Slut på energin!
Det här måste väl ändå vara nån slags adhd-grej men när min energi tar slut då tar det verkligen tvärslut? Det blir typ som ett strömavbrott. Jag kan vara social och energisk och glad och igång och så på en sekund vänder det och jag vill bara gå hem och lägga mig. Blir nästan otrevlig, inte elak så men typ orkar inte le eller småprata, sätter mig ner, ger upp, blir färdig. SLUT liksom. 
 
Jag är glad att jag drog på feminist-aw'n igår. Det var jättetrevligt och musiken var jättebra och det var kvinnor överallt (och enstaka män) och massa barn och bebisar, alltså jag har blivit en tant? Jag har gått från att typ avsky eller iallafall sky barn och inte alls förstå förtjusningen med andra barn än mina egna men jag skriker inombords så fort jag ser en unge nu. Speciellt små bebisar.
 
Men det var trevligt och roligt men idag har jag migrän. Tack alla som kom!

(null)

A

Jag har socialfobi och reagerar liknande/likadant. Utåtriktad och trevlig så länge energin finns, sen faller jag platt, drar mig undan eller snäser åt folk till höger och vänster

Lisa

Jag är likadan, när energin tar slut TAR DEN SLUT. Men jag tror att det kan ha att göra med om man är introvert eller ej, vilket jag är. Utan att känna dig skulle jag ändå tippa att du också är introvert?

Svar: Jo jag är introvert också
ladydahmer.nu

hw

Du kanske är högkänslig också?

Katz

Jag har skrivit om dig på min blogg. Kan du svara på tal?

Svar: Jag har inte tid med trams. Föreslår att du lyssnar på Penntricket. Börja med "det kallas manshat" och arbeta dig igenom resten. Sen kan du återkomma.
ladydahmer.nu

Malin

Katz, på riktigt? Läste du ens hennes inlägg? Titeln är "Slut på energin!". Tror knappast att hon kommer göra sig ännu mer slut enbart för att "svara på tal" om vad du anser om henne på din blogg.

Svar: Vad en man tycker eller skriver om mig är ju dessutom helt irrelevant.
ladydahmer.nu

KATZ

Hahaha jag dör. Det är ju ganska tydligt att Lady Dahmer är manshatare om hon tycker att vi är fula, och dessutom vill att vi ska förbjudas från allmäna utrymmen. Kalla dig inte feminist om du står för det.

Radiografisk

Katz: skaffa dig en riktigt analys istället för att kill-tycka vilt baserat på känslor, det är ditt ansvar att utbilda dig så att du växer upp till en man och medmänniska och inte ännu en jättebäbis blind inför sina privilegier

Caloveline

Jag håller med Katz! man är ingen feminist om man inte står för jämlikheten, det Lady Dahmer säger, säger väldigt klart att hon inte står för jämlikheten. Då är man en manshatare, män ska inte behöva förbjudas på allmäna utrymmen, allmäna utrymmen är allmäna utrymmen.
Caloveline.com

Svar: Feminism handlar om att ge kvinnor samma politiska, sociala och ekonomiska makt som män. Det går alldeles utmärkt att hata män, katter eller glass och ändå jobba för det. Feminism är inte till för män. Feminism handlar om att ta makt IFRÅN män och ge till kvinnor. Feminism är kvinnosak och handlar om kvinnor.

Du säger att män inte ska förbjudas. Som samhället ser ut nu, med män som härjar, mördar, våldtar, skrämmer, hotar, misshandlar och kränker, så är det kvinnor som inte kan röra sig fritt i samhället. Det är kvinnor som är "förbjudna" på så sätt att de inte har samma frihet. Tycker du det känns bra? Rättvist? Ok? Varför skriver du inte en kommentar om det istället för att oroa dig för att män inte ska få vara med?


Lyssna på Penntricket istället och kom ihåg detta ögonblick, för om ett par år så kommer du ha fattat galoppen och då skriver du ditt mail till mig och tackar för allt. <3 Och då kommer du skämmas för att du tagit en snubbes parti i en fråga som är kvinnornas.
ladydahmer.nu

Caloveline

Radiografisk: Är han en jättebäbis bara för att han inte håller med dig?
http://caloveline.com/

Anna

Jag känner absolut igen mig. Jag tror att alla kommer till den punkten i situationer när man behövt hantera många intryck. Däremot kan jag tänka mig att den gränsen nås tidigare av personer med ADHD som har svårt att sålla bort intryck.

KATZ

Radiografisk: Did you just asume my gender?

Svar: Försök inte ens använda transfrågan här. Du är man... eller nåja, du kommer bli en när du blir vuxen. Kommer blocka dig om du försöker avsäga dig dina privilegier och din position som hane på transpersoners bekostnad.
ladydahmer.nu

KATZ

Vadå? Hur vet du det, allvarligt? Jag är själv gay, och skulle aldrig skämta på transpersoners bekostnad. (Eftersom jag själv vet hur det är...)

Svar: Så du påstår att du inte är man? Varför antyder du att du skulle kunna vara trans? Är du trans?

Det är bara cismän som kör ”did you just assume ny gender”. Bara cismän. Och det är riktigt vidrigt och fult och misstänkliggör transpersoner och transfrågan. Lägg av med tramset nu. Du blir inte av med dina privilegier eller din position som man för att du låtsas vara trans. Trams är vad detta är. Larvigt jävla trams. Väx upp!
ladydahmer.nu

Caloveline

Jag vet att män härjar, mördar, våldtar, skrämmer, hotar, misshandlar och kränker. Men bara för att vissa idioter gör det betyder det inte att alla gör det, du kan inte dra alla över en kam. Man kan inte säga så för det är som att säga att alla imigranter våldtar. Men det är ju inte sant, det är långt ifrån sant.
Jag vill inte dra till med ''inte alla män...'' men det är ju faktist sant.
Feminismen står för att kvinnor ska få bli lika makt fulla som männen, feministerna ska inte ta ifrån dom något. Dom ska sträva efter likvärdighet.
http://caloveline.com/

Svar: Alla män förtrycker och alla män tjänar på ett system där kvinnor är ofria och rädda. Fokusera på att försvara dina systrar istället för männen.

Men du, förklara hur kvinnor ska få lika mycket makt som män utan att makt tas från dem? Det är som att säga att Lisa ska få lika många äpplen som Kalle när det bara finns tio äpplen och Kalle har sju av dem. Ska Lisa trolla fram MER äpplen?

Om män har 80% av makten och kvinnor 20% hur ska det bli 50/50 då? Nä sluta vara en daddys girl och joina revolutionen på riktigt!
ladydahmer.nu

KATZ

Jag har ju svårt att tro att ett samhälle blir mer jämlikt, och man istället kallar män fula?

Svar: Tycker du att det här är en viktig feministisk prioritering? Fokusera på att försvara män?
ladydahmer.nu

e

Jag tänkte på det igår när jag var på eventet, där det i princip var uteslutande kvinnor och kanske max en handfull män, att fan vad fin stämning det var! Trots att alkohol var inblandat och de flesta drack så var det ändå respektfullt, fint, tryggt och ingen som höll på och brölade någonstans. Det är såhär det blir på event där majoriten kvinnor huserar. I fredags var jag på aw på en hotellbar och kl. var inte mer än kanske 20.30, ändå satt det ett berusat killgäng i bakrunden och verkligen brölade och tjoade och levde rövare. Suck. Det var liksom inte en sportsbar, utan en hotellbar. Är det konstigt att kvinnor vill ha utrymmen där män inte är välkomna? Eh nej, inte ett jävla dugg konstigt faktiskt.

Svar: Ja och det var barn där som var trygga!
ladydahmer.nu

Caloveline

Är jag en daddys girl för att jag har rätt?
''Feminism är en samling rörelser och ideologier vars målsättning är att kvinnor ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som män och där feminismen verkar för kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter.'' - skriver wikipedia.

Texten jag kopierat in från wikipedia säger klart ock tydligt, att vi ska ha samma rättigheter som männen. Vi ska inte ta ifrån dom något. Steve Jobs skapade apple, Bill Gates skapa Microsoft och Ruben Rausing skapade Tetrapak. Om vi tatt ifrån männen deras rättigheter, hade ju inte dessa företag funnits. Då hade bara några orealistiska drömmar i en snubbes huvud.

Vi ska inte ta ifrån någon något. Ge kvinnor mer makt bara.

http://caloveline.com/

Svar: Daddys girl är en kvinna som springer patriarkatets ärenden. Och nej du har inte rätt. Du har skevt fokus.

Men du kan du inte berätta hur vi ska få mer makt om inte männen vill ge ifrån sig av sin?
ladydahmer.nu

KATZ

Nej men jag blir behandlad som skir p.g.a min läggning. Jag sa bara att jag förstår transsexuella.
Och jo, jag blir faktiskt av med några av mina rättigheter som gay. Hur tror du set känns när man kommer till skolan och hör ordet bög hela dagarna?
Eller bli diskriminerad p.g.a utav den? Jag anser faktiskt att homosexuella och kvinnor har ganska mycket gemensamt.
Men det betyder inte att jag kan skriva att alla straighta män borde förbjudas från allmänna utrymmen.
Jag tror inte att man löser konflikter och får med jämlikhet i ett samhälle på det viset. Tack och hej. Nu är det bra.

Svar: Jaha? Ja som bög utsätts du för homofobi. Men du är fortfarande man. De privilegierna försvinner ej för att du ör homosexuell. Och att du är homo ger dig inte rätten att tramsa om transfrågan.
ladydahmer.nu

Moa

"Jag är väldigt påläst inom detta ämnet, och jag tycker att det är väldigt tydligt att hon inte tycker män och kvinnor ska ha samma rättigheter och skyldigheter... (Som feminismen står för)Om du inte ser detta är du förmodligen blind, eller jävligt dum.
KINGKATZ "

Asså Katz,
Din analyslöshet, totala brist på intresse och vilja att förstå lyser igenom i din text om Lady Dahmer. Att du sedan driver om genus på transpersoners bekostnad, och kallar människor som kritiserar din text (efter att du i flera inlägg bad om att läsa texten du skrev om LadyDahmer) för "jävligt dum" är ju allt annat än intelligent. Därmed tror jag inte en sekund på att du är "väldigt påläst inom detta ämne" då dina argument liknar en väldigt icke-insatt människas argument. Är det inte lite magstarkt att argumentera mot kvinnor som uppenbarligen har år av erfarenheter inom detta ämne, studerat detta under lång tid och har analyserat feminism utifrån många många perspektiv, när du själv inte gjort det? Jag skulle ex. aldrig gå fram till Jehovas vitten och bara: "Asså såhär är det, ni har missuppfattat denna religion HELT och hållet… blah blah…" utan att ens vara insatt? Det är riktigt, riktigt pinsamt att vara med om sånt... Mansplaining tror jag det kallas (höhö). Så jag skulle råda dig att ta Lady Dahmers tips och lyssna på hennes podd! Vet om väldigt många killar och tjejer som börjat förstå samhällets strukturer bättre efter att ha lyssnat på det. Som den äkta feminist och jämställdist du är (för jag antar att du fullständigt BRINNER för kvinnors rätt) så är det verkligen det minsta du kan göra! Heja på dej! Jag ska följa din blogg under ett par veckor och kolla om du har lärt dig ngt!

Alabizz

Helt sjukt hur långt feminismen har gått, som du själv säger " Feminism handlar om att ge kvinnor samma politiska, sociala och ekonomiska makt som män "

"Feminism handlar om att ta makt IFRÅN män och ge till kvinnor" Är det verkligen så? Jag har alltid fått bilden av att feminism handlar om jämställdhet, balans. Varför kan man då inte balansera ut dessa faktorer istället för att ta "makt" ifrån männen.

Feminismen har kommit till den punkt då det är farligt, då det dödar människans empati, argumentationsförmåga och verklighetsuppfattning. Man börjar se fakta som förtryck.

Jag brukade kalla mig själv för feminist, men efter allt som hänt så är jag glad över att jag inte kallar mig feminist längre.


Svar: Snälla kan inte du förklara hur man ”jämnar ut” maktobalans utan att den med mest makt delar med sig av sin? Jag väntar.
ladydahmer.nu

helen

Jag är lika; add + utmattningssyndrom.

Jennifer

Jag har GAD och är introvert och även fast jag ibland kan njuta av sociala tillställningar (eller bara folk över på fika) så blir jag så extremt slut efteråt att det är förlamande. Vill liksom bara lägga mig i ett mörkt rum och sova i två dygn. Oftast sitter jag mest apatisk i soffan och bara glor, orkar inte prata eller så.

Tycker det är så jobbigt att aldrig kunna njuta av sådana saker, det är så fruktansvärt obekvämt att vara på helspänn och sedan få sådan enorm energidipp. Är rätt begränsad i mitt sociala liv för att jag väljer bort det. Önskar att hjärnan kunde fungera som andras för jag vill vara mer social...

Moa

Och btw Katz, som den feminist och jämställdist du är, hur lägger du dina prioriteringar egentligen? Jag ser att du inte vill kalla dig feminist, eftersom vissa få feminister är extrema (ge gärna exempel på hur män har blivit offer för dessa feminister) men män har inga problem att kalla sig män trots att så många män är våldtäktsmän, mördare, kvinnohatare, homofober, transofober mm. Sedan har jag inte sett ngnstans att du har skrivit om feminism och jämställdhet i din blogg, FÖRUTOM när det kommer till att kritisera kvinnor som Lady Dahmer. Du kände inte att våldtäkter på kvinnor och barn, män som mördar kvinnor, män som slår och hatar kvinnor var viktigare än att "vissa feminister kallar oss män fula". Hur var det med prioriteringen, kära, kära vän. Om jag hade haft en blogg och skrivit om homosexualitet så hade jag ALDRIG valt att peka ut ngra få homosexuella som på ngt vis varit "extrema" och sagt "man vill ju inte säga att man är okej med homosexualitet när det finns 1 eller 2 personer som är extrema, så jag säger att jag är för jämlikhet mellan alla" utan jag hade valt att skriva om det hat och våld som homosexuella utsätts för runtom hela världen. Om man säger "jag är okej med alla typer av människor" samtidigt som man inte säger emot de strukturella orättvisor och det hat mot olika grupper som finns i samhället, då är man en aktiv del av problemet.

Vad tycker du?

Tycker ni man kan vara feminist om man inte sväljer teorin om patriarkatet?

Svar: Nej då är man ej feminist nej.
ladydahmer.nu

Catcha

Din älskling Laila Högfeldt har skrivit ett inlägg om feminism idag: https://laila.mabra.com/feminism-ar-inte-till-for-att-diktera-eller-forandra-oss-kvinnor/

Svar: Min älskling? Läser ej hennes blogg.
ladydahmer.nu

Lisa

Gillar att Katz tror sig ha kommit på nåt när han skriver att det är ”ganska tydligt” att LD är manshatare. Hon skriver det ju bara ca överallt och är väldigt öppen med sitt manshat. Men good work detective Katz!!🕵🏼‍♂️

Svar: Haha ja
ladydahmer.nu

Caloveline

Inte nog med att hon är manshatare, hon är en elak manshatare.
http://caloveline.com/

Svar: Jag är inte här för att vara snäll eller smeka egon. Jag är här för att folkbilda. Lyssna på Penntricket istället. Sen kommer du älska mig lika mycket som alla andra gör. 😘
ladydahmer.nu

KATZ

Jag har skrivit ett till blogginlägg. Hoppas att det verkligen får fram vad jag står.

Svar: Helt ointresserad av var du står eller vad du bloggar om. Lyssna på penntricket och utbilda dig själv. Tills dess kan du hålla dig på din blogg. Här har du inget att hämta.
ladydahmer.nu

KATZ

Jag är tillräckligt utbildad.

Svar: Hahaha ok. Ha det bra. Hej då
ladydahmer.nu

KATZ

Haha hejdå! <3

Sara den rara

Män kommer aldrig att dela med sig av sin makt frivilligt, annars hade vi redan levt i ett jämställt samhälle. Vi står där vi är idag för att KVINNOR har kämpat oss hit. Inte män. Och vi har inte ens kommit halvvägs. Men att tro att männen frivilligt delar med sig av sin makt kommer inte hjälpa oss till ett jämställt samhälle över huvud taget för det kommer aldrig hända. Hellre elak manshatare än att gå patriarkatets ärenden.

Tack LD för att du hjälpte mig att förstå. Det tog sin lilla tid, bättre sent än aldrig.

Caloveline

Vart hittar man penntricket, så kan jag lyssna på den!
https://caloveline.com

Svar: Där poddar finns. Prova acast.com/penntricket
ladydahmer.nu

L

Jag har add och upplever samma sak. Tror det är väldigt vanligt. Tycker också att det har blivit bättre sen jag började medicinera, tror att hjärnan får lättare att hantera alla intryck, blir mindre utmattad och har mycket mer sällan tillfällen som jag bara kraschar. Tror också att andra diagnoser spelar stor roll, tycker att det är mindre ansträngande att vara bland folk sen min sociala fobi gick över, eftersom det blir mindre för hjärnan att processa när det inte är typ.. ett lager orostankar som konstant ligger på medvetet eller omedvetet.

Tina

Hur har folk tänkt att makt ska delas 50/50 om de som idag sitter på 80% av makten inte ger bort en del av sin makt?
Jag blir stum av dessa människors frånvarande anlysförmåga.

Svar: de tror att mer makt ska uppenbara sig eller kunna skapas så att man får 80% var.
ladydahmer.nu

Caloveline

Makt är inget fossilt bränsle, man kan odla mer. Allt går att göra mer av, makten kommer ju inte ta slut nån dag.
Www.caloveline.com

Svar: Det funkar inte så. Makt är ingen konkret substans. Män har 80%. Det kommer aldrig finnas mer än 100%.
ladydahmer.nu

Malin

Vad är makt, vilken makt pratar ni om? Hur vet man att det är 80%? Menar ni lön, pengar, antal vd eller vad? En ärlig fråga eftersom jag inte hänger med.

Svar: Social, ekonomisk och politisk makt. Jag höftade. Jag kan dock inte redogöra för hur man mäter eller vad för slags områden detta räcker eftersom att det skulle kräva att jag skrev en bok. Något som många redan gjort om man är intresserad av att veta mer.
ladydahmer.nu

Caloveline

Hur vet du att det är 80%??
80% är sjukt mycket, mer än vad man tror. Så du menar att, om dom 1000 mest maktfulla står i ett rum. Så är bara 200 tjejer?? Och 800 killar??

Jag tycker det är fel att räkna, samma sätt som jag aldrig kommee bli intresserad i flygplan kommer min lillebror aldrig bli intresserad i reality serier.
Hur mycket makt man har beror lite på vad man är för människa. Jag tar ett steg bakåt om någon kommer. Det är sjukt fel utav mig att göra så, men jag vågar inte stå upp för mig själv.

Svar: Beror på vad man är för människa? Så det är bara en slump att män är överordnade menar du? Nä jag orkar inte utbilda dig från grunden.
ladydahmer.nu

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog