Om du är rädd för att anklagas för sexuella trakasserier när du raggar så raggar du helt fel
Läste nåt rykte om att Laila Bagge varit på radion i dag och uttryckt att hon tyckte synd om sina killkompisar i samband med #metoo-kampanjen. De var tydligen rädda för att ragga på krogen. Dvs rädda för att de ska bli anklagade för sexuella trakasserier. 
 
En annan kvinna sa också: "Naturligtvis har jag förståelse för offren men i vissa fall kan det som uppfattas som trakasseri vara ett försök till uppvaktning eller helt enkelt missförstånd av signaler man skickar ut."
 
Alltså herregud.
 
Jag har sett flera män i mina flöden som sagt samma sak (obs inte mina vänner, utan kommentarer i diskussioner om just detta) och det är så dumt att man storknar. Jag vet inte ens hur jag ska bemöta detta jävla trams. Hur ser deras raggningsförsök ut egentligen? 
 
Men jag kan säga som så att om dina vänner är rädda för att ragga för att de inte vet hur det ska tas så kan de börja med att självrannsaka istället för att grina om hur orättvist det är att de inte får bete sig hur de vill på krogen, för om man på allvar oroar sig för att ens närmande ska upplevas som gränsöverskridande eller trakasserier så beter man sig uppenbarligen inte helt kosher. 
 
Vilket förmodligen är sant. Män kan ofta inte bete sig. De tror att det är en komplimang att de kommenterar ens pattar eller tar på ens röv. Det är liksom en del av detta enorma problem: män som inte vet hur man behandlar kvinnor eftersom att de  inte ser kvinnor som jämlikar utan mer som typ saker som är till för deras underhållning och njutning. Så börja där. Du, Laila kan ju tipsa dina vänner om det kanske: Att göra upp med sin kvinnosyn och fundera lite på hur jävla illa de raggar. 
 
 
furyosa

Angående Benjamins kommentar, om det resulterar i att de män som använder trakasserier för att få kontakt med kvinnor inte får föra sina gener vidare så är jag all for it!

Ylva

Egentligen väldigt intressant hur lättkränkta människor det finns ( syftar på krograggarna ) som du skriver då raggar man helt fel om man hamnar under #metoo ! Jag har blivit raggad på, på krogen och arg ordentligt en av dessa gånger .... och det var en kille som var väldigt närgången och klämde på mig Och skulle bjuda mig på drinkar ( jag var ute på dejt med min nuvarande man men beställde i baren ) jag sa nej och sluta men han fortsatte ! Till slut frågade jag vad det var han inte förstod och så sa jag att jag är totalt ointresserad ... han fortsatte och då fräste jag är du helt dum i huvudet jag vill inte prata få drinkar bli klämd på av dig dra åt helvete , då fräste han hora och gick !!! Det var i varje fall fel raggningsmetod på mig !

WC

Vi måste få twitterkampanjen att leda till verkliga förändringar. Förbjud män att gå på krogen utan kvinnlig eskort. Förbjud män att röra vid kvinnor utan tydligt samtycke först. Förbjud män att tilltala kvinnor om de inte blivit talade till först.

Anonym

Det är så jävla löjligt... alltså om min kille, som något av det första när vi träffades första gången, hade sagt typ "Shiiit du är skitsnygg!" (som många tror är en komplimang), så hade jag bara skrattat.. sagt typ "eh, ok. Hejdå", och dissat honom totalt!! Det han istället gjorde var att prata, fråga saker om mig som person, vad jag har för intressen, vi hittade gemensamma nämnare och hade en -helt vanlig konversation om vanliga saker som normala människor- och klickade! På personlighets nivå!! Ja vi tyckte ju båda två att den andra var snygg/söt, men det kom ju fram mycket senare, han började liksom med att behandla mig som -hör och häpna- en vanlig person med åsikter och tankar!!! WOW! De killar som inte vet hur man raggar kan ju börja med att överväga detta.... Är Kvinnor Riktiga Människor Med Egna Tankar Och Åsikter?

Wendigon

Eh, vad sägs om att helt enkelt visa respekt? Om det känns svårt kan man ju söka hjälp eller läsa på.

Hmm

Jag har blivit mycket raggad på. De flesta gångerna har jag varit totalt ointresserad. Ändå är det "spännande " att trotts mitt ointresse så är det mils skillnader på när jag uppfattat det som ett trevligt och charmerande sätt att närma sig på och ömsesidig respekt vid avisande till de gånger jag bokstavligt talat fått slå mig fri och eller varit tvungen att hämta vakten för att få dem utslängda. Ja och så allt slibbigt som finns där emellan också.

Vad jag vill få sagt är att det inte har något med att göra huruvida jag är intresserad eller inte på om jag tycker att jag blir närmad på ett trevligt sätt. När vissa män fattar det så kommer ett ljus gå upp för många av dem, för idag så verkar det som att de tror att om man är intresserad så kan man närma sig hur som helst och om man tycker någon är otrevlig så beror det inte på klumparslet utan på att kvinnan just då inte har lust. 🤦‍♀️

FT

Raggar alltså aldrig kvinnor eller tar initiativet då menar de? Det var jag som raggade upp min man, inte tvärtom. Vilket jävla trams.

Svar: Kvinnor klarar ju av att ragga utan att begå övergrepp dessutom
ladydahmer.nu

Anonym

Kvinnor gör inte alltid som de säger. När jag var yngre var jag ute med kompisar som raggade djärvt med metoder som idag skulle gränsa till trakasserier. Förvånande ofta var de framgångsrika.

M

Angående reproduktion så scorar ju länder med hög jämställdhetsfaktor också högre på födelsetal bland länder med jämförbara och höga BNP. Alltså ska man försöka få till höga födelsetal utan att våldta kvinnor, frånta dem möjlighet till prevention, skolgång och medbestämmanderätt är alltså det bästa att ha ett samhälle där de VILL skaffa barn, dvs att det finns vettiga strukturer runt barnskaffande - och eventuellt vettiga medföräldrar att skaffa barn med. Mäns maniska malande om att dessa medföräldrar måste vara män, och i detta fall män som då tvingar sig på kvinnor för att det ska bli barn(!), är ju bara ett utslag av rädslan att vara totalt umbärlig.

Jd

Har frågat runt de senaste dagarna och i min krets har de allra flesta kvinnor utsatts för tafs/problematiska närmanden, men det hade de allts flesta män också. Det var nästan ingen skillnad.

Det som är skillnad är hur personerna reagerat på det

Svar: ja det är ju en jävla skillnad på att kvinnor utsätter män och på att män utsätter kvinnor. Män har nämligen ett maktövertag. En situation där en man tafsar är en potentiellt farlig situation. Den är hotfull. En situation där en kvinna tafsar är på sin höjd obehaglig.
ladydahmer.nu

Hmm

Anonym: Fast det har att göra med unga tjejer som tror att det ska vara på det sättet. Inte för att de vill ha det så.

Linnéa

I dessa tider, och alltid såklart, är det så otroligt skönt att läsa din blogg. Så kloka ord och analyser att jag nästan storknar!! Du sätter också på pricken exakt hur man känner när man läser allt jävla trams..
"I vissa fall kan det vara missförstånd" va FAN det är sååååå himla enkelt att respektera andra människor och deras kroppar.. Jag KOKAR...
Men stort tack för att du ger mig och andra läsare konkreta verktyg för att bemöta dessa galna åsikter och idioter... Du är så viktig!!!

Anonym

Min kvinnliga chef lade handen på mitt lår och sa att hon skulle "trakassera mig sexuellt vare sig jag ville det eller inte men att hon var säker på att jag ville det"?

När jag gick till hennes chef - också kvinna - och bad att få bli förflyttad svarade hon att jag borde vara "mer tillmötesgående".

Var det inte så farligt eftersom jag - som man - var strukturellt överordnad mina kvinnliga chefer? Jag tog aldrig ärendet till facket eftersom jag var rädd att bli stämplad som problem. Istället bytte jag jobb.

Svar: I den situationen var hon som chef överordnad, däremot gissar jag att situationen inte kändes farlig eller hotfull? Dock maktmissbruk och det skulle absolut ha anmälts.
ladydahmer.nu

M

En kvinna berätta vad hon varit med om sen barndom av män. Människor blev arga och sa att fy hur kan det vara så?
Och sen kom det mannen i 40 års åldern som aldrig sett något sådant i hela sitt liv. Vare sig gjort av honom själv eller i någon av hans killkompisar. Och undra om detta var något nytt i samhället.
Jag har bara en fråga är män blinda eller bara så besatta att försvara sig själva med sådana kommentarer.

Anonym

På mitt nya jobb hade jag också en kvinnlig chef. Jag stannade där åtta år och hade aldrig några problem med henne.

M

Anonym (här precis ovanför):
Du blev ju behandlad precis som vilken som helst kvinna skulle ha blivit? Och löste det också precis som de flesta kvinnor gjort, genom att flytta på dig - det är väl det vi lärt oss genom de sista dagarnas berättelser? Inte att kvinnor på något vis skulle särbehandlas positivt i detta anliggande, eller vad är det du menar?
(Och nej, självklart är det inte ok om nu din kommentar verkligen syftade till att få ett svar på den frågan. Har du efter denna händelse känt dig osäker på samtliga nya arbetsplatser och generellt känt rädsla för kvinnor och undvikit att arbeta tillsammans med sådana eller befinna dig ensam i kvinnors sällskap? Har denna upplevelse påverkat och inskränkt din vardag och frihet?)

Anonym

M och LD: Tack för svaren. Jag var aldrig rädd för min säkerhet. Däremot var jag rädd för att förlora jobbet. Jag jobbar i en kvinnodominerad bransch där de flesta chefer är kvinnor. Att veta att jag som man haft ännu mindre chans att få rätt mot min chef begränsade mig och gjort mig rädd. Sedan fick jag som sagt en bra kvinnlig chef och fick tillbaka mitt självförtroende.

Ja

En riktigt jävla fet like på denna. Det är som att allmänt hyfs, social kompetens och moral plötsligt är något mångbottnat och svårbegripligt. Bete dig! Det kan inte bli mycket enklare.

Jd

Håller med om att reaktionerna kan bli olika beroende på vilket kön den som blir tafsad på har. Med betoning på KAN.

Problemet med dagens kollektiviserande/identitetspolitiska tänk är att den försöker ta ner strukturnivå och applicera det på individnivå.

Strukturellt har män mer makt än kvinnor.

På individnivå behöver det inte se ut så. Vissa kvinnor har makt över män/killar.

Det som förvånade mig var att det här är så vanligt. Inte bara att det är så vanligt att kvinnor utsätts för det kan man ju räkna ut med bakfoten. Men att folk överlag är så gränslösa. Känns som att kampanjen lyfter saker till ytan och kommer fortsätta göra det.

Lovisa

Men alltså fattar inte logiken. Vissa idioter tycker alltså att jag ska hålla käften om eventuella sexuella övergrepp för annars kommer folk inte våga prata med varandra på krogen längre? Rimligt.

Jd

Är också verksam i kvinnodominerad bransch och har blivit tafsad på av överordnade kvinnor och allmänt objektifierad.
Vid ett tillfälle gick jag vidare och anmälde till överordnad eftersom den pruttfulla mellanchef som tafsat på mig även gjort det mot en klient och där någonstans fick det räcka.

Känner inget annat än sympati för alla de kvinnor som vågar och orkar berätta om vad de utsatts för genom MeToo.

Är trots hyfsad vana av tafs/objektifiering från det motsatta könet helt ÖVERTYGAD om att kvinnor drar det kortaste strået och är de som utsätts mest eftersom jag vet hur många killar män är.

fas

" Svar: ja det är ju en jävla skillnad på att kvinnor utsätter män och på att män utsätter kvinnor. Män har nämligen ett maktövertag. En situation där en man tafsar är en potentiellt farlig situation. Den är hotfull. En situation där en kvinna tafsar är på sin höjd obehagligt"

Hur vet du det? Det kan vara kanske mycket mer än obehagligt.

Svar: Min poäng är att det är stor skillnad beroende på vilken position man befinner sig i. Det är som ett barn skulle tafsa på mig. Sjukt obehagligt men inte i närheten samma sak som när en man gör det. Detta pga maktposition och eventuellt hot.
ladydahmer.nu

Eva

Alltså, detta är helt jävla otroligt! Kan vi snälla bara byta ut all undervisning förutom ev läsinlärning för åk 1-3 och ersätta resten med att de lär ut din blogg!? Vi skall nu trösta de ledsna, kränkta männen (inte offren)? Vi skall nu lära männen hur man raggar utan att det innefattar sexuella trakasserier eller övergrepp? Osv osv. Visst! Okej! Vi kan väl hjälpa dem det (också). Men kan vi då samtidigt omyndighetsförklara dem och ta bort rösträtt under tiden? Allt annat känns ju orimligt. Tack för meetoo, tack till Cissi, Lulu, dig och alla andra modiga kvinnor som orkar ta kampen när man vet vilken shitstorm som väntar. Tack.

M

Hej😁 Jag måste bara fråga om WC här uppe är på riktigt eller inte!? För ingen annan verkar ha reagerat. "Förbud för män att tilltala kvinnor" "Förbud för män att gå på krogen utan kvinnlig eskort" WTF nästa steg är det att männen ska sitta längst bak i bussen?!🤢 Vad fan är det för jävla samhälle? Tillbaka till slaveriet i USA eller?

christopher

Lite halvt ot, men om en kille och tjej är apraka, tjejen är på och kladdar och försöker komma innanför kalsongerna. Killen säger ifrån till en början, men efter tjat och övertalande så går han med på att ligga. Är detta sexuellt uttnyttjande, om det är det, vilket part är det som utnyttjat? Detta är från en verklig händelse för ungefär 7 år sen. Hon menade iaf på att jag hade utnyttjat henne sexuellt (vi var typ nästan ett par vid detta tillfälle, och det var inte första gången vi hade haft samlag, om nu det spelar någon roll?). Efter denna kränkning (jag kände mig kränkt, då hon inte gav sig förrens jag låg med henne och sen kom med massa anklagelser om att jag skulle gett henne klamydia trots att bådas test sen visade negativt).

Det där vart lite långt inom parantes, så jag börjar om meningen. Efter allt det där så ville hon inte veta av mig. Slutsumman är, hur ska man ens våga ragga på tjejer på korrekt sätt, din ta på rumpa och berömma bröst låter bara wierd, antagligen är det 1 på 500 som beter sig så. Men pga dessa få individer som syns mest så blir många tjejer rädda och osäkra, i vissa fall känna sig kränkta bara man kommer fram och ger en komplimang om något, som t.ex "Hej, jag kunde inte undgå dina vackra ögon när jag kom in i rummet". Jaja, det där var en dålig replik, men problemet med detta är ju att vissa knappt vågar ragga, i den kategorin finns inte jag trotts att jag knappt vågar ragga utan alkohol, men det är pga personliga problem.Oj, wall of text där jag snurrar bort mig, men sen har jag en fråga, varför är du fascinerad av en pedofilisk massmördare?

christopher

Nu efter att ha läst igenom kommentarerna så blir jag fundersam... Vill inte ni ha jämnställdhet? Ni verkar tycka att när kvinnor taffsar på män är en bagatell medans taffs på kvinnor är hemskt? Det är väl förbövulen lika illa. Att vi killar ofta inte tar illa vid sig utöver möjligt obehag är pga våran inställning. Vi ser att det är den individen som utsatt, och ingen annan. Vi lever antagligen mer i nuet, ja generellt sätt, vart med om män som ältar det förgågna till tusen. Att taffsa på någon okänd är aldrig okey oavsett kön, eller av någon du känner. Men sett ur min individ, taffsa på bara du inte gör det till överdrift. Min rumpa har blivit taffsad på av flertalet kvinnor, varav majoriteten har jag inte haft nått intresse av, jag väljer att inte bry mig så mycket, och i mitt fall kan du inte komma med att jag är i maktposition, för fram tills nyligen har jag vägt max 65 kg på 185 cm och helt otränad. Med detta sagt, ja det är hemskt hur många tjejer som utsätts för taffs av okända män, tror inte jag känner någon tjej som inte blivit blivit utsatt för någon sorts övergrepp, och det måste bli förändring, men att lägga ansvaret på män generellt sätt är inte okey då vi är många som inte går över gränsen.

Svar: det är precis ingen här som ursäktat när kvinnor tafsar, men har man kunskap om könsmaktsordningen och en feministisk analys så förstår man att det är stor skillnad beroende på vem som är offret och vem som är förövaren. Att påstå att det är samma sak när kvinnor tafsar på män som tvärtom är samma sak som att påstå att det är samma sak när barn slår en vuxen som tvärtom. Säger man det så saknar man maktanalys. Att du inte bryr dig om att du tafsats på är talande. Nej du bryr dig inte, för du är man och du har inte blivit objektifierad, hotad eller utsatt för övergrepp sen du var åtta år. Det har kvinnor. Du är man så du är subjektet. Du har makten i de situationerna. Du är inte hotad. Du behöver inte oroa dig för att bli våldtagen eller mördad. Du har inte fått lära dig att din kropp inte tillhör dig.
Att du "inte känner nån tjej som utsatts för övergrepp" är inte sant. De flesta tjejer du känner har utsatts flera gånger. Men de litar inte på dig tillräckligt för att berätta om dem. Fundera på det en stund. Förmodligen handlar det om din inställning: du tycker inte det är farligt alls, du tycker till och med att det är ok så länge det "inte går till överdrift". Du är inte killen man berättar för precis.
ladydahmer.nu

Angelica

DU ÄR SÅ JÄÄÄVLA BRAAAA! Kramar Angelica

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog