Hjälp Emma, fyra år!
Detta handlar om en liten unge, Emma, som är fyra bast och som lider av aggressiva tumörer i hjärnan. Det enda som kan hjälpa henne just nu är en behandling i Mexico och den kommer kosta familjen runt 250 000 dollar. De ber allmänheten om hjälp, förståeligt. Skänka kan man göra via denna sida: #goEmma eller via swish och då är nummret:
 
Swish: 0767-608 360
 
 
Många tycker att det är oetiskt att hjälpa ETT barn så här och uppmanar folk i andra bloggar och forum att skänka pengar till cancerfonden istället men jag kan inte vara så cynisk. För Emma och för hennes familj så är Emma inte bara en siffra i statistiken utan en levande människa som behöver hjälp som inte gås att få i Sverige just nu. Kan man med gott samvete titta bort (om man har medel att hjälpa dvs) pga ideologiska värderingar så får man göra det men som vi konstaterat tillsammans vid andra tillfällen så är det just sånt här som känns viktigt. 
 
Så därför ber jag de av er som kan, har råd att avvara en slant, att donera.
Anonym

Det som är oetiskt är ju att tigga pengar till en behandling som inte fungerar. Om det fanns möjlighet till bot skulle den där operationen göras i Sverige. Nu förlängs troligtvis flickans lidande.

Svar: Fast den har tydligen gett resultat?
Lady Dahmer

Josephine

Till anonym
Behandlingen ger självklart inga garantier, den har dock gett positiva resultat i andra fall. Tro inte att alla typer av vård finns i Sverige. Det finns en rad sjukdomar som behandlas framgångsrikt utanför Sverige. Att vi inte använder metoderna här beror på kostnader och brist på rätt kompetens, inte på att behandlingen inte fungerar (även om det såklart finns såna fall också).

Astrid

Till Anonym
Att skänka pengar är, som i alla andra sammanhang, ett val en gör men...
Att skuldbelägga föräldrar som gör allt för sin dotters överlevnad är uselt.

Bee

🙏🏻❤

Tilde

Skänk inte till cancerforskning det bidrar till plågsamma djurförsök.

Svar: barn dör av cancer så jo
Lady Dahmer

Therese

Tilde

Innan jag blev mamma hade jag hållit med dig, men nu.. ledsen men alltså jag skulle med mina egna händer strypa 1000 råttor om det kunde rädda livet på mina barn.. vill såklart inte! Och skulle må hemskt dåligt övet det, men för mina barns skull, så skulle jag göra de

Har man någon gång träffat ett barn med cancer så vet man vad jag menar.

Svar: Jag hade slaktat större djur för mina barn vilket jag visserligen gör eftersom att de äter kött men ja *+
Lady Dahmer

t

Off topic men ändå inte. När min lillebror hade cancer träffade vi barn som sjukvården gett upp hoppet på. Föräldrarna greppade givetvis efter alla halmstrån som fanns, vilket det finns många som profiterar på. Mycket naturläkemedel prackas på dem och produkter för hemmet som ska förbättra luften, rensa vattnet, förvandla maten. Kräks på det samtidigt som jag förstår föräldrarna som gör allt i sin makt.

t igen

Jag håller delvis med Anonym längst upp, risken finns att föräldrarna istället för att göra barnets sista tid så fin som möjligt lägger energi på att bli lurade av kvacksalvare. Nu verkar det ju inte vara så i Emmas fall dock, men det är ändå en god poäng.

Malin

Det finns mycket behandlingar i andra länder som inte finns i Sverige. Sverige är jäkligt bra på vård, MEN också väldigt resteiktiva i när man inför nya metoder osv.
Jag gick sönder när jag läste om denna lilla flicka. Är själv i en jävla priviligerad sits att jag hade kunnat lösa detta för mitt barn och swishade därför direkt. Barn ska alltid alltid alltid prioriteras och vi måste hjälpa dem och föräldrar som inte har det lika förspänt. Metoden de ska testa kanske inte är 100% men barn har en otrolig lönekravet och är värda allt!<3

Malin Ekström

De är snart uppe i målsumman på youcaring ❤ Swish-inbetalningar att lägga till detta. Det verkar som att behandlingen i Mexico kommer bli av!

Malin Ekström

Eller nej, swish-pengarna verkar ha lagts till redan, men ändå! Snart 1000 donatorer. Underbart!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog