Jag hatar att amma
Fan vad jag hatar att amma. Jag hatar det verkligen. Det är mysigt en väldigt kort period mellan helvetet första tiden och när tänderna kommer upp. Nu är det bara obehagligt, det gör ont och det kryper i mig. Men jag ammar ändå bara vid nattning och på vilan så jag står ut tills vidare. Mjölken är ju dessutom grymt nyttig, speciellt nu när sjukdomstiderna rullar in. 
 
J har heller inga planer på att sluta verkar det som. Jag försöker liksom lura honom om han vaknar på natten men det funkar inte alltid. Han drar och nyps i pattarna hela dagarna och rullar ögonen bak i huvudet när han äntligen får tutta. Då känner man att det är värt det ändå. Ett litet tag till iallafall. 
 
 
Em

Gu vad fin bild! Har en miljon bebis-på-tutte bilder på min lilla som nu e 20 månader. Å vi ammar på för jag gillar det och hon älskar det. Men nån gång ska vi väl sluta, några tips? Har knappt lyckats minska på det, ammar när jag kommer hem å hela natten lång! Hur minskar man när ungen e ledsen? Kram

Linp

Vilket grepp! :) :)

Christina

Alltså finns det nått finare än ett ammande barn ❤️

Rebecka

Helt ot men jag arbetar som projektledare för Tjejjouren Lina i Trosa. Vi är verksamma för kommunens tjejer och transpersoner som stöd via mail, chatt och äntligen utåtriktad verksamhet. Vi ska ha kick-off i höst för oss jourare och vill ha nåt peppigt där vi kan få inspiration inför hösten men också handfasta tips när en pratar med män som vill sätta dit en. Finns det möjlighet för dig att ställa upp på detta? Maila mig gärna i så fall!! (vi tar oss till Stockholm och betalar givetvis!!) du kan nå mig på rebecka.jansson@tjejjourenlina.se

Therese

Jag Älskar/Hatar/Älskar att amma 😅

Oftast vill jag aldrig sluta
(ammade 1a bara 9 veckor till min stora sorg, pga. Odiagnostiserat kort tungband)
Men så biter hon mig när hon blir distraherad, eller som just nu, skriker, gnäller och rullar runt hela nätterna och enda som lugnar är bröstet, fått sova 1-3 timmar sen i söndags (sover dock 1-2 timmar på dagen också, men hjälper ju knappt)
Hon håller på att få framtänderna där uppe och gör ont och grejer, bajsar hela dagarna också nu igen
Så just nu är de inte sååå roligt och mysigt att amma
Men vill fortfarande amma iaf 1år till, hon är 9månader nu

Helen

Min unge är 2 år och 2 månader och han har då rakt inte några planer på att sluta! Jag blir tokig ibland när han pillar på den andra bröstvårtan eftersom det kan göra sjukt ont och är obehagligt, men han älskar verkligen "utte." Han har börjat dutta den med näsan innan han börjar amma, vilket är väldigt gulligt. Bilarna kör på brösten eller ammar de med. :)
Bara jag inte blir som den läskiga drottningen i Game of Thrones som ammar sitt jättegamla barn får jag väl vara nöjd.

Anna

Helen: Jag ammade min första tills han var två år och två månader. Total igenkänning på det där med att pilla på den andra bröstvårtan, det är hemskt, jag höll på att bli galen!

Emma

Jag tyckte inget speciellt om att amma, det var mysigt ibland och ett enkelt sätt att få tyst på skrikande barn. Hatade dock att ha mjölk i brösten, gillade inte att de var spända och gjorde ont och läckte.

Anna

Hör dig! Jag står verkligen ut för hans skull. För att han vill plus nyttigheterna. Men längtar så efter att pappan ska kunna ta honom lite när han vill sova (bara bröst i munnen som gäller) plus kunna ha kläder som inte är lätta att öppna, använda hela min garderob och liksom få tillbaka äganderätten till mina bröst. Och håller med övriga kommentarer här -obehagligt med dragandet och pullandet på andra bröstvårtan.

Lady D kan inte du skriva om att sluta amma sen när ni gör det?

Anna Alsayes

Haha inte pullandet utan pillandet

Isabelle

Hatade det också, fick ångest varje gång mjölken rann till, höll i sig ca 1-2 min. Det som många beskriver som eufori-känsla blev liksom spegelvänd för mig. Fanns exakt noll info att få från BVC, mer än att det kan hända vissa ibland och antingen går det över eller så inte. Jag pallade ändå i 5,5 mån just pga jag ville ge så mycket nyttig mjölk som möjligt, men orkade till slut inte mer. Men mysigt med varm gosig bebis, önskar att det hade funkat hormonmässigt och inte krånglat så förbannat med grepp osv. Det pratades inte så mycket om hur svårt det kan vara att amma!

Karin

Isabelle: så upplever jag det också, även om min dysfori inte håller i sig i mer än en halv minut. Finns ett begrepp för detta, D-Mer, läs här:
https://www.d-mer.org

Izabella

I hear ya! Har aldrig gillat amningen sådär som många andra. Uppskattar att min kropp är så jävla awesome att den liksom fixar grymt käk åt min son men det kryper i min bröstkorg, jag får svårt att andas och blir helt matt 4/5 gånger.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog