När man är oense med sin bästis
Jag skulle egentligen ha varit med i nyhetsmorgon idag men jag tackade nej. Igår kom nämligen Anna (Mer känd som Apan satt i granen) hit med sina barn. Vi lyckades spela in lite podd och så fick barnen leva rövare under Oskars vakt. Idag känner jag mig öm och mörbultad. Alltså det är inte korrelerat till gårdagen på nåt sätt. Jag ville bara gnälla lite. 
 
 
 
Vi pratade lite om att vara tjock och tankar kring bantning. Vi är ganska oense på det området på många sätt eller vi har väl olika perspektiv och erfarenheter helt enkelt och jag fick erfara hur det är när nån som älskar säger saker man vet är osanna (om viktminskning alltså, jag anklagar inte Anna för att ljuga) och hur svårt det är att ba app app app och läxa upp liksom. Det var mycket som inte blev sagt för att jag inte ville vara bråkig liksom. lol. Vi får se om jag vågar sända det då det kan vara triggande för många.
 
Men vi har alltid så himla bra samtal. Anna är ju min bästa kompis. Ni som hängt med ett tag har säkert sett ''Hysterisk höst'' som vi spelade in för ett par år sen? Om inte så MÅSTE ni ju göra det. Här hittar ni det.
 
Och här är ett smakprov:
 
 
D

Hej! Förlåt att jag skriver off topic, men jag skulle så himla gärna vilja ha ditt muslirecept! Kan du skriva ut det? Alltså inklusive gradantal på ugnen och hur länge det ska vara inne hehe, jag är superdålig på att klura ut sånt. Hade varit grymt!!

Pernilla

Det är rätt omöjligt att vara ense om precis allt, med vare sig bästa vänner, eller folk man för en diskussion med typ här. Huvudsaken är väl att man alltid har en god ton och det måste inte bli tjurigt bara för att man inte håller med varann kring precis allt.

Hmm

Tycker du ska sända det. Allt som du tror dig veta om viktminsking är det långtifrån konsensus om inom forskarvärlden och en del är direkta feltolkningar dragna från sammanfattningarna av rapporterna.

Hanna

Tycker också att du ska sända! Men mest pga att jag tycker de bästa diskussionerna är dem när man är lagom oense och måste spetsa sig lite. Tyckte det var en brist i Penntricket, att du och Cissi oftast höll med varandra och därför blev inte diskussionen så djup. Så jag hade verkligen sett fram emot lite debatt! ❤️ Om man lägger in en content-varning så kan ju de som inte vill höra låta bli att lyssna. :)

Therese

Hmm

Fan vad nedsättande du skriver till LD..

Malin

Du sätter fingret på en viktig sak här, enligt mig. Det har blivit så idag att man tror man måste vara ense om allt för att vara bästisar eller ens tycka om varandra. Det har blivit så att folk känner sig obekväma om vännerna tycker annorlunda eller "har fel". Det är normaliserat att inte tycka om andra pga deras åsikter.
Det märks ju på polariseringen i samhället, på näthatet med mera.

Du sa inte allt du tänkte för du ville inte bråka. Det är inget farligt att vara bråkig, det är okej att ha åsikter som går tvärtemot din bästis. Åsikter är ju bara åsikter, det är teori, fluff, abstrakt. Verkligt är om man har kul och skrattar ihop, kan lita på varann i vått och torrt, hjälper varann. Det är det enda som räknas!

Bullen

Ja det verkar ju finnas flera "sanningar" inom detta med viktminskning så jag tycker absolut man kan ta upp flera sidor. Blir lite enformigt annars, som någon skrev så är det ofta själva diskussionen som kan bli spännande!

Catten

Jag tänker att det finns väldigt mkt lögner och självbedrägerier runt kost (och även träning). Troligen både för att det finns så stora krav från samhället på hur vi ska äta och röra på oss, men också för att ganska få kanske egentligen är medvetna om vad de äter. Mycket vad gäller kost är också så kopplat till känslor och stress.
"om ingen ser vad jag äter så "gills" det inte" (what?), "jag äter aldrig godis"(fast man just sett personen äta just godis), "jag äter bara sallad till lunch" (som att det skulle vara bra), "jag har så kraftig benstomme så jag måste äta jättemycket" (kraftig benstomme?), "jag är så stressad att jag aldrig hinner sitta ner och äta" (hjälp!).

Dessa kommentarer och många fler har jag hört ofta. Vad vågen visar på personerna ifråga är totalt ointressant, men lögnerna och självbedrägerierna är intressanta (och ledsamma), inte minst för välmåendet (eller brist på välmående).

Hmm

Therese: Det finns inget nedsättande i att berätta att alla inom forskningsvärlden inte är överens eller att man som privatperson kan misstolka sammanfattningar. Det är fullt mänskligt att man kan göra det framförallt om man inte fått traditionell träning på att tolka en sammanfattning eller se vad och varför en rapport skrivits eller vilka pengar de raggar för stunden. De klara inte ens alla inom akademia av att se igenom alltid. Inte jag heller.

Det är inget nedsättande att skriva att någon inte har allt klart för sig. I så fall så skulle LD vara det titt som tätt i sina diskussioner om feminism tex.

Ämnesomsättning och kroppens funktioner i stort är ännu en stor gåta för vetenskapen och inge sitter på alla absoluta svar.

Jag hoppas och tror att LD vet att jag respekterar henne och hennes förmåga att ta in text och fakta. Men inte ens någon som har fått Nobelpriset har allt klart för sig ens inom sitt eget område. Det finns inget nedsättande i det.

Somliga Förbannade Kvinnor

Hmm
Det innebär alltså att inte du heller har någon koll? Med andra ord, du kan inte avgöra vilket av det LD säger som stämmer eller ej? Eftersom inte ens de som fått Nobelpriset har allt klart för sig och inte du heller enligt egen utsago. I övrigt håller jag med Therese. Du har ofta en nedlåtande ton i just det här ämnet. Vet inte vad det är med just detta som provocerar dig men det verkar jobbigt att känna sig tvungen att korrigera folk hela tiden, särskilt med tanke på att förtrycket mot feta inte är något som drabbar dig. Vilket också märks då du sällan eller aldrig tar parti för de utsatta i den här situationen utan snarare är snabb med att berätta om hur jobbigt det är att vara smal och att ingen kommer lyssna på oss feta om vi inte håller god ton varje gång vi uttalar oss.

Hmm

SFK: Om du uppfattar sakligt konstaterade som nedsättande så är det inte hos mig problemet ligger. Jag har dessutom till skillnad från vissa andra aldrig hävdat att jag sitter på den absoluta sanningen. Så dum i huvudet förmäten eller faktaresistent och världsfrånvänd är inte jag. Tillskillnad då från vissa andra.

I övrigt har du fel. Som vanligt. Jag försvarar visst alla oavsett vikt. Inte här. Det behövs inte. Du är ju här.

Men att jag protestera här där vissa fritt utrycker sitt förakt över smala samt sprider falska förespeglingar om hur det är att vara smal samt förutfattade meningar om hur vi är som personer och vilka åsikter vi visst ska ha enligt vissa, tycker jag är på sin plats. För det är ju inte precis så att du tar på dig den uppgiften eller hur.

Och nej kära du. Det här är inget ämne som provocerar mig. Det är är bara så, tråkigt för dig, att jag har en gedigen kunskapsbas i ämnet.

För så här är det. Noll koll är ditt utryck. Inte mitt. Du vet, eller ja jag vet ju att du inte tycks mig tro det, det finns flera mellanting från noll till fullständig koll.

Ha en fin dag!

Och så mitt PS då. Jag korrigerar HELA TIDEN. Det var inte så att du sprack nu när du tog i?
Jag upprepar då något jag redan sagt till dig. Jag uttalat mig färre än 10% av alla de tillfällen som jag ser felaktigheter skrivas på den här bloggen i ämnet. FYI.

Hmm

SFK: Jag måste säga att du tycks mig ha en fascinerande förmåga att allt som oftast disskutera person och hur du har bestämt dig för att hen är enligt dig, hur nu du kan veta det om anonyma på nätet, istället för att diskutera fakta och sakfrågan.

Det är dock väldigt talande för mig.

Hmm

Åh men suck. Synd att jag inte missade det sista du skrev. Hade varit så skönt inte sett det. ...

"ingen kommer lyssna på oss feta om vi inte håller god ton varje gång vi uttalar oss."

För sista gången. Sluta bita dig fast i något som du fick för dig efter att du kommit in en en pågpnde dialog på slutet som jag hade under en lång tid med LD. Jag har redan förklarar för dig att jag har inte sagt det där och du, ja som vanligt då när det gäller mig, har käpp rätt åt helvete fel. Är det kanske det som provocerar dig? Att du är så helt fel inne på din analys av mig?

Du kan låta bli att svara. Jag tror ärligt inte jag bryr mig om vad som gick snett hos dig där. Jag tvättar mig fri från det.

Mvh
Rövhatten.

RebeckaL

Hmm
Du är nedlåtande när du skriver. Det är därför jag gett upp att bemöta något du skriver. Som jag sagt förut, jag beundrar dock ditt grandiosa självförtroende.
Har ju bestämt mig för att inte skriva något till dig men av någon dum anledning kunde jag inte hålla mig nu, synd för mig.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog