut barnen?".
 
Jag frågar alltid alltid ALLTID om jag får lägga upp bilder på barnen, jag förklarar att massa människor kommer se bilden om jag gör det. De säger för det mesta ja, ibland nej om vissa bilder, men mest ja och ibland ber de mig lägga upp bilder som jag ej ens bett om att få lägga upp.
 
Men jag tänker också att de är för små och oerfarna för att på riktigt förstå konsekvenserna eller förstå vidderna. Även om jag frågar innan. Även om de säger ja. Ibland spelar det ingen roll att de säger ja eller går med på eller ens ber om det, för de vet inte sitt bästa på så sätt. 
 
Jag har sett andra bloggare eller facebook'are försvara ansvarslöst postande av känslig information eller pinsamma bilder på sina barn med att barnet själv vill och jo, men ibland vill barnet bara äta godis till middag eller hoppa utför den där höga höjden. Barn vill bli sedda och en del barn har fått så lite av den varan att all uppmärksamhet ses som god. SE MIG SE MIG SE MIG. Andra barn säger ja för att de vill pleasa sina föräldrar. Som exempel. Ibland handlar det ju bara om att de inte greppar hur många som kan se eller att de bara är impulsiva för stunden och tycker det är roligt. Barn är ju som bekant impulsiva och de saknar ju konsekvenstänkt.
 
Min poäng är iallafall att barn inte kan eller ska ta ansvar för sitt eget välmående utan där behöver vi vuxna kliva in och vara det sunda förnuftet: Hur kommer detta påverka mitt barn? Är det bra eller dåligt? Finns det risker? 
 
 
Kommer jag gå igenom mitt arkiv senare och ta bort denna bild som jag gjort med flera bilder och inlägg om mina andra barn? 
 
Hmm

Hear hear!

Detta är min käpphäst.

(Även att vuxna som inte blivit tillfrågade om de ska fotas och värre sedan läggas ut på nätet borde vara förbjudet.)

Jennifer

Så himla tänkvärt och bra inlägg! Har också funderat på det där med att folk säger att barnet godkänt bilden. Och ungen ifråga är tre år. Treåriga kidz säger även ja till att bajs är en rimlig middag och att tomten finns. Kan en treåring verkligen förstå innebörden av en bild som hamnar på internet? Vet hen ens vad internet är?

Jag la upp bilder på nätet som femtonåring, som jag ångrar idag. Och då ansågs jag ändå vara klok, eftertänksam och lillgammal. Men hur mycket konsekvenstänk har tonåringar oavsett hur "smarta" dom anses vara? Och ännu mindre barn har antagligen ännu mindre konsekvenstänk...

Alice

Hej! Den här kommentaren har absolut ingenting med detta inlägg att göra, jag hittade bara ingen specifik mail angående eran podd där jag tänkte att detta rop på hjälp kunde passa in.

Jag sitter nämligen här och blir illtokig av en kille på Facebook där en tråd om veganism snabbt gick över till feminism då en kille tyckte det var jobbigt att veganism förknippas med feminism. Jag försökte förklara för honom att det ju är en bra sak, det visar på att folk blir mer intellektuella. Han förstod inte grejen, han förklarade för mig att "orättvisor finns hos män också". Jag förklarade för honom att kvinnorna har det sämst av de två könen och att det gärna fick bli lite mer jämt. Han förklarade för mig att "Jag tycker feminism är bra, men inte i Sverige, då det redan är jämställt. Då är snarare equalty bättre, vilket feminism inte är för att det står för kvinnornas rättigheter bara och inte männens." Jag förklarade igen att kvinnor har det värre än män, och att det antagligen var på grund av män som honom, som vägrar låta kvinnor få ta lika mycket plats och bli tagna lika seriöst, som feminismen ses negativt på i sverige.

Istället för att motargumentera med mig så skickar han länkar till en snubbe på youtube som kallar sig "Angry Foreginer" vars namn jag redan känner till då han i en video idiotförklarade Clara Henry och trackade ner på feminismen. Det är alltså videos vars namn som är så provocerande att jag själv inte kan klicka på play, och där jag scrollar ner till kommentarerna blir mörkrädd för att så många tycker att han "Speaks the truth".

Den här Facebook-killen skrev alltså saker såsom "Kolla videorna, tänk lite själv. Man kan ju kolla upp faktan från videorna. Ni verkar dock inte veta vad fakta är. Kvinnor får lättare att få många jobb, kvinnor får nästan samma lön och när det inte är så beror det på mängden de jobbar och inget annat. Jag har varit feminist typ hela mitt liv. Jag har bara kollat upp lite fakta och bestämt mig för att stödja allas rättigheter och inte bara kvinnornas"

Jag fick uppbackning av fler tjejer och en annan enormt påläst kille i denna facebook-tråd faktiskt, riktigt underbart! Vi började fundera på om denna kille höll på att trolla oss men så var inte fallet. Det här är på riktigt, dessa män finns därute och det gör mig så fruktansvärt mörkrädd! Snälla kan ni ta upp det här i er nästa podd eller på era bloggar? Vad kan jag göra? Jag känner mig så jävla otillräcklig. Och den där j*vla provocerande youtubern som jag mest vill hacka och ta bort hela kontot på, hur kan man tackla honom på bästa sätt egentligen?

Svar: Ta inte diskussionen. Så här tänker jag: Min feminism är kvinnosak. Därför är den för kvinnor. (Och andra ickemän) Jag argumenterar inte för feminismen med män, jag argumenterar med kvinnor dvs försöker övertyga dem om att systerskapet är här för dem även när de fortfarande är kvar i det patriarkala hjärntvätten. Jag talar om kvinnor, FÖR kvinnor. Skit i snubbarna! Sluta diskutera med dem (annat än om det roar dig just då) och sluta försök övertyga dem.
Lady Dahmer

J

Du la även upp en bild när juno bajsade i handfatet... vad räknas det som?

Svar: en bebis som sitter på pottan. tycker inte bilder på bebisar på pottan är kränkande. alla barn har suttit på pottan och om nån skulle rota fram den bilden om sex år för att retas (antagligen inte) så kan han kontra med att ja men jag satt på toaletten iallafall, du bajsade i blöja hahaha! Nej men som jag skrev i inlägget innan, det är skillnad på bebisar och barn.
Lady Dahmer

J

Förlåt... det var visst på toa.

http://ladydahmer.nu/2017/march/min-bebis-bajsar-pa-toaletten.html

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog