Vi bemöter män och kvinnor väldigt olika
En sak som jag tycker är intressant är hur vi bemöter män och kvinnor så olika. Jag har skrivit om det förr, om ni minns, när vår vän Maria Engelwinge aka "Somliga feta kvinnor" gick under cover som Martin och upptäckte att hon kunde bete sig hur illa som helst utan att nån sa ifrån. Tvärtom fick hon massa cred och till och med männen hon var dryg och otrevlig mot böjde sig inför henne. 
 
Men det blev extra tydligt för mig igår när det dök upp en man i kommentarsfältet. Han kom med ganska grova påhopp men uppfattades som saklig och schysst. Jag ska friska upp minnet: 
 
Jag pajar tydligen mina barns liv:
"skit i att paja era barns liv" 
 
Jag tänker inte på mina barns bästa utan bara på mig själv:
"Om man klär sin pojke som är mellan 0 och 10 år i klänningar så gör man det ju för sin egen skull och inte för barnets bästa"
samt 
"Klä dina barn hur du vill men jag TROR inte det är till dina barn fördel. Du gör det för dig själv. [...]  jag tycker det är själviskt"
 
Jag manipulerar mina barn:
"jag blir provocerad av föräldrarna som jag tror har manipulerat sitt barn i eget intresse."
 
Jag tvingar mina barn:
"jag kan få min son att ha på sig vad som helst eftersom han litar på mig. Därför tror jag det innefattar en hel del påtryckningar från "genusmedvetna" föräldrar."
 
Jag utnyttjar mitt barn för att promota bloggen och göra politiska poänger:
"Jag tycker du använder din son som rekvisita för att påvisa en politisk poäng eller för att promota din blogg,"
 
Jag skiter i att han kommer bli mobbad, allt för att bevisa min sak:
"Men om du kan motivera risken att bli mobbad/utfryst så gör det för all del. Men jag tror du vet att det är för att du vill visa för omvärlden hur okej det borde vara med en kille i klänning!"
 
Så här såg det alltså ut. Ganska grova anklagelser alltså. Han kanske är en snäll man privat, det vet jag inget om, men han betedde sig ganska illa mot mig. När jag svarade tillbaka, otrevligt såklart för jag blir förbannad när jag anklagas för att göra mina barn illa eller använda dem som rekvisita eller vad det nu hette, så riktas strålkastaren mot mig. Inte bara mannen blir kränkt över min otrevliga ton, ("Att bemöta diskussioner med otrevliga påhopp är inte jätteimponerande och inte heller speciellt effektivt." svarar han chockat) utan flera i kommentarsfältet undrar varför jag är så elak när mannen i fråga bara var saklig och kom med bra input.
 
NÄR MANNEN BARA VAR SAKLIG. 
 
Ibland tror jag att jag lever i the twilight zone. Allt är helt upp och ner. Var är den dolda kameran liksom? Är det ett skämt? Men det var precis det här som Martin dvs Maria upptäckte: Vi låter män komma undan med att bete sig illa medan kvinnor döms mycket hårdare. 
 
 

Amanda^

Det sjukaste är att du blir anklagad för att vara otrevlig i dina svar........ Tamlin är din unge och jag tycker du har noll skyldighet att vara trevlig mot någon som påstår att du vill se honom mobbad och utfryst.

Det är så galet att folk inte kan förstå att han valde ett klädesplagg i en färg innan han gick till skolan imorse.

M

Men han skrev ju aldrig att han påstår att du VILL att Tamlin ska bli mobbad, däremot att världen inte är fluff fluff och det finns en risk pga det. Tycker Ove hade många oerhört bra poänger, det handlar inte om hans kön utan att du hade fel och han rätt imo.

Svar: Som jag skriver: män bemöts och uppfattas på ett helt annat sätt än kvinnor. "Bra poänger"? Nej personangrepp och anklagelser.
Lady Dahmer

Maria

SÅ bra inlägg! Heja dig! <3

Frida

Jag tycker att du verkar vara en sån himla bra förälder, och om jag någonsin har turen att få barn hoppas jag kunna uppfostra dem med samma tankesätt och metoder som du. Du är bäst!

Anonym

Jag vet inte hur det gick till när Maria spelade Martin men jag tror att många kvinnor medvetet som omedvetet vill "hjälpa" män. Alltså såhär. När jag ser en man i detta kommentarsfält tänker jag "Bra. Även om han har helt uppåt väggarna fel så kom han i varje fall hit. Dags att informera honom." fast samtidigt måste jag/vi kvinnor lära oss att vi inte kan och att det inte är vår uppgift att informera alla män som kommer förbi. För sanningen är väl den att de redan har en ganska bestämt åsikt och uppfattning som de inte vill ändra på i första taget.

Fast jag kom ihåg då jag också hade en annan åsikt och uppfattning. När jag snubblade in på din blogg för jag vet inte hur många år sedan så vart jag provocerad. Tyckte du var galen, kände att du pillade på vad jag ansåg var min "oskyldiga barndom" eller "det enda fina och oskyldiga med min barndom" (tänker på kritiken mot Disney/Skönheten och Odjuret - tycker min reaktion var löjlig idag). Fast man lär väl sig så länge man lever? Du har fått mig att ändra åsikt flera gånger (därmed inte sagt att jag alltid håller med men det måste man inte göra heller). Något som kanske är "viktigare" än en Disneyfilm är synen på abort. Jag tillhörde också de som ansåg att abort bara vara ok om det var befogat typ blivit våldtagen, barnet var sjukt osv. Idag anser jag inte att någon förklaring behövs. Det argument som bet mest på mig var dumt nog barnaspekten (skriver dumt nog för kvinnans rätt till sin kropp borde väga tungt det också). Inget barn ska födas oönskat men givetvis ska ingen kvinna mot sin önskan behöva genomgå en påfrestande graviditet och senare förlossning om det går att förhindra. Orimligt att män bara kan överge sina barn medan en kvinna ska tvingas sätta barn till världen mot sin önskan.

Med detta sagt har jag svårt för ignorera män som kommer förbi feministforum. Jag känner liksom att de som faktiskt tar sig hit (valfri feministisk plattform) kanske ändå är nyfiken innerst inne beroende på åsikter och uppfattning inte har kommit längre. Jag förstår och tycker det är annorlunda om denna man är en anhörig/familj/släkt, då känns det mer befogat att vilja informera och ha tålamod. Fast jag tror det blir för mycket att ta sig an varje random man på nätet. Jag vet inte.

Svar: Ja! Kommentarsfältet här är ett bra exempel på det! Nu ska vi tyda och tolka Oves kommentarer. Han kanske menade si och ville så. Nu vill jag inte att vi mobbar eller hackar på Ove. Framförallt för hans frus skull. Hon ska kunna känna sig välkommen. Jag har sagt ifrån på skarpen o det räcker väl.
Lady Dahmer

Panna

Alltså wtf... när barn(eller vuxna) blir mobbade handlar det aldrig om "orsaken" till mobbningen. Mobbaren hittar offret först-SEN VÄLJER hen orsaken till mobbningen vilket kan vara VADSOMHELST! Att öronen står ut lite, fel hårfärg, "ful" nyckelring osv. Själv mobbade jag och 3 andra tjejer en tjej för att hon sminkade sig?! Och jag blev mobbad för att min näsa var uppåt...? För att undvika mobbning bör man i stället tänka på att fostra trygga barn med bra självkänsla. Är man otrygg och har dålig självkänsla lyser det igenom - och blir perfekt offer för en mobbare. Att inte låta barn gå sin egen väg för att inte bli mobbade är alltså ett helt galet resonemang!

Svar: Precis!
Lady Dahmer

Bee

En blir förbannad. Jag har en person i min närhet som fattar noll om genus och på allvar tror att om ett barn klär sig och identifierar sig som flicka så är det föräldrarnas påhitt. Jag har kört alla argument till och med biologiska med östrogen, ja hela faderullan men jag ger inte upp. Det är inte i ett sådant samhälle som jag vill leva i, som jag vill att framtida vuxna ska växa upp i. Hur fan kan msn ens bli provocerad över detta tänker jag? Å mobbning som argument! Jaaa... det skulle aldrig förekomma om vuxna lärde barn tolerans, det är vuxna som mannen i ditt exempel som är problemet, samhällskroppens variga finnar som ska bekämpas. Du är så jävla bra LD. Tack för att du visar vägen. En gång i tiden fattade jag inte genus men din ihärdighet har gett resultat, från att ha fattat noll till genusmedvetenhet. 🙏🏻 Kram från en numera stolt Feminist

Jennie

Jag tror ju dock att Ove fattar detta med genustänk - deras pojk har ju fått ha på sig vad han vill, dock vill han ju som en ansvarskännande förälder skydda sin pojk från att bli retad. Det är inte Oves fel att patriarkala strukturer genomsyrar vårt samhälle. Han har en bra poäng i att vuxna män måste kunna gå i klänning utan att det är "uppseendeväckande" innan "vägen är banad för våra barn"

Vidare tror jag att allt det du tog som "offensive" egentligen var påståenden från hans sida i en debatt kring ämnet. Han ville nog gärna bli motbevisad i dessa påståenden då han verkar vara en "som tycker som oss" - istället får han hån tillbaka och konstruktiva "kör upp din åsikt i röven"-kommentarer. Inte ok.

Herregud ni står ju på samma sida!
Vi kommer aldrig vinna den feministiska kampen om den interna söndringen fortgår. Vi måste börja jobba med "alla människor är fantastiska och lika värda"-tänket istället för det "vi och dom-skyttegravskrig" som idag råder. Med alla-män-är-idioter-argumentet vinner vi precis lika mycket sympati hos män som en SD-idiot som föreläser för araber.

Söndringen är det värsta för vår kamp - va fan - frihet jämlikhet och syskonskap liksom! Och en massa kärlek - så tar vi oss framåt

Svar: Men varför ska jag klappa Ove på huvudet och hålla god ton när han inte gör det? Varför förväntas vi kvinnor alltid att tolka mön välvilligt och ursäkta dem? "Han menade kanske....?" "Han ville nog..." Han betedde sig som en röv och fick svar som han ropade.
Lady Dahmer

Loanne

Träffsäkert LD! Jag är imponerad som vanligt.

Hanna

Upplevde absolut inte att Ove uttryckte att han VILLE att dina barn ska mobbas som ngn skrev. Hans inlägg var väl hyffsat sakligt också om han ibland lät sina egna känslor och fördomar ta över. Tror dock en saklig diskussion hade varit att föredra. För det är ju viktigt att kunna samtala. Han hade ändå barnens bästa i åtanke också om vad som är bäst upplevs och anses olika från individ till individ. Personligen skulle inte mina söner få gå i klänning pga ren feghet fr min sida. Och för att jag, tyvärr, vet att de skulle få skit. Dock är de mkt öppna och hånar och bråkar inte med folk pga deras klädsel och är väl insatta i genus och de fruktansvärda orättvisor flickor utsätts för i världen som könsstympni g och tvångsgifte osv

Svar: Jag tror inte heller att han vill att mina barn ska mobbad. Det skrev jag inte heller. Att Ove var saklig är ju en sanning med modifikation dvs inte sant alls. Saklig är man när man håller sig till sakfrågan. Det gjorde inte Ove. Han diskuterade mina eventuella motiv och agendor och föräldraskap.
Lady Dahmer

Therese

Markus under "så här förklarar du feminism för en 5åring"

Det ser ju prydligt, sakligt och korrekt ut sättet han skriver på, men läser man noga så dryper de av kvinnohat, mansplaining och rena påhitt!
Kvinnor får skylla sig själva, feminister ljuger, män är bättre!?

*spyr*

Alltså jag tänker inte ens be om ursäkt eller ens skämmas lite för de jag skrivit......

Jennie

Ld - tycker inte du ska klappa någon på huvudet - i en het diskussion om något man brinner för kommer det ofta ut kraftuttryck och starka formuleringar. Han betedde sig inte som en röv - däremot bad du honom köra upp saker i din röv istället för att föra diskussionen framåt. Se över din egen bak(gård) innan du ber folk att städa sin egen...

Måste du hela tiden göra distinktionen man/kvinna är det ju faktiskt du som underbygger det ojämlika segregerade samhället och undergräver den kamp du säger dig stå på barrikaderna för att föra.

Varför skall män bära hundhuvudet för att de är män? Arvssynd är en oskön grej alltså...
Vi är människor allihopa, män, kvinnor och ickebinära och borde kunna diskutera med varann utifrån dessa premisser.
Kan vi inte jobba utifrån sådana premisser blir vår vackra feminism inte bättre än fascism - och då vill jag hellre kalla mig humanist.

Kärlek och ljus till alla!

Svar: Nej, jag ''underbygger inte det ojämlika samhället'' när jag synliggör att män och kvinnor behandlas olika. Att män får "bära hundhuvudet" har inget med arv att göra. Det har med nuet att göra och i nuet så är männen vår förtryckare.
Lady Dahmer

Amanda^

Jag vet inte, på sättet Ove uttrycker sig låter det som att det är helt """naturligt""" att mobba en kille i klänning. Vad jag läste i hans kommentarer var det mycket "Tamlin riskerar att bli mobbad", "LD ser honom som sin produkt för sina politiska åsikter", yadayada. Han kanske inte VILL att Tamlin ska bli mobbad, det var fel uttryckt av mig, men han tycker det är fullt rimligt OM Tamlin skulle bli det pga klädval. Hur tolkar jag det annat än att det går någorlunda bra att mobba killen med rosa kläder? Inställningen verkar iaf vara sjukt laidback. Hans mamma har ju satt honom i riskzonen (nej självklart inte, andra föräldrar har struntat i att lära sina egna barn att kläder är kläder).

PS. Herregud, tänk om Tamlin visste vilka ramaskri som uppstår här?? Antar att i hans värld så klär han bara på sig i något skönt och drar till skolan.

Anonym

"Nu vill jag inte att vi mobbar eller hackar på Ove. Framförallt för hans frus skull. Hon ska kunna känna sig välkommen. Jag har sagt ifrån på skarpen o det räcker väl."

Instämmer. Låt hans fru bemöta honom istället för jag tror att hon kan göra det mer effektivt än oss och jag hoppas att hon fortfarande känner sig välkommen här. Jag tror det finns fler här med problematiska makar så inget konstigt med det. De är ju uppfostrade i samma samhälle som vi. Vem vet, en dag kanske Ove gör som jag. Går från provocerad och/eller oförstående till förstående och bättre make/pappa/man.

Jennie

Han säger ju inte att "det går någorlunda bra att mobba killen i rosa kläder" han säger att han befarar att killen i rosa blir mobbad pga så fungerar tyvärr samhället.
Tycker inte vi skall skapa motsättningar där det inte finns några. Kom igen nu

Chs

Jag kan förstå om Ove, med de mobbningsrelaterade trauman han alltså har i bagaget, blev väldigt triggad och mådde dåligt när han kom in på tankespåret med barn som riskerar att bli mobbade för sina kläder, och att han därefter skrev det han skrev till LD i affekt. Det är precis en sådan sak som jag själv skulle kunna göra om jag hade en skitdag och det var någon av mina triggers som kom upp. Det oacceptabla i sammanhanget är, enligt mig personligen, att Ove inte bett LD om ursäkt. För jag hoppas att Ove hunnit lugna ner sig vid det här laget och skulle vara i stånd att be om ursäkt.

Anonym

Chs: Ove kan dock inte be om ursäkt för han är blockad. Dock tror jag inte LD kräver nån ursäkt utan tycker det är bättre att han är blockad.

So many songs...

Usch så mycket daltande manstillvänd "feminism" i detta kommentarsfält.
Fortfarande så mycket ursäktande, analyserande om hans bakgrund och förklarande över hans beteende och "vad han egentligen" menade när han betedde sig som en anklagande shamande jagvetinte vad, MAN?

SYSTERSKAP ftw!

Och du är i mina ögon en av dom absolut bästa föräldrarna vars liv jag fått ta del av!

Chs

@Anonym,

Aha. Jo, det sympatiserar jag med i så fall. Min kommentar var främst riktad till Oves försvarare, och var inte (@So many songs...) ett försök från min sida att ursäkta honom utan tvärtom ett (mer eller mindre klumpigt) försök att påpeka att han har ett ansvar för sina handlingar oavsett bakgrunden till dem.

Jennie

So many songs:
Vi kommer aldrig komma vidare i kampen om vi ska stå kvar vid trötta systerskapslagord.
Syskonskap är grejen.
Allas lika värde är grejen.
Inkludera istället för att exkludera är grejen!

Är det det du tycker är manstillvänd feminism S.m.s?

Lady D:
Det verkar som om du inte vill föra en diskussion med mig? Varför?

Maria

Blev utsatt av i går för män plus 70 typ av humor. Jag utsatt kvinna fick nedvärderarande kommentar tur var skrattande inte dom andra männen. Usch vad jag blev ledsen. Just den mannen trodde jag bättre om . Han skulle visa sej stark ibland kompisarna på min bekostnad. Riktigt fult gjort. Tårarna var inte långt ifrån att komma. Och ibland finner man sej inte. Hade det varit en kompis till mej och jag var med hade jag sagt ta din äckliga pisskommentar och dra. Har manliga vänner i alla åldrar men alltid dom behandlat mej bra och jämlikt. Ja som en kompis. Det är inte roligt att bli utsatt för skämt som var mening att skada mej som kvinna. Ha en fin helg kram.

So many songs...

Jennie
"Syskonskap" Om samverkan mellan könen funkat hade det inte funnits ett patriarkat. Jag vet inte hur många ggr man ska behöva förklara detta enkla att feminismen är verktyget att ta sig till målet - jämställdhet. En man komemr aldrig kunna vara lika delaktig i kvinnokampen som kvinnor / ickebinära som är kvinnligt kodade av samhället. ALDRIG. Det är när kvinnor möts och tar del av varandras liv och peppar varandra, i trygga rum, det är då man kan definiera hur att göra för att se till kvinnor's intressen, för att nå jämställdhet kommer alltid innebära att männen får mindre makt, och dom kommer i det stora hela missgynnas av att patriarkatet faller och därför ska och KAN dom inte ha en självklar plats i kampen. Ally up behind, all for it. Men dom ska dom också GÖRA feminism, försvara när kommentarer från vänner slängs, inte skratta, utan säga ifrån. Ge plats åt kvinnor, hjälpa, stötta på VÅRA premisser. Allt annat är kontraproduktivt för att föra våra intressen framåt, kommer sacka ner hela rörelsen.

Kommer alltid prioritera att ALLA kvinnor känner sig trygga i kampen och inkluderade, särskilt dom som saknar kraft, dom som inte orkar lika mycket, styrka dom, låta dom våga vara med. Och det gör inte alla kvinnor när män släpps in, hur "snälla" männen än påstår sig vara. Plus och aknske framför allt att dom generellt alltid tar mer plats, vill stå i fören osv. Tar tid från kvinnor att mötas, tar tid och uppmärksamhet från kampen, vill föra kampen på sitt sätt och att ”peppa” kvinnor ska lägga ner tid på deras trams istället för att fokusera på dom som i könshierarkin är förtryckta.

Sedan kan du tycka vad du vill. Agree to disagree.

Att definiera systerskap som tröttsamt är antifeministiskt.

Jennie

S.m.s:
...att exkludera män från feminism (jämställdhet) är anti-feministiskt. Det är först i det upplysta samhälle vi idag lever i förutsättningarna ges att samverka mellan könen. Att patriarkatet existerar skall män idag beskyllas för lika lite som kvinnor. Endast tillsammans kan vi komma vidare och krossa det - It takes two to tango som de säger

Svar: Nej att exkludera män är inte antifeminism, det är tvärtom en viktig feministiskt strategi och verktyg.
Lady Dahmer

So many songs...

Chs
Vad jag läste så verkade du absolut på LD's sida, och det är en fin egenskap att vara förstående - även för orsakerna som kan vara katalysatorn till allehanda olika rövhattiga beteenden, det är bara så tråkigt att man ska behöva lägga till att ta upp även detta perpsektiv varje gång en man kommer in och brölar. Då blir det ofta att dom fortsätter med sitt brölande, för att dom då har en ursäkt till det när tom kvinnor kommer till deras försvar och förstår dom, att få bete sig så.

<3

So many songs...

Jennie
Att exkludera män från feministiska rum är INTE antifeministiskt. Tvärtom. Gynnande för kampen och att nå målet att patriarkatet faller.
Heteros ska inte gå i Pride tåget.
Vita ska inte vara med och diktera att få lika villkor att definiera den antirasistiska kampen, samma där, det går inte om man vill nå målet att white supremacy ska falla.
Du får helt enkelt läsa på. Säger detta i all välmening.

Anonym

Och FEMINISM är INTE - och jag upprepar: INTE - detsamma som JÄMSTÄLLDHET.

Bara bonka in det nu.

Somliga Förbannade Kvinnor

Jag var alltså Martin på fb ett halvår för de som missat det och deltog i alla möjliga offentliga diskussioner. Mest där det handlade om feminism och kvinnor/män men också om rasism/transfobi/klassförakt osv. Jag var otrevlig och aggressiv mot män med flit för att se hur reaktionen skulle bli. Inte oförtjänt otrevlig men mycket mer än jag vågar tillåta mig vara som Maria. Jag kunde skriva "Män borde ha utegångsförbud, tvångströja och kvinnlig ledsagare med licens att elchocka". I ett kommentarsfält fullt av uppretade män pga "feminismen har gått för långt, män är förtryckta!" Reaktionen? Antingen 1. "haha, du måste vara ett troll?" eller 2. "Hur menar du nu? Kan du utveckla?" Hur tror ni reaktionen skulle varit om jag gjorde detta som Maria?

Forts i nästa kommentar.

Somliga Förbannade Kvinnor

Jag verkar inte kunna fortsätta kommentera, hamnar i moderering. LD, du får fixa det när du har tid ;)

Jennie

S.m.s:
Då har vi tyvärr diametralt olika uppfattning om hur man ska uppnå enighet, fred eller what ever you will.
Hetros skall definitiv gå i pridetåget enligt min mening (är bi så jag får uttala mig), vita och färgade skall absolut sluta upp tillsammans (är själv inte kaukasisk så jag får uttala mig).

Tillsammans är ju för katten nyckelordet i det hela. Att exkludera "motparten" är ett elitistisk tänk och #inteminfeminism

Nej jämställdhet är inte feminism jämställdhet är målet och således något vi uppnått tillsammans


Svar: tycker du att mobbare tillsammans med sina offer ska jobba mot mobbing också? Att mobboffer ska inkludera sina förövare?
Lady Dahmer

KC

Att barn mobbar andra barn för utseende kommer faktiskt i slutändan från föräldrar, folk verkar glömma det. Om ett barn har föräldrar som tycker att rätt klädsel, rätt sporter osv är väldigt viktigt i livet och pratar om detta påverkar detta barnen. Man kan klä sina barn i vad man vill, de senaste och dyraste märkeskläderna om man vill det, men om man struntar i att påpeka för barnen hur viktigt detta är för en själv som förälder så kommer inte barnen att tycka att barn som klär sig annorlunda är konstiga.
Det räcker väl med att de redan när de är 12 år idag följer kändisar på Instagram och vill se ut som dem, låt de vara ovetande om dessa saker så länge det går.

Somliga Förbannade Kvinnor

Jennie
Tror du att män i dag inte har något att göra med hur samhället ser ut I DAG? Tror du att det bestämdes på ett möte för 2000 år sen att nu ska vi ha ett patriarkat och sen dess är alla män viljelösa slavar under detta patriarkat som de inte har något med att göra? Män I DAG har både ansvar och skuld till att patriarkatet I DAG ser ut som det gör. De utövar det varje dag och få män tar något verkligt ansvar för att förändra sakernas tillstånd. Hade tillräckligt många män gjort det hade patriarkatet och kvinnohatet varit ett minne blott. Ove hade med största sannolikhet aldrig skrivit sina kommentarer och ingen hade med största sannolikhet tyckt att hans kommentarer var sakliga och att LD:s var otrevliga.

Rebecca

(sorry for tangentbord) Alltsa det jag blir mest mörkrädd for har i kommentarerna ar att folk tycker Ove var SAKLIG? Jag sitter har med hakan nere vid knana.. Lever folk i en parallell verkligheten dar ordet saklig har en helt annan innebord eller vad ar det som hander? Ar verkligen helt mallos.

Emelie

Tycker det är fullständigt berättigat att du blir upprörd när gubben tror du utnyttjar dina barn för att nå framgång med bloggen.. Fattar till och med jag som inte har barn att det är en kränkning.

Svar: Men eller hur?? Jag skulle aldrig säga så till nån förälder. Inte ens om jag i min vilda fantasi trodde på det. (Jag tror tvärtom att de flesta föräldrar vill sina barns väl och ve)
Lady Dahmer

Malin

Det var inte sakligt.Det var påhopp och påståenden utifrån hans egen synvinkel.

Och nu är det ju faktiskt så att barnen omges av många andra vuxna också, personer som står dem nära i verkliga livet och om LD hade utnyttjat dem eller riskerat deras väl och ve hade dessa personer garanterat sagt ifrån är jag övertygad om. En sak att diskutera i allmänhet en helt annan att gå på någons enskilda barn. Och jo, det är okej att LD ibland har sina egna barn som exempel för det är hennes verklighet det gör det dock inte per automatik fritt fram för andra att komma med anmärkningar och anklagelser.

Hade Ove, Oves fru, de som tycker att Ove var saklig uttryckt sig precis likadant mot Oskar, barnens lärare, barnens far/morföräldrar? Nej, jag skulle inte tro det...

Oves fru

Jag såg i kommentarerna att du, Lady D, tycker att anhängarna nu ska sluta mobba och hacka på Ove. Nu tycker även du att det räcker. Detta tycker du framför allt för min skull, för att jag ska kunna känna mig välkommen på ditt forum.

Men det kommer jag tyvärr aldrig göra igen. Inte efter att du kallat mina barn för viljelösa och inkompetenta. Att de hjärntvättas. Att det är synd om dem och om mig. Inte efter att du startat ett drev mot min man genom att söka medhåll hos personer som du redan visste skulle tycka illa om vissa av de sakerna han skrev.

Du har ju skrivit om näthatet som riktats mot dig i tidigare inlägg och hur oerhört påverkad du blev av det. Hur dåligt du mådde. Känns konstigt för mig att du själv då banar väg för det extrema näthatet som min familj nu får utstå. Du har gjort mig och mina nära väldigt nedslagna, ledsna och till och med rädda. Det skrivs nämligen hemska saker om min familj på många forum just nu.

Det är en sak till som jag vill att du ska veta. När Ove skrev sitt första inlägg kände han inte till att din son bär klänning. Han läser inte din blogg.

Oves fru

Svar: Jag beklagar att du känner dig ledsen och rädd, det är absolut inte min mening men din man kom in här hos mig och skrev ganska grova saker om mitt föräldraskap. Nej han kanske inte visste att just MIN son bär klänning men han uttalade sig ganska kategoriskt om genusmedvetna föräldrar. Han sa att vi "tvingar barn att leva som ett annat kön" och att vi "pajar barnens liv". När han sen fick klart för sig att min son har klänning så fortsatte din man med att antyda att jag inte bryr mig om min sons väl och ve och att jag manipulerar honom samt använder honom som ett verktyg för att promota min blogg och mina åsikter.

Du blev ledsen för stt jag skrev att dina barn är viljelösa och hjärntvättade. Föreställ dig att jag sagt samma sak till dig om ditt föräldraskap som Ove sa till mig. Föreställ dig det. Fundera på det en stund.

Sen sa jag faktiskt inte att dina barn är viljelösa osv. Jag sa "jag vet inte hur många barn du har eller hur inkompententa och viljelösa de är, men mina barn väljer själv" som svar på Oves "om man klär sina barn i klänning så gör man det för sin egen skull" (detta efter att jag berättat att min son har klänning). Det var mer ett "ja mina barn väljer själv vad de har på sig, jag vet inte hur det är med dina barn". Eftersom att både du och Ove är helt anonyma för mig så är det helt omöjligt för mig att uttala mig om era barn. Jag ber om ursäkt om du tog illa vid dig av den kommentaren. Den var inte riktad mot dina barn alls.
Lady Dahmer

Sanne

Brukar tänka på presidentvalet i USA som var senast. Trump och Clinton. Clinton får ta emot så jävla mycket skit för de grejer som hon hade gjort fel. En del av det hon gjorde var ju felaktigt och det bör man kunna kritisera, men proportionerna? Att Trump kommer undan med exakt allting annat och blir facking president.

Tror fan jag baxnar över hur världen ibland är ställd.

Jenny

Vad jag inte fattar är hur män inte själva blir kränkta av att hela släktet måste behandlas som sårade barn? Det ställs så sjukt mycket högre krav på kvinnor.
Män får säga vilken jävla skit som helst och kvinnor förväntas alltid svara förstående och mjukt och mysigt.

Anna

Sanne: Precis! Samma som hände med Mona Sahlin och "Tobleroneaffären". Minns att det har stått i tidningen om namngivna manliga politiker som gått på porrklubb för skattebetalarnas pengar men ingen, inte jag heller, kommer ihåg vilka de var. Vad är värst liksom, Toblerone eller porrklubb?

Jenny: Exakt! Ove blev typ kränkt när jag kallade hans inlägg för "dravel", att han anklagade mig för att manipulera mitt barn etc var tydligen helt okej. Och alla de vedervärdiga män som igen och igen och igen hotar med att mörda och våldta kvinnor som uttrycker sina åsikter på nätet, varför pratas det inte mer om dem?? Varför protesteras det inte mer då? Hur kan så många bli så upprörda när LD på SIN blogg bemöter rena påhopp, när hot om våldtäkt etc inte läggs någon större vikt vid?

Josefin

Tänk om det blev lika stor debatt om en förälder valde att klä sin lilla flicka i jeans och tröja och inte klänning!
Istället för att oroa sig för att pojkar ska bli mobbade om de bär typiska tjejkläder..
Vem lär barn att om man som pojke bär tjejkläder så är man en fjolla, bög , fjant osv osv jo det gör VUXNA.. Fyfan och så ska man försöka uppfostra en pojke!!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog