These shoes don't fit me (anymore). I'm not the Cinderella you're looking for.
Nä vem fan passar in i samhällets krav egentligen? Som kvinna är du aldrig rätt. Som kvinna duger du aldrig. Som kvinna måste du forma om, späka, anpassa, tvinga, tygla din kropp. Och dig själv. Bara att finnas utan att be om ursäkt är en revolution. 
 
 
Såg att Kajsa Ekis Ekman lagt upp en före och efterbild (i profil) på sin kropp på Instagram och facebook. Före som höggravid och efter tajt och platt om magen. Hon skrev nåt om hur viktigt det var att träna inför en graviditetet och ja det håller jag ju med om, träning i måttliga mängder är bra. Rörelse hela dagen är ännu bättre men vem har tid med det när man jobbar liksom. Men kände att det var så jäkla onödigt. 
 
Alltså ja, bara för att hon är feminist så måste ju inte allt hon gör vara feministiskt och jag fattar att hon känner sig stark och stolt men jag blir ändå alltid lite småsur när feminister jag beundrar ägnar sig åt att bidra till sånt som ger kvinnor dåligt samvete och ångest för sin kropp. 
 
Aja skitsamma, Ekis är ju bäst ändå. 
 
Nu startar vi denna morgon iallafall. 
 
(Ja bilden ska bli ett print, detta är dock en skiss och nytt foto ska tas) 
Kajsa

Underbart! Jag jobbar på att hitta en vettig balans i vardagen också, har liksom aldrig kunnat ha högklackat eller vara modern (jag är ju som jag är, praktisk och bekväm...passar sällan ihop med kvinnoidealet). Men att det ska vara så svårt att gå bort eller till jobbet utan smink och så. Tack för att du hjälper till att sätta ord på livet och ge inspiration och perspektiv! Hoppas du får en bra dag! Kram!

Hanna Karlsson

Usch, jag blir så stressad av sådana bilder! Det värsta är att jag var likadan förut. Inte så att jag postade före och efterbilder men däremot lägga ut före och efter vad gäller vikt. Det bästa jag gjort vad gäller min kroppsnoja är att slänga ut vågen. Istället går jag på hur det känns i kroppen. Så mycket bättre och mer rättvisande än några siffror.

Cecilia

Hatar sådana bilder, före och efter och särskilt efter graviditet! Jag tränade för övrigt också både innan och efter mina graviditeter men min mage är slapp och plufsig ändå så det är liksom inget universalt botemedel mot den hatade och fruktade "mammakroppen".

Anna

Säg till när den är klar! :D

Christina

Älskar denna bild!!

Lättkränkt

Visst är det så. Varje gång (och det säger ju mer om min självkänsla än om något annat) jag ser ett sådant inlägg blir jag lite stressad och ledsen. För att jag inte ser ut så, för att jag inte tränar (även om det är mitt beslut). Elaine Eksvärd skriver en del om sin kampanj med viktväkarna, ännu en som lyfter fram hur hälsosam och medveten hen är.

Harmagedon

Imponerande lurv du lyckas odla på benen!

FT

@Harmagedon säkert inget illa menat i din kommentar men alltså... "odla"? Vi har hår på benen, vissa mer vissa mindre.

Harmagedon

Förlåt till LD om du tog illa upp för att jag använde ordet odla. Kommentaren var inte ironisk utan ärligt menat. Cool hårväxt! Funkar så bra på den där bilden. Ordet odla kom av bara farten eftersom jag har typ noll kroppshåring och det lilla jag har skavs av med kläder. Så på sommaren säger jag att jag odlar hår på benen. Ungefär tre genomskinliga i klunga lyckas jag få ihop innan jeansen skaver bort dem. Så ja, min kommentar var väl en produkt av att vår kroppsbehåring ser olika ut.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog