Kära anitfeminister, sluta säg åt kvinnor vad vi ska göra med våra kroppar
Läste en debattartikel på Nyheter24 som var så dum att klockorna stannade. Egentligen borde man bara ignorera sånt trams för det är ju uppenbart att artikelförfattaren mest bara vill provocera men å andra sidan finns det många som resonerar så här som kanske lyssnar och läser och de behöver bemötas. Jag har själv tänkt på samma sätt och tack vare tålmodiga feminister som tagit sig tid att plocka isär mitt kvinnohat så har jag fått nya insikter som senare har lätt mig in på en annan väg. 
 
 
 
Jag tänker att jag bemöter artikelförfattarens påstående ett och ett: 
 
Det är sedan länge känt att många har den tråkiga bilden av "feminism" som arga kvinnor med håriga armhålor som flashar brösten i sociala medier och vars åsikter alltid måste få komma fram, oavsett om vi vill höra det eller ej. Det jag undrar är när dessa människor ska komma till insikt med att de gör raka motsatsen till det de försöker åstadkomma med denna provocerande teater?

Jo, patriarkatet och vi som lever i det tycker ofta att feminister är "tråkiga". Kvinnor som inte anpassar sig efter rådande normer och ideal ses ofta som tråkiga. Eller provokativa. Eller bråkiga. Det är ingen överraskning. Inte heller nåt som feminister ska ta hänsyn till. Feminism är nämligen kvinnokamp och den går ut på att frigöra kvinnor.

Det intressanta här är väl varför artikelförfattaren tycker att det är provocerande med kvinnor som är orakade. Det säger ju mer om hennes kvinnosyn och krav på kvinnor än vad det gör om oss som skiter i att anpassa oss. 

Att föra en kamp för jämställdhet är i allra högsta grad relevant, men eran strategi är helt fel. Det är bara att kolla på vad de har döpt Sveriges största feministiska parti till. Är det ett skämt? "Fi", alltså "Feministiskt initiativ". Hur korkat är inte det om det är jämställdhet ni strävar efter? Det är som om männen skulle skapa ett parti och döpa detta till "Maskulint initiativ". Skulle vi kvinnor gilla det? Inte jag i alla fall, och jag tror inte att du som kvinna hade varit ett så stort fan av det partiet heller. 

Det var faktiskt ett gäng killar som startade "maskulint initiativ". Det visade sig att två av initiativtagarna var dömda för våldtäkt på små barn, varav en förgrep sig på sin fyraåriga lillasyster. Och nej, jag gillade det inte. Däremot gillar jag "Feministiskt forum för män", "Machofabriken" och "killmiddag". Tre initiativ för män som vill verka för jämställdhet. 

Däremot blir det lite bakvänt att jämföra feministiskt initiativ som jobbar för att stärka kvinnors position i patriarkatet med ett "parti" som värnar om rättigheterna för en grupp som redan är premierad dvs sitter på all makt. Det är som att jämföra medborgarrättsrörelsen med ku klux klan.

Undrar även vilken strategi artikelförfattaren föreslår? Det verkar också som att hon drar paralleller mellan Fi och feminism och menar att detta är samma sak? Oklart men jag vill förtydliga att feminismen är en politisk ideologi medan Fi är ett politiskt parti som på inget sätt har monopol på feminism. 

Om ni intelligenta kvinnor som hävdar att ni strävar efter jämställdhet hade någonting innanför pannbenet så hade ni valt ett mer tilltalande namn än "Feministiskt initiativ", eller hur? "Jämställdhetspartiet", "Alla människors lika rättigheter-partiet", ja, vad som helst hade varit mindre avskräckande.

Jag tror det har skett ett missförstånd här. Feminismen är inte en populäritetstävling med pr-problem. Den är inte till för att tilltala förtryckaren. Givetvis vore det bättre om fler var feminister, men feminist är man för att man tror på att vi lever i ett könsmaktssamhälle där kvinnor är underordnade - inte för att man tilltalas av namnet eller vad det nu må vara. Och de som avskräcks från feminism pga ordets utforming är ju inte intresserade av kvinnokamp alls och dessa klarar vi oss gott utan.

Ingen vinner på att vi urvattnar kvinnokampen eller plockar bort det som provocerar (dvs synliggörandet av männens politiska, ekonomiska och sociala maktposition). Det är avskräckande att vi vill krossa patriarkatet. 

Vet ni egentligen vad ni gör i vårt samhälle just nu, genom att kalla er för feminister? Ni provocerar bara massa människor. Ni skapar bara massa hat. 

Nej, feminister skapar inte hat - vi SYNLIGGÖR däremot det rådande kvinnohat som samhället bygger på och som upprätthålls som kultur, humor, vardag. Det som gör att kvinnor får sämre sjukvård och lägre löner. Det som gör att män våldtar, misshandlar, tafsar på, hotar, skrämmer och mördar kvinnor. Kvinnohat. Det är inte hat att ifrågasätta eller synliggöra det även om många känner sig hotade av att inte få hata kvinnor fritt. 

Var det inte ni som ville att alla skulle få lika lön? Se då till att inte särbehandla er själva! Se till att bevisa att ni inte är sämre än någon annan. Visa er inte dumma. 

Det är samhället som ser kvinnor som sämre och mindre kompetenta. Att vi påtalar detta (och protesterar mot det) är inte samma sak som att vi tycker att vi är sämre. Och varför ska vi bevisa nåt? Vi har rätt till samma löner. Samma vård. Samma frihet. Samma rättigheter. Vi ska inte behöva bevisa eller förtjäna detta utan det ska ges till oss lika självklart som det ges till män.

Vad finns det för skäl för män att rösta på Fi? Ni har själva radat upp en lång lista på varför man skall rösta på er och en av punkterna är: "Om du som man inte känner dig bekväm med att tvingas in i en stereotyp mansroll som förhärligar våld och ser män som tvåbenta bankomater med försörjaransvar". Ni tror alltså att detta ska få män att rösta på er, när ni precis har pekat ut dem som "tvåbenta bankomater med försörjaransvar"? 

Låter som att artikelförfattaren saknar läsförståelse eftersom att ingen pekat ut män som tvåbenta bankomater. Det som synliggörs är samhällets skadliga syn på män. 

Det finns många män i dagens samhälle som klagar på att chefen tar för givet att han skall jobba 10 timmar istället för 8 och tvingas till detta bara för att han är man och förväntas klara av det. Han är ju kille, han skall klara av sånt.

Ja precis. Precis det som precis pekades ut ang. män som tvåbenta bankomater. Alla feminister är eniga i att detta är problematiskt och något som behöver motarbetas.

Eller, "om du är upprörd över att din dotter blir kallad skällsord som fitta och hora i skolan" så menar ni alltså att ni skall kunna göra något åt saken? Snällt. Men tror ni verkligen att ett parti skall kunna ändra på hur föräldrar uppfostrar sina barn hemma? Nej, det där är bara löjligt. Ert parti går mest ut på att provocera andra människor känns det som. Varför tror ni att ni är bättre än andra? Byt strategi, då snackar vi.

Ja, Fi som parti förespråkar genusmedvetenhet i skolor och förskolor och där ingår samtal med föräldrar. De förespråkar även konkret jämställdhetsarbete och det innebär att arbeta emot en kränkande och sexistisk miljö på skolor och arbetsplatser. Feminister förespråkar detsamma. (Fi och Feminism är inte synonymer) 

Jag tycker att många av er "feminister" mest liknar ett gäng dagisungar som sitter i sandlådan. Ett gäng förvuxna tonåringar. Ni beter er som om ni vore i trotsåldern. Att vägra raka armhålorna är bara trams och förändrar ingenting. Det är bara att jävlas med sin omgivning. 

Jag undrar varför hon upplever att min naturliga kropp jävlas med omgivningen? På vilket sätt? Jag hade även velat fråga varför hon tycker det är rimligt att kvinnor ska anpassa sina kroppar efter omgivningens smak och preferenser och på vilket sätt hon tycker det främjar jämställdheten att kvinnor inte får bestämma över sina kroppar själv.

Det leder inte till något mer än att folk skrattar åt er. Det hör till ren hygien att man rakar sig. Men visst, vill ni inte raka er, skit i det! Men ni behöver för fan inte flasha med det. 

Nej det är inte mer hygieniskt att raka sig. Det är faktiskt helt tvärtom. Håret skyddar kroppen från bakterier och smuts och infektioner. Och flasha? Vad betyder ens det? Får jag flasha min rakade armhåla då? Får jag finnas och synas som kvinna även om jag inte passar in i den trånga mallen? 

Vill ni påverka samhället positivt och skapa jämställdhet, fokusera på det som är relevant och sluta tramsa!

Jag väntar fortfarande på att hon ska förklara vad som är relevant och hur arbetet för jämställdhet ska se ut. Det enda jag kunnat läsa mig till i denna svada av svammel är att artikelförfattaren hatar kvinnor som inte ser ut som hon.

Narya

Det är bra att höra olika perspektiv. Samma rätt har hon att prata till kvinnor som du.

Svar: Jag har inte ifrågasatt hennes rätt att prata. Jag argumenterar emot hennes påståenden.
Lady Dahmer

Narya

Eh. Okej. Har du hört om Christina Hoff Sommers eller Camille Paglia?

Svar: Hurså? Vad har det med detta att göra?
Lady Dahmer

Helena

Aj aj, får huvudvärk av analyslösa artiklar som denna. Försöker bespara mig själv läsning av dylikt. Beundransvärt att du pallar bemöta det LD.

Lesbisk1

Tack för den här texten LD, från djupet av mitt hjärta!! Spot on!

Narya

Jag tänkte att du sku vara intresserad av feminister. Varför svarar du inte på min fråga? Den var väl enkel...

Svar: Ja jag vet vilka de är. Hur är det relevant här? Liksom, vet du vem Lil Adolf är? Tänkte att du kanske var intresserad av katter?
Lady Dahmer

e

Det är tydligt att artikelförfattaren är helt bakom flötet så inget om det, men en sak reagerade jag på i din text, att det är mer hygieniskt att inte raka sig. Snarare är det så att bakterier trivs och växer i hårväxten, ja läs nedan:

Carl Swartling är medicinskt ansvarig läkare för svettmottagningen på Sophiahemmet i Stockholm. I P4 Extra har vi tagit Carl till hjälp för att reda ut om håret fyller någon funktion eller inte.

Håret under armarna sitter inte där av någon anledning för att skydda oss. Men finns det då någon mening med att raka av det?

- Det finns en poäng med att raka av det om man har illaluktande svett. Men det är inte svetten som kommer ut som luktar. Det är bakterierna som äter upp svetten som stinker och då bildas biprodukter som kan lukta illa eller gott.

- Håret gör att själva ytan som bakterierna kan äta på blir större, det blir mera kontaktyta, då kan det vara bra att raka av håret.

Men ur en medicinsk synvinkel, vad är bäst: att ha hår under armarna eller inte frågar Lotta Bromé?

- Det spelar absolut ingen roll, säger Carl Swartling, medicinskt ansvarig läkare för svettmottagningen på Sophiahemmet.


Svar: Ja bakterierna fastnar i håret. Istället för på kroppen. Thats the point. Män t.ex med skägg har mindre bakterier i ansiktet (på huden) än män utan skägg. Håret skyddar även underlivet från främmande föremål, bakterier och infektioner. Det finns gott om forskning om detta oavsett vad EN snubbe säger om saken.
Lady Dahmer

Kattis

Den där människan som skrivit är väldigt.. speciell. Tycker jag. Har sett henne på flera ställen den senaste tiden och uppfattar henne som väldigt oempatisk. När en kursare till mig meddelade sitt nya, manliga, namn efter att ha påbörjat sin könskorrigerande behandling så skrev Emelie "hahahaha... flickigt *hjärtögonemoji*". Liksom.. va.

Narya

Okej, jag är överraskad faktiskt. Jag gillar katter! Det är relvant för att jag ställde dig en fråga och du svarade på den. Ingent konstigare än så.

Elysia

Lustigt hur dessa antifeminister inte bekymrar sig om alla de män som är så "ohygieniska" att de inte rakar sig under armarna. Det är trots allt betydligt fler män som "flashar" sina håriga armhålor. Vem skrattar åt dessa män?

Kvinnor borde inte behöva vara fräschare än män för att respekteras.

Christina

Men snälla nån! Skämtar hon?? Hoppas innerligt att hon läser din text. Uppenbarligen är hon intresserad av feminism, synd bara att hon fått allt om bakfoten. Ska man inte ha någon typ av kunskap om det man skriver till allmänheten? Hennes text bidrar enbart till pajkastningen feminister emellan..

Somliga Förbannade Kvinnor

Hear hear. Och tack för att du finns. Tack av hela mitt hjärta. Känner mig lite känslig och skör just nu men nu tänker jag fan sätta mig och böla av tacksamhet för allt du gjort både för mig personligen (så mycket skam jag burit på som försvunnit tack vare dig och ingen annan) och för så många många andra kvinnor. Du vet vad jag tycker om dig i jämförelse med suffragetterna 😉❤️

Hanna

Sakligt och bra bemött till en person som av allt att döma helt saknar kunskap om dessa saker. Kanske nån kan få en ögonöppnare genom dina välskrivna svar. 👌🏻

Somliga Förbannade Kvinnor

Narya
Hört talas om Byron Katie? Googla och gör the work! (Känns som att du kan behöva det) OBS! Funkar ej på psykopater men för den normal-empatistörda 👍

Anonym

Det finns en del missuppfattningar ja men så börjar det för alla väl? Man kan faktiskt ha en helt annan approach mot unga tjejer som börjar visa intresse för feminism och feministiska frågor. Framför allt visa en grundläggande respekt. Hur skulle ditt, SFK och andras bemötande se ut om nu den här tjejen våga sig hit för att skriva en kommentar? Du bjuder inte direkt in till det...trots varma famnen och allt det där.

Svar: Asså hon är inte intresserad alls.
Lady Dahmer

Narya

SFK
Verkar som en användbar filosofi, använder du den själv? Känns som att du kan behöva den också med tanke på dina tidigare empatilösa bemötanden.

Hoppfull

Tack Lady D för att du ger mig hopp ❤️

Somliga Förbannade Kvinnor

Narya
Det gör jag säkert, men jag har inga problem med att svara folk som de ropar. Zero fucks given.

Somliga Förbannade Kvinnor

Anonym
Min famn är bara varm för de som jag tycker förtjänar det. Vet inte hur du fått för dig något annat. Tycker jag visar det väldigt tydligt. Och uppenbarligen är jag inte unik med att resonera så, om man uttrycker sig snällt.

Anonym

Nää. . förmodligen inte. Men du kan väl försöööka iallafall.. som saltktåkans Stina sa till kråkan. Tänkte bara på det där du skrev att du varit likadan själv innan tålmodiga feminister fått in dig på andra tankar. Och att du därför ville göra lika mot den här tjejen.

Svar: Jag lägger hellre min energi på de som är mottagliga.
Lady Dahmer

Anonym

Fast SFK. Saken är väl den att du omöjligt redan nu vet vad den här tjejen förtjänar. Kanske hon är nyfiken på feminism och skriver medvetet provocerande för att få fram en reaktion. Kanske hon söker och trevar sig fram i förhoppning om att bli positivt överraskad av just din varma famn. Det vet du inget om. Människans vägar äro outgrundliga.

Svar: Hon är en vuxen kvinna. Att säga att hon inte vet hur hon ska närma sig är att idiotförklara henne.
Lady Dahmer

Somliga Förbannade Kvinnor

Anonym
Nej, jag vet bara hur folk beter sig i nuet och där är min famn inte öppen för alla. Det betyder inte att jag ser ner på alla eller skäller ut dem eller är spydig. Det har helt och hållet att göra med hur de beter sig. Dyker det upp nån på mitt konto t ex och skriver "Hahahah fy fan vad ful du är din feta valross, gå och raka dig och banta hahahaha" så kommer jag inte vara trevlig. Däremot letar jag inte upp folk på deras konton, bloggar, artiklar och krönikor och bråkar med dem. Men du ser att din egen famn inte heller är varm och öppen för alla, eller hur? Den känns t ex inte så varm och öppen för de vars famnar inte är varma och öppna för alla (meta eller hur?). Och det är helt okej för mig. Du tar inte emot mina åsikter villkorslöst utan att ifrågasätta och vilja ändra på dem, litegrann, helst åtminstone. och jag är precis likadan. Fullkomligt normalt.

Somliga Förbannade Kvinnor

Narya
Alldeles utmärkt, tackar som frågar 👍😊

Livia

Alltså herregud jag orkade inte ens läsa artikeln. Ditt tålamod är fan ÄNDLÖST kvinna, du är helt jävla fantastisk <3

Somliga Förbannade Kvinnor

Narya
Alltså shit, självinsikt noll 😂😂😂

Narya

SFK
Är detta din åsikt om mig överlag eller?

Nouvelle lune

SFK, genuint tack för tipset om Byron Katie, hade inte hört om henne innan och kändes som exakt det jag behövde. Känner mig mottaglig och mjuk idag 💙

Narya

SFK
Berätta gärna mer. Jag lyssnar. Var saknar jag självinsikt? Hur ser du det?

Ands

Nouvelle
Bra, vi vill ha mottagliga och mjuka kvinnor.

Grodan

Wow, tack!!! <3

Anna

Anonym som skrev "Kanske hon är nyfiken på feminism och skriver medvetet provocerande för att få fram en reaktion. Kanske hon söker och trevar sig fram i förhoppning om att bli positivt överraskad av just din varma famn."

Det låter ju precis som när vuxna säger till flickor att pojkarna är elaka mot dem för att de vill söka kontakt och tycker om dem. Borde inte accepteras av barn och absolut inte av vuxna.

Helen

Tack LD! <3

Narya

Ser någon på "factual feminist" på YouTube?

Somliga Förbannade Kvinnor

Nouvelle lune
Hon är underbar! Även om man inte vill/orkar göra hennes metod så är det en fröjd att lyssna på henne. Om jag får rekommendera en video så är det den här https://www.youtube.com/watch?v=fpbKmAIC16s
Älskar särskilt när hon, sarkastiskt då, säger: YOU should open your heart. Mine is a little shut down right now, but YOU should open your heart! Och om jag ska visa lite självinsikt så är det såklart ingen annan än jag som behöver göra the work. Som det alltid är 😉 Kram 💖

Somliga Förbannade Kvinnor

Narya
Äh, jag orkar inte bråka mer. Du är säkert bra precis som du är. Ber om ursäkt för min vassa ton, har haft en skitdag. ❤️

alice

det äckliga, utöver allt som står i debattartikeln, är att en majoritet av de som läst tryckte på "jag håller med" knappen. fy fan.

Anonym

Jag som blev jätteförvånad när jag insåg att så gott som alla yngre rakar könet. Det har bara hänt mig inför förlossning. Var så lättad när det växt ut igen så stubben och knottrorna försvann . Är uppvuxen med håriga armhålor inget konstigt med det. Nu har jag rakat mig på ben och under armar i många år. Blev väl så sakteliga påverkad. Men snippan får vara ifred i allafall. Gå orakade så mycket ni vill och inser ju att feminism är så mycket mer. Heja er tjejer. Det finns hopp

Anonym

Jag som blev jätteförvånad när jag insåg att så gott som alla yngre rakar könet. Det har bara hänt mig inför förlossning. Var så lättad när det växt ut igen så stubben och knottrorna försvann . Är uppvuxen med håriga armhålor inget konstigt med det. Nu har jag rakat mig på ben och under armar i många år. Blev väl så sakteliga påverkad. Men snippan får vara ifred i allafall. Gå orakade så mycket ni vill och inser ju att feminism är så mycket mer. Heja er tjejer. Det finns hopp

Therese

Omg, det sorgligaste jag läst på länge. Artikeln alltså. Och precis som LD, så var nog jag likadan förut också. Det var när jag hittade LD som bitarna föll på plats. Eller inte direkt "föll på plats", plötsligt SLOG insikten ner som en bomb. Efter veckor, kanske t.o.m månader av läsning. Plötsligt fattar man. Huvudet möbleras om. Vilket också påminner mig om att jag har glömt att swischa den här månaden. Gör det nu!

Hanna Karlsson

Jag orkade inte läsa hennes debattartikel. Det räckte med att jag läste det lilla som du bemött här. Imponerad över att du orkar bemöta alla dumheter.

Man

Detta med raknings koppling till feminism måste väl i princip ha spelat ut sin roll? Iaf när det gäller könshår. Det är ju bara att besöka vilket badhus/träningslokal som helst för att se att 95 % av alla män också har rakade kön. Det är helt enkelt det som är modet nu. Inget konstigare än så. Förmodligen för att vi har aktivaresexliv idag med mycket orslsex. Ett bra mode tycker jag och även mina kill och tjejkompisar där jag iaf inte vet någon som föredrar oralsex med ett hårigt kön kontra ett hårlöst. Hår i munnen samt smaken av urin som fastnar i håret (för det gör det) är ingen erotikhöjare.

Svar: Låter som att du är dålig på att slicka fitta. Innan nittiotalet hade männen inga problem alls.
Lady Dahmer

Maria

"Alla människors lika rättigheter-partiet" rullade ju... fint på tungan. Pax!

Enormt tack till dig som orkar LD <3 . Försöker stegvis komma närmare att vara den som vågar, pallar med, och inte ursäktar sig. Att du, och många andra fantastiska människor såklart, finns där tills dess känns så jäkla tryggt.

Lottsky

Smak av svamp och infektioner som uppstår när jag rakade mitt kön är ingen höjdare det heller. Jag får svamp som brev på posten om jag rakar könet och jag vet vad jag själv föredrar, min hälsa är viktigare än lata mäns känsla. Dessutom kan man ju faktiskt rengöra håret efter att man har kissat, inte så värst jobbigt faktiskt...

Somliga Förbannade Kvinnor

Man
Det är ju knappt några feminister som pratar specifikt om rakning av könet heller. Det vi pratar om är normen där kvinnor inte ska ha hår under armarna och på benen och där inte en jäkel tycker det är konstigt att män har det. Sen vet jag inte vilken hygien dina partners haft men de håriga fittor jag slickat har definitivt inte smakat urin. De har inte smakat nånting särskilt alls. Och inte fick jag några tussar av hår i munnen heller eftersom kvinnor inte har hår på slemhinnorna. Det kanske är du som är lat och inte orkar anstränga dig för att komma åt där det ska kommas åt. Eller har dina partners haft hår på klitoris?

Somliga Förbannade Kvinnor

Lottsky
Men precis. Läste din kommentar efter att jag skrivit min och "lat man" var precis vad som dök upp i mitt huvud också. Man brukar dessutom komma rätt långt med tvål och vatten så det där med att det skulle vara så ofrääääscht med hår, det är bara BS. Tvättar man sig noggrant innan oralsex varken luktar eller smakar det nånting i princip. Och gör det det är ett tips att kolla upp det för rena kön ska inte lukta starkt.

Anonym

Det är ju av såren man kan få av rakning som man kan få infektioner och därmed anses 'ofräsch' som är så viktigt att inte vara som kvinna. Håret i sig är inte alls ofräscht.

Evahle - en blogg om psykisk hälsa

Konstigt att man ens blir förvånad nu för tiden... Män som har hår lite här och där då och ser ut som ryamattor, de är väldigt hygieniska då eller? Eller är just kvinnligt hår i armhålan tillverkat på ett speciellt sätt så det stinker och är smutsigt direkt det kommer ut? Jag blir tokig på sådant här tänk hos människor. HUR är det ens möjligt att bo under en sådan stor sten år 2017?!

Elvira

Jag önskar att alla bara kan lära sig att vad en upplever sig vara fräscht och attraktivt inte alltid är samma sak som hygieniskt.

Somliga Förbannade Kvinnor

LD
Ditt svar till fittslickarn 😂😂😂👍

Somliga Förbannade Kvinnor

Man
Vill komplettera LD:s kommentar. Det är en jävla massa män nu också som inte har några problem med att slicka fitta med könshår. Bara så du vet. Men min erfarenhet är att de brukar gilla att slicka fitta rätt mycket och att det är så upphetsande och trevligt att de inte märker om det råkar komma ett fitthår i munnen när de håller på. Kan tänka mig att du måste gå och gråtrunka när det händer hahaha

Somliga Förbannade Kvinnor

Man
Vill komplettera LD:s kommentar. Det är en jävla massa män nu också som inte har några problem med att slicka fitta med könshår. Bara så du vet. Men min erfarenhet är att de brukar gilla att slicka fitta rätt mycket och att det är så upphetsande och trevligt att de inte märker om det råkar komma ett fitthår i munnen när de håller på. Kan tänka mig att du måste gå och gråtrunka när det händer hahaha

RebeckaL

Ett av dina bästa inlägg tror jag!

Sofie

Alltså, den typen av "debattartiklar" är redan svårt att ta på allvar. Men det blir ju värre när hon blandar ihop feminim och feministisk. Hjälp.

Fittslickarn

Instämmer Lady D, jag tror också män hade mindre problem innan 90-talet.

Uppenbarligen har jag också en hel del att lära i fittslickningens ädla konst. Enligt SFK så ska en tydligen ge sig på klittan direkt och hålla sig där. Jag måste ha varit en idiot som dels trodde att det var olika vad man gillade och dels har trott att det uppskattats att liksom jobba sig in till klittan. Konstaterar att man lär sig nåt varje dag.

Gällande övrig kroppsbehåring så är det idag väldigt många killar som rakar armhålor och inte minst ryggen eftersom det ses i många ögon som rejält avtändade. Skilnaden mellan vad som är norm för kvinnor resp män är inte så stor i denna fråga. Iaf hos den yngre generstionen.

Ska tilläggas att jag hellre slickar en hårig fitta än ingen alls och att jag inbillar mig att de flesta tjejer föredrar en rakad kuk framför en hårig. Det gäller iaf för de i mitt umgänge.

Ska gå och gråtrunka nu. Tjing!

Somliga Förbannade Kvinnor

Fittslickarn
Närå, man ska generellt inte ge sig på klittan med en gång. Däremot kan man föra undan håret så att man slipper få det i munnen. Så att de icke-håriga slemhinnorna kommer fram. Och stinker nån urin eller sur gammal fitta så är det ju helt på sin plats att be dem gå och tvätta sig. Själv föredrar jag könshår på både män och kvinnor. tycker det är sjukt upphetsande. men skulle nån vilja raka sig så skulle jag var lika tänd ändå eftersom jag inte har sex med människor vars enda attraktion jag finner i könshårets vara eller icke vara.

Somliga Förbannade Kvinnor

Fittslickarn
Men ändå generöst hörru att hålla till godo med hårig fitta om du inte kan få tag på rakad. Som ett köttstycke liksom. Hellre Mamma Scans köttbullar än inget kött alls! Du låter som en stand up guy 👍😂

T

Fittslickarn:
Skillnaden för vad som är norm och accepterat för kvinnor respektive män när det kommer till kroppshår är gigantisk, eftersom män har en helt annan valmöjlighet än vad kvinnor har. Män blir inte bestraffade med kommentarer om hur vidriga, äckliga och oknullbara de är om de råkar visa en hårig armhåla/ben på en instagrambild. Jag har då heller aldrig sett en man utsättas för våldtäktshot från vare sig kvinnor eller män då de uppvisat kroppshår. Har du?

T

Tillägg: ELLER för den delen sett någon skriva en "debattartikel" om hur osmakligt, ohygieniskt och pinsamt det är med män som inte rakar sina ben, armhålor och kön. Däremot har jag sett fler "debattartiklar" (tyvärr) än jag kan räkna på ämnet KVINNORS kroppshår.

Wendigon

Tack för att du orkar LD! Och så välformulerat. 👍

Anonym

Personen i fråga verkar tro att man måste vara medlem i Fi för att vara feminist och dessutom blanda ihop de två ofta.
Tack LD att du orkar

Michaela

Jag kan väl tycka att hon har en liten poäng i ett fall. Många, inte alla, i know, göra saker som inte alls handlar feminism. Att "måla" med mens t.ex . Är det relevant för kvinnors lika värde? Hade inte velat se män stå och "måla" men spärma. Och nej. Det kanske inte är många. Men det finns fler feminister som gör liknade saker som jag inte alls tycker handla om jämställdhet. Att ge sig på män som också görs. Vi kvinnor ska tydligen ha rättigheter att kränka dem. Och för den delen, även andra kvinnor som inte tycker som feminister. Hur hjälper det kvinnorna som är utsatta i ex Rinkeby eller Husby? Eller för den delen i länder där kvinnorn inge ens får bestämma över hur det klär sig? Vad gör dessa handlingar för att hjälpa dem? Sen finns det absolut feminister som kämpar för alla. Som enligt mig tar den rätta kampen. Jag gör det jag kan som lärare i skolan. Genustänk och genustänk. Men också bemöta elverna för vilka de är.

Bara lite tankar!
Kram

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog