Ingen är fri i patriatkatet
Jag är tillbaka på instagram. Puh! Jag har inte fått nån förklaring alls. Men det är så läskigt ändå, eller ja läskigt och läskigt men ni fattar, det är obehagligt att behöva vara beroende av nåt som så lätt styrs av kvinnohat. Att när som helst kunna bli tystad och på så sätt också förlora en viktig del av ens leverne.
 
Instagram är inte bara nöje för mig utan en stor del av mitt arbete. Jag har byggt upp min publik där och behöver den plattformen för att kunna sälja konst, nå ut, aktivista. Men instagram liksom facebook (som jag blir blockad från då och då) ägs av vita män som skiter fullständigt i kvinnor. Alla som är någorlunda engagerade i sociala medier vet ju att det är nästintill omöjligt att få bort rasism och kvinnohat. Folk massanmäler sexistiska konton och bilder men får tillbaka svaret att de inte bryter mot reglerna. 
 
Medan feminister och antirasister får sina konton borttagna hela tiden. Det säger en helt del om hur samhället ser ut och hur det liksom byggts upp kring kvinnohat och mäns rättigheter och känslor. Det är förjävligt men vi har inte nåt val än att typ foga oss. Vi kan inte förändra systemet, vi kan inte bojkotta det och tro att det funkar för jo jag kan skippa instagram och välja nån annan app men majoriteten av de jag vill nå kommer inte följa med mig. Jag måste spela på patriarkatets spelplan, bakbunden, oavsett om jag vill eller inte. 
 
Jag tog bort bilden och texten om Hugh Hefner på instagram förresten. Och en bild där mina tuttar syntes lite för mycket. (Typ knappt) Nån påpekade att jaha det var så långt din självständighet räckte! Det var så långt din trovärdighet räcker! Jag gissar apropå att jag ber om donationer för att värna om min frihet att kunna skriva och göra som jag vill utan att behöva ta hänsyn till företag. Ja tyvärr. Det är så fri jag är. "Fri" menar jag. Ingen är fri i patriarkatet. Allra minst jag. 
 
 
Emma

Antagligen samma människor som tycker en ska leva jämställt med sin man bara för att en är feminist. En ska leva postpatriakat innan patriarkatet har fallit. Som en kan leva i fred när krig pågår.

Hanna Karlsson

Det är bara att konstatera att man aldrig är fri på riktigt.....

Somliga Förbannade Kvinnor

Det är ingen idé att diskutera med dem som tycker att man bara ska låta bli att använda FB och IG om det nu är så mycket kvinnohat från ledningen. De är nämligen inte intresserade av att förändra status quo (att världen är en kvinnohatande patriarkal skitplats), utan vill tvärtom bevara rådande samhällsordning precis som den är. Om kvinnor drabbas av orättvisa ska de flytta på sig så orättvisorna inte syns, istället för att jobba mot dem och få bort dem. Och så länge det finns orättvisor finns det någon som tjänar på dem, och det är inte kvin nor om vi säger så.

Loanne

Det borde väl vara rimligt att du får en förklaring till varför ditt konto togs bort?

asdf

Haha och inga män får konton avstängda?

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog