Men män lyssnar ju ändå inte?
Har ni hunnit lyssna på senaste avsnittet av penntricket? Gör det! Jag kom på en grej när jag lyssnade igenom. 
 
"Men är det inte kvinnors ansvar att bli bättre på att visa vad de vill och inte vill" frågade sig Cissi i veckans podavsnitt och ja det kan man ju tycka tänker jag, men å andra sidan, säger vi inte ifrån då? Jag gör det. jag har gjort det. Med ord alltså. Jag har sagt NEJ TACK HAR INGEN LUST på så tydliga sätt som går men vet ni vad som hänt då? 
 
"Varför?" har svaret blivit. Varför vill du inte? Och har jag svarat det ena så har han kanske tyckt att ja men det problemet kan jag lösa, kom hit så ska vi.... och har jag svarat det andra så har han tyckt att det är en dålig "ursäkt" och så har det liksom ändå blivit nån jävla förhandling där jag känt mig tvungen att ge mig eller iallafall ställa upp dagen efter eller liknande. Jag har visat tydligt att jag inte vill men det har inte respekterats eller tagits på allvar. Ibland har det tagits som en kränkning. 
 
Jag glömde att ta upp det i programmet, men jag kom på det när jag lyssnade sen att hur vi än gör så kan vi inte vinna. Vi kommer inte undan. För de lyssnar ju för fan inte. De skiter i vad vi vill. 
 
 
Jossan

Nej, män kan inte lyssna - eller tänka. Kan ni inte bjuda Fanny Åström som gäst i programmet? Hon är såå spot on.

Ulrika

Håller verkligen med dig! Det är nog också därför många tjejer säger att de istället för att skrika och ropa nej sluta rör inte mig istället inte sa emot, för de inte ville bli våldtagna, för att de visste att även om de gjorde motstånd skulle det in respekteras. Så hellre att inte göra motstånd, för då är man iaf inte våldtagen.

En annan sak jag också tänker på är att nej kvinnor ska inte bli bättre på att visa vad vi vill och inte vill, MÄN ska ju så hellre öva på att lyssna och vara mer lyhörda!! Det är fan inte så jävla svårt. Precis som du sa i podden idag, själv går man ju runt och lägger märke till tonfall och kroppsspråk för att se om den andre har lust, men sånt skiter snubbarna i.

Jossan

Exakt! Vad har män någonsin gjort för oss?

Maria Jilina

Ulrika:
nja man blir som förlamad, så det där stämmer inte... Man vill göra motstånd, man vill skrika, men kroppen vill inte reagera. Jag vet...

Wonder Woman

LD: tack för att du sätter ord på detta. Sex med män är helt jävla skitigt.

Flos

@jossan +1 för Fanny Åström som gäst!! Hon har dessutom världens bästa röst också (förutom dig LD ;-)).

Jess

Det går ju inte att säga nej för då blir man ju "straffad". Han gnäller och klagar och säger att man är tråkig och vill leta fel. Stackars honom som inte får något. Har haft vuxna män som förvandlats till olidliga gnälliga barn så fort dom inte fått sex. Jag vet inte vart min sexualitet börjar och vart männens begär slutar. Hela mitt sexliv som ung handlade bara om att va snygg och bra i sägen så "han" blev nöjd. Har fortfarande inte hittat min egna sexualitet separat från någon slags inbyggd vilja att göra mannen nöjd och " Nej det gör inget att ja inte kom det va skönt ändå" "nej ja kan inte komma idag".

E

Min man är ett superexemplar! Har fått det sagt till mig av oberoende "källor" utan att jag frågat om det de senaste veckorna. Detta har vi inte berört, men min man vet ju bättre än mig om jag vill eller inte, och brukar själv ta upp det om jag verkar ha tankarna någon annanstans. Vi har dock ganska "jämn lust", så det har väl hänt ett par-tre gånger från vardera håll på våra 14 år tillsammans att någon "egentligen" inte ville fast vi inte förstod från början.
Jag hoppas för er skull att det ni skriver inte är en "just nu-verklighet".

Jess

Vill bara tacka för ett fantastiskt poddavsnitt igår, förutom igenkänningsfaktor och nya insikter fick den mig att skratta högt flera gånger, något jag verkligen behövde igår. Tack för arbetet ni gör, kärlek till er❤️

Yvve

Nej det är faktiskt inte kvinnors ansvar att visa, berätta och förklara när männen inte vill lyssna.
Vet inte hur många gånger i mitt liv jag visat och förklarat och försökt lösa problemet (alltid jag som varit problemet) och det går inte att vinna!
Mannen får sex enligt sitt önskemål oavsett, det jag kan välja är om det ska ske nu direkt eller om det ska vara tjafs och dålig stämning tills det blir som han ändå ville från början.

Så hör en kvinnors röster "men lär/visa honom hur din kropp fungerar så blir allt bra", länge trodde jag på det också att det var mitt ansvar att få honom att förstå vad jag behövde för att njuta av sex -det har aldrig lyckats det heller, han bara måste få göra på sitt sätt det är där det landar. Hur många gånger har en inte hört "jag vet hur man gör, slappna bara av" (nej, du vet uppenbarligen inte hur man gör för isf hade jag redan varit avslappnad!) eller bästa när en försöker instruera "Det känns som att du bara klagar, är ju inte meningen att göra för hårt, DU får mig att känna som att jag gör fel så det är bättre du bara suger av mig".
Usch för män!
Mvh heterokvinna som inte orkar bli lesbisk fast det vore det enda vettiga.

Linnea

Maria Jilina:

Som jag förstod Ulrikas kommentar så menade hon inte "frozen fright" utan snarare situationer där man förväntas ha sex och är rädd att mannen inte kommer godta ett "nej". Man säger inte nej för om mannen ignorerar det så kommer man vara ett våldtäktsoffer, vilket man inte vill vara. Så man har sex mot sin vilja för att det är snäppet bättre än att bli våldtagen...

Anna

Jossan: Det var jag som en gång blev lite upprörd över att du skrev att pojkar är skit. Mitt manshat hade mildrats lite pga. att den enda vuxna man jag umgås med just nu är min partner som är något så ovanligt som en ganska vettig man, men nu har det blommat ut fullt igen. Jag håller med dig, vad har män någonsin gjort för oss?

Lena B

Många vettiga män är vettiga med sin fru pga det praktiska med att ha en fru. samtidigt är de hur ovettiga som helst när frun inte är med, mot kvinnor de möter på jobbet, i affären, på nätet osv.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog