Tjocka granskas hårdare
Diskussionerna om min vikt och min kost tar liksom aldrig slut. Äter jag inte för mycket gifflar så serverar jag för fet och kolhydratsstinn mat och detta syns tydligen på hela familjen. (???)
 
Nu är ju båda mina stora barn så pass smala att läkaren på bvc frågade om jag bantar dem och bebisens kurva har planat ut väldigt mycket, men det är ganska intressant hur man liksom dissekerar och närstuderar maten tjocka äter när smala kommer undan med helfabrikat och sockerstinn kost utan att nån höjer ett ögonbryn. Mina barn får hemlagad mat från grunden och vi äter mycket grönt. 
 
 
Alltså ja, jag har också ätit LCHF och varit kolhydratsnojjig och rädd för morötter och potatis och det vi äter idag är ju en mardröm för den som vill banta med low carb-kost men att påstå för mycket kolhydrater i potatis, rotsaker och grönsaker är ju bara ett tecken på nån slags ätstörning eller skevt tänk. Ibland äter vi pasta och bröd också men vi har medvetet försökt dra ner på mjöl och vågar nog påstå att min familj äter mycket mindre av det till vardags än vanligt fölk. (Jag delar inte med mig av gifflarna om man säger så)
 
Men jag blir så trött. Jag blir trött på de eviga diskussionerna om mig, på denna privata nivå, det liksom känns som att nån gör intrång i mitt privatliv på ett sätt som är integritetskränkande. Det går inte att värja sig heller.
 
Och jag blir trött på att jag granskas med hårdare ögon än andra. Liksom, när nån påpekar att jag äter bra varierad hemlagad mat så måste nån in och granska det också och mmmmm näää är det inte för mycket grädde där? Är det inte lite för stora portioner??? (För egentligen skiter folk i vad jag äter eller att jag äter nyttig mat. Det är att jag är tjock som är problemet. Jag skulle kunna leva på avokado och ägg och så skulle nån ändå mena att jag äter för mycket av avokadon och ägget och hallå det är faktiskt dåligt att vara tjock!) 
 
Och jag blir trött på att tvingas försvara mig, inte för att jag är tjock ens utan för att jag indirekt anklagas för att inte ta hand om mina barn ordentligt och för att servera dålig mat till dem och för att riskera deras framtida hälsa. Jag känner mig tvungen att bekräfta och försäkra att så inte är fallet och det är så jävla ledsamt. 
 
 
 
eva

Det är så bra att du finns, att du syns och att du hörs! Men jag gillar inte fjäsket för de som kritiserar din kost. Du ger ju den rätt när du säger att ni drar ner på kolhydratater och att ni minsann äter så sunt och hälsosamt. Det är väl inte deras business?!? Ska de som lagar snabbmakaroner känna dåligt samvete nu, för att de inte ens försöker?

Jag samma som när Sanna Bråding slog ett slag för FRI aborträtt, men samtidigt försvarade sina aborter med att hon minsann skyddat sig. Ska de som inte skyddat sig känna skuld och skam då, eller? (Inte ditt fel, men jag fick samma känsla, varför ursäkta sig liksom)

Svar: Jag fjäskar inte. Jag känner mig påhoppad i mitt föräldraskap och granskad, nåt som inte skulle ske om jag var smal. Min poäng är att även fast jag serverar bättre mat till mina barn än många andra så bemöts jag som att jag missköter dem. En smal person som serverar snabbmakaroner skulle aldrig få sådana kommentarer.
Lady Dahmer

Ulrika

Det är så jävla konstigt hur alla i Sverige helt plötsligt är kostexperter.. Alltså i Frankrike äter ju alla vitt fluffigt bröd och mycket animaliska produkter och mjölkprodukter, de är ju väldigt hälsosamma generellt! I Italien älskar man fett (oljor och "full fat" mat, inget snålas det på för fan) och kolhydrater (pasta till förrätt, pasta till huvudrätt, tiramisu som basically är socker, bröd och grädde till efterrätt), de är ju också ganska hälsosamma! I Östasien äter man extremt mycket ris, det är ju fullt med kolhydrater :o :o Fortfarande väldigt hälsosamma... NÄÄÄRRR ska svenskarna fatta att det inte handlar om kolhydrater och fett?? HELT ÄRLIGT! Och vad är det för jävla skitsnack "genetiken är inte en naturlag", alltså om du inte har studerat genetik på något plan så fattar du inte vad du snackar om, sorry not sorry. Det är lika dumt som att påstå att man kan ändra sin ögonfärg bara man försöker tillräckligt! Typ "Vill du ha blåa ögon? Bara blinka och träna ögonlocken minst 20 minuter om dagen så kommer det!" .... NEJ det är inte så det fungerar, precis som att du inte kan ändra de proteiner och enzymer som din kropp producerar genom att träna någon obskur trendig hetsig träning.

Sanna

Har backpackat i nio månader med karl och barn. Ser dina matbilder och det ser så jävla gott ut! Längtar efter mitt kök! Och bra mat, det kan vilken nolla som helst se att det är, tycker ni gör helt rätt hemma angående mat och barn och matglädje. Det är den där viljan att trycka ner andra och själv må bättre som syns.

Lottsky

Men alltså, folk... Varför ha så jäkla ont av hur andra gör? Jag äter som jag tycker jag mår bra av men vad andra lägger på sina tallrikar... Ointressant och så ganska ointressant för egen del. Om folk kunde sköta sitt liksom...

Ellen

Du ska inte behöva försvara dig för någon. Så jävla lågt att komma med åsikter om vad en person antar att du och din familj äter eller inte äter, Herregud, enda gången man ska bry sig om en familj man inte känners matvanor som jag kommer på, är om barn misstänks fara illa och inte får tillräckligt med mat eller dylikt.

Somliga Förbannade Kvinnor

Det är väl klart att man försvarar sig när man blir anklagad för att utsätta sina barn för vanvård. Tycker folk gärna får säga att det inte är nåt man behöver försvara. Jo, det behöver man faktiskt. Det är fruktansvärt obehagligt. Bemöter man det inte så är anklagelserna det enda folk läser. Och folk i det här fallet kan vara lärare, föräldrar på skolan, klasskamrater och andra som kommer i kontakt med ens barn. Detta kan leda till socanmälningar för folk tror faktiskt på fullt allvar att soc har att göra med vilken mat man ger sina barn (ja de har att göra med om man svälter barnen men det handlar det inte om här). Och soc är skyldiga att göra en utredning. Man kan låta mycket stå obemött men det här är inte en av de sakerna. De enda råd som behöver delas ut här är till de med en sjuklig fixering vid vad tjocka kvinnor gör: Skaffa er en hobby och se till att få lite stimulans från annat än spekulationer om andra på sociala medier.

Somliga Förbannade Kvinnor

*Tycker folk gärna får SLUTA säga*

Helena

Det är så sjukt och jag blir så ledsen att du ska behöva stå ut med sån skit. Vad är det med folk? (Blir för övrigt alltid så avundsjuk när jag ser dina matbilder, önskar att vi hade orken och tiden (och i mitt fall förmågan) att laga så där god mat oftare på vardagarna).

Somliga Förbannade Kvinnor

Och det är väl kommentarer från Knullbevakningsbloggen igen antar jag? Avskyr den mobbarbloggen.

Emelie

Så tråkigt att folk håller på så här! Förstår inte ens hur de kan få det intrycket av din mat.

En liten fråga bara, om någon har tid att svara. Vad är vinsterna med att äta mindre mjöl? Vet att det är bättre att äta t.ex. fullkorn, för fibernas skull antar jag, men inte er än så.
Håller på att googla, men vore tacksam om någon kunde förklara enkelt eller länka till någon pålitlig källa.

Svar: Jag tror personligen inte att processerad mat är bra för kroppen. Nu kommer du få femhundraelva svar som säger olika saker och det finns förmodligen forskning som stödjer det ena som det andra. Jag mår dåligt av mjöl. Min mage mår skit av det och jag får ont i lederna om jag äter för mycket. Jag tror även att mjöl är inflammmatoriskt för kroppen och att det skadar tarmarna. (detta tror jag inte bara ur tomma luften utan är baserat på olika forskning osv som jag läst om under många år) Vinsterna med att äta mindre mjöl är förutom bättre hälsa (mage och inflamationer) också att äter man mindre mjöl så äter man mer av annat som är bättre.
Lady Dahmer

Emelie

Tack för svar! <3

Sofia

Jag har aldrig kommenterat förut men läser din blogg varje dag, du är en feministik och kropps positiv guru och jag suger åt mig av det du säger (har kämpat med ett sjukligt ätstört beteende, bl.a. svält).
Tack snälla för alla fina tankar och reflektioner, det har varit en inre resa för mig de senaste tre åren och din blogg har hjälpt till. Jag har gått från att gråta och känna ångest (dagligen) över min kropp till att känna att den är alldeles fullduglig precis som den är. Mat är bränsle och inget att räkna kalorier på.

ETT STORT TACK! <3

Caroline

LD det är totalt orimligt att du ska blir detaljgranskad såhär. Man är ju dum i huvudet om man på riktigt tror att du inte tar hand om dina barn och proppar både dig själv och barnen fulla av gifflar varje dag. Det är ingen som har att göra med vad du väljer att äta heller för den delen.

Även om jag tror vi har olika åsikter i många frågor så tycker jag du är en riktig inspirationskälla och du förtjänar inte den här hårda tonen mot dig alls på något sätt.

Julia L

Jag blir inspirerad av dina matbilder, ser oftast jättegott ut. Det enda jag har tänkt är att portionerna ibland ser små ut? Jag drillas hårt av en dietist nu pga ätstörning och hennes normalportioner är i princip alltid större. Bara en reflektion, inget påpekande eller tyckande.

Svar: Jag fotar barnens tallrikar ibland. Ibland min mans tallrik. Ibland min. 😊 Det är lite skillnad på hur mkt vi äter hehe.
Lady Dahmer

Annette

Edward Blom. Där har du en kraftigt överviktig förälder som själv sagt att han har vispgrädde i såsen och ankfett i princip allt. Var är alla detaljstuderande kritiker i hans fall? Eller är det bara tjocka föräldrar av honkön som granskas?

Obs. Inget ont om Edward. Han är mysig och lagar god mat. LD lagar också god mat. Själv är jag uppvuxen på pulvermos och grillkorv. Om din mat är vanvård så måste min mammas mat varit dödlig misshandel om man ska använda kritikernas logik.

Linnea

Alltså tänkte också på Edward Bloom när det va det där drevet mot mamman som ammade och drack vin. Av hans 60k följare har jag aldrig sett en enda reagera på att han rätt ofta brukar dricka alkohol och ha sitt barn i famnen samtidigt. Det har till och med skojats om att han låter barnet dricka, och kommentarerna va typ "det ska böjas i tid!". Vill inte hänga ut honom nu, vafan de kanske har alkofritt i glaset liksom, men sån sjuk jävla skillnad i bemötande.

Mie

Ursäkta, men om du är emot smalhetsen i andra media förstår jag inte riktigt varför du skriver ut att dina barn är jättesmala (det är åtminstone hur jag tolkar läkarens fråga om att de skulle ha bantats). Jag tänker att det reflekterar samma idéer som du vill motverka (smal=bra mat, tjock=dålig mat).

Svar: Hur är det smalhets? Att berätta att nån är smal är inte att hetsa. En person påstår att jag lagar mat som är för fet och serverar för stora portioner och att det syns på hela familjen, men mina barn är smala så pass att läkaren trodde att jag svalt dem. (dum läkare förvisso)
Men förklara gärna hur du tänker.
Lady Dahmer

Mie

Jag tycker inte att du hetsar. Jag funderar mest på varför det är viktigt och måste påpekas . Sen är min erfarenhet att föräldrar med smala (helst sportiga) barn gärna framhåller det som något positivt. Om föräldrar med mulliga barn säger något är det alltid ursäktande. Självklart märker barnen vad idealet är och bär med sig de idéerna resten resten av livet.Svar: Jag påpekade det för att det hade relevans. Inte för att det är viktigt
Lady Dahmer

Edward Blom

Svar till de som skrev oss ovan, vi får också massa skit för vin och barn, maten vi ger barnen - tom anonyma brev om hur hemskt det är att överviktiga tillåts skaffa barn etc. etc. Men överviktiga kvinnor drabbas ännu mer än överviktiga män. Skönt att det finns personer som Lady Dahmer som säger ifrån.

Svar: Tack! Tänkte precis skriva detsamma, vet hur mkt skit som riktas åt ditt och Gunillas håll! Hatet vet fasiken inga gränser! 😡❤
Lady Dahmer

Sandra

Jag har tänkt på en sak. Du kallar dig för radikalfeminist, men din kost (åtminstone det som jag har sett på din instagram och på din blogg) består till stor del av produkter som endast går att tillverka tack var det utnyttnjandet av det kvinnliga reproduktionssystemet hos hönor och kossor. Förklara gärna hur du tänker. Det går bara inte ihop för mig.

Svar: Feminism har inget med djurrätt att göra.
Lady Dahmer

Christina

Det är så stört att människor som inte känner dig eller din familj, diskuterar vad ni äter!?!?? Jag skäms!!
Dock diskuterar vi med det här hemma, men då är det som inspiration och avund ;-)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog