Känns tryggt när andra fattar vad det handlar om
Jag är för övrigt så himla pepp och glad av att höra att #metoo tas på allvar i era kretsar och arbetsmiljöer också. Jag har läst så mycket skit, från dels kvinnor vars egna sambos, pappor, brorsor tycker att kampanjen gått för långt och dels i alla de kommentarsfält på nätet som svämmar över av män som hatar och förminskar så jag var tyvärr inte så positivt inställd. Men va skönt att höra att det ändå tas på allvar av många andra. 
 
I vår by så har vi ju en gemesam facebookgrupp (vi är bara 200 hushåll här) och när en av grannarna tog upp initiativet där så blev det också bara positiv respons. Sånt känns tryggt, för det är ju här mina barn växer upp och det är ju grannarnas ungar som mina barn går i skolan med. Känns bra att vi är på samma sida här. Till synes ialafall, men till synes är en bra början iallafall. 
 
Vi måste ju normalisera tanken att det inte är ok att tafsa. Och vi måste normalisera tanken att även det som kan verka litet (som kommentarer, oänskade klappar och kramar, blickar) faktiskt påverkar och banar vägen för det större. 
 
 
Jag och Anja poddar om #metoo denna vecka förresten, glöm inte att lyssna! Avsnitt nummer 9, "Martin Timells kuk" (ja) hittar ni där poddar finns. (Acast, itunes) 
 
"Me too. And you too. Skuldbelägger vi inte männen lite för mycket? Är det synd om Virtanen och Timell? Har #metoo gått för långt? Ett rungande NEJ hörs i studion. Vi konstaterar att kvinnor och barn är rekvisita i en föreställning som är männens liv. Kvinnor är objekt och övergrepp är romantiskt. Och slutligen, varför pratar Martin Timell som en dagisfröken? Och vad har hans kuk med det hela att göra?" 
Elvira

Jag är glad över att mina föräldrar verkar ta detta på allvar, mamma har dock själv blivit utsatt såklart.

Får bara fler och fler minnen där jag varit i underläge gentemot en kille/man, situationer som är del i denna struktur. Minns när jag som barn duschade och min äldre bror tog sig in i badrummet och ville att hans kompis skulle komma och se mig naken. Hans kompis vägrade dock att komma och titta men hela situationen var oerhört obehaglig. Ingen slump att personen som gjorde detta är en kille. Jag har även en lillebror och skulle aldrig ha kommit på tanken att göra såhär mot honom.

Funderar på om jag ska berätta det här för mina föräldrar men tänker att det kanske är onödigt att dra upp det när det hände för så länge sedan.

mia

Lilla jag: Jo det är absolut dags! Om det är din hjärtefråga och du känner att ingen gör något så är det bara att sätta i gång att agera. Vad tänkte du börja med?

steph

Men gått för långt? Fattar inte. Vad menar man egentligen när man säger så? Att nu när vi har uppmärksammat övergrepp med #metoo så sker inga övergrepp längre och kampanjen är överflödig? Att övergrepp sker, men att folk är så trötta på att höra om det så nu har kampanjen gått för långt? Att nu har vi uppmärksammat övergrepp och det har haft sin tid i rampljuset så nu kan vi gå vidare med "riktiga problem"? Eller att kampanjen på riktigt skakar om hela vårt samhälle så alla de övergrepp vi normaliserat så länge inte längre går under radarn och det är jävligt obekvämt för män och nu känner de sig hotade? Det har väl inte "gått för långt" så länge kampanjen lever och kvinnor känner att de vill berätta sina upplevelser eller innan män har hållits ansvariga/blivit straffade för vad de gjort och all smärta/skam de bidragit till.

steph

@Lilla jag, är political correctness meningen att va något slags skällsord eller? För annars kan man ju tycka att det är något bra att man är medveten om ordval osv och undviker att slänga sig med förolämpande uttryck. Man kan ju prata om sociala problem och kontroversiella ämnen utan att använda förtryckande och nedvärderande uttryck.

Lisa

Lilla jag
Vem menar du inte tycker att hedersförtryck är ett problem? Själv har jag faktiskt aldrig träffat nån som tycker att det är problemfritt

Hanna Karlsson

Vilken trygghet att dina barn får växa upp i den hemmiljön.

sanna

Lilla jag
"Storebror" skiter i hur länge du är hemma med ditt barn, ingen kommer att komma och släpa dig tillbaka till jobbet. Däremot är det rimligt att staten inte med skattemedel subventionerar en fördelning av föräldraansvar som har negativ inverkan på samhället.

asdf

Hur är det runt om kring på era arbetsplatser? Jag jobbar i ett ganska stort företag och har en roll som gör att jag pratar med dom flesta varje dag. Ingen, man eller kvinna tycker att detta är något bra. Alla säger att det har gått för långt, ger fel signaler, trivs i sin roll som den är nu etc etc, framförallt kvinnorna. Jag är jätte chockad.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog