Män blir mer provocerade över att jag kallar mig för Lady Dahmer än över att kvinnor utsätts för sexuella trakasserier varje dag
Många av mina inlägg publiceras på Nyheter24, som flera av er kanske märker, det är för att nyheter24 äger blogg.se och vi har kommit överrens om att samarbeta på så sätt. Det är kul på flera sätt. Det är också "kul" på andra sätt. Som feminist så får man oftast vatten på sin kvarn när man tar del av kommentarsfältet. Som det här inlägget, där jag skriver om problemet med att sexuella övergrepp slätas över och normaliseras, ja då ska män hellre diskutera mitt användarnamn (och jeff dahmer) än det artikeln faktiskt handlar om.
 
 
 
 
Men det är så talande. Det sker hela tiden när kvinnor skriver om övergrepp, om våld, om politik, om feminism eller vad fan det nu må vara: då ska personen bakom texten diskuteras snarare än det hon lyfter. Det är så talande för det säger en hel del om mäns prioriteringar.
 
När män blir mer provocerade av mitt användarnamn än av det faktum att kvinnor utsätts för sexuella trakasserier, ja då har vi ett problem. Och ja vi HAR PROBLEM. Detta är ju en del av problemet. Att män inte bryr sig. Att de bryr sig mer om annat. Att de bryr sig mer om att ej bli generaliserade, eller att jag kallar mig för lady dahmer, eller att nån kvinna hatar män
 
De bryr sig mindra om att kvinnor är rädda. Att kvinnor våldtas och tafsas på. Att kvinnor utsätts för trakasserier online som offlina. Att kvinnor förtrycks. Allt detta bleknar, i deras ögon, inför det faktum att en ful fet feminist kallar sig lady dahmer eller att hon överhuvudtaget får ta ton i offentligt sammanhang. Detta är männens prioritering. 
 
"Inte alla män" bölar de. Nehej, vad är alla dessa andra FINA SNÄLLA BRA män nånstans då? De lyser ju med sin frånvaro kan jag konstatera efter x antal år som kvinna i patriarkatet. De är aldrig där. Inte i kommentarsfälten där män kränker och beter sig illa. Inte på krogen när man blir tafsad på. Inte i kompiskretsen när Olle våldtar Lisa.
 
De enda män som dyker upp i dessa sammanhang är männen som vill försäkra sig om att vi inte drar alla män över en kam. 
 
 
Chs

Suck. Nej, majoriteten av alla män är inte våldtäktsmän, men majoriteten av alla våldtäktsförövare och våldsverkare i allmänhet ÄR män. Det går tyvärr inte att ha en diskussion med män som inte erkänner den utgångspunkten.

Anna

Och män måste liksom ha offerrollen OCKSÅ. "Varför uppmärksammas bara bröstcancer, prostatacancer är faktiskt ännu dödligare", "män blir faktiskt slagna av sina fruar", "mammor får oftare vårdnaden om barnen vid skilsmässa" (antagligen för att pappan är ett as) etc. De vill ha mest makt, men det skall ändå vara mest synd om dem ändå.

S

Jag undrar ju mest hur någon som heter ERIK kan uttala sig om användarnamn med dåliga konnotationer - vem är han uppkallad efter?
Erik av Pommern som gifte sig med en tolvåring, halshögg sina vänner och blev sjörövare på Gotland - eller Erik XIV som fängslade och dödsdömde sin bror, var paranoid och avrättade folk åt höger och vänster, startade krig där civila dödades en masse (tex Ronneby blodbad där spädbarn spetsades på spjut och kvinnor brändes levande på bål) - va, VA?!

Isabella

Hahaha S, klockrent!

Nina

Tummen upp på Annas kommentar (och S hahaha), män är patetiska. Tack för du har fått upp mina ögon för det LD och SFK (även fast jag alltid har föraktat män pga hjärndöda missunnsamma gnällspikar haha).

Chs

Öh, kan någon förklara för mig vad "Pierre" i kommentarsfältet menar när han frågar vad LD har för bevis för att pojkar blir våldtäktsmän? Är han bara dålig på svenska eller tror han att våldtäktsmän spontanalstras ur tomater som fått ligga för länge i kylskåpet? Jag är sjukt förvirrad.

Djävulsadvokaten

Men seriöst dock, varför just Dahmer? Inte för att allt det där inte är viktigt, men jag har undrat ända sen jag började läsa bloggen. Är det bara för att det rullar lätt av tungan, eller finns det en bakgrundshistoria?

Svar: https://blogg.se/article/2017/april/lady-dahmer-flyttar-till-bloggse.html
Lady Dahmer

Jossan

Män är vidriga parasitmaskar. Tack LD för att du finns och vågar!

Katta

Vilka kommentarer. Jag kan inte tro att vi lever i samma värld... Just det, det gör vi inte! "It's a mans world."

Lo

"Ha tålamod" HA. tålamod... t å l a m o d tåååååååålamod
Jag ger officiellt upp på män. ALLA män.

Djävulsadvokaten

Tack för det svaret LD, inte vad jag väntade mig alls. Jag trodde från början att du hade tagit namnet som någon form av statement, med tanke på att Dahmer bara dödade män...men men, tji fick jag. Tack igen för svaret i alla fall.

Petra

Heja dig! <3

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog