En vanlig dag
En vanlig dag kliver jag upp klockan sex ungefär. Då ska barnen styras upp inför skolan och sedan skickas iväg och sen ska J får frukost och ny blöja och så ska han styras upp dvs distraheras en stund med Arne aligator så jag hinner jobba.
 
Och jobb på morgonen innebär att skriva minst två inlägg, svara på en hög med mail, svara på kommentarer, kolla läget på sociala medier (keep up to date). Eventuellt skriva nåt specifikt för nyheter24 (som äger blogg.se). "Vad tänker du om det här?" säger debattansvarig och jag har ju inga problem att tycka till. Så jag skriver så tangenterna glöder. Allt detta ackompanjeras då och då av en klängig bebis och diverse avbrott för att umgås med sagda bebis (eller lyfta ner honom från för dagen utvald möbel). Detta tar kanske två timmar iallafall. Sen är det dags för mys i soffan eller på golvet innan vilan. 
 
Hade jag varit en effektiv egenföretagare så hade jag passat på att jobba medan J sover men icke! Jag passar på att sova när J sover. 
 
Efter vilan så är han på topp och då hinner jag svara på mer mail och kommentarer. Kanske skriva ett snabbt inlägg. Men annars är det häng på golvet som gäller. 
 
Sen kommer ju eftermiddagen och barnen kommer hem, N lite tidigare eftersom att hon inte har fritids. Och så ska det städas och lagas middag och hjälpa med eventuella läxor. Allt medan J skriker och försöker begå nåt slags våldsamt självmord. Sen kommer pappa hem och så äter vi och sen ska det nattas (och mysas en stund i soffan tillsammans innan) och sen PUH och PUST så får man egentid. Då passar jag ofta på att skriva nåt mer eller så klipper jag podd eller packar prints. Och så en stund i soffan framför nån serie eller för att catcha upp med maken. Sen är det natti natti.
 
Och så nästa morgon börjar det om. 
 
Dagarna bara rusar fram. Känner ni också så? 
 
Madde

Ang skolhändelsen med de unga kvinnorna som fick svaret att de skulle bli våldtagna. De har nu gjort en intervju med tjejerna eller iallafall skrivit en artikel De har pratat med rektorn över telefonen som är bestört över händelsen. Samma rektor som sa åt tjejerna att de skulle strunta i det för det var bara 6 veckor kvar till studenten. Och att de behövde tid på sig att prata om förändringar. De var där i april det är nu oktober. Hur vore det med att börja med att sparka rektorn och lärarna som betedde sig på det viset och inte låta dem jobba med ungdomar under 18 först av allt.
Och sedan börja ta tag i problemet med att dessa unga män hatar kvinnor.

Eme

Skönt att läsa att man inte är ensam om att sova/slappa medan bebis sover middag. De 1,5-2 h egentid är guld värda för att jag ska orka vara en bra mamma resten av dagen så jag vill verkligen inte städa/tvätta/jobba då men jag har haft lite dåligt samvete över det. Men nu ska jag sluta ha det :)

Alexandra

Alltså vore så tacksam om du kunde svara på denna kommentaren för det känns som att jag håller på att tappa det. HUR gör man för att inte totalt gå sönder inuti så fort man stöter på ett kommentarsfält eller andra ställen där både män (och ibland kvinnor som skäms över feminismen och älskar manliga män osv osv) sysslar med kvinnohat och förtryck?

Stött på detta extra mycket de senaste dagarna efter #metoo och har så svårt för att hitta ett sätt att bemöta det på. Bägaren rann över idag när jag sprang på ett inlägg i facebookgruppen feministisk ironi. Vill liksom ge mig in och kriga men då 95% av kommentarerna handlar om kvinnohat känns det övermäktigt.

Hur gör du? Har du några tips på hur det inte totalt får konsumera en?

S

Madde: i det stora hela spelar inte vem som gjort vad någon större roll, men det är inte samma rektor. Den rektorn som sa "vill ni göra en stor grej av det här" slutade i våras. Så rektorn är redan sparkad kan man säga.

Blyg

De som är experter säger ju jämt ”mamma ska sova när bebisen sover!” så jag tycker det låter som en utmärkt taktik. Nu ska den här mamman sova också. 😀

Katarina

ja, samma visa varje dag...!!!!!!! Det spelar ingen roll vad man håller på med, ålder, arbete el inte.... Samma sak varje, upp och hoppa, jobb, projekt, rastlöshet, tider att passa, brått, brått...planera, glädjas, gråta, bita ihop och sen var det dags att borsta tänderna och gå och lägga sig!!!! hej och hå om igen! kram

Vad ska man heta?

Svaret på frågan är ja.
Men en annan sak: tack LD för tipset om vit balsamvinäger! Det har markant höjt min livskvalitet. Skulle gärna läsa fler matinlägg om/när du har lust och tid. Trevlig helg!

Svar: amen jag säger ju det! Det är fan guld!
ladydahmer.nu

RebeckaL

Eme
Jag sover också när barnet sover. Känns faktiskt helt rimligt.

Linda

Fattar knappt hur du hinner göra nåt överhuvudtaget utöver att ha hand om bebis och barn – otroligt produktivt!! men antar att typ tio års aktivistarbete sätter sig i ryggmärgen så att man är snabb i tankar/åsikter.

e

Håller helt med, dagarna går i ett. Jag undrar vad för typ av liv man kan leva för att dagarna inte gör det? För mig är det liksom gå upp tidigt, gå till jobbet, jobba minst 8 timmar, dra till träningen, träna, handla, laga mat, äta, duscha, diska, sova. Sen på helgen måste man maximera allt som inte hinns på vardagarna, dvs städa, tvätta, storhandla, och alla sociala saker man också vill ha tid till. Nä inför 6 timmars arbetsdag snarast! Annars är min dröm att jobba 80% (med bibehållen eller högre lön såklart). Helst så man kan välja vilken dag i veckan man vill vara ledig, kanske en vecka tar man fredag eller måndag så helgen blir längre eller en vecka onsdag för att få ett avbrott mitt i veckan. Vilken dröm

Johanna

Tycker att det låter underbart! :)

nora

Måste ha likadan t-shirt!!!! Var köpte du?

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog