Kränkta män är kränkta
Nån som tar kränkthetspriset är som vi alla vet Marcus Birro. Jag förstår inte hur Jonna stod ut så förtvivlat länge med honom och jag har fan kunnat döda ett mindre djur för att få vara en fluga på väggen i deras hem under alla år. Hur såg diskussionerna ut? Fick Jonna bita sig i tungan dagligen eller tog hon debatten varje gång? 
 
"Ta tillbaka feminismen.... från feministerna"?? Asså man tror ju inte att det är på riktigt. Men han är inte ensam. Han har en arme av kränkta män bakom sig. 
 
Varje gång ett av mina inlägg publiceras på Nyheter24 (Det är nyheter24gruppen som äger blogg.se så vi samarbetar på olika sätt) så dyker det upp ett gäng män som antingen ska berätta att jag är en jävla manshatare eller att jag är oviktig person så varför får jag massa utrymme eller så ska de förklara att kvinnor inte alls är lika förtryckta som män och hallå varför säger inte feministerna nåt om det va va va??!!1
 
 
 
Gillar ni att läxa upp idioter så är mitt förslag att ni ger er in där. Gilla min facebooksida så ser ni varje gång jag länkar ett av dessa inlägg. Saknar ni tålamod för sånt (som jag generellt gör) så håll er kvar här. 

Men det är så jäkla intressant (och deprimerande) hur otroligt många de är, männen som när man skriver om det som kvinnor och flickor utsätts för blir så arga och kränkta att de inte kan låta bli att kommentera nedlåtande eller kränkt. Och intressantast är när jag skriver om genus och om hur vi behöver hjälpa pojkar att bete sig bättre och schysstare mot flickor och varandra, ja då jävlar ska det ringas soc för nån som jag ska fan inte ha söner. 
 
 
Elysia

suck
vårdnad av barn: i de flesta fall blir det gemensam vårdnad, män är oftare olämpligare föräldrar
abort: fostret är i kvinnans kropp, män bär inte barnet med undantag för transmän
kvinnor får mer stöd för att de behöver det i dagens samhälle, män betalar mer skatt för att de tjänar mer
manlig könsstympning: är inte lika grov som de flesta fall av kvinnlig könsstympning, men ja, jag såg gärna att det förbjöds under 18 års ålder
falska våldtäktsanklagelser: hur vanligt är det? i förhållande till våldtäktsmän som kommer undan

Mia P

Alltså, jag fattar inte hur du står ut! Alla dessa j*vla påhopp! Man blir ju alldeles skogstokig! Hela inlägget som börjar med "Vårdnad av barn... blablabla"! Jag kan inte ens komma på något att säga om det. Vilken grotta har denna varelse befunnit sig i kan man undra?

Men jag måste, för första gången jag kommenterar din blogg, säga TACK! Tack för att det finns kvinnor som du! Tack för att du står upp för oss andra! Och med det önska jag dig och din familj en trevlig helg! /Mia

Amanda^

Hann inte ens läsa klart (en liten del av!) inlägget för min pojkvän innan han kom till försvar för både Birro och Paolo. Han blev kränkt han också. Det är typ ett straff att bli kär i en man för då måste man stå ut med sånt här om man vill leva tillsammans. "Kvinnorna under kommentaren på Facebook överdrev säkert, det gör folk alltid på nätet". Näthatet mot kvinnor tog min pojkvän inte alls upp, han bara försvarade män direkt pga blev själv kränkt, överdrivna kommentarer från kvinnor som inte tål skämt är viktigtigare att fokusera på än dödshot, våldtäktshot, kommentarer om utseende före prestation osv osv i all oändlighet som kvinnor till större del får stå ut med.

Kommentarer som "inte alla män" och att jag kan byta ut honom undanbedes. :-)

Amanda^

Hann inte ens läsa klart (en liten del av!) inlägget för min pojkvän innan han kom till försvar för både Birro och Paolo. Han blev kränkt han också. Det är typ ett straff att bli kär i en man för då måste man stå ut med sånt här om man vill leva tillsammans. "Kvinnorna under kommentaren på Facebook överdrev säkert, det gör folk alltid på nätet". Näthatet mot kvinnor tog min pojkvän inte alls upp, han bara försvarade män direkt pga blev själv kränkt, överdrivna kommentarer från kvinnor som inte tål skämt är viktigtigare att fokusera på än dödshot, våldtäktshot, kommentarer om utseende före prestation osv osv i all oändlighet som kvinnor till större del får stå ut med.

Kommentarer som "inte alla män" och att jag kan byta ut honom undanbedes. :-)

Mie

Elysia: Håller helt med. Sen är det tragikomiskt att någon på allvar kan tro att det är en grupp kvinnor som sitter och bestämmer om vårdnad, aborter och omskärelse. Det är samhället eller för omskärelse religiöst betonat - och det vet man ju vilka som har mest inflytande där.


Anna

Jag håller mig kvar här. Är inte bra för min hälsa att läsa detta. Bara att se de kommentarer du publicerat här gör att mitt blodtryck stiger till en säkert skadlig nivå.

Ellen

Usch, de har ju noll självinsikt dessa kränkta män. Tyvärr orkar jag inte gå in och diskutera med dem heller, blir så matt av att läsa om att de ens existerar.. Men det visar om igen hur mycket dina texter behövs!! Heja heja :)

e

Haha håller med Anna. Det räcker med de vita kränkta män man tvingas utstå vareviga dag i sin vardag och i sitt eget flöde på sociala medier. Dock är det ju viktigt att markera. Tystnad är farligt! Hur tröttsamt det än är måste vi fortsätta markera mot dessa män. Men man blir såå trött, VAD är det egentligen för fel på dem?! varför utreds inte det???

M

Du följer väl geniala datingafeminist på insta - https://www.instagram.com/datingafeminist_/ ?

Hon är fantastisk och kör just nu #saidnomanever:
https://www.instagram.com/p/BT989l2BVOY/?taken-by=datingafeminist_
https://www.instagram.com/p/BT99mfYhDqZ/?taken-by=datingafeminist_
https://www.instagram.com/p/BT-hUTihJy3/?taken-by=datingafeminist_
https://www.instagram.com/p/BUEs6AcBvi4/?taken-by=datingafeminist_
och #saidnowomanever:
https://www.instagram.com/p/BT-m2FVBKnD/?taken-by=datingafeminist_
https://www.instagram.com/p/BT-iuC-B_0y/?taken-by=datingafeminist_
https://www.instagram.com/p/BUCPnfdBf8l/?taken-by=datingafeminist_
https://www.instagram.com/p/BUCMrXbhlU8/?taken-by=datingafeminist_

breakuntil

Hjälp vilka lättkränkta män. Tobias Wedin verkar ju också vara riktigt hotfull?! Hoppas du blockerar packet.

Nemo

Blir så evinnerligt trött på dessa män. Det är dock sällan jag blir arg över deras idiotkommentarer längre, jag himlar mest med ögonen, suckar tungt, och går vidare med livet. Att ens likna diskussionerna man har med dem med en stenvägg är att förolämpa stenväggar, för sanningen är ju att diskussionerna man har är precis som att ha en diskussion med en Kränkt Man, de är alla likadana. Jag orkar inte ens se tillstymmelsen av sådant i mitt fb-flöde så har un-friend:at några killar som jag gått i samma klass som, endast av anledningen till att de ibland gillar/kommenterar saker som verkligen visar deras unkna kvinnosyn.

En eloge till dig som orkar fortsätta skriva trots dessa idiotiska kommentarer <3

Anonym

Ang manlig könsstympning: En grundsten i all form av maktteori är ju att förtryckaren tjänar något på att ha makt. Kvinnor tjänar inte någonting på manlig könsstympning i form av omskärelse, för omskurna män är liksom inte mindre kapabla att begå våldtäkter än intakta. Därför kan det rimligen inte finnas något motstånd från feministiskt håll mot att kriminalisera manlig könsstympning.

Det troligaste är att män som vanligt förväxlar "feminister driver inte aktivt den här frågan" med "feminister förtrycker män". Detta eftersom män tar för givet att kvinnor alltid aktivt ska engagera sig i deras behov på ett sätt som de aldrig skulle komma på tanken att återgälda.

Ystran goes No Poo

Mitt blodtryck skjuter i höjden bara jag läser dessa kommentarer, och ärligt talat blir jag så mållös över bristen på både insikt om samhälle/religion och självinsikt över hur de själva just formulerar sig att jag bara sitter och skakar på huvudet.

Och inte fasen är det pojkar som missgynnas i skolan, varifrån har personen fått den idén? Det är pojkars stök och bråk som stör i klassrummet. Både i ung grundskoleålder och vidare uppåt till gymnasienivå.

Anna

Innan vi får klaga på misshandel, våldtäkt och mord måste vi åtgärda dessa "värre saker som drabbar män systematiskt", annars har vi ingen rätt att klaga. "Orättvisorna" mot män måste åtgärdas först!
Alltså, varför kan dessa män inte bara fördöma mäns beteende mot kvinnor, varför varför varför måste det vara LIKA synd om dem.

Kattis

Jag förstår verkligen inte logiken i att vi kvinnor ska ta ansvar för och även fokusera på männens "problem" (tänker då framför allt på omskärelse), varför börjar de själva inte bara engagera sig i dessa frågor OM de nu är så himla viktiga i realiteten? Det sorgligaste av allt är ju att de inte begriper att sämre betyg, ensam vårdnad, misshandel etc faktiskt kommer att minska om vårt samhälle blir mer feministiskt.

Elvira

"betalar mer i skatt men får mindre stöd"

eh okej. Så kan man också se på löneskillnaderna mellan könen. Som att det skulle vara jobbigt att ha hög lön.

alice

alltså. problem som män utsätts för grundar sig i patriarkatet och toxic masculinity???? män som utsatts för våldtäkt/domestic violence raderas och förlöjligas. män som är mjuka straffas, män som är hårda får det svårare socialt. att pojkar inte hänger med i skolan är i grunden pga att från de föds så uppmuntras stökiga beteenden som stör deras förmåga att fokusera i klassrum medan flickor uppmuntras att vara lugna och ta hänsyn (till läraren genom att vara uppmärksam och lyssna och inte störa). att män inte får vårdnaden beror på att de inte är den mest lämpliga föräldern pga att de inte får lära sig ta hand om andra i den utsträckning kvinnor får.

FLICKOR UTSÄTTS OCKSÅ FÖR OMSKÄRELSE WTF???????? kan inte män mobilisera sig för att försöka lösa problem som de specifikt utsätts för istället för att börja skräna om dem när kvinnor tar upp problem som är specifika för kvinnor??

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog