Varför får män bete sig som apor?
 
Hur tror ni folk hade reagerat om det flera gånger om året var kvinnor som härjade på det här sättet? Om det var kvinnor som satt och kissade i alla gathörn?
 
Om det var kvinnor som skräpade ner så här:
 
 
 
(Flemmingsgatan igår) 
 
Om det var kvinnor som sprang runt på stan och brölade och betedde sig hotfullt och våldsamt? Tafsade på samt skrämde män? Tror ni att det hade tillåtits?
 
 
 
 
Jag kan garantera att det aldrig hade fått passera. Man hade förbjudit sport eller vad det nu var som fick kvinnor att samlas och bete sig som apor. 
 
Men så här ser det ut i ett patriarkat.
 
I patriarkatet kommer männen nämligen undan med vad fan som helst. Med våld och stök, tafs och kränkningar och kroppsvätskor. Och det försvaras alltid. Det försvaras med att sporten minsann drar in massa pengar. Med att sporten är kultur. Med att sport är viktigt.
 
Men återigen: hade det fått fortgå om det var kvinnor som gjorde så här? Nej det hade det inte. 
 
Jag önskar faktiskt att jag kunde dra ihop ett par tiotusentals kvinnor som, i ett socialt experiment, gjorde precis allt detta. Det hade varit fantastiskt intressant att följa. 
 
 
Chs

Jag skulle LÄTT ställa upp på att vara med i ett sådant socialt experiment! Kanske skulle gå att få ihop några hundra kvinnor i alla fall?

Jennifer

Alltså varför kan inte män bete sig offentligt? Och det börjar fan redan när dom är barn... Igår var det superfint väder här, var ute och gick med barnvagn och såg ett gäng barn (ca 7 år) som lekte tillsammans i en lekpark i underkläder, helt fine. Men sen började pojkarna dra ner kalsongerna och stå och vifta med snopparna framför tjejerna för att skrämma dom. Och dom bara fortsatte mer och värre när tjejerna blev rädda och irriterade. Det fullkomligt kokade inom mig! Deras föräldrar bara satt där bredvid och tittade??? Huuuur i helvete kan det vara okej att gå runt och skrämma folk med sitt kön? Men dom är ju bara barn, det är ju så oskyldigt, inte alls potentiella framtida våldtäktsmän... Suck, fan vad arg jag blir! Om man kan lära ungarna att hålla kuken i styr kanske vuxna män har lite lättare att göra det också!

Hmm

Alltså jag avskyr fotboll och de äckligt stora pengarna som rör sig i den sporten samt deras många gånger avskyvärda supporters.

Jag hoppas för övrigt att de fick betala hela kalaset med extrainsatta poliser andra blåljusinsatser.

Jessica

Så extremt vidrigt ge alla män som kör apa BÖTER och få de att RENGÖRA efter sig och plinga på dörren för de som bor där med mössan i hand och säga jag stod och kissade på ditt hus. Då kanske detta ÄCKEL beteende skulle upphöra.
Det är inte okej någonstans.

Blir så less och på riktigt ledsen över att detta pågår jämt och ständigt.

Amanda^

Vi har stamrenovering i alla badrum här i hyreshuset. Eftersom allt vatten stängs av finns duschar och toaletter i baracker precis utanför. Men någon smart man i huset har kommit på att man inte ens behöver gå ut dit, man kan bara ställa sig och pissa i trappuppgången! Man kan inte ens gå i trappan längre pga stanken, måste åka hiss fast man bor på första våningen...............

Anonym

Vad vill du tatuera för något? 😊

Fotbollssupporter

Håller med om att många beter sig rent vedervärdigt, framförallt mot denna stackars reporter. Och många av dom som pissade och skitade ner gjorde det för att "röja i stockholm". Men vi får inte glömma avsaknaden av toaletter och pissoarer i detta sammanhang. Och är det någon som har kollat upp hur sophanteringen sköttes av stockholms kommun?

// fotbollsfanatiker som föredrar toaletten

Malin

SÅ JÄVLA TRÖTTSAMT. Vågar inte ens tänka på hur mycket skattepengar det går åt till sånt här varenda gång det är någon stor match. Sätta in extra poliser/ordningsvakter, omhändertagande av fulla personer, städa upp allt skräp som ligger på marken osv.

Vidriga jävla män. Inte konstigt att jag hatar dem så mycket.

Hmm

Fotbollssupportrer: Hur menar du? Vad gör alla andra när de är på stan och behöver lätta på trycket? Varför är det inte samma problem, om än att det finns, när det pågår festivaler eller demonstrationer? Kan det vara mängden öl som förtärs som det beror på? Därför som att de inte kan vänta tills de kommer fram till arenan eller köpa en kopp kaffe på närmsta fik och då få tillgång till toaletten som alla andra? Därför som att de inte klarar av att bära med sin egen skit tills de kommer fram där det finns soptunnor?

Nej du. Den gubben går inte.

Emilie

Jag håller med dig om att män generellt svinar runt och beter sig som apor i större utsträckning än kvinnor. Men, jag som har varit många år i ridsporten (där könsfördelningen är ganska jämn kvinnor/män när vi kommit ifrån barngrupperna som består av mest tjejer) har aldrig upplevt denna typ av svineri fastän det är jättemånga män som tävlar/supportar och rör sig inom hästkretsarna. Inte heller min kusin som spelar golf har upplevt detta inom golfen. Jag får en känsla av att det är just fotbollen som blir så jäkla mansgrisig och äcklig, men jag har ingen analys eller svar på varför..

Marias bokhylla

Tycker ändå att den bästa kommentaren kring det här kom på din facebooksida: "Och det är offentlig amning som ska anses vara äckligt och stötande?"

Sara

Bästa artikeln:
http://www.ut.se/god-morgon/carina-carlzon-vinluriga-kulturtanter-tillats-harja-fritt/

Elvira

När killar säger de ska sluta vara feminister för att de inte vill kopplas samman med mans-hatare.
Om killar skulle säga de skall sluta vara fotbollssupporter, sluta se matcher o.s.v. för att de inte vill kopplas ihop med gangstrarna.
Den mannen!

FT

Jag hatar män. När jag läste detta och såg svineriet började jag nästan grina av ilska. Orättvisan och jävla grottmänniskobeteende. INGA kvinnor beter sig så och det hade ALDRIG accepterats. Aldrig. Jävla äckliga män. De är fan inte värdiga människor. De är bottenskrapet av alla skapelser på jorden.

Anna

Är män djur?
Exempel 1: Pinkar på husväggar. Män ja. Djur ja (hanhundar och hankatter).
Exempel 2: Gör närmanden mot kvinnor/honor som inte är intresserade. Män ja. Djur av hankön nja. De flesta väntar tills honan visar intresse i form av löp, brunst etc.
Exempel 3: Brölar. Män ja. Djur ja (älgar ex. brölar mycket).
Exempel 4: Kallar kvinnor/honor för horor. Män ja. Djur nej.
Slutsats: Djur är mer civiliserade än män.

Rebecca

Anna: HAHAH DU GJORDE SA JAG BORJADE ASGARVA PRECIS NAR JAG TAGIT EN KLUNK VATTEN OCH DET KOM VATTEN PA MITT TANGENTBORD PA JOBBET. <3

Jennifer

Anna: Dagens kommentar! Jag och min karl skrattade gott! (och han höll med!!)

Malin

Kul att folk vill förbjuda typ barn i offentliga miljöer för att de är jobbig och inte vet hur man beter sig.

Christina

Fan vad jag hatar män!!

Sandra

Om det där experimentet händer så är jag med, och får säkert med mig ett antal av mina vänner av ej-man-kön!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog