Vilka som läser säger en hel del om innehållet
Alltså nyheter idag eller vad den där obehagliga rasse-tidningen som Katerina Janouch väljer att skriva för har skrivit om att jag motsätter mig nya bygget i Segersäng. De vinklar det som att jag oroar mig över att samhällets utsatta (flyktigar och invandrare?) och fattiga (??) ska välla in här. Har aldrig uttryckt någon sådan tanke alls.
 
Tror inga samhällets utsatta kommer ha råd att bo här till att börja med men att vara orolig för att de problem som följer miljonprogrammen kommer uppstå här handlar ju inte om specifika grupper eller om ickesvenskar, utan är mycket mer komplext än så. Det fattar man ju om man inte är lika enkelspårig i sitt tankemönster som rasister generellt är. De vill ju gärna peka ut vissa grupper som problem istället för att se samhällets misslyckande som orsaken. Jag är inte rädd för människor (ok, bortsett från min sociala fobi då men ni hajjar). Jag är definitivt inte rädd för människor från andra kulturer. Jag är däremot rädd för dålig planering, kommunens val (och bortval), segregering och isolering och i detta specifika fall: att den lantliga idyllen förvandlas till storstadsmiljö. 
 
Men det intressanta, som jag egentligen tänkte kommentera, är iallafall inte bara artikeln i sig med sin rasistiska vinkel, utan det faktum att det fullkomligen dräller in kommentarer från män som gaggar om kulturberikare och flyktinginvasioner pga denna artikel. Alltså jag har fått radera och blocka detta obehagliga halva dagen. Detta är alltså läsarna av Nyheter idag. Tidningen som Katerina Janouch alltså väljer att skriva för. Jag fattar fortfarande inte vad som hänt med henne. Jag fattar verkligen inte. 
 
 
Wendigon

Läste precis Wennstams bok "Gänget"spm beskrev rasistisk media på ett helt realistiskt sätt ser jag nu.

breakuntil

Fy fan vilken rubrik. Spyr. Du borde kanske polisanmäla? Eller anmäla till nåt organ som granskar medierna? Glöm inte att screenshotta allt för bevis.

Chs

I artikelns inledning är frasen "folk med dålig social bakgrund" skriven inom citationstecken på ett sådant sätt att det framstår som om LD har sagt detta. Det har hon inte, utan citaten kommer istället från en läsare i kommentarsfältet. Bara detta är tillräckligt för att det ska räknas som förtal.

Chs

*citatet

Och jag vetefan varför jag skriver om dig i tredje person i ditt eget kommentarsfält, LD. Ber om ursäkt. <3

B

Hur tänker du att vi ska finansiera alla nybyggen om dessa billiga alternativ inte duger?
Jag tycker det verkar ganska uppenbart att många invandrare kommer få bo i dessa komplex och vem ska stå för integrationen och ett värdigt bemötande om människor som du flyttar därifrån?

Svar: kan man bara integrera invandrare i storstäder och storbyggen a 10,000 bostäder? Bygg villor/radhus och eventuellt några låghus med lägenheter och slussa hit ett gäng 1000 flyktingfamiljer istället.
Lady Dahmer

Anonymast

Detta är väl något positivt? Du har tidigare beskrivit brister i allmänna kommunikationer och att det inte finns affärer samt att området är tämligen homogen och att du önskade en större bredd på barnens försöka/skola?
Ni verkar bo underbart och det är väl bra om fler barn får möjligt att uppleva detta? Ju fler som flyttar dit, ju mer tåg/bussar och mer service. Win-win!

Svar: visst. Men inte 25,000 personer.
Lady Dahmer

Anonymast

Varför inte? De måste bo någonstans och ni verkar bo tämligen glesbebyggt. Det finns kommunikationer till Stockholm även om tågen inte går ofta.
Storstäderna är överbefolkade och priserna på bostadsmarknaden är absurda. Skola, omsorg och sjukvård är använda till bristningsgränsen.
Äntligen ett förslag som gynnar alla parter. Ni får bättre kommunikationer, service och nya influenser. Segregationen minskar och trycket på storstäderna minskar. Det är bättre för barn, alla barn, att gå i mindre skolor.
Återigen, win-win.

Svar: Ja du tycker så ja. Vi som bor här tycker annorlunda. Det finns massvis med plats att bygga på, t.ex mellan Segersäng och Hemfosa. Ville jag bo i en storstad så hade jag stannat kvar i stan.
Lady Dahmer

Anonym

Jag förstår din oro till 1000 %. Hade också varit orolig om jag vore dig. Och btw- varför får man inte vara orolig över om det just är väldigt många nyanlända som ska bo där? I Rosengård i Malmö är det oerhört oroligt, och det är inte svenskar som skjuter och bråkar.... tyvärr får man inte ens yttra en sådan här åsikt för då skriker människor rasist direkt. Jag hade inte velat bo i Rosengård eller bo på en ort som blev nästa Rosengård.......Hade ni andra verkligen velat det?

Svar: Ett problem med rosengård och många miljonprojekt som det är ju att man placerar en massa människor där med trauman och andra problem och sen "glömmer" man bort dem. De får inga resurser, ingen hjälp, skolorna suger, inga åtgärder alls. Detta leder till desperation och utanförskap. Och det i sin tur leder till det vi ser där nu. Och nej jag hade inte velat bo i Rosengård.
Lady Dahmer

My

Äntligen ett bra förslag! Håller med Anonymast!

Anonymast

Så mångkultur är bra och vi ska ta emot flyktingar men de ska bo på behörigt avstånd? Tänk om alla resonerade som dig?!? Detta är människor i nöd som flyr för sina liv! Vi måste alla, ALLA, hjälpa till och ta hand om de som kommer.

Svar: Varför gör du detta till en flyktingfråga? Vet du nåt som jag inte vet? Ska de husera 25,000 flyktingar i segesäng alltså? Vad har du för källa på detta?
Lady Dahmer

Åsa

Alltså jag finner inte ord för hur korkade väldigt många människor är. Och totalt analyslösa. Jag blir rädd på riktigt. Såg just artikeln från nyheter idag på Facebook. Och kommentarsfältet. Vafan! Jag brinner av.
Hade för övrigt helt missat att Katerina skriver för nyheter idag. Hjälp!

Jenn

Alltså problemet angående just den planerade byggnationen är ju att det inte finns en enda person som skulle bli glad av att få reda på att det ska byggas bredvid just dem. Varken i städer eller på landsbygden. Nybygge möts i min erfarenhet aldrig av hejarop och glädje. I princip alla reagerar med "detta var inte vad jag ville ha när jag köpte min bostad".
Tyvärr är det bara lite att finna sig i situationen, det kanske dessutom bara leder till bra saker som bättre kommunikationer och bättre tillgång till affärer och skola? Detta kanske blir skitbra, en vet ju aldrig.

Men den där artikeln är ju oavsett helt sjuk. Gud vad jobbigt jag skulle tycka det vore att få ens ord vridna på sig på det där viset. En av de värsta grejer jag vet är att behöva känna att jag måste försvara saker jag aldrig sagt eller aldrig tyckt bara för att någon idiot bestämt sig för att bygga halmgubbar eller saknar läsförståelse. Detta är verkligen definitionen av det. Sen lär det väl inte hjälpa att du måste sitta och hantera effekten av att halmgubben dessutom publicerats i den där formen så att du måste sitta och blocka och ha dig... Så jävla respektlöst av författaren.

Som om du inte har nog med saker att göra i och med haveriet i kommentarsfälten på din blogg de senaste dagarna.

Svar: Jag hade inga problem när det började byggas i Älvsjö. Detta trots att det byggts så mkt där. Klart det blev annorlunda och viss känsla försvann men det är ju skillnad att börja bygga i redan etablerade bostadsområden med blandad bebyggelse och folktätt (som Älvsjö) o på att börja bygga 10,000 nya bostäder i skogen där det enbart finns 200 hus.
Lady Dahmer

Lena

Men det är väl klart att man bygger där det finns plats, och jättebra att det byggs i fina hemogena områden. Storstäderna har redan för mycket ansvar, liksom diverse förorter som har sina problem. Segersäng är en ypperlig plats! Håller med politikerna här.

Svar: Det finns massvis med andra områden som är bättre. Tungelsta. Mellan hemfosa o segersäng. Osv. Närmre stan dessutom.
Lady Dahmer

Anonym

En undran. Kan man inte gå samman och köpa loss marken från kommun. Nån som funderat och räknat på det?

Svar: det kan man säkert. Gissar att det kostar miljarder.
Lady Dahmer

Puma

Varför skulle inte socialt utsatta ha råd och bo där när det är staten som betalsr deras räkningar?
Är by the way uppväxt i rosengård och det är tyvärr långt från hela sanningen att det är problem där för att de inte får resurser.
Tvärtom är Rosengård ett av de områdena där de satsas mest på ungdomar. Problemet ligger tyvärr på så hög höjd att politikerna hellre hade skjutit sig själva i huvudet än att erkänna.

Eva

Hej! Jag tänkte fråga dig en sak, du får inte ta illa upp, det är inte illa menat, mera som en fråga: Angående att du känner att allting är partriakatets fel, finns det möjligen för dig, kanske andra sanningar, som kunde varit basen för dina sanningar? Jag bara frågar inte för att jävlas, men tex, som jag som funnit glädje och trygghet att tro på klimathots-revolutionen som är här när som, känner jag, det är ju en ganska så "radikal" tro. Om man måste tro på. Jag känner att kritiken mot partriakatet kanske inte löser samtliga problem. Hur tänker du om det? :) Kolla gärna mitt smink: www.deminouk.se

Svar: Mina åsikter är inte tagna ur arlset utan baserat på flera års analys och kunskap.
Lady Dahmer

Eva

Vilka vidriga kommentarer om dig. Sympatiserar verkligen. Mediedrev är aldrig bra. Håll ditt huvud högt, och låt inte energitjuvarna komma in i huvudet. Stå på dig! ! ! ! ! /eva

My

Herregud vad är det som händer? Är det liksom en tävling i hur man bäst kan vrida på det du säger till att bli någonting helt annat för att få ”sätta dit” dig?

Jag har alltid oroat mig över att människan tycks utrota sig själv men nu börjar jag fan tro att det vore på tiden att vi alla dog ut.... Det här är ju vidrigt på så många plan.

Peh

Förstår att du inte vill ha 25,000 nya invånare när du valt att bosätta dig lantligt. Jag förstår inte varför många direkt tror att det är en fråga om syn på invandring. I Täby ska de bygga massvis med bostäder och vi ska plötsligt bli en liten storstad, men det jag uppskattar med kommunen är närheten till skogen och att man enkelt kan åka till stan om man nu vill det. Om de bygger bort skogen försvinner charmen för mig. Det handlar inte om invandring eller flyktingmottagande alls och det är underligt att folk gärna vinklar bostadsfrågor så.

Becka

Komplicerad fråga detta. Menar inte artikeln, vill inte ens kommentera den. Såg den själv i telefon nyss och skakade bara på huvudet.

Jag har husdrömmar och jag ogillar stadslivet (bor inte i Sthlm så ingen sån storstad) och vill därför köpa långt ifrån städer. Dessutom är tanken att köpa minst 1 ha så det inte kan byggas något för nära mig (menar inte bara bostäder utan vad som). 1 ha är givetvis svindyrt beroende på var man vill köpa men tur nog vill jag inte bo i närheten av städer utan mer ute i vildmarken. Norrland. Nått sånt. Kanske onödigt att köpa 1 ha för undvika bebyggelse i framtiden med tanke på hur många som flyttar ifrån än till men det finns som sagt mer som kan byggas än bostäder. Värre saker faktiskt.

Jag hatar städer inte främst pga. människor (men dels det också pga. allt nedskräpande, ej visad hänsyn osv.) utan pga. av avsaknad av natur. Jag vill ha skog och naturliv. Inte omringad av betongväggar, asfalterade och hårt trafikerade vägar. Det gör mig olycklig.

Önskar de tänkte annorlunda när de byggde städer. Jag menar att det är en förlust för luft- och livskvalité att inte inkludera mer grönområden i städer. Erbjud en jättepark i alla städer som finns i typ NY. NY är visserligen sjukt stor och livlig stad men vad jag har förstått är Central Park riktigt trevligt.

Hmm

Vet att vi ska hålla god ton här i kommentarsfältet men OMG så okunniga ni är som uttalar er om bostadsbyggandet här, samt det är inte alls en fråga om att bara gilla läget. Vi har alla en rätt att säga ifrån och demokratin Sverige går inte enbart ut på att se till de stora gruppernas intressen utan även de få och små.

Ni verkar dessutom ha en naiv tilltro till att politikerna har tänkt rätt och inte enbart håller på med populistiska utspel som gagnar dem själva och deras egen lön.

Take the red pill!

J

Puma - vad menar du med att staten betalar socialt utsattas räkningar? Om du menar personer som har försörjningsstöd så är det strikt reglerat och vilken hyreskostnad som godtas baseras bl.a. på hushållets storlek. Dessutom får en inte försörjningsstöd om en äger en bostad eller har andra realiserbara tillgångar. Men du kanske tänkte på något annat?

J

Förresten är det förjävligt, LD, att ditt blogginlägg används så respektlöst!

Google helpdesk

Din skärmdump var fin. Du vet väl att reklamen är baserade på dina egna Googlesökningar?

Svar: Ja viss reklam är det ja. Men långt ifrån all reklam. Och definitivt inte denna. Men bra försök! Hahaha. 😂
Lady Dahmer

Becka

"Google helpdesk" så du menar att LD skulle söka på "Dating Hot Ladies" eller försöker du insinuera att hennes man gör?

Trots att jag vet att Google _försöker_ anpassa annonser efter användaren så är det inte hundraprocentigt. Jag får också reklam som jag 1. aldrig klickat på 2. aldrig skulle klicka på 3. irriterar mig på och 4. ibland anmäler.

Räcker att kolla i mitt nyhetsflöde i mobilen för att inse att Google verkligen inte prickar rätt alla gånger. Ibland kan jag absolut se logiken i rekommenderade artiklar men när jag blir rekommenderad sport gång på gång som jag är helt ointresserad av och klickar bort så undrar jag hur det fungerar. Facebook är däremot riktigt bra på anpassa. Får rekommendationer på hundprylar stup i ett vilket inte är konstigt för jag söker och har säkert klickat på nån sådan annons eftersom jag har hund och är intresserad.

Svar: Väldigt mkt reklam är specifik också. Jag har på bloggen två typer av annonsering: Google-annonser som anpassar efter dina sökningar och annonser som all får se typ tvättmedel eller maskara. Låter som tönten inte vet hur annonsering funkar. 😂
Lady Dahmer

Maria

Det är ju så att man inte kan anse att en visst samhälle är ens eget, att man liksom fått det av Gud och att inga andra får bo där. Jag bor i ett område i Malmö som var rena landet för cirka 20 år sedan, så är det ju överallt för vi blir fler och fler. Sedan kan man klart bli ledsen och besviken, tycka att det blir mindre trivsamt men då får man väl flytta till en plats som det fortfarande finns få människor på och hoppas att det ska dröja ett stort antal år innan det även byggs där. Läste just idag i Sydsvenskan att några blev upprörda i samhället Borgeby för det skulle byggas där så det liksom blev ett med samhället Bjärred. Ja ytterligare ngn som fått för sig att en högre makt ansett att just denna plats var för just dom som haft turen att komma dit och att inga andra får bo där.

Maria

Angående Katerina J blir inte jag direkt förvånad, har aldrig förstått hypen av henne. Som samlevnadsrådgivare var hon ingen stjärna tycker jag. Det visade sig ju också för länge sedan att hon var med i den där gruppen Elit som ju ägnade sig åt skitsnack bak ryggen på människor osv.

Hmm

Maria: Ja ha och vilken högre makt är det som fick den vansinniga idén om att bebygga ja inte bara Sveriges bördigaste mark utan en av de bördigaste i hela värden?

Japp det är vad som hände i den lantliga del av Malmö som du bor i. Nu står där bostäder på mark som skulle kunnat mättat världen.

My god vad folk verkar tro på att politiker vet bra och bäst.

Alltså (ursäkta nu LD) men "ni" är fan dumma i huvudet.

Krister Andersson

Så det är Sveriges uppgift att föda världen då? Svar till Hmm

Iman

Rasister som läser vad feminister skriver är ungefär lika lyckat som att fan läser bibeln. Jag förstår vad du menar. Sverige är väl knappast känt för god stadsplanering, utan lite mer "här finns en tom yta, vi slänger upp ett asfult lägenhetshus här". Kan man inte behålla en stads/bys känsla så gör man något fel, och man respekterar inte de som redan bor där.

NEJ!

Krister
Är väl ingen dum idé att exportera livsmedel? Hur tänkte du nu?!?

Blyg

Krister Andersson: Idag mättar världen Sverige, vi kanske ska försöka vara lite glada och tacksamma? :)

Anonym

Du skriver att folk glöms bort i miljonprogram utan tillgång till resurser men jag förstår inte riktigt vad du menar. Om du jämför med någon glesbygd får väl Rosengård mer resurser i form av högre skolpeng, mer bidrag till invånarna och mer projektpengar. Jag tror inte utanförskapet går att lösa bara genom att satsa pengar. Just viljan att bo i ett område som är säkert och där det finns en samhörighet tror jag är en starkt bidragande orsak till att vi ser den utaförskap och segregering vi ser idag. Detta är också svårt att lösa eftersom alla känner så helt oberoende av vilka politiska åsikter man annars ger uttryck för. Men att öppet erkänna att man känner så är ju ett bra första steg som de flesta ännu inte tagit.

Sarah

Alltså det här är ju bara ett sätt att dra dig i smutsen, noll nyhetsvärde eller relevans. Vad är ens poängen med denna artikel förutom att misskreditera dig och ifrågasätta din trovärdighet? Jag har inte läst den och vägrar göra det, men kan inte föreställa mig någon annan poäng än att få dig att framstå som en när jag läser rubriken och ingressen. Kan hon inte lägga fram lite egna argument istället för att kräkas på andras?

Sarah

Som en hycklare*

Hmm

Krister Andersson: Vet du hur stor andel av jordens yta som är fruktbar? Vet du hur stor andel av den som är synnerligen bördig?

Slå upp det och betänk sedan faktum att en yta mer värd än guld har slösats bort.

Somliga Förbannade Kvinnor

Hmm
👏👏

Kingkong

Jag reagerade på hur du ansåg att ditt område är "för vitt". Varför tog du ditt puck och pack dit då, du var väl medveten om det innan? Kanske är det så enkelt att det var eftersträvansvärt för dig? White flight är en verklighet, spelar ingen roll om man gör det för att man är "rasse" som du så fint uttrycker det och är ärlig med sina avsikter eller en god, antirasistisk feministisk kvinnokämpe som kommer med något svepskäl. Ta inte åt dig för mycket bara, nästan alla journalister, bloggare och godhetskrigare gör ju samma sak, oavsett hudfärg. En intressant sak att nämna i sammanhanget är att Chang Frick på den där rassetidningen inte gjort det utan bor i hjärtat av Norra Botkyrka. Lev som du lär Lady, er bubbla börjar spricka. Människor börjar vakna och bevittnar era rätta ansikten

Svar: Vi flyttade hit för att vi ville bo på landet, inte hade råd med hus närmre stan, för att området var idylliskt och för att våra vänner bodde här. Jag vet inte hur du tänker när du valde bostad men hudfärgen på grannarna var det sista vi kollade efter.
Lady Dahmer

Kingkong

Lätt att säga Dahmer. Jag kollar på hitta.se:s beskrivningar av ditt och Changs område och skillnaderna är slående. Han bor i ett multikulturellt lägenhetsområde och sossefäste där man tjänar ca 40% mindre än genomsnittet. Du bor i ett villaområde och moderatfäste där man tjänar 40% över genomsnittet. Ändå är det han som är rasse?

Nej, jag tror nödvändigtvis inte du är rasist, jag tror mest att du egentligen inte gillar det du förespråkar så mycket som du vill ha det till. Jag tror du gärna ser att dina barn växer upp i ett tryggt område där de slipper utsättas för samhällets baksidor. Men hyckla inte, ditt levnadssätt är precis sånt du anklagar andra för att vara rasister över.

Svar: Tror du är förvirrad. Huruvida man är rasse eller ej handlar inte om hur mkt man tjänar eller i vilket område man bor i. Sånt som vi andra förstår.
Lady Dahmer

Anonym

Hmm, kan hålla med dig om att att det är ett problem när man bygger på extra bördig jord men det var redan uppbyggt när jag flyttade hit. Kan ju vara idé att spara den bördiga jord som finns kvar runt Malmö. Jag tycker att Kingkong här ovan säger en del bra saker dock. Det är ju ofta så att dom som bor i områden med människor som är högutbildade och tjänar långt mer än snittet dom värnar plötsligt natur osv lite extra när dom hör om att det planeras att byggas. Hela 40 % mer än snittet där LD bor, oj då. Det säger en hel del. Moderatfäste oops. Där jag bor tjänar människor under snittet.

Svar: Är ganska säker på att man värnar om naturen ute på landsbyggden också, det har inte så mycket med pengar eller utbildning att göra. Bor man i skogen nära natur, lantligt med få grannar så spelar det ingen roll om man är moderat eller sosse eller tjänar 40% över eller under genomsnittet. Jag tror man blir jävligt lack ändå. Bor man inne i stan är det enklare att acceptera mer byggen. Jag hörde aldrig några protester när man började bygga i Älvsjö. Visst, några (min man t.ex) tyckte att mycket av den gamla charmen försvann men det är inte samma sak att bygga i ett redan etablerat större samhälle med några tusen invånare som att bygga en stor stad med 25000 boende i ett samhälle som det bor några hundra i.
Lady Dahmer

Krister Andersson

Svar till Blyg och NEJ, det är korrekt att vi köper livsmedel men vi betalar för det, det kallas handel. Varför skall vi
vara tacksamma? Om du går ut på en restaurang och äter och betalar för detta skall du då vara tacksam till krögaren
och servitören?

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog