Kvinnor förväntas att inte ta betalt för sitt arbete
Hej! Vill tipsa er om att det går att köpa min print "Holy Feminist" nu. Både med och utan text.
 
 
 
Jag fick en kommentar om att det var hiskeligt dyrt. Liksom är det printat på siden? Nej, men på bra och tjockt papper. På ett riktigt tryckeri som vill ha betalt för både arbete och material. (Jag har liksom inte skrivit ut på skrivare hemma) Nu har jag sluppit skanna dessa som jag gör med tavlorna så priset är lägre men jag har valt ett pris som är så lågt att jag tjänar nåt också. Det man kanske inte tänker på är att halva kostnaden går till skatt och moms.
 
Jag vet att detta låter drygt nu men jag bedriver liksom inte välgörenhet. Även om det hade varit häftigt att t.ex ge bort all förtjänst till just det, som någon också kommenterade vilket såklart resulterade i att jag sitter och skäms för att jag är så sniken och girig som inte ger bort antingen printsen gratis eller förtjänsten till nån kvinnojour. Vilken fantastisk feminist jag hade varit då liksom (dvs vilken usel feminist jag är nu) Min man har ju pengar så varför inte? Ge bort dina pengar Natashja, du behöver dem egentligen inte!
 
Och är inte det jävligt typiskt egentligen? Att kvinnor förväntas arbeta gratis. Att vi förväntas inte vilja tjäna pengar. Att vi skäms när vi tar betalt. 
 
Det är inte första gången jag får sådana kommentarer, inte första gången jag ser den typen av resonemang inför kvinnliga konstnärers försäljning heller. Minns ni när Karins Konstgrepp fick nån slags utskällning för att hon tog 250 spänn för sina handgjorda halsband? Nån menade att det var skit att en feminist som Karin bidrog till klassamhället när hon inte gjorde sina verk tillgängliga för alla, inte bara de som har pengar. "Ska det vara en
klassfråga att kunna köpa konst?"
 
Ja tyvärr. Iallafall om man vill att konstnären (kvinnan) ska få betalt för sitt arbete. 
 
Jag har andra vänner, konstnärer, som får ta skit för sina priser av samma anledning. Vi ska liksom skämmas. Och skäms gör vi. Jag gör det. Jag funderade på om jag satt för högt pris. Om jag inte borde sänka det så fler har råd. Att jag är taskig som utarmar er. Men det är ju egentligen orimligt, jag fattar ju det också. Å ena sidan så får jag skit för att jag "lever på min man" och inte bidrar till skattekassan eller försörjer mig själv som en duktig feminist ska men å andra sidan så får jag inte ta för mycket betalt för det är också dåligt. 
 
Märks det att jag är sur?
 
Jaja. In och köp! Vill man inte donera pengar så kan man stötta mitt arbete på detta sätt. Om man vill. Jag tänkte försöka göra fler prints av samma typ, foto + photoshop, har ett tryck planerat som ska heta "man eater" och nu behöver jag bara få tag på ett par färska djurtestiklar sen är jag good to go hehehehehe. (Sant) 
Jennie

Klart du ska få betalt.

Kommer du även göra lite mindre prints, eller finns det ingen efterfrågan på detta?

Loanne

Självklart ska du ha betalt! Och det är verkligen inget högt pris, fattar inte vad det gnälls om?

Linda

Självklart ska du ha betalt och priset är helt rimligt. Trist att du känner som du gör. På sjuksköterskeutbildningen sa min mentor på en praktik att man inte ska vara så jävla tacksam över att få jobba så man går med på en massa dåliga villkor. Man ska ha bra betalt och schysta villkor!

Frågar som Jennie, blir det mindre prints?

Svar: Det kan komma mindre print, ska kolla med tryckeriet - när man skannar in tavlor så väljer man nämligen storlek, det blir snyggast då - men kan kolla om det funkar.
Lady Dahmer

Karolina

Vet precis vad du menar. Jag stickar. Jag älskar att sticka. Men inte så mycket att jag stickar till andra för materialkostnaden. Så mitt svar på frågan om jag tar beställningar är att ja, men det har du inte råd med. Däremot ger jag ganska ofta bort mina alster. Men då har jag själv bestämt vad jag vill göra.

Camilla

Jag tror alla har en ganska skev bild av vad som är dyrt och ovärt. Alltså en tavla kan man ha på väggen tills dagen då man dör. Då är ändå 500 spänn (drar till med nått)ganska jäkla rimligt.
I övrigt så köper folk massa kläder ( som någon dag går sönder) dyra ansiktskrämer (som sugs upp i huden) lunch ute ( som ÄR svindyrt)
Finns det något annat man vill ha lite mer så blir man plötsligt jäkligt snål.

Carro

Helt seriöst... När jag klickade på länken hade jag förväntat mig ett högre pris. Du kan ta mer betalt. Då har du möjlighet att skänka en tavla till Kvinnojouren om du vill för då finns utrymmet till det. Kan även passa på att tillägga att ALLA kan göra något för kvinnojouren. Åk till ÖB tex och köp en flaska shampo, balsam, deo och mensskydd eftersom det finns många kvinnor som lämnar sina hem endast med det som finns på kroppen. Nånting till barnen brukar också vara uppskattat. Bara en idé.

Kärlek och respekt till alla!

Teresa

Tycker det är billigt. Väldigt billigt till och med. Bara att gå till en museishop och se vad de tar för sina massproducerade prints så ger det lite perspektiv. Allt är inte Ikea liksom.

d_dan

Gissar på att personen som ansåg att dina A3-print är dyrt troligen är relativ ung.
Tack för att du fixade tryck. Och tack för allt ditt suveräna arbete

My

1. Det är inte dyrt i jämförelse.
2. Folk är skenheliga.
3. Du kan höja priset och skänka den delen om du vill pleasa skrikarna.
4. Klart du ska tjäna på din konst, du bör tjäna på dina texter också!!!

Tror min lista är klar ☺️

Magda Ohrt

Jag tyckte de var billiga jag.. hade väntat mig mer i stil med 750kr

A

Bryr man sig om andra konstnärer så är det jävligt osolidariskt att ta ett lågt pris som ej går att leva på eftersom kunder då förväntar sig det också från andra och väljer bort de som är dyrare. Otroligt lågt att påstå att dina priser skulle vara för höga.

Snabb fråga, är du självlärd eller har du någon konstnärsutbildning? Dina målningar är helt fantastiska!

Svar: Självlärd!
Lady Dahmer

Louise

Jag känner igen det du skriver. Jag är frisör och har en egen salong. Vet inte om det hänger ihop, men frisörbranschen är ju kvinnodominerad, och det klagas ofta på hur dyra vi är. Hör inte lika ofta att det klagas på hur mycket mansdominerade hantverksyrken som snickare, målare och byggare kostar per timme.
Tror också väldigt få är medvetna om vad de själva kostar sin arbetsgivare per timme. Klart du behöver ta betalt för dina verk! Du behöver ta så mycket betalt att det täcker de utgifter du har för att få fram din produkt, för att täcka skatt och moms och för att få pengar över till lön.

L

350kr för ett A3print på ett bra papper är verkligen inte mycket!

Om man dessutom är momsregistrerad och betalar skatt så har man ju inte mer än typ 140kr kvar per print, INNAN man dragit bort kostnaden man har haft för att trycka motivet. Det blir inte jättemycket kvar i fickan!

Hanna Karlsson

Jag tycker inte att det är för mycket pengar. Du kan inte skänka bort dina grejer!

Hmm

Jag tycker den åsikten oftast följer med politisk tillhörighet. Samma som tycker att samhället är skyldiga att ge dem allt med ingen motprestation.

Våga ta betalt LD. <3

Linp

Det är ett VÄLDIGT bra pris och ett rimligt belopp! Självklart ska du tjäna på det, fattar inte varför du inte ska det?? Har aldrig läst eller hört att en man får samma "krav" om sin konst........

lil

snalla kan du inte skriva om att Nordiska motstandsrorelsen far TILLSTAND (!) att demonstrera i Goteborg pa Yom Kippur, deras vag gar dessutom bredvid Goteborgs synagoga. mar sa himla daligt over att Sverige inte bryr sig om oss judar :(

Anna

Det hade kunnat vara dyrare och ändå rimligt. Lyssna inte på gnäll! Personligen hade jag velat ha en (eller flera!) i mindre format pga ont om plats... kanske A4, eller halv A4-size. Om det är möjligt så kanske vykort kan va en idé? Liksom ytterligare en storlek för de som vill ha små, och billigare för skrala kassor. Vykort skickas ju också till någon, så bilden, namnet och budskapet sprids 😁

Jenny

Verkligen inte ett högt pris. Helt rätt att ta bra betalt, och du skulle nog kunna ta mer också.

furyosa

LD: Säger som övriga, självklart ska du ta redigt betalt för ditt arbete.

Hmm: Ja, högern kan konsten att trycka till arbetarna så att de inte får redigt betalt för sitt arbete ("Ska du verkligen ha så mycket betalt för ditt arbete?! Ditt jobb är 'enkelt' så du borde få mindre betalt, helst borde du jobba gratis!") medan de själva endast sitter på kapitalet utan att själva prestera något av värde för samhället.

Hmm

furyosa: Ha ha, jag tror inte högern ser på konstnärer som "arbetare". 😉💚

Den sysselsättningen har alltid värderats högt av tex adeln.

Men som du förstod, det är vänstern som jag anser inte vill värdera andras arbete. Allt är "lika mycket värt" och ingen ska tro att de är "bättre" än någon och därmed inte våga ta skäligt betalt för sina alster.
Jante i högform skulle jag vilja påstå. 😊

furyosa

Hmm: Jo, förstod att det var din poäng men ville vrida på perspektivet ;)

M:et

Nog för att jag gillar att fynda, men konstnärer ska ha betalt för sitt arbete. "Ge tills det gör ont" kan de som har mer pengar än talang göra.

Några av dem som beställde av Karins Konstgrepp löste det där med det "höga" priset genom att helt enkelt inte betala fakturan ( http://www.karinskonstgrepp.se/blogg/rinskonstgrepp.se/2013/09/bla-for-folk.html ). Undrar hur de tänkte där -- får liksom inte ihop kvinnosolidaritet med stöld. Jag hade i det läget sålt fakturan och låtit fogden jaga de snikna jävlarna so far over the hills of damnation that the Lord himself couldn't find them with a telescope (för att låna från en irländsk förbannelse). Kvinnor kan!

Svar: Nä fy fan! Jag har medvetet avstått från att ha faktura när jag säljer av just den anledningen. Inte för att jag misstror mina följare men för att shit happens. Ibland klarar man inte av att betala.
Lady Dahmer

Sussi

Jag tror att dina många av dina läsare reagerar så för att dom inte har råd med dessa priser. Därför att de kvinnor som du "företräder", som följer dig, inte har ekonomin för att köpa en väggbonad för det priset. Även om alla kvinnor är offer för patriarkatet är förstås dom som har det ekonomisk svårast mest utsatta, och därför provocerar säkert det att du tar (skäligt!!) betalt för ditt arbete. För att man inte har råd helt enkelt. Detta betyder förstås inte att man måste meddela detta eller att du inte har rätt att ta betalt för det (helt jävla ovärdeliga arbete, sluta för fan inte) du gör, eller för den delen att det inte är någon snåljävel som sitter och kommenterar och inte tycker att kvinnor har rätt att ta betalt. Men filatropiskt arbete är svårt att ta betalt för av den anledningen att de man företräder är de sämst fördelade i samhället.

Svar: Nä jag förstår givetvis detta och sympatiserar djupt. Men problemet är ju just det att för att alla ska ha råd så måste konstnären sänka priserna så pass att der knappt går runt. Jag försöker ändå ge tillbaka på andra sätt genom att ofta lotta ut tavlor.
Lady Dahmer

Sanne (warginna)

Som kvinnlig egenföretagare (fotograf) så känner jag verkligen igen mig i det här. Man förväntas såååå ofta jobba gratis. "Det är ju bara några bilder" och "åh du kan väl komma och knäppa några kort på mitt barn/hund/bil" (läs: gratis, för att vara 'snäll') och när man får skamliga samarbetsförslag, typ "du får ett par ekologiska sockor mot att du fotar bilder till oss? Kom igen!" Och folk som rynkar på näsan, eller rent ut sagt nedvärderar en när de hör ens priser. Som du skriver, folk fattar inte att att mer än hälften försvinner till skatt och moms.

Hmm

Tycker inte detta om att be sina vänner jobba gratis är enbart något som drabbar kvinnor.

Drabbar alla som har ett hantverk eller något annat vi behöver som läkarutlåtande etc.

Himla respektlöst ofta från många. Som om de tror att de är de enda som ber om favörer.

Tuva

Jeg bor i Norge og skulle veldig gjerne kjøpt en print, vet du om det blir mulig å sende utenlands etterhvert?

Carin

Jag tycker det generellt inom kreativa och konstnärliga näringar innebär att folk tycker att du ska jobba gratis (för du LEVER JU FÖR KONSTEN, TYCKER DET ÄR KUL!). Vet inte hur många vänner inom olika kreativa näringar kämpar med just det. Jag själv likadant, vet inte hur mycket folk som klagat på priserna på mina smycken eller undrat om jag kan ge bort dem eller bara komma över en dag och "öva att fota på deras barn" (när jag svarar att jag inte tar barnporträtt, då blir det helt plötsligt att de ska hjälpa mig att träna på det... eh).

Finns inte riktigt plats för A3 på mina väggar så om det finns möjlighet att printa A4 så vore det finfint :)

dansande_sjuksystern

Det här påminner om diskussioner jag ser i forum för handarbete. Ofta säger trådstartaren att den (oftast hon) inte vet hur mycket betalt den ska ha för ett par sockar eller vantar eller dylikt, mönstrat eller omönstrat. Handarbetaren och beställaren kanske kan tycka att det bara är garnet som kostar (dvs kanske ett nystan på 50 gram som kostar 39 och det används två-tre nystan), men lyckligtvis kommer nån klok person och argumenterar för att ta ordentligt betalt, det tar ju ett antal timmar att sticka ett plagg. Ett prisexempel kan vara ett par lovikkavantar på 5-600:- fast garnet bara kostar 150:- totalt.

Alltid när det kommer till kvinnors arbete ska det nedvärderas!

Jag tycker hemskt mycket om dina händer och armar, LD, de ser väldigt starka ut. När jag börjar få månadslön igen ska jag handla av dig :)

Hannah

Det var ett jävla tjat om att ta ansvar. Tar Christina något ansvar för sitt obehagliga psycho-beteende? Det har jag väldigt svårt att tro.

Nina M

Alltså jag förstår inte alls argumentet att det skulle vara osolidariskt och orättvist att alla inte har råd med LDs tavlor.. det är ingen mänsklig rättighet att äga en tavla av LD direkt och hon gör redan så mycket gratis som alla kan ta del av. Tror inte det här ens skulle bli en diskussion om hon var man, män förväntas vilja ha betalt (och bra betalt!) för sitt arbete.

agnes

Nä, den konstnär som säljer för billigt devalverar ju värdet på sin egen konst. Det är ofta så att en hög summa på prislappen gör att många tror att att verket i sig har högre kvalitet än ett som kostar mindre.

Madde

Ld har du sett denna http://www.femart.se/bli-en-femart/ en agentur för alla människors lika värde . Ett sätt att nå ut till olika tidningar och andra människor. Och det är okej att ta betalt själv tycker jag att du tar för lite.

Kimberly

Konst kostar. Och klart du ska ta betalt! Jag tycker priset var helt rimligt. Längtar tills den kommer med posten, då ska den upp på hedersplats här hemma.

Anna

Undrar också om du postar utanför sverige? Du har många fans i Finland och jag skulle vara stolt att ha dig hängandes på min vägg!

Nina P

Jag jobbar på ett tryckeri, tror inte att folk förstår att det faktiskt kostar en del. Det ingår ju alltid olika arbetsmoment som tar tid som man kanske inte tänker på.

Jennifer

Människor har blivit för tokiga i Wish och förväntar sig allt gratis... Lite ironi om någon inte förstod det, men rent krasst så är folk rätt kassa på att ha koll på material, arbetstid och kringkostnader. Sen vill man ju ofta gå med vinst också. Vem vill inte det när man arbetar liksom? Vore ju tråkigt att gå back p lönen och få betala för att man arbetar.

Jag syr en del barnkläder och där förväntar sig folk att en body ska kosta som på H&M. Bara materialet kostar som en body på H&M och sen tillkommer skatt, flera timmars arbete, förslitning på mina maskiner och verktyg. Sen vill ju jag ha någon krona för jobbet också, annars är det ju ingen vits med att slösa på min kropp och tid.

Katta

Jag tycker att det är ett problem att många är så kategoriska och kritiska. Många har en snäv uppfattning om vad som är rätt och håller man sig inte inom deras ramar blir det hårda, kritiska ord. Det är ju omöjligt att hålla sig inom alla dessas ramar. Kan inte konst vara feministisk om den inte är gratis samtidigt som konstnären skänker av sina egna pengar till en kvinnojour, eller vad?

Maria

Asså ääälskar! Fyller år på tisdag och folk undrar vad jag önakar mig. Nu vet jag!!!

Anna

Min man är systemutvecklare och " duktig på datorer". Vilket både vänner och bekanta utnyttjar friskt. Folk man inte har hört av på tre år kan ringa, kallprata en minut och sen kommer deras egentliga ärende. Alternativt, vi blir hembjudna på födelsedagskalas eller middag eller vad som helst och så åker trasiga datorn fram nästan innan man hunnit sätta sig till bords. Och de tror på riktigt att han tycker att det är roligt att fixa deras dator medan vi andra fikar. Jag tror att det är lite lika med konstnärers arbete, folk ser det som en hobby eller intresse snarare än ett yrke och tycker att de gör personen en tjänst när de gör något som har med intresset att göra ( typ köper konsten eller ger datornörden ett klurigt problem att lösa).

Christina

Du gör fel när du "lever på din man" och du gör fel när du tar betalt för ditt arbete. Snacka om att inte få ett break!
Det är verkligen inte dyrt! Detta är ju för fasen ett handgjort konstverk, ingen billig skit från storföretag från Kina (wish *host host*). Vi ska stötta kvinnliga företagare! 💪🏽

L

En tanke angående testiklar: Hösten är högsäsong för att kastrera hästar, :-) det bör gå att få tag på relativt smidigt. "Hej jag är konstnär och behöver djurtestiklar till ett projekt..." Kastrering görs både ute i stallarna och på klinik. Enklast är nog att skriva på din Facebook och höra om du har någon följare som bor i närheten som kan hjälpa dig. Vi hästtjejer är inte så känsliga för att hantera avklippta testiklar. (De blir ofta hundmat hehe) Annars kanske du kan snacka in dig hos distriktsveterinären eller närmsta djurklinik.

Oftast är de som kastreras väldigt unga så testiklarna är förmodligen i ganska rimlig storlek för ditt syfte.


Mie

Jag har ett riktigt kvinnoyrke (är hemmafru) och får också en del förfrågningar av folk som vill ha barnvakt. Mitt barn får gärna ta hem kompisar och självklart ställer jag upp om någon tex har en läkartermin, däremot bokar jag inte upp alla onsdagseftermiddagar, som en mamma bad mig om för att hennes son inte skulle behöva gå till fritids som han tyckte var tråkigt. Sen tror jag ofta att det handlar om tanklöshet och oförmåga att sätta sig in i någon annans situation än att man medvetet utnyttjar folk.

U

Det är så typiskt att konstnärer förminskas. Är man konstnär så blir man ständigt påmind om att "du vill ha för mycket betalt för typ allt du gör, det är ju BARA ett foto/målning/ect". Eller så får man höra att "Jag skulle kunna göra det SJÄLV" ( jaha... Gör det själv då... Ingen tvingar dig att köpa...). Det finns så mycket korkade kommentarer som konstnärer får.
Och ja, feminister måste ju också äta! Så skäms inte att du tar pengar för det du gör. Du ska inte funka så att du får knip i magen när du ska sälja något. Du gör ju helt rätt.

Catten

Jag tror det är signifikativt för branscher där främst kvinnor driver "eget": massörer,frisörer, skapande verksamhet.

Samma kommentarer får sällan män som driver eget som ex rörmokare eller snickare. Deras jobb är "viktigare"...

Gemensamt för alla branscher där människor är egna företagare är att få som fäller kommentarer om dessa vet hur mkt som försvinner i moms, skatt och egenavgifter. Man vet heller sällan hur mkt man som anställd egentligen kostar per timme med sociala avgifter.Hmm

Catten

"rörmokare eller snickare. "

Jo då, det får de. Och bilmekaniker, ja precis alla hantverkare etc.

Och läkare och architekter och ja precis alla yrken du kan komma på som folk kan tycka att de skulle ha nytta av. Se tex kommentaren ovan om systemutvecklaren.

Katarina

Asså såhär, det är ju dyrt i förhållande till min inkomst. I dagsläget kan jag inte köpa prints till det priset. Innebär verkligen inte att jag tycker att du, eller någon annan, ska sänka priserna. Ta betalt för sjutton! Och skänka pengar.. ja det kan man ju göra om man vill. Man är ingen sämre människa för att man låter bli. Man är nog en pyttelite sämre människa om man aldrig gör något för någon annan - inte nödvändigtvis ekonomiskt då - men det är det ju inte frågan om här.

Helen

Är man för sniken för att betala får man väl skriva ut hemma eller på biblioteket för 2 spänn, och få kvalitet därefter.

Helen

Jag tror för övrigt inte att de som på riktigt inte har råd kommer och gnäller om priset, utan det är de som inte "tycker" att de har råd.

Mikaela

Alltså, jag förstår att inte alla har råd, men 350 kr är inte för mycket pengar. Hade kunnat kosta 450 också tycker jag! Inte ett dugg dyrare än andra prints i den storleken. Skäligt betalt för ditt och andras arbete är viktigt, vissa saker kostar och så är det bara. Btw så älskar jag printet!

Mikaela

tillägg... 450 är inte mkt det heller. För vissa ja, men inte för ett sånt badass A3 print med LD!

dot

Kommer helt klart köpa när ekonomin stabiliserat sig om någon månad! Tänker julklappar.. Skulle gladeligen köpa vykort också - lättare att dela med sig av

Stephanie

Tycker verkligen inte att 35o är dyrt för ett sådant konstverk! Inräknat i det priset är ju inte bara tiden du lagt _nu_ på att skapa det, men också all tid du tidigare lagt på att lära dig photoshop osv. Man måste ju inte köpa om man nu tycker det? Det finns väl massa saker jag vill ha men som jag inte har råd med, inte går jag in i butikerna och gnäller för att de inte sänker priserna för det?
Jag har en utbildning i fotografi och en vän bad mig en gång att ta bilder på henne och en annan vän, typ headshots, till hennes examen - gratis. Alltså visst att man kan ställa upp på saker för sina vänner och så, men det är liksom inte som att man inte har andra åtaganden och saker att stå i med jobb och skola, och vad många inte tänker på när det kommer till foto och andra kreativa yrken är 1. att utrustningen man betalt för är svindyr, 2. alla timmar man lagt på att lära sig att fotografera och sen att lära sig photoshop, 3. tiden man behöver lägga på ta bilderna och sen redigera dem.

Julia Tideström

Kritiserade inte du Hannah och Amanda för att de sålde för dyra grejer? Jag tycker inte detta är för dyrt men undrar hur du tänker.

Svar: Kritiken jag riktade mot Hanna och Amanda hade inget med priset att göra. Dessutom säljer de inte sin egen konst/skapelse utan en massproducerad produkt som de marknadsför på ett jävligt tveksamt sätt.
Lady Dahmer

Dean

Men asså, det här är ju inte absolut livsnödvändiga grejer. Köper man din målning eller whatever så ä det för att man har en slant över och tycker att det är en kul investering. Man dör inte om man inte får köpa din bild. Blir så konstigt att ba "buhu, ska inte fattiga ha råd...", det handlar liksom inte om mat för dagen utan om lyxkonsumtion. Visst, det suger att vissa aldrig har råd att unna sig ett skit mer än en försenad hyra och en påse nudlar, men det problemet varken börjar eller slutar med att någon som gör kreativa prylar säljer dem för att själv få in pengar. Känslan är väl inte heller att det är de fattiga själva som klagar över att skaparen tar betalt för sin pryl, utan mer att någon annan använder deras situation för att gnälla på andra.

Advokaten

Håller med dig lady Dahmer! Jag är advokat och delägare och får ofta höra av andra, nästan alltid kvinnor som inte är klienter utan är bekanta till mig, att jag tar för mycket betalt. Som att jag ska skämmas för att jag tar marknadsmässigt betalt för mina högkvalificerade tjänster. Jag skäms inte ett dugg! Jag har anställda som ska ha löner, jag behöver själv ta ut lön för att försörja familjen och jag förväntar mig en vinst varje år för att få en avkastning av mina investeringar och mitt slit i byrån. Byrån har hyresvärdar som ska ha betalt för våra kontor och en rad andra leverantörer och dylikt som skickar saftiga fakturor varje månad... Sist men inte minst ska Skatteverket ha en stor del av kakan i form av moms, arbetsgivaravgifter osv.

Skäms aldrig lady Dahmer och sträck på ryggen istället, klart du ska ta skäligt betalt för dina produkter!

Det är mina tidigare manliga chefer som lärt mig att ta bra betalt och jag har tagit efter dem. Kvinnor är ofta mycket sämre på att fakturera är min erfarenhet. Tyvärr har vi få kvinnliga delägare på advokatbyråerna och det är nog en av orsakerna.

Jag är stolt för varenda krona jag fakturerar och ingen ska få mig att skämmas för att jag tar bra betalt :) Som sagt, det är helt frivilligt att anlita mig och nyttja mina tjänster, samma som för dig lady Dahmer! :)

meh.blo.gg

Jag har tröttnat på att jobba gratis, har jobbat ideellt i tio år. Staten tar inte sitt ansvar utan låter föreningar göra deras jobb gratis. Nu får någon annan bli idioten.

Tomas Jisander

Helt ärligt, hur mycket är detta inte att koka soppa på en spik?

Bara för att någon, som så solklart är i minoritet av att döma av kommentarerna till ditt inlägg, hävdar att dina priser är för höga, vilket jag personligen inte tycker att de är, så vrider du det till att kvinnor inte ska få betalt för sitt arbete.
Kom igen, bättre kan du.

Mvh,
Tomas Jisander
indicio delato logica odio stultitia

Svar: Nä nu har jag tröttnat på ditt förminskande och mansplainande.
Lady Dahmer

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog