Tjejer kan leka fler
Nattade bebisen vid åtta igår och sen somnade jag för kvällen. Vaknade förvirrat vid elva och tänkte att nä lika bra att fortsätta, sparkade av mig byxorna och lyckades ändå sova skitdåligt hela natten vilket resulterar i att jag är skittrött nu. 
 
Jag måste fan sluta nattamma. Det är det som är grejen. Snuttet på tutten och kravet på snuttet på tutten. Han ammar inte som N och T gjorde dvs hela natten, men tillräckligt ofta för att störa min sömn. Men av nån anledning så känner jag mer ångest inför det avslutet än vad jag gjorde med de andra. Jag pallar inte att hantera en ledsen och arg bebis och han kommer vara ledsen och arg och ledsen och hysterisk och jobbig och skrika. Jag kanske väntar ett halvår till istället? Vi får se. 
 
Kalaset var great success igår. Vi sätter aldrig nån kalasgräns utan det är typ "kom kl. 13 och gå hem när ni vill". Oskar fick vara lekledare och de lekte lekar på gräsmattan, sprang, skrek, tjoade efter att kalaset liksom var "slut". (Dvs all tårta, alla bullar och allt snask var uppätet)
 
 
 
När en av kompisarna skulle hem till slut så sprang alla efter och kramade om henne och sen kramades de tillsammans. Fem tjejer stod och gruppkramades och jag bara kände att fan va fint. Fan va fint och bra och fantastiskt att dessa fem tjejer hittat varandra, att de bor i samma by, att de går i samma klass, att de leker tillsammans vare rast och på fritids efter skolan varje dag. Att de fattat att flickor visst kan leka fler än två.
 
Vi har jobbat mycket med våra barn att inkludera och att alla får vara med och att det är kul att leka flera. Ibland vill man såklart vara ensam med en kompis och det går också bra, men aldrig att de utesluter nån eller säger att nån inte får vara med när det gäller. De blir bara glada när andra vill vara med. Så jävla fint. 
 
 
Maria

Mina barn har varit riktiga amningsälskare och använt mig som napp båda två. Hade ångest inför tanken att sluta amma och det mayhem nattetid jag såg framför mig. Ville inte heller sluta amma den minsta rent känslomässigt men var helt sönderbiten efter det att han fick tänder så jag var tvungen. Vi gjorde så att min man fick ta de första nätterna, tror att jag sov själv en vecka ungefär och sedan var det klart! Vi valde att göra det på semestern för att min man skulle slippa vara ett vrak på jobbet och så här i efterhand gick det sjukt smidigt.
Kanske kan ni hjälpas åt så att du slipper köra hela processen själv, tror det är lättare för alla ( eller kanske inte Oskar, he he) men du slipper ta de första jobbiga nätterna och bebisen slipper känna doften och vara i en välbekant situation utan att få det han mest vill ha.

Soni

På gång att sluta nattamma om några veckor, blandade känslor. Rätt säker på att det praktiska kommer gå smidigt men känner att det är början på slutet av amningen vilket jag kommer sakna. Kommer fortsätta amma på dan så länge bebis vill, men min erfarenhet säger att det inte håller i sig så länge sen. På plussidan kan jag dela min tid bättre mellan den store och lille, och pappa kan ta nätter framöver. Men ändå.

Hanna S

Jag ammande min lille i 14 månader, sen slutade jag pga att min utbrändhet kom tillbaks. Jag hade alltså varit sjuk med jämna mellanrum i tio år, och den här gången kom det tillbaks pga bebisen. Storasyster hade varit svartsjuk och jobbig i ett år, och lillebror vaknat tre-fyra ggr per natt för att äta, och till slut kraschade jag. Då bytte vi barn att sova med. Med sin pappa sov han hela nätterna eftersom där inte fanns nåt att hämta. Sen sov jag med honom en gång efter en vecka, då gick han tillbaks till gamla beteendet, men efter ytterligare några nätter med pappa sov han hela nätter även med mig. Jag hade också ågren innan dess pga sista ungen att amma, men vet du vad? Det blev gosigare utan. Nu är han en liten kramis som gärna slår armarna runt min hals, och jag kan ligga och snusa honom på huvet etc. Ska man amma hela tiden har man ju honom i brösthöjd, och då når man ju liksom inte att lukta och pussa.

.

Vi är tio tjejer inklusive mig i mitt gäng och det funkar perfekt, aldrig problem och vi syns allt från varje dag till några gånger i veckan, inte alla på en gång jämt men de flesta, när jag var yngre hade vi också ett tjejgäng, vi var krig sju st, funkade också perfekt, och i min by kryllar det av dessa tjejgäng, och du vet när tjej gängen samlas så är vi krig tjugo trettio, en armé med härliga kloka underbara tjejer. All kärlek till tjejer.
❤ bra att du faktiskt upplyser fördomarna om att tjejer skulle vara falska och inte kan leka tre. Svammel rent av.

Mia

Hej! Ska försöka sluta nattamat nu med min första bebis som är 15 månader, har också ångest inför detta. Hur gammal är din bebis? Hur har du gjort med tidigare barn, några bra tips? Gillar din blogg.

Svar: sluta tvärt är mitt tips. Tror Tamlin var runt året när jag slutade och Ninja var ett och ett halvt. Juno är snart elva månader.
Lady Dahmer

Mia

Tack! Ska göra så, nog bäst att vara konsekvent.

Katta

Ja, så fint när alla får vara med! Och vilka hjältar ni är som har kalas utan sluttid. Det hade jag inte pallat.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog