Aldrig en paus
Jag är så sliten just nu. Allt värker. Allt känns övermäktigt. Tio år som morsa utan en jävla paus. Föräldraskapet går ju inte att pausa. Det är lite det som är grejen. (Eller problemet)  

Idag ringde skolan och ba SURPRISE LÖSS!

Och det var ju bara att kavla upp ärmarna och dränka alla i paranix eller vad fan det nu heter för att sen gå loss med luskammen. På honom med det krulliga och toviga håret. På henne med attityden. Och på mig med långa långa långa håret. Detta hår. Detta JÄVLA HÅR. 

Det tog nästan tre timmar. Böjd med ryggen över skrikande gråtande bråkande barn. Minst halva tiden gick åt mitt hår. Och så kammade vi den lilla men hans hår är så tunt och glest, kan lössen ens bo där? Hoppas inte för hur fasiken behandlar man honom? 

Och sen var det dags för middag efter det. Alltså laga middagen. Det tog en och en halv timme. 

Jag är så sliten. Allt gör ont. Jag är så trött så trött så trött men vet ni? Imorgon åker jag till Yasuragi med Anja och vi kommer inte hem förräns på söndag. Det är första gången jag åker bort sen vi fick barn. 


Malin

Fy fan vad du är värd det! Yasuragi alltså, inte lössen.

Angela

Hoppas du får vila rejält där. Skulle skriva det förtjänar du, men vila är inte något man förtjänar, det bör vara en rättighet. Särskilt för kvinnor, för mamma, samhällets ryggrad. Kram

Sonja

Alltså ha det helt underbart och välsignat på den där grejen, vad det nu är, som ni ska åka iväg på! *skriker i falsett och vevar med en stor kobjällra så där som kvinnor brukar göra vid skidtävlingar, vet ej om du nånsin hört det men det finns inget mer peppande hejarop*

Carro

Ni behöver nog bara kamma J. Det ser ut som att det vore lätt att se om han hade löss. Kolla noggrant i bra ljus efter gnetter. De kan vara lite luriga att hitta, särskilt på de större barnen. Och fortsätt att kamma varje dag i cirka en vecka samt se till (försök!) att de andra föräldrarna gör samma sak. Då blir ni av med dem snabbt.

Loanne

Önskar dig vila och njutning i helgen. Tack för det du gör.

Christa

Ta med egen baddräkt även fast det ingår, var där förra veckan och reagerade på storlekarna de erbjuder, största storleken var ta mig tusan inte speciellt stor!

Pernilla

Bra tips från Christa. Jag tyckte även att deras bomullsrockar var lite knepiga när man är stor. Fick ta största storleken för att få plats runt magen, men då blev den istället jättelång nertill och även i armarna (du vet när man inte är lite kort i rocken). Andra gången jag var där tog jag därför med mig en badrock hemifrån.

Ha en underbar weekend på Yasurargi!

Ellen

Härligt, ha en härlig helg och hoppas du får sova riktigt gott :)

Åsa Gullberg

Ha en jätte skön helg
Åsa

Erika Heizinger

Fy för löss! Jag har också 3barn. I somras fick vi alla löss. Jag tänkte precis som du om min då 1åriga dotter att hon omöjligt kunde fått det men när jag kollade ner i hennes huvud så hittade jag en lus som var the mother ship av alla löss jag någonsin sett. Jag hittade ett medel på apoteket som är för mindre barn, minns inte vad det hette men kolla med dem.
Tack för en fantastisk blogg!

Annie

Vi fick löss i höstas, strax innan jul. Jag har massor med hår som tovar sig lätt. Jag satt inne på toa och grät och luskammade mig själv. Och så fick ena barnet tillbaka det efter nån vecka (det var flera i klassen som hade så de smittade varandra). Så i 3 veckors tid stod jag och luskammade mig och barnen varenda jävla kväll. Var helt slut. Övervägde att klippa av mig allt hår. Men lyckan när vi blev lusfria alltihopa var obeskrivlig.

P.S. underbart med Yasuragi! Det är du värd! Jag drömmer också om spa. Helst åka själv så jag får vara helt tyst och bara ha tystnad runt omkring. Är så trött på att ha ljud runt omkring mig hela tiden. På jobbet och hemma. Vill bara ha lugn och ro.

M

När jag var student plöjde jag kataloger med massa stipendiefonder för att se om det fanns något man kan söka, kommer ihåg att det då fanns ganska många av typen:
"Stiftelsen har till ändamål att bereda vila och vederkvickelse åt behövande husmödrar"
"bereda husmödrar bosatta inom Medelpad tillfällig semestervistelse i därför avsett semesterhem. "
Då var de ju totalt irrelevanta, men kanske ska ta och söka på någon av de nu... Lite vederkvickelse skulle vara helt ok.

Julia

Hoppas ni får en härlig helg!

Anders

Men hur är det möjligt att inte fått en paus på tio år? Du måste överdriva lite...

eva

smittar inte lössen dom andra på badet?

Svar: Vilka löss?
ladydahmer.nu

Em

Tips: dränk ner hår och skalp i valfri flytande olja, ex olivolja, och låt sitta i minst 4 h, men ju längre desto bättre. Omslut gärna med duschmössa eller liknande. Oljan stryper syretillförseln så lössen kvävs. Använd sedan äppelcidervinäger när du kammar håret, det löser upp limmet som äggen sitter i och gör att de lossnar lättare.

Funkade skitbra på mig! Lössen försvann direkt. Om inte annat så kan man köra en behandling för säkerhetsskull.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog