Jag är inte säljbar nog
Jaha här sitter jag och ska försöka få ihop nån slags ledartext fast jag egentligen inte har nån aning om hur det ska gå. Så är det varje månad. Men jag får ju betalt för det så det är ju ett sånt där RIKTIGT jobb som alla tjatar om att jag ska skaffa. "Bli krönikör nånstans då" sägs det argt som om dessa jobb växte på träd. Hallå, tror ni inte jag försöker? Kämpar med näbbar och klor, men positionerna är fyllda typ ("Vi söker ingen för tillfället!") och jag är väl för kontroversiell för vissa tidningar. Inte vet jag. Eller ja jag skriver säkert inte tillräckligt bra heller men det verkar inte alltid vara ett krav om man säger så hehe. 
 
Eller så är jag inte tillräckligt glamourös, smal, snygg. Om jag tittar på de kvinnor som skriver för exempelvis Mama så är det ju just en viss sorts kvinna som skriver. Den säljbara kvinnan. Hon som är attraktiv, lite glammig och alltid smal. Det ska passa med tidningens image typ. Om jag får spekulera. 

Nä men oj nu lät jag all bitterhet komma till ytan här, hoppsan, jag har ej fått min morgonkopp te. Ska ta itu med det. Och sen med min ledare för ETC (som gillar mig trots fet och ful hehehe) och sen kommer jag tillbaka hit. 
Loanne

Tyvärr tror jag att du har en poäng där. Men du skulle behövas som krönikör i typ alla tidningar, så att folk började fatta nån jävla gång! ❤️

Nora

Vet inte om du 1) raljerar nu och 2) verkligen söker några jobb, men ett hett tips till alla jobbsökare är ju att bredda sig lite. Förstår att det kan vara tufft att få jobb som just krönikör, det finns trots allt ett ganska begränsat antal sådana i det här lilla landet. Det finns massor av jobb inom både offentlig och privat sektor, vi är inne i en högkonjunktur.

Svar: jag vill jobba hemifrån som skribent eller annat webbaserat som jag har skills i typ design eller photoshop. då är det snålt. :-)
Lady Dahmer

Amanda^

Jag följer dig på sociala medier varje dag och kan ofta prata om dina åsikter och idéer IRL för att du är så vettig. För mig är du självklar och välkänd men det är så många som inte ens vet vem du är!!!!1 HUR?! Du behöver absolut bli krönikör på typ heltid.

Chs

Ja, jag tror också att du i många fall helt enkelt är för kontroversiell. Många arbetsgivare är fördomsfulla priviligerade mainstreamnissar som tror att alla andra är mer obildade och fördomsfulla än de själva, och att målgruppen kommer att gå bärsärk om de får se något icke-mainstream.

Hmm

Är du inte duktigt på webb-design också? Skulle du inte kunna driva en firma med det eller affilera dig med en etablerad sådan?

Ystran goes No Poo

Enligt min mening är du nåt på spåren, den som påstår annorlunda blundar för brister inom sin egen organisation (Mama) eller är totalt blind för hur läget ligger.

Funderat på att skriva en hel bok istället för att bli krönikör? Kan tänka mig att det kanske känns en aning maffigt. Det är ju inte så bara att få ihop en hel bok med alla vardagsbestyr runt omkring.

Svar: jodå, bok är på g men det tjänar man dessvärre ganska lite pengar på.
Lady Dahmer

Anna

Kolla med Göteborgs Posten. De tar ju in den vedervärdige David Eberharts krönikor (eller vad det nu är för dynga som han skriver), tänk vad underbart om du kunde skriva där som motpol.

Ida

Varför klankar du ner på tjejerna som bloggar på Mama? Varför objektifierar du dem? Deras framgång behöver inte betyda din undergång och vice versa! Jag blir så oerhört trött på kvinnor som shamar kvinnor! För övrig förstår jag heller inte din kritik gällande Elaines svar; Varför får en som kvinna inte känna "här ligger jag och är het" ? Har inte kvinnor rätt till sexlust? Har inte kvinnor rätt att känna sig heta och en VILJA att bli åtrådda och få åtrå? Tjejer kan väl hata porrindusrin och hata att deras män tittar på port utan att känna svartsjuka?
En sann feminist accepterar att det finns variationer inom det kvinnliga könet och lägger fokus på det kvinnor gör bra istället för att shama andra kvinnor bara för att en inte tycker likadant!

Svar: Alltså allvarligt, din läsförståelse behöver du öva på om du läser detta som "klanka ner" och "objektifiera". Jag har varken gjort det ena eller andra. Läs om, läs rätt!

Och din tolkning om inlägget om elaine kan jag för allt i världen inte förstå heller? Hur läser du människa? När sa jag att kvinnor inte får känna sig heta eller har rätt till sexlust? Var skrev jag det? Citera gärna!Nä. Skärpning hörru. Läs om, läs rätt!
Lady Dahmer

Josefine

men kära nån, Ida ^.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog