Att känna sig köpt
Underbara Clara skrev ett inlägg om framtidens "influensers" (bloggare och annat löst folk som jobbar med sociala medier) där hon funderade på hur bloggarna skulle utvecklas.
 
Clara har ju valt, med omsorg till skillnad från många, att använda sig av sponsorer och reklamsamarbeten. Hon skriver att hon föredrar det framför mitt koncept där jag ber min publik att sponsra mig istället. Clara menar att hon skulle känna sig köpt av sina läsare om hon valde det istället för företagens spons och det där är så intressant för ni vet ju att jag resonerar tvärtom!
 
Men jag tror det handlar om att vi har olika sorters plattformar och kanske olika sorters publik. Det är svårt att smyga in samarbeten i det politiska, men hade jag haft en blogg om typ no poo hade det kanske funkat för då hade det varit relevant. Och Clara bloggar ju mycket om annat, byggnadsvård, inredning osv. Då funkar det bättre även om jag - som läsare - personligen önskade mindre produktplaceringar på personliga plattformar. (Samtidigt som det är grymt att kvinnor som bloggar kan försörja sig på det genom just samarbeten!) 
 
Men för mig har crowdfunding gett mig frihet. Dels för att jag då får en egen slags inkomst och slipper oroa mig för mycket över om det här är hållbart i längden. Och dels för att jag slipper anpassa mig efter företagen (som helst inte vill förknippas med arga politiska gaphalsar) och då kan skriva om vad jag vill på det sätt och med det språk jag vill, utan att vara rädd för att förlora samarbeten. 
 
Och ni som ger vet ju vad ni betalar för. Visst känner jag ett ansvar att prestera nu på ett annat sätt men det är en press jag känner att jag behöver för att få arslet ur vagnen. Och jag känner liksom ingen stress kring det. Mer pepp snarare. Pepp att leverera sån som ni tycker är värt att betala för! Alltså så häftigt.
 
(null)
 
Påminnelse! Vill du stötta mitt feministiska arbete? Tycker du om det jag gör, det jag skriver, poddar om, aktivistar, debatterar och bråkar för? Då får du gärna sponsra mig genom att donera en slant.
 
Swish: 0736815778
 
 
Jag tror på att vara oberoende och tycker att det är viktigt att jag inte låter mig köpas. Mina följare behöver kunna lita på att det jag skriver är genuint och att mina ord är mina och inte storföretagens. Jag tror inte på rika (manliga) mellanhänder och vill inte gå kapitalismens ärenden och bidra till kroppshets, köpångest eller konsumtion som riktar sig mot kvinnor. Det går liksom emot allt jag står för.
 
Så tycker du om det jag gör och vill sponsra mig och mitt arbete så skänk gärna. Tycker du om det jag gör men inte kan eller vill skänka pengar: läs och följ ändå för sjutton gubbar! (Och sprid ordet) Vi gör feminism tillsammans! 💪🏻💪🏼💪🏾💪🏿
 
❗️Vill du läsa mer om varför frivilliga donationer är bättre än sponsrade reklaminlägg så kan du klicka här: http://ladydahmer.nu/2017/july/varfor-frivilliga-bidrag-ar-battre-an-sponsrade-inlagg.html
 
Tack för allt! ❤️❤️❤️
Passa på innan allt tar slut!
I helgen var jag i Årsta och sålde konst. Gus vad kul det är egentligen. Kul att träffa er såklart men till och med ännu mer kul att få träffa massa konstnärer som liksom bekräftar och peppar varandra. Fick så mycket idéer till kommande prints! 

Att få bolla med andra kreativa som dessutom är bekant med det man gör är väldigt givande. Jag önskar att jag hade ett irl-kollektiv att hänga i på dagarna med andra likasinnade. 

Om två veckor, tionde december, så säljer jag på Feministisk marknad i Hornstull. På Debaser strand. 

Missa inte!

(null)


Jag kommer trycka en massa nytt tills dess men om man inte kan komma men ändå vill hinna handla tills jul (hallå julklappar!) så brinner det i knutarna för det börjar ta slut i min webshop och jag kommer ej hinna fylla på förräns efter jul. 

Här hittar ni min konst: http://ladydahmer.tictail.com/ 

(null)

(null)