Jag bryr mig om vad han tycker
Intezar frågade om jag nånsin tänker på att träffa F (mitt ex). Om jag vill träffa honom. Vi pratade lite om sånt, om oavslutade relationer och känslor och sånt som hände och om hur vi skulle känna och reagera om vi träffade på dem igen. Jag svarade att jo kanske, fast absolut inte egentligen och skälen är inte det man kan tro utan helt och hållet ytliga sådana.
 
Det har ju gått snart femton år och det har definitivt gått fyrtio kilo upp. Om jag ska träffa honom igen så vill jag liksom vara skitsnygg. Ja jag vet att det är så jävla ytligt och skevt, men hajjar ni hur jag menar? Jag vet inte om jag vill att han ska vilja ha mig, jo jag tror nog att det är så, men också att han ska känna att fan kolla på henne - så HÄR awesome OCH underskön och jag är ensam och barnlös och patetisk buhuhu. Inte att han ska kolla på mig och ba "what the.... shit tur man slapp undan det där träsktrollet". Sen är jag ju rabiat feminist på det och det ökar ju knappast oddsen för att han ska gräma sig.
 
Äh så jävla tramsigt Natashja. Vem bryr sig vad han tycker? Jo jag uppenbarligen. 
 
 
Utlovade bilder från förr.
 
Bara Intezar och Mikko som inte censurerats ifall nån undrar. 
Lisa

Det är inte alls konstigt att du känner så, det sitter ju fortfarande djupt i en att en kvinnas främsta tillgång är hennes utseende. Visst, du har absolut inget att bevisa för honom och din vinst är din familj och att du funnit en livskamrat som är allt han inte var. Men du är lika mänsklig som vem som helst. Tror ca alla hade haft liknande känslor.

Svar: Alltså jag HAR ju vunnit. Jag har ju allt han velat ha. Han har det inte liksom. Så vitt jag vet är han singel. Han är iallafall inte pappa. Och han bor och lever mycket sämre. Status var viktigt för honom. Status och pengar. Jag har detta. Han har det inte. HAHAHAHAHA. Mycket nöjd över detta.

Men fan vad sjukt det är ändå att jag vet allt detta och ändå ba "nä men jag är ju ful nu så....". ?????!!!!
ladydahmer.nu

Q

Du måste ha en mycket förstående make. Min man skulle bli mycket sårad om jag lade ut bilder på mig och mitt ex och demonstrerade hur jag saknade honom.

Svar: ehhhh är du läskunnig ens? När fan har jag skrivit att jag saknar mitt ex? Nej jag saknar verkligen inte det vidriga fanskapet. Inte en endaste liten millisekund. Jävligt glad att han försvann ur mitt liv faktiskt.
ladydahmer.nu

Annie

Rätt talande för hur vi kvinnor uppfostrats... att vårt värde ligger i hur vi ser ut och hur knullbara vi är. Jag mådde så dåligt för några år sedan när vi skulle ha klassträff. En gammal pojkvän skulle dit, och trots att det tog slut för att han var öppet otrogen så ville jag att han skulle vilja ha mig nu 20 år senare och jag mådde piss för att jag blivit tjock. Det räckte inte att jag nu är välutbildad och har ett bra jobb, bor i ett fint hus, är gift och har två underbara ungar. Nä jag har gått upp 30 kilo sen högstadiet och det är det som räknas och därför skämdes jag och mådde dåligt.

Svar: Gud jag vet precis. Skulle aldrig våga gå på klassträff. Eller jo kanske, jag behöver ju inte vara snygg där - jag kan ju dyka upp som lady dahmer typ. Pinsamt bara om ingen vet vem jag är hehehe. Nä blä alltså, varför är vi så här? Eller ja vi vet ju svaret men det suger ju.
ladydahmer.nu

Anna

Men du ÄR ju awesome och underskön som du är precis nu! Visst förstår jag hur du menar det är ju så flickor/kvinnor formas till, att aldrig vara tillräckligt vacker och att vi ska se perfekta ut vad fan det nu egentligt är när ingen ändå når perfektion i detta, eftersom ja som sagt inbyggt att inte vara tillräcklig, ett jävla ekorrhjul...

Ellie, om mig och min mitt-i-livet-kris

Skulle känna likadant om jag blev bjuden på en klassåterträff. Synd men ändå så man är funtad..

Elsie

Hög igenkänning! Trots att jag bara gått upp trivselvikt och några extra från graviditeter så KAN jag inte gå förbi de där ställena där jag vet att de två exen befinner sig. Har tänkt att ”bara jag blir lite smalare och har fixat håret och sminkat mig så ska de minsann få se hur lyckad jag är!”. WTF liksom, det här med att jag är lycklig pga nuvarande partner, mina barn och en karriär jag kämpat för blir helt plötsligt inte prio. Och som grädde på moset skäms man för att det är så här.

Q

Om du inte saknar ditt ex. Varför skriver du om honom och lägger ut bilder på honom efter tio (?) år?

Svar: Läs inlägget så kanske du förstår varför?
ladydahmer.nu

Nemo

Förstår precis vad du menar. Jag vågar inte ens träffa på bekanta från skoltiden för jag är så jäkla medveten om hur fulare jag blivit. Är så glad att jag inte bor i samma stad som dem längre så jag slipper oroa mig för att träffa dem på bussen eller i stan. Är helt galet egentligen att jag börjat vänja mig vid att det är såhär jag ser ut nu, men hur allt det där försvinner puts väck när jag tänker på om att träffa någon från skoltiden och jag är genast tillbaka på ruta 0. Fyfan alltså.

Hmm

Jag tror alla bryr sig det är kanske bara olika saker.

Kvinnor vill vara lika unga som de en gång var män vill ha pengar och status och helst inte ha förlorat för mycket hår.

Så när män är hånfulla och slänger fula blickar (om de alls bryr sig om hur man ser ut nu) så beror det oftast på att de vill dölja att de inte är så framgångsrika som de tycker de borde vara och använder sig av att trycka till den andra för att hävda en ”högre” position än den som står framför honom. Ett divergerande från honom till någon annan som de vill ska framstå som misslyckad och då automatiskt så får han ett högre rang på din bekostnad.

Ovan recept kan man ha i åtanke alltid i situationer där män försöker trycka till en. Bara då att focusars på vad som skulle få deras mask att rämna, säga en väl vald replik utan att vara”ful”, och på så sätt sätta tillbaka honom i sin rätta ”rang”.

Män är lika ”rädda” som kvinnor är när det kommer till anseende.

Hanna

Ja jag vet PRECIS hur du menar. Var själv smal som barn/tonåring och gick upp ca 30 kg som ung vuxen. Inte förrän jag gick ned dessa kilo började jag se mitt värde igen. Så jävla skevt.

På samma tema råkade min kille, som ibland har svårt att bedöma vad som är lämpligt att säga eller inte, nämna att han och polarna pratat om vad man tänker på i duschen när man "uträttar sina behov" vilket då för dem oftast är tidigare tjejer man legat med eftersom det inte finns så mycket fantasi i att tänka på sin nuvarande tjej.

Det får mig att känna mig oattraktiv och därmed som att nästan hela mitt värde som människa försvunnit. Blir så jävla ledsen över att jag känner så men kan inte komma ifrån det, så indoktrinerat är det.

A

Känner igen den där känslan. Att ens elaka ex vill ha en, men inte kan få en blir som en slags hämnd. Som vapen i hämnden använder man (eller önskar att man kunde använda) sitt enda kapital man har som kvinna i patriarkatet: det sexuella. Man känner sig som en vandrande dubbelmoral och slits mellan sitt feministiska och sitt gamla patriarkat-skadade jag.
Men som du redan vet så är det inte vårt fel att vi känner så här. Såna här saker sitter i ryggmärgen och då kvittar det hur medveten man är rent intellektuellt.
Tråkigt med alla som misstolkar inlägget.

Tack för 90-talsnostalgin! :)

breakuntil

Modigt skrivet! Jag känner samma för vissa typer - jag vet att jag har "vunnit", men samhället driver en till att tänka annorlunda...

Johanna

Jag känner igen mig! Faktum är att jag nästan varje gång jag lägger upp en bild på Instagram så önskar jag att mina ex kunde se hur lycklig/snygg/framgångsrik/cool jag är. Det är så skevt!!

Hanna

Så kan jag också tänka kring mina ex. Jag vill liksom att de ska tänka "shit vad snygg hon är" och bli avundsjuk för att de inte tog chansen när de hade den. Helt galet när jag tänker på det för jag älskar min man och vill inte vara med någon annan.

malin

Ursäkta men hur i hela världen kan du ens ägna en sekund åt att tänka på en gammal ex som dessutom var taskig? Varför i hela världen skulle du bry dig? Du har ett liv, en familj, en man, jag kan inte fatta att du ens nämner denna person på din blogg, Varför? Om han tänker att du är snygg eller ful, vad exakt tillför det dig i och med att du valt att inte ha honom i ditt liv längre? Mina ex är DÅTID för mig och vad de eventuellt tänker om mitt utseende torkar jag mig i rumpan med, pardon my French. Detta är ju helt sjukt!

Svar: Oj ja du behöver ju verkligen jobba på både förståelse och empati här om du har svårt att greppa varför människor inte kan sluta tänka på människor de haft i sitt liv. Speciellt när dessa haft stor betydelse.
ladydahmer.nu

Fandog

Om en behandlats illa av en person, och förminskats ner till att känna att det enda värde en har är sitt utseende. Då är det ju inte konstigt - när en får frågan "skulle du vilja träffa den här personen igen"- att en rannsakar sig själv och känner att det lilla värde en haft är borta på grund av att en inte ser ut som en gjort tidigare.

Vilka märkliga reaktioner folk har.

LindaEd

Åh, jösses. Malin; är det inte helt fruktansvärt att inte alla människor är navlade på precis samma sätt som du? Att inte alla, ja - precis ALLA, inte resonerar och känner som du? Så.Jävla.Tröttsamt med människor som går bananas över oliktänkande.

Jag förstår dig, Lady D - hade känt exakt likadant om jag skulle träffa mitt as till ex.

/Linda

Elle_

malin: Många känner igen sig i LD här och ja, det är en smula sjukt men så är vi ju fostrade och vad får du ut av att sitta här och berätta för LD hur hon BÖR KÄNNA? Tror du själv på den metoden, eller ville du bara få chansen att besserwissra en smula? Jag har samma känslor inför att träffa folk från mitt förflutna också, dvs inte ens ex, utan bekanta från förr. Grattis till dig om du slipper brottas med sånt, men å andra sidan måste det vara rätt tungt att vara så helt utan empati som du är, också? Måste ju vara ett stort handikapp i alla relationer.

A

malin:
De flesta tänker ganska ofta på människor som varit taskiga och speciellt om vi haft en nära relation till dem. Tankar på taskiga människor kommer vare sig vi vill eller inte bara för att de gjort starka känslomässiga intryck på oss. LD kan inte välja att inte tänka på honom. De flesta hade nog valt att glömma taskiga människor om vi kunde, men tyvärr kan vi inte det.
Vem kommer DU minnas mest? Personen som flyttade sig så att du kunde komma förbi eller personen som satte krokben på dig så att du ramlade och fick en skallfraktur? Just det!

Anonym

Frågan är hur klokt det är att lägga ut sådana tankar offentligt där både ens ex och ens nuvarande partner kan läsa dem?

Svar: Jag har inget att vare sig dölja eller skämmas för. Vad menar du ens?
ladydahmer.nu

L

Jag träffade mitt ex för knappa året sen. Vi var tillsammans för drygt 13 år sne och han var vidrigt kontrollerande med mera. Det var en oerhört konstig känsla att diskutera "dåtiden". Han mindes inte, sa han. Jag berättade. Han blev förskräckt, sa han.

Å visst kändes det gött att jag är skitsnygg nu (också). Himla knasigt.

Anonym

Det är ändå klokast att inte dra fram ens förflutna. Få män gillar att deras kvinnor visar upp vilka de varit med.

Svar: Ja så kanske männen du känner är. Min man och jag pratar om allt och han har inga problem med att jag har en historia pga han har inga som helst kontrollissues och vice versa. Herregud hahahahaha. Gud vad skönt det är att slippa sånt trams.
ladydahmer.nu

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog