Vi vill ge våra barn fler möjligheter än de vi själva inte fick
Jag vet att gemene hen saknar en analys om samtiden, samhället osv. Men när människor på allvar, flera stycken de senaste dagarna, frågar varför min man inte bär klänning eller sminkar sig så vill jag bara slå huvudet i väggen. Alternativt köpa "under det rosa täcket" åt dem (tror dock inte de skulle greppa innehållet). 
 
Ja. VARFÖR har min man stereotypt manligt utseende? Varför? Vad är detta för konstigt mysterium? Va? Lever inte min man i nåt alternativt genusmedvetet universum??? Föddes inte han för fem år sen? Är inte JAG hans mamma?
 
VARFÖR BÄR INTE VUXNA MÄN KLÄNNING OCH SMINK? 
 
Egentligen har jag inte någon lust alls att bemöta detta eftersom att jag tycker frågan är absurd men ok, ifall nån irrat hit i längtan att ta sig ur sig okunskap så ska jag avslöja sanningen på detta mysterium. Lyssna noga nu:
 
Oskar är liksom alla vi andra en produkt av sin tid och det samhälle vi lever i. Eftersom att han, under trettiosex (eller hur gammal han nu är) år blivit hjärntvättad av de normer och förväntningar som finns kring kön så har han också format sin personlighet och sina intressen efter detta. Han bär inte klänning för att han aldrig fått det alternativet. 
 
Så varför ska våra barn "bära fanan" som nån så jävla korkat uttryckte det, som om vi använder våra barn som verktyg för en politisk agenda och inte tänker på vad som är bäst för dem. Jo för att vi vill ge våra barn det vi själv saknar. Vi vill ge våra barn fler möjligheter än de vi själva inte fick. Vi vill att våra barn ska växa upp friare än vad vår generation gjorde. 
 
Jag tycker detta är självklart men jag gissar att de som inte fattat detta är samma personer som går runt och tycker att de minsann hade en stereotyp uppfostran och det blev minsann inget fel på dem men för fan pojkar ska inte ha klänning för där går gränsen! 
 
Aja. Ni fattar ju. Ni har ju analysen. Eller vadå analys? En tankeförmåga som funkar hyfsat räcker. 
 
Charlotte

Hej ld!
Jag har läst din blogg lääänge och gillar dig skarpt. Och när jag kan och om det går vill jag gärna köpa din konst som affisch!
Jag är kanske lite unik men jag fattade inte när jag blivit tjock och efter blivit "tillsagd" av när och kära så blev jag kränkt. Jag blev tjock från varit smal utan att jag märkte det. Till min fråga om du vet/hört, finns det någon läkare som tycker tjockis är okej? Skulle vara skönt om någon läkare ba ok du är knubbis men det är helt okej liksom. Du är frisk och fixar det osv. Vill inte höra börja träna.

Mie

Det påminner mig om en pappa i Tyskland som införde 'kjoldagar', då han och sonen hade kjol tillsammans, för att stötta sonen i hans önskan att bära kjol/klänning. Jag gissar att det kräver ett stort mått av trygghet, men om man känner att man klarar av det så tror jag att det är ett jättebra sätt att stödja sitt barn som väljer att gå emot strömmen.

Fast klarar man inte av det, utan går runt och småskäms lite är det nog bäst att låta bli.

ALEXANDRA

Du är så jävla bra. Jag har lixom inte orken. Vår dotter är 11 månader och är ganska vild och bär ofta "kill-kläder". Jag är redan trött på diskussioner med folk i tid och otid om det är en flicka eller pojke: "men hon har ju blå Jacka å inget hår" osv. Japp visa ungar har inget hår å det är ett barn just nu, en bebis. Inte en flicka eller pojke typ.

Elli

Oskar hade ju lätt kunnat "pulla off" kjol dock, just saying.

My

Finns massa vuxna män i både klänning och smink. Det är bara det att dom riskerar att misshandlas/mördas samt frysas ut om dom bär klänning och smink offentligt. Fler hade ju gjort det om det accepterades. Så istället för att tjafsa om huruvida små pojkar (för det är alltid gossebarnen i klänning som är problemet) ska eller inte ska ha klänning kanske man bara ska stänga truten i ämnet och ptja... Äta pepparkakor istället? Då kanske vi även skulle få se fler vuxna män i klänning och med smink.

Dessa människor som du skriver om stjälper. Bakåsträvare. Och jo. Tydligen har ju deras könsnormativa uppfostran inte varit bra, eftersom dom idag inte kan tänka sig att låta en snoppbärare ha klänning utan att tjafsa om det.

Betty

Hade han levt på 1700-talet och varit snofsig hade han haft både smink, peruk och rosa kläder. Vad var det för himla sjuk norm? Alla måste ju ha blivit mobbade.

(Suck...bankar huvudet i väggen, jag också)

Jennifer

Min sambo säger ofta att han önskar att det vore accepterat med en man i klänning. Han tycker det verkar vara ett så jäkla skönt och luftigt plagg på sommaren. Men vi är ju inte där än, samhället är ju så jäkla skruvat. FÖRHOPPNINGSVIS behöver våra barn inte ens fundera, bara öppna garderoben och ta på sig det som känns bra utan att fundera på vad dom har mellan benen först...

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog