Män lyssnar inte på kvinnor, det är tydligt nu
En grej med den här #metoo-kampanjen och avslöjandena om Virtanen och Timell (samt några som ej är offentligt namngivna än men som jag vet vilka de är och att dessa har massa cred i feministiska kretsar) är att jag känner mig så himla nedsänkt av det.
 
Alltså, övergrepp får mig alltid på sämre humör, men det är som att det blivit mer på riktigt med alla kvinnor som öppet berättar om alla övertramp och övergrepp och på hur omfattande problemet är på arbetsplatser. Där kvinnor jobbar. Att kvinnor inte är fredade på sina jobb och på att chefer och ledningar tittar åt andra hållet och håller förövarna om ryggen. 
 
Det är liksom överallt. Jag tittar mig omkring. Jag tittar på mannen jag lever med och undrar hur många övertramp han gjort genom livet. Och jag undrar hur många av hans vänner och kolleger som är förövare och på hur mycket han låtit passera och vi pratade om en kompis till en kompis som går på bordeller och hur kompisarna inte sagt ifrån även om de tyckt att man inte får eller ska göra så och på hur mitt ex kompisar gick på bordell när de var i grekland och på att det är så nära hela tiden. Och jag tänker på allt det här tysta godkännandet från andra män. 
 
Det är så normaliserat. Sån stor del av inte bara kvinnors vardag som det konstanta abstrakta villebrådet men att det också är en stor del av männens vardag. Som förövare. Som viftar bort och skattar bort och som inte fattar att det de håller på med är sexuella trakasserier. 
 
Alltså bara den grejen: Alla dessa halvkända män som kommer ut och ba "jag förstod inte magituden av detta?" Gjorde du inte???? Har du bott under en sten? Har du inte lyssnat när vi skriker? Det fick mig att förstå att nej de lyssnar inte. De hör oss inte. Inte ens sk medvetna män som kallar sig feminister lyssnar. De lyssnar inte på oss. Jag blir helt förtvivlad. Hur kan det få vara så här? 
Sonja

Jag skulle just säga att jag tror att sk feministiska män är värst, de jag träffat verkar bara använda sin slipade medvetenhet som en strategi för att få ligg. Tänkte precis säga att intellektuella sk feministiska män är värre än clownen DET.

Men så kom jag på att de nog inte är värst. Vilken man som helst kan vara värst. Alltså: man kan inte se på stil, på yttre värderingar, på social status, utseende etc vem som är värst.

Svar: problemet med feministiska män är ju att de i högre grad än andra män är så övertygade om sin godhet och förträfflighet. De är som ulvar i fårapäls.
ladydahmer.nu

Sussi

Precis så känner jag också. Precis så. Jag förväntas fläka ut mina högst personliga erfarenheter på Facebook, till svärföräldrar, kollegor och bekanta, för att upplysa om det faktum att detta händer alla kvinnor. Även starka, coola kvinnor som jag. Vem fan vet inte redan det?! Aldrig. Inte på min bekostnad. Nästa vecka är det nån annan jävla hashtag vi ska använda, nåt annat vi ska brinna för på FB. Och männen fortsätter att våldta och ofreda precis som vanligt.

Det sagt så känner jag djup solidaritet med de kvinnor som nu tar fajten i offentligheten, som deltar och kämpar. Tack, från djupet av mitt hjärta. Men jag pallar inte.

Sonja

Ja och det sista där är ju allmänt känt.

Vill bara säga att jag inte drar tillbaka min liknelse med clownen DET.

Ryana

Nu är jag lite förvirrad. Du funderade på alla de män du känt och din man känt och alla de som med tystnad godkänt. Är det inte just så som det har blivit normaliserat, som du föreslog. Och detta tillsammans, mäns tystnad (och en del kivnnors) leder ju klart till att många män inte förstår att de gjort fel (och som du sade; bor under en sten). Det handlar väl inte om att inga män lyssnar på kvinnor, utan snarare på att de lyssnar men sedan blir blinda för beviset eftersom alla bara sitter tysta och godkänner. Och jag menar nu de "mindre" övertrampen och gråzonerna.

För övrigt blir jag också otroligt ledsen när du säger att män inte lyssnar på kvinnor. Det är fan sorgligt och i mitt liv inte alls sant. Jag tycker att det är viktigt att kvinnor talar med sina män om dessa problem, för många av oss har åtminstone en egen man i våra liv som vi kan lita på. Jag tycker det är klokare att börja där förrän man drar slutsatsen att män inte lyssnar på kvinnor överhuvudtaget.

trino

Dagens sanning och det gör mig än mer nedstämd.

Hade män lyssnat på kvinnor hade jag inte blivit tafsad på, trakasserad, våldtagen, utnyttjad. Jag hade haft en annan karriär, högre lön och "status". Fan jag producerar mer än dubbelt så bra som män. Ändå hör de mig knappt, ser mig inte för min kunskap och tar mina idéer som de vore sina egna. Vare sig de är i min familj, på min arbetsplats eller i mitt hem. Det sker överallt i min tillvaro.

Vad fan gör man åt detta? Känner mig som en liten insekt som skriker i ett rum där ingen förstår mitt språk.

Anary

Har du läst/hört om Ayaan Hirsi Ali?

Narya

Maja,
Helt fel lösning! Finns det inga män, finns det inga människor. Samma gäller kvinnor. Förstår du det?

e

Håller helt med dig. Blir helt nedslagen av det här, och undrar - hur länge ska man orka? Jag har redan förlikat mig med att vår generation är körd, och vi lär inte se särskilt många feministiska framsteg under vår livstid, men för kommande generationer. Det är drivkraften nu, att förbättra för kommande generationer tjejer och kvinnor för att de ska slippa leva såhär. Man får försöka hämta kraft i varandra när det känns mörkt och överjävligt, vi är ändå många (men tyvärr inte tillräckligt många) som säger att det är fan nog nu.

LindaE

Ryana, personligen tycker jag att det är viktigt att man tar till sig av andra människors historier och erfarenheter. Att man verkligen tar dem till sig och inte förväxlar dem med sin egen erfarenhet och uppfattning. Det är faktiskt inte relevant alls att du blir sekundärkränkt.

/Linda

Sonja

Du var så snabb på att svara så jag hann inte se ditt svar innan mitt tillägg.
Ja jag tror inte ens att de alla gånger är särskilt övertygade om sin godhet heller , tror en del ler inombords när de manipulerar och styr kvinnor och sätts i maktposition i ett sammanhang symboliserar kvinnokraft, och att de lyckas dessutom med så enkla medel verkar göra en del yra av boost. Jag kan ibland undra hur man som människa kan vilja ha ett så meningslöst liv som de människor som lever så här lever. Hur intelligenta de än är så är det som att de är hjärndöda slavar under sina begär. Det är så beklagligt så det är inte klokt. Så mycket manlig kraft som hade kunnat innebära så mkt bra, rakt ner i ett bottenlöst avlopp till ingen nytta.

Anonym

Kvinnor tittar också åt andra hållet. Våldtäktsanklagelserna mot Aftonbladetjournalisten har varit kända i fem år. Under den tiden har han varit gift med en känd feminist.

Svar: sant. Men vill inte lägga skuld på henne, klart hon tror på mannen hon älskar. Hon är också ett offer i det här. Däremot har han haft en massa tjejkompisar omkring sig som inte bara försvarat honom utan även ägnat sig åt att smutskasta Cissi offentligt med krönikor och blogginlägg.
ladydahmer.nu

Erika

Jag vill verkligen tro att vi blir hörda den här gången. Jag tror åtminstone att metoo har öppnat ögonen på några fler, både män och kvinnor! Men jag känner igen uppgivenheten. Jag pratade med min pappa i morse om metoo. Pappa vill typ väl när det gäller feminism och sånt, men har haft lite svårt att släppa inteallamän o dyl. I morse sa han att han har rannsakat sig själv och känner sig säker på att han inte har gjort "värre" saker än att typ dra sexistiska skämt.

Men. När jag och pappa var på ett stort evenemang ihop för en massa år sedan och en gubbe i trängseln nöp mig i häcken och väste i mitt öra att jag gjorde honom kåt, så berättade jag efteråt för pappa att det hade hänt. Och när jag tog tåget hem till pappa och hamnade i en tom vagn och en man satte sig bredvid mig och tittade på porr i sin mobil och pressade benet mot mig och jag inte vågade röra mig utan bara tittade bort berättade jag också det för pappa direkt efteråt. Rörde han upp himmel och jord och propsade på att polisanmäla? Nej. Han blev typ lite irriterad och sa vilket äckel. Sen inget mer. Jag var alltså tonåring vid båda händelserna.

Om mina barn någonsin utsätts - gud förbjude - kommer jag INTE att ge dem minsta anledning att tvivla på att de har blivit utsatta för ett oacceptabelt jävla brott. Det är den skillnaden jag hoppas att metoo har lyckats påbörja: att fler människor förstår att det är rimligare att bli arg än att rycka på axlarna när någon utsätts för sexuella trakasserier/övergrepp.

Ryana

Klart att det är viktigt att man tar åt sig av andra och lär sig och tänker på andra. Nu handlar det här inte om någon kränkhet från min sida. Dessutom vet du LindaE inget om min egna erfarenhet, vem har sagt att du får bestämma vad som är relevant? Det är bara oärligt att säga att män inte lyssnar på kvinnor. Det stämmer inte, så den generalisationen ger ingen lösning till problemet. Sen tycker jag att det är otroligt nedvärderande att tänka att kvinnor inte kan göra något alls gällande dessa problem. Jag vill också att folk ska ta detta på allvar och bli arga istället för att rycka på axlarna men jag tror inte att det gör någon nytta att jag ser mig själv som ett hjälplöst offer heller. Jag har blivit uppfostrad med kunskapen att världen är farlig och att jag har alla verktyg möjliga för att bli stark och kapabel att bidra till samhället och förbättra omgivningen då det behövs. Det är så otroligt deprimerande att läsa så hopplösa tankar på denna blogg som förespråkar att kvinnor är bara utsatta och kan inte göra något för att förändra det. Ja, alltid går det inte bra. Jag har blivit angripen och trakasserad också och då togs min agens ifrån mig. Men jag tänker fan inte kasta iväg den igen åt hopplösa tankar för att känna mig som ett förvuxet hjälplöst barn i väntan på en utopi som aldrig kommer. Vart fan har girl power och bemyndigandet försvunnit från feminismen?

Somliga Förbannade Kvinnor

Måste den här människan vara på din blogg och sprida sin sekundärkränkta manstillvända patriarkatskadade mansömkande kvinnohatande antifeminism? 👆 Jag blir helt deprimerad när jag ser kvinnor (antar att det är en kvinna) bete sig så illa mot andra kvinnor 😞 Hon/han/hen är ju under alla inlägg också och påstår att saker är fakta dessutom som är rent hittepå och lögner.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog