Bara i ett patriarkat kan män som begått övergrepp hyllas för sitt mod och ärlighet
Jag blir så jävla förtvivlad på det spår som #metoo-kampanjen tagit i vissa sammanhang. Helt plötsligt väller de fram: Männen. 
 
Männen som vill få syndernas förlåtelse för sina upprepade övertramp (övergrepp) och äntligen äntligen ÄNTLIGEN ser en chans att två sina händer från sina "gamla jag" genom att bikta sig offentligt.
 
Och biktar sig gör de, detaljerat, medan de slår på stora trumman för kolla på mig, det där var jag förr men nu är jag en pånyttfödd man, en bättre man, en feministisk man snälla förlåt mig förlåt mig förlåt mig då. Bakom taggen som skapades av en kvinna för kvinnor, med tilläggstaggen #ihave så tar de plats på scenen igen. 
 
Att män försöker stjäla strålkastarljuset från kvinnor är inget nytt. Att de än en gång passar på att ta utrymme på kvinnors bekostnad i en fråga som kvinnor äntligen har mod att prata om är inte heller nån chock. Deprimerande, men what else is new liksom. Been there, seen that miljoner gånger. Män står nämligen inte ut om de inte står i fokus och vilken tur att de äntligen hittade en vinkel där de inte bara får all uppmärksamhet men också kan framstå som bättre än bäst. 
 
Det som är mest deprimerande (dock inte heller förvånande tyvärr) är responsen de får. Kvinnor delar deras bekännelser för glatta livet. Kolla allihopa en reformerad man! Och kommentarfälten fylls, fullkomligen FYLLS. Inte med arga fördömande och förbannade kvinnor som ber dessa män att dra åt helvete, vilket vore helt rimligt, nej med HYLLNINGAR! Hyllningar och kärlek och pepp och hjärtemojis.
 
"Du är fantastisk!" "Vilket mod!" "Fler borde vara som du!" "Vad fint skrivet!" "tack!" "Fina du!" "Ärlighet!" "Du är så stark!" "Finaste jag läst", "Älskar dig!" 
 
Jag påminner er ifall ni råkat tappa fokus: detta handlar alltså om män som genom livet begått övergrepp i olika former och grader och som nu får en massa cred och poäng för att de berättar om dem. Känner ni den sura smaken i munnen? Känner ni hur det vrider om i magen? Det gör jag. 
 
Och nej, innan ni frågar "kan männen nånsin göra rätt?". Nej det kan de inte. Inte här. De har nämligen gjort fel. Så jävla fel. Inga bekännelser eller kryp till korset eller gråt kommer rätta till det. Män har dessutom haft 51 andra veckor detta år att prata om detta, men de väljer att hoppa på nu när det är trendigt, nu när kvinnorna pratar. Om männen var intresserade av att förändras eller förändra så skulle de prata om det här alla andra dagar också. Men det gör de inte.
 
TRIGGERVARNING. Läs inte screenshotsen om du är känslig för redogörelser av övergrepp. 
 
 
 
Malin

TACK! Jag trodde jag var galen som bara blev irriterad och jävligt förbannad på deras #ihave, medan kvinnor i min omgivning stolt delar deras inlägg om hur de nu "ser ljuset".

furyosa

Fanny Åströms bild av "Mansrollen made me do it" är passande här. Patetiska kräk som inte kan ta ansvar för sina handlingar utan målar ut sig som offer för mansrollen (och blir hyllade för det, wtf!). Män är inte offer för någon mansroll, de upprätthåller den och därmed våldtäktskulturen.

Anonym

Finns det en våldtäktskultur på vänstertidningen Aftonbladet. Har du någon kommentar?

Svar: våldtäktskulturen finns överallt. Aftonbladet är inget undantag. Alla vet att förövare skyddas och kvinnor skräms till tystnad inom branschen.
ladydahmer.nu

Sara

Man blir så jävla trött. Stack ordentligt i ögonen när en man delat en länk på fb till en artikel som berättar hur man skall gå tillväga för att respektera kvinnor (som om det borde behövas..) och han får massa lovpris och hyllning, speciellt av kvinnor. Samma kille hade kladdat och tafsat på mig som dåvarande sextonåring på en fest, jag ville inte och han var äldre. Dessutom hade varit en lägerledare åt mig ett år tidigare.

Krister

Bodde hos en familj i Italien. En kväll kom en kvinna in och kröp ned i min säng. Hon tvingade till sig ett samlag
och jag vågade inte slå larm för hennes man sov i ett annat rum. Det har varit ett trauma sen dess. Att inte kunna göra nåt.
Vid ett annat tillfälle låg jag på sjukhus och på natten kom en kvinna in och vek undan täcket och började med oralsex.
Jag var så sjuk att jag inte kunde gå ur sängen. En tredje gång våldtogs jag av en homosexuell man på en firmafest som hölls i en sportanläggning.

Svar: Jag beklagar det du har varit med om
ladydahmer.nu

wleaf

Är så jävla trött på alla kvinnor som håller på och hyllar sån här jävla SKIT. Det är brottsligt förfan, det FÖRSTÖR människors liv, det finns väl inget vänligt att skriva till en människa som just erkänt en våldtäkt?! Framför allt inga jävla hjärtan och styrkekramar. Brukar ha överseende med kvinnor som springer patriarkatets ärenden men det här är bara... vet inte ens. Så besviken.

Svar: vi är så drillade att dalta med män
ladydahmer.nu

E

Alltså TACK! Spyr på alla facebook poster av män som erkänner hur svinigt de betett sig och blir bemötta med hjärtemojis och tröstande ord. Den enda reaktion jag känt är att jag aldrig i livet vill ha någon form av interaktion med män igen.

Julia

Alltså, jag håller med dig till viss del, men samtidigt tyckte jag det var JÄTTESKÖNT när #ihave dök upp. Jag vill höra om män som gjort fel, (även om jag ALDRIG kommer praise them), för i just den här frågan så vill jag att män skall ha MYCKET MER strålkastarljus. Jag vill att så mycket fokus som möjligt skall ligga på snubbar, även om denne inte är i en aktiv utredning. Med det sagt så tycker jag att det är äckligt hur killarna hyllas för sin skit, men jag blir också glad varje gång en "vanlig" kille berättar, för då kan de som tror att alla förövare är monster påminnas om att det är ALLA män, inte bara läskiga gubben bakom hörnet. Även om det borde räcka att vi berättar, såklart. Men jag är trött på att berätta om saker andra gjort mot mig, jag vill lägga mig ner och chilla och låta männen sköta den här kampen till 100%. Inte mitt ansvar.

Objektivt fattar jag att det är problematiskt, men subjektivt kände jag att det var skönt att bryta tystnaden hos vanliga killar. (Även om de man kanske verkligen vill nå aaaaaaldrig skulle få för sig att dela med sig.)

Således: Kluven.

Andreas

"Det kan inte än en gång ligga på kvinnor att visselblåsa, kriga och slåss för ett klimat där tjejer inte ska vara i konstant rädsla för övergrepp! När kan män överlag ta sitt förbannade jävla ansvar och städa upp all skit de kollektivt ställt till med, även med sina tysta medgivanden? Se det som en öppen fråga. Nej, se det som en uppmaning. Alla känner kvinnor som blivit utsatta av gränslösa män. Känner du någon av dessa gränslösa män? Är du en av dem? Har du backat och mörkat? Gör rätt under #ihave."

https://www.metro.se/artikel/cissi-wallin-me-too-jag-med

Svar: Ah, vi är väldigt oeniga i denna fråga ser jag. Vet ej varför du, med en mansnamn, tycker detta är relevant dock här? Jag tycker ju uppenbarligen inte som Cissi. Tror inte heller hon hade i åtanke att dessa män skulle hyllas för sina mod.
ladydahmer.nu

furyosa

Andreas,
Nu är inte min våldtäktsman aktiv på sociala medier men om han skulle välja att gå ut med vad han gjort under #ihave och få en massa hjärtan och likes för att han "vågar" berätta vad han gjort så skulle det kännas som ytterligare ett övergrepp. Jag kan förstå att Cissi vill dra fram de här männen så att alla kan se att det är vanliga män som finns överallt runtomkring oss men den här hashtagen känns inte som rätt väg att gå pga att män daltas med för mycket som LD skriver. Jag tror inte heller de här männen är beredda att ta sitt rättmätiga straff genom att anmäla sig själva. Så det som återstår för dem om de vill bidra till en långsiktig lösning är att upphöra med trakasserier och övergrepp och prata med andra män om sina "nyvunna insikter" om att de faktiskt betett sig brottsligt och att de gemensamt måste jobba på att bryta våldtäktskulturen i manliga rum.

Lina

Nej män ska inte hyllas för detta men jag tycker att det är viktigt att män berättar att de gått över gränser och varför det var fel. Det är ingen nyhet att män lyssnar på andra män och att de börjar reflektera över sin egen kvinnosyn är en viktig sak för att minska övergrepp. Så då är frågan vad vi vill? Vill vi att saker ska ändras eller vill vi få utlopp för vårt hat för män? Sen behöver inte detta vara någon bikt typ "jag runkade vid nåns huvud". Sen har ni ju plockat ut delar ur Mannes text för att vinkla den till att folk hyllar att han tafsat på tjejer. Det som hyllas är väl snarare det han skriver på slutet som ej är med här.

Svar: Nu vill jag inte peka ut enskilda män här, för det är intressant i detta sammanhang, men det räcker alltså med att man skriver nåt snyftigt och fint om att ta ansvar i slutet av sin bekännelse för att hyllningarna ska vara legitima? Jag håller inte med. Sen kanske en del av dessa män faktiskt ÄR nya män också men det är fortfarande irrelevant.

Män har haft 51 andra veckor detta år att prata om detta, men de väljer att hoppa på nu när det är trendigt, nu när kvinnorna pratar. Om männen var intresserade av att förändras eller förändra så skulle de prata om det här alla andra dagar också. Men det gör de inte.
ladydahmer.nu

Sonja

Nämen fy vad fruktansvärt :(

Jag tror att många män blir förvirrade över vad de ska göra. En del uppmanar männen att bara lyssna och ge utrymme och agera i vardan, andra säger åt dem att delta med att synliggöra sig själva o andra genom bekännelser. Det är klart att det blir en massa jobbig pannkaka. Det är bara att hoppas att det sammantaget leder till bättring.

Lisa

Förstår de ens att de erkänner sig skyldiga till brott? Tänker de anmäla sig själva och ta de rättsliga påföljder som man förtjänar efter att ha begått ett brott? Kanske då skulle jag kunna ta det på allvar, men jag tror inte att en enda av dem kommer anmäla sig till polisen.

Hanna Karlsson

Jag väntade på att du skulle skriva något om det här. Jag tycker det är sjukt att männens kommentarsfält fylls medan de kvinnor som delat sin upplevelse knappt får en reaktion. Sorgligt att männen får ryggdunkningar. Kvinnornas mod då? Som vanligt tas de inte på allvar. Blir så arg och ledsen.

LinaCamilla

När jag först hörde om IHave, så trodde jag det kunde vara bra. Ett sätt att visa att en våldtäktsman verkligen är den där killen man aldrig trodde nåt sånt om. Ett sätt att visa verkligheten. Men så kom ju alla dessa hjärtan och sånt. Och ju mer jag tänker på det, desto mer håller jag med dig, LD. En mår illa. Först får kvinnor skit och anklagas för att ljuga, sen får mannen som t.o.m. erkänner övergreppet lovord? Alltså va? Förstår att man kanske inte vet vad man ska säga i ett sånt läge, men man kanske inte behöver säga nåt alls då, för hur kul kan det vara att se någon som begått övergrepp på en få massa hjärtan när han erkänt det?

Njae. Det kunde varit en så bra sak, men responsen av alla andra gör det liksom bara surt.

LR

Jeg kanskje har hoppet over noe (fordi det er vondt å lese en del som bringer opp vonde minner) men ber noen av mennene om unnskyldning i det hele tatt? Eller er de bare opptatt av seg selv og egne opplevelser og at de selv er blitt bedre mennesker?

Hanna

Jag tillhör dem som känner sig kluvna.

Jag är på mitt håll så outsägligt trött på kvinnors biktande. Att det är vi som gång på gång ska blotta oss, berätta om våra trauman och fläka ut oss i hopp om att någon ska ta det på allvar. Tyckte denna text på detta ämne var bra: https://www.etc.se/kronika/nar-kommer-de-manliga-forovarnas-hashtag Den sätter strålkastaren på hur vi fortsätter göra det till kvinnors ansvar att dra uppmärksamhet till detta och driva frågor som egentligen handlar om män.

Samtidigt blir jag helt kall i kroppen bara av tanken på att mitt ex, som en gång hade sex med mig när jag sov, skulle skriva en detaljerad berättelse om detta. En text där jag förekom bara som livlöst objekt, som skildrade saker jag inte en är medveten om att ha blivit utsatt för. Även om ingen annan kunde identifiera mig. Det räcker att jag förstår.

Jag tänker också på hur de män som lägger ut berättelser har fullständig kontroll. De väljer själva vad de ska avslöja. Tjatsexet, men inte våldtäkten. Skoltafset, men inte tafset på arbetsplatsen. Hur de själva kan framställa det som saker som hände för länge sen, som de gått vidare från. Och hur detta biktande, när det pågår offentligt, bjuder in till just den typ av hyllande kommentarer vi sett så mycket av.

Jag vill att män pratar om detta, för jag tror att det är första steget till att män gör sånt vi ber dem om. Checkar varandra, sätter egna gränser för vad som är ok. Men detta samtal måste ske utan att deras offer hängs ut. Och det måste ske utan att ge dem chans att styra berättelserna mot ryggdunk och hyllande. Detaljerna får de ta utanför offentligheten och i rum där de inte drar uppmärksamhet till det.

sanna

Tror att många av männen som skriver vill väl. Och kanske kan det finnas något bra i det, som Lina skriver att det kanske får andra män att rannsaka sig själva. Men samtidigt finns något djupt obehagligt i det. Det är ett upplägg som passar manipulativa, självcentrerade män lite för bra. Tänker att mannen som våldtog mig är just en sådan man som skulle kunna skriva ett snyftigt inlägg om händelsen, om hur han förstår at det var fel och hur han nu mår sååå dåligt. Och ta gillande och likes som bekräftelse på att han trots allt är en väldigt fin kille. Det skulle för honom vara en intyg på att det som hände inte var så himla farlig.

Västeromvänster

LD
Du påpekar väldigt ofta att alla har någon gång varit med om "me too", därmed måste alla män ha gjort "ihave".. är lite nyfiken om hur det känns att din man har deltagit i "ihave"?

Svar: 1. varför skulle alla män ha begått övergrepp för att alla kvinnor utsatts? 2. jag tänker inte diskutera män jag känner här, men det förstår du såklart också - du vill bara använda min man för att försöka sätta åt mig. Bra försök men så tramsigt att det inte går att ta dig på allvar i fortsättningen. Hur känns det för dig att flera män du känner och tycker om också har begått övegrepp eller på andra sätt gått över gränsen? Berätta! Eller lever du i förnekelse fortfarande?
ladydahmer.nu

Anonym

Den våldtäktsanklagade journalisten är gift med en känd feminist som själv deltagit i MeeToo kampanjen. Någon kommentar till det?

Svar: Jag vill helst lämna henne ifred.
ladydahmer.nu

Emelie

Tänker att det är här förändringen ligger, i att både män och kvinnor inser hur sjukt det är att 1. Begå våldshandlingar 2. Förklara för omgivningen hur man gjort det och föreläsa om förändring 3. Få hyllningar och ryggdunkningar för sitt beteende och att folk skriker hektar rop som att personen "skriver bra" "är modig" va fan?! Hallå? Personen har erkänt att han begått ett övergrepp, han är väl för fan inte modig. Att begå ett övergrepp är ju raka motsatsen till mod?! Och sen i skydd av vad som skulle vara en kvinnosak NU inte då när det inträffade "inser" "ska göra om och göra rätt" och lovar att från och med imorgon befria kvinnan från detta. Lägg av med mig. Det är inte mod.

Ulrika

Jag är också kluven. Såklart är jag emot hyllningarna, men alltför ofta blir det ju att man bara talar om den ena sidan.. Tror det var Katarina Wennstam som skrev på instagram för inte så länge sen.. Eller var det Nina Rung? Att det alltid är "Kvinna blev våldtagen", men aldrig "Man våldtog".. Att männen träder fram ger chansen att se att det är ett aktivt objekt i dessa tillfällen, att det är någon reell person som utför en olaglig handling mot en annan person, och att det är vanliga män och inte äckliga typer som gömmer sig i buskarna. Däremot så tycker jag också att det lätt blir skevt, männen som väljer att träda fram kan ju själv styra vilka bekännelser de gör, de väljer säkert noggrant vilka tillfällen de berättar om, och hur.

Det värsta med #metoo tycker jag är när män i min feed börjar skriva #metoo, jag blev tafsad på en gång på en nattklubb.. Varför göra det till en man mot kvinna sak?? ?!?!?!?! HALLÅÅÅÅ tänk om man varken är man eller kvinna!?!?!?
- Alltså snacka om att deraila, försöka ta uppmärksamheten, endast bry sig om vissa topics så snart kvinnor försöker belysa en sak... USCH blir så trött!

Västeromvänster

LD
1. För om alla kvinnor skriver "me too" så måste det betyda att alla känner män som gör "ihave".
2. Jag försöker inte "sätta dit dig". Var mer nyfiken på hur du tänker kring män du känner som gör "ihave". Tråkigt att du inte kan ta mig på allvar då jag frågar en enkel fråga. Och tråkigt svar på min fråga också kan jag tycka.
Svaret på din fråga om hur jag känner inför alla män som jag känner så måste jag då berätta att när jag var 6 så blev jag groft våldtagen av en man nära familjen och sen dess har jag aldrig tyckt om män eller killar. Jag är nu lesbisk och min pappa som dog för snart 20år sen tycker jag väldigt illa om.
Så jag har aktivt valt att hata män, och väljer att bara tycka om kvinnor fullständigt hatar män.

"Hur ska män reagera då när de blir generaliserade????" MED BESTÖRTNING ERA JÄVLA FLARN. Inget annat. Med bestörning över vad kvinnor får utstå. Fast ärligt talat blir jag trött på de som reagerar så också, like you didnt know? Har ni bott under en jävla sten? Har ni hållt för öronen? Har ni inte sett? Har ni inte registrerat? Har ni inte fattat?"
"Män är våra fiender glöm inte det"..

Därför är jag nyfiken hur du tänker till den frågan om hur du känner för att män i din närhet har gjort "ihave". Eftersom att "ihave" behöver inte bara vara att våldta och trakassera det kan även vara att har sett men inte gjort något aktivt att säga nej till son kompis osv. Samma med "me too" det behöver inte bara vara att blivit våldtagen eller fått ofrivilligt finger i fittan på krogen eller utskällningar på krogen för att nan inte vill ha sex det kan också varit mycket mer för det finns så himla mycket olika våld. Därför om alla kvinnor skriver eller 90% av alla kvinnor skriver och känner sig "me too" måste det betyda att majoriteten av män har gjort "ihave"....

Svar: Att alla kvinnor känner en man som utsatt dem är inte samma sak som att alla män utsatt en kvinna. Men jo jag är övertygad om att de flesta män gått över gränser.
ladydahmer.nu

Emelie

Kan inte släppa detta narcisstiska och empatistörda beteende. Här träder gärningsmannen fram under helt felaktiga förhållanden, han får berätta SIN historia på SINA villkor, han bestämmer hur, var när han ska dela med sig. Han riskerar absolut ingenting. Vill folk verkligen ha en hashtag där förövaren ska få möjlighet att i lugn och ro sitta och förklara vad som hände? Vill man läsa SIN historia från förövarens perspektiv? Igen är det ju på förövarens premisser. Är man så jävla ledsen för att man utsatt någon för ett övergrepp så sätter man sig inte framför Facebook och låter sitt ego marineras av de hejarrop och ryggdunkningar folk skriver till en. Man kan förslagsvis ta sitt beteende till närmaste poliskontor eller psykiatriska klinik eller fan åtminstone skriva i kommentarsfältet när hyllningarna väller in något i still med: Nej Nej, ni har missförstått, jag är inte modig, jag är en feg människa, jag förtjänar inte att ni hyllar mig.

K

Jag är också kluven till det hela. Kan känna att ÄNTLIGEN erkänner män, helt jävla "vanliga" män, vad de hållt på med, istället för att ropa INTE ALLA MÄN!!!! och det krävs väl ett visst mod ändå, att erkänna att man varit ett svin?, även om det inte är jämförbart med vad som krävs för att "erkänna" att man blivit utnyttjad, för som Nina Å skrev i svd, då blir man ju någons våldtagna fru/syster/dotter och det är ju jobbigt för ens man/syskon/föräldrar (tokigt men sant resonemang tycker jag).

Johanna

Det värst är nästan de grundliga analyser snubbarna gör av sina beteenden. De är liksom inte dumma i huvudet, inte helt hjärntvättade, de SER att hon inte vill och FÖRSTÅR att det är våldtäkt men väljer att göra det ändå. Såklart. Men det blev så tydligt nu.

M

Här ett väldigt tydligt exempel på att de 'erkänner' för att framstå i bra dager:
https://www.instagram.com/p/BaaBw52BwCE/?taken-by=datingafeminist_
bläddra igenom alla bilder och se Miriams, som alltid, on point svar.
Han tar alltså ner hennes kommentar om sin upplevelse som offer för hans #ididit bekännelse. Han vill ha en klapp på axeln, inte erkänna något alls, och skyller på sitt 'interest in sex' (eehhh, ja) som M korrekt rättar till 'disregard for the humanity of women'

M

Här ett väldigt tydligt exempel på att de 'erkänner' för att framstå i bra dager:
https://www.instagram.com/p/BaaBw52BwCE/?taken-by=datingafeminist_
bläddra igenom alla bilder och se Miriams, som alltid, on point svar.
Han tar alltså ner hennes kommentar om sin upplevelse som offer för hans #ididit bekännelse. Han vill ha en klapp på axeln, inte erkänna något alls, och skyller på sitt 'interest in sex' (eehhh, ja) som M korrekt rättar till 'disregard for the humanity of women'.

Wendigon

Men alltså VAD i #metoo kampanjen kan ha fått män att förstå att det är fel att våldta? Eller att ha sex med någon vars ögon skriker nej? Etc.

Det är sånt som alla redan rimligen vet och förstår. Om du inte är helt empatistörd eller ser på kvinnor som icke-människor. Och det har garanterat inte en #metoo kampanj förändrat.

Att gå ut nu och bekänns en våldtäkt är ju helt sjukt från början till slut.

Wendigon

*...och bli hyllad skulle jag tillägga. Polisen är rätt ställe för brottsliga bekännelser.

Ida

Det är bra att förövare tar sitt ansvar, hellre det än att offer ska träda fram. Problemet ligger hos förövaren. Men de borde anmäla sig själva och göra det på andra sätt än att måla ut detaljer om övergrepp på sociala medier som dessutom blir en kränkning till emot den de utsatt.

Madde

Är det bara jag som freakar ut att de skriver ut det så jädra djupgående. De säger inte bara jag tafsade på en tjej de måste beskriva hur de gjorde det. Och med det fortsätter övergreppet på kvinnan för det handlar inte längre om att erkänna sitt brott utan mera att stolt presentera fakta här och sen kommer det skulle jag aldrig göra nu.
Gissa vad det ni killar precis gjorde med din text får det att krypa i varenda del av mig.

Madde

Är det bara jag som freakar ut att de skriver ut det så jädra djupgående. De säger inte bara jag tafsade på en tjej de måste beskriva hur de gjorde det. Och med det fortsätter övergreppet på kvinnan för det handlar inte längre om att erkänna sitt brott utan mera att stolt presentera fakta här och sen kommer det skulle jag aldrig göra nu.
Gissa vad det ni killar precis gjorde med din text får det att krypa i varenda del av mig.

Ryana

Finns det kvinnor som säger eller kunde säga #Ihave?

Somliga Förbannade Kvinnor

Jag har aldrig fått några hyllningar när jag erkänt på fb att jag smyger omkring på helgerna och skär pungkulorna av män. Ja, det var jättedumt, jag vet, brukar jag skriva. Ska inte göra det mer men kvinnorollen made me do it. Och folk blir bara förbannade. Inte ett enda hjärtan, inte en enda medalj. Är väl bra att jag pratar om det och förstått att det inte var okej (för jag fattade inte det förut faktiskt). Jättemärkligt.

Svar: Jag får aldrig några hyllningar när jag erkänner mitt manshat.
ladydahmer.nu

M:et

Madde: Precis min tanke. Vissa verkar knappt kunna dölja sin stolthet. Men så länge de håller nyllet i noll kan de tävla med varandra (Ångrar du dig bara SÅ lite? Kolla hur mycket JAG ångrar mig!" Läs: "Gjorde du bara DET lilla? Kolla hur mycket JAG gjorde!") och hyllas för att de är så modiga som "erkänner", samtidigt som de utbyter high fives bakom ryggen på hyllarna och överröstar, förminskar och kör över sina offer. De har allt att vinna och inget att förlora.

linda

Om mannen vill erkänna ett/flera sexuellt övergrepp mot en/flera kvinna som är brottsligt borde han göra det hos polisen och ta sitt straff. Då har han tagit ett ansvar. Men lite lätt säga jag har "gjort det" på nätet!?! och bli hyllad är för mig obegripligt.

M

SFK:
Här får du från mig för ditt beundransvärda arbete.. hoppsan, ehum, ERKÄNNANDE:
♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡
såååå modigt att du vågar berätta #Ididpungkulecut

Ryana

SFK
Har du verkligen erkännt det på FB?

Ryana

Kan det inte vara ett tecken på självinsikt och att man förstår hur fel kvinnosyn man haft? Är det alltid bara stolthet och skryt om hur grym man varit?
*nyfiken

Svar: lämpligt att den insikten kommer precis nu när det är trendigt att prata om det? Och varför behöver man stå på scen och deklarera dessa insikter?
ladydahmer.nu

Ryana

Det är väl inte förvånande? Det är ju som du sa "trendigt att prata om det" metoo# nådde mainstream just precis då hela Weinsteins flera årstionden av kvinnoförakt äntligen kom ut. Hela västvärlden blev återigen ordentligt nådd och pratar om detta. Det förändrar inte det hemska som hänt, men många känner sig rörda på ett sätt eller annat. Vi kan jobba med den här infon.

Svar: Men har män bott under en sten? Nej. De har de förstås inte. Men det har inte varit intressant förrän de insåg att de kunde tjäna på det.
ladydahmer.nu

Somliga Förbannade Kvinnor

M
Men äntligen! Nu väntar jag bara på att tidningarna ska kontakta mig också och skriva om vilken hjältinna jag är. Medalj till mig! 🥇

Somliga Förbannade Kvinnor

M
"#Ididpungkulecut" Hahahahaha 😂👏💕

Sarah

Enligt mig hade ihave-taggen kunnat bli något bra. Sorgligt att män tog en chans till förändring och förbättring, knycklade ihop den, spottade på den och gjorde det till att handla om deras egon och något slags syndernas förlåtelse. Pinsamt att till och med när de påstår sig rannsaka sig själva saknar självinsikt och förståelse.

Jag lovade mig själv att inte läsa några sådana inlägg, eftersom jag i allmänhet undviker texter/inlägg/böcker/bloggar skrivna av män, men nu har jag gjort det ändå och såklart ångrar jag mig bittert. Jag blir lika besviken varje gång.

Nemo

Jag tror jag känner att #ihave hade kunnat bli något bra, om männen bara hade skrivit #ihave istället för att skriva hela jävla noveller om hur de begått övergrepp. Flertalet kvinnor i mina sociala medier, mig själv inkluderad, har bara skrivit #metoo liksom, så varför kan inte männen bara skriva #ihave? Blir så jäkla arg när jag läser deras utsagor där de för fan inte alls erkänner övergreppen de gjort, utan bara fortsätter ursäkta dem! "Jag mådde dåligt", "jag hade ångest", "jag var kär i henne", "jag förstod inte", "jag var ett offer för..." blablablabla jävla pissursäkter. USCH. Om de nu skäms så jävla mycket och har kommit till insikt kan de gå till polisen och anmäla sig själva, det kanske åtminstone skulle ge någonting.
Ursäkta för alla svordomar här men detta gör mig så fruktansvärt upprörd.

Jennie

Du har så rätt. Har bara sett en Ihave i mitt flöde och den var fin för de handlade inte om övergrepp utan mer om att vara med och förändra mansrollen, och denna person jobbar aktivt med detta även annars genom att ordna sammankomster där män träffas för att prata om hur de kan bli bättre typ. Så han fick en like.

De här andra berättelserna har jag inte sett men jag är inte ett dugg förvånad. Inte alls. Män som blixtsnabbt hittar ett sätt att komma undan med vad de gjort och till och med få cred för det samtidigt. Och vi kvinnor som köper och går på det och hjälper till att boosta deras egon, återigen. Så trött på den dynamiken, kämpar dagligen för att inte falla in i den men det är skitsvårt.

Ryana

Tjäna på vad? Vad får de ut av det? Virtuella likes? En dopamin kick? Är alla män (som deltar) i kampanjen själviskt ute efter cred? Varför är du övertygad om det?

Elvira

Jag vet faktiskt vad killar annars skulle kunna göra i denna situation om de höll tyst hade de anklagats för det, men att de hyllas för sin ärlighet är såklart knäppt.

Jag brukar alltid när jag ser hur män och kvinnor bedöms olika prova att byta kön på personen då syns allt som skaver mycket klarare. Någon har säkert redan tagit upp detta i kommentarerna ovan men det skulle vara intressant om LD eller någon annan som hatar män skrivit ett inlägg där de ärligt berättar om sitt manshat men samtidigt fastställer att de älskar sin man och sina söner och att de aldrig förgripit sig på en man trots sitt hat.

Andra män hade knappast vällt in för att berömma personen för sin ärlighet eller förundrats över att hon lever med en man och hur duktig hon är som ändå respekterar mäns integritet och kallat henne för en gentlekvinna. osv.

Jag blir bara matt på samtiden.

Anary

Elvira
Jag tycker om hur du tänker. Jag har börjat undra om den här bloggen är i grundabotten ärlig (jag ber om ursäkt, jag vill inte såra). Men analyserna och teorierna om att alla problem grundar sig i kvinnohat och är orsakade av patriarkatet (=kapitalism) förklarar inte varför bloggaren själv är lyckligt gift med en man och är en god mamma, vilket jag tror om henne. Min uppfattning är alltså att teorin i bloggen inte kan existera i praktiken, för då skulle hon själv leva ut den. Och om hon förverkligade teorin i sitt liv skulle hon se alla män som oföränderligt onda fiender, även sin egen. Teorin är avkopplad från praktiken, och därmed oanvändbar. Därför är min uppfattning att bloggen är oärlig. Den har ingen hälsosam funktion och är inte tillämpbar i verkligheten. Jag skulle vilja föreslå att bloggaren svänger om orden man och kvinna i sina inlägg för att se hur hennes resonemang ser ut från andra perspektiv.

Jennie

Jag vill inte såra men undrar om vissa som skriver inlägg här om praktik och teori är typ fulla...

Yanar

Jennie
Varför undrar du det? Fanns det inget värde i det som sades? Har du läst om Bell Hooks?

Lina

Som en replik på ditt svar på min tidigare kommentar då det inte gick att svara direkt under: jag tycker att det är bra att män diskuterar gråzoner och saker som tjatsex, husfridsknull, tafsande, "lockerroom talk" m.m. för de behöver tänka till kring detta och fatta att det är oacceptabla beteenden. De som verkligen behöver tänka till kring sådana saker kommer aldrig gå in på din eller någon annan feminists blogg och bli upplyst men kanske kommer de läsa en annan mans inlägg där han reflekterar kring detta och möjligtvis börja fundera kring sina egna beteenden. Så jag tycker generellt att ihave taggen kan vara en bra sak. Ja, de har massor av dagar på året att diskutera såna saker men det är väl inte särskilt konstigt att viljan att prata om det triggas av metoo taggen? Nej, vi behöver inte hylla dem men jag tycker inte att vi behöver trasha dem heller. Jag tycker Manne skrev bra svar på sin insta angående den här kritiken du och många andra har riktat. Sen vill jag också säga att däremot "bikta" regelrätta övergrepp och tro att man nu har blivit fri från skuld är bara absurt och vidrigt och de männen kan dra åt helvete.

Yanar

Fint skrivet Lina!

Therese

Anary -

Hahahahahahaha!!!!!
Fan va pinsam du är! Kryp tillbaka under stenen och försök igen senare vettja XD

Du har så fel. I teorin och praktiken.

Karin

LD
"Jag får aldrig några hyllningar när jag erkänner mitt manshat." Kanske för att du inte ber om ursäkt för det?

Anary

Therese
Yeah? Prove it ;P

emelie

Jag ville skriva lite mer, vi är från samma ställe. Jag gick på friggeskolan. Min bästa kompis föräldrar och deras kompisar hade en nyårsfest när jag just fyllt 14. De söp ner mig, deras vänner sa lite mer kan hon ta när jag bad om hjälp och sa att jag mådde dåligt- Jag hänge fast vid alla i tältet, ville sitta i knä och ha någon som tog hand om mig. Vaknade dagen efter med att min bästa kompis bröder tittade in i rummet jag sov i och frågade om jag behövde spy. Min pappa hade få diagnosen alzheimers strax över två år innan och drack mycket pga sin depression, han frågade mig ofta om han skulle ta livet av sig, de gånger jag sa ja hade vi en bra granne som gick och hämtade honom nere vid sjön-
Blev kallad hängjänta och mobbad i skolan, att jag var äcklig och hatad stod ristad på väggarna och på borden i skolan. De trodde senare att jag hade legat med en kille när jag var 14 och de skrek efter mig i skolan att jag var en hora. Blev av i oskulden när jag var 19 om man inte räknar gången en kille drog ner mina byxor över 11:an i Delsbo och gjorde mig öm i underlivet. Vill aldrig tillbaka dit.

M

Karin:
Ber du om ursäkt för saker du känner och tänker?
'Jag måste bara få be om ursäkt för att jag går här och tycker du har en helt förjävlig frisyr!'
Eller hade det varit läge att be om ursäkt om du faktiskt lät ditt tyckande leda till agerande, à la ta fram saxen och klippa någon med ful frisyr medan de sover eller med tvång?
Du tycker inte det är skillnad på att tycka och att handla illa mot någon?

Eller tycker du det verkar som om LDs manshat har tagit sig proportioner som liknar de biktande männens kvinnohat?
Att hon använder deras kroppar till sitt sexuella välbefinnande när de sover? Har hennes manshat lett till något som som inskränkt någon mans livsrum och frihet?

Eller exakt vad tycker du hon ska be om ursäkt för?

För övrigt (alltid) aktuell läsning om skillnaden mellan manshat och kvinnohat:
http://ladydahmer.nu/2015/april/skillnaden-mellan-manshat-och-kvinnohat.html

FT

Jag håller med i allt du skriver men förstår då inte varför dessa kommentarer och diskussioner får hållas och hyllas i apor-gruppen? Är så ledsen över alla ledsna kvinnor jag talat med som känner sig otrygga i den gruppen. Jag fick höra att man inte fick diskutera mens, endometrios eller hur sjukvården behandlar kvinnor för att det var transfobiskt, snälla säg att det inte stämmer?

Svar: man får diskutera både mens, endo och kvinnors dåliga sjukvård i aporna. Att vissa tycker det är transfobt kan vi inte göra nåt åt, mer än säga åt dem att de har fel. I aporna är det högt i tak och det är heller ingen trygg grupp för kvinnor. (Det kan det aldrig vara om det är män där). Föreslår systerskapet eller andra separatistiska grupper istället.
ladydahmer.nu

FT

Tack för ditt förtydligande i din ståndpunkt, ska tipsa om de andra grupperna! Kram!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog