Alla gillar ju en lyckad askunge-historia men när prinsen tröttnar så är det tebax till rännstenen igen

När ni känner er misslyckade så kan ni tänka på mig. Alltså på riktigt. Stirra er inte blinda på villan och tapeterna. Det är bara till låns om jag har otur. Jag gifte mig nämligen upp ur rännstenen. Jag klättrade inte ur på egen hand, jag blev upplockad av nådige herrn som gick förbi och gillade vad han såg. Askungen träffade prinsen och thats it. Jag har åstadkommit noll egentligen när man tänker efter. Inte så att jag är missnöjd med mitt liv, tvärtom så älskar jag det men jag är medveten om hur verkligheten faktiskt ser ut även om jag inte klarar av att göra nåt åt det.

Om jag inte fött barn så hade min existens varit helt meningslös. Ingen utbildning, inget jobb, ingen karriär, inget körkort, inga talanger som tar mig nånstans utanför bubblan, ingen egen försörjning annat än de där kaffepengarna jag knåpar ihop genom att ''självförverkliga'' och självförneka. Jag är medveten om detta, men jag orkar och kan inte göra nåt åt det. Varför kunde jag inte bara ha skärpt mig? Gått ut skolan som alla andra normala människor? Utbildat mig, lärt mig köra bil, lärt mig jobba. Varför kan jag inte skärpa mig nu? Andra kan ju? Andra jobbar, pluggar, tar hand om barn. Jag klarar knappt av att kliva ur sängen.

"Men det är ju bara att...." säger ni kanske. Men nä det är det faktiskt inte. Men jag vet hur omvärlden betraktar människor som jag. Förlorare brukar man säga, förakta och förkasta. Ingen ''bra'' feminist om man pratar ur det perspektivet för en bra feminist gör sig inte beroende av en man. En bra feminist tjänar egna pengar och gärna mycket av dem och en bra feminist kan ta hand om sig själv, en bra feminist är en STARK kvinna och jag är motsatsen till allt detta.

Alla gillar ju en lyckad askunge-historia men tillvaron är ju så jävla skör också när man lever på nåder. Askungen lever alltid bara på nåder. När prinsen tröttnar så är det tebax till rännan igen.

Jag skaffade massa barn. Det är det jag kan. Nån ska ju göra det också. Hemmafruliv for life. Mvh misslyckad feminist. (Som dock är jäkligt nöjd med tillvaron) 


(null)

Linda

Mm det är så jävla orättvist att vissa kan skärpa sig och andra inte.

Kul att du är tillbaka, jag saknade dig!

Emma

Går ofta in på din blogg och blir avundsjuk på ditt liv. I min familj är det jag som tjänar de stora pengarna och tiden med barnen är begränsad. Istället för att hela tiden sätta in folk i fack, dvs "bra feminist" vs "dålig feminist" så kan vi väl bara acceptera att alla kvinnor gör det bästa utifrån deras förutsättningar. Även om jag är klassad som en stark kvinna så ifrågasätter jag ofta mina val. Ska barnen behöva fara illa i feminismens namn?

Anonym

Jag tycker att du dömer dig själv för hårt, alla andra bloggare kallar sig ju för influencer och många av dem bloggarna gör inte annat än att hetsa folk till att köpa skräp. Du är i mina ögon en posiiv influencer, även om du inte tjänar jättemycket på det du gör så har du många läsare och en röst i mediabruset

Linda

För mig har självständigheten varit en rätt så destruktiv överlevnadsstrategi. Jag har byggt mitt människovärde på prestationer, och till slut så gick jag sönder av det. Man kan fråga sig varför vi har "duktiga-flickan-syndromet" som ett ideal. Den traditionella vägen funkar inte för alla, och med det är det MÅNGA som faller mellan stolarna. Samhället tar liksom inte tillvara på människors talanger och unika egenskaper. Kvinnonormen är alldeles för snäv och innehåller för höga krav.... I min mening jobbar du lika mycket som alla andra, men samhället premierar inte de valen.

Moa

Du är en bra människa. Räcker så bra i samhället av i dag!

Du har talang för mycket!

Kanske inte alltid klarar av att ta dig ur sängen. Skit i det och klappa dig själv på axeln de dagar du faktiskt gör det.

Moa

Nathalie

Jag vet att det inte är så du menar (tror jag iallafall) utan mer hur det känns (kanske?) men att säga att "om jag inte hade fött barn så hade min existens varit meningslös"? Jag själv exempelvis har inte fött några barn, har inga planer på det på grund av att jag VILL inte. Inte heller har jag utbildning, inget jobb för närvarande, är psykiskt sjuk, har verkligen inget körkort...och så vidare. Men ens existens är ju inte per automatik meningslös om en inte levererar barn.

Alltså, förstår att det är en känsla eller att du kanske tycker så men, eh kände mig bara lite "träffad", typ "shit tillför jag verkligen ingenting, inte ens barn" ungefär... (obs, menar ej att du ska triggervarna din blogg eller nåt sånt utan ville bara påpeka detta, ifrågasätta den meningen).

Sara

Fast om man nu ska se det så bidrar du med mycket. Vi har aldrig träffats men trots det har du lärt mig mycket och det bästa av allt, du har fått mig att inse mitt eget värde som kvinna. I mina ögon är inte mycket pengar/självförsörjande alltid lika med stark, det finns många definitioner av stark. Du är stark i mina ögon!

Det här med körkort. Jag var en sådan som aldrig skulle ta det. Någonsin. Livrädd och dessutom lokalsinne som en borttappad höna. Hur skulle det gå? Men en dag bestämde jag mig att nu får det vara nog. Det får ta tid, och mitt självförtroende kommer säkerligen bli lidande under tiden då jag klankar ner så hårt på mig själv och känner mig dum. Det tog tid. Det kostade pengar. Varje vecka fick jag övningsköra med trafikskola när jag hade barnfri tid. Sakta men säkert blev det bättre och idag sitter jag med mitt körlort. Stolt som bara den! Älskar fortfarande inte att köra bil (kolla bara ut) men jag KAN och FÅR köra bil. Det är en frihet.

Anonym-isch

Gud(inna) så befriande att läsa!

Jag kan inte prestera alls. Har dock aldrig blivit en askunge till någon, så sitter ensam i en förortslägenhet, visserligen med en hög av högskolepoäng. Men sanningen till att de finns är för att jag aldrig fixat det där med jobb.

Jag har ju lyckats få jobb som inneburit att jag klev ur den klasstillhörighet jag föddes in i. Men två månader senare låg jag alltid tillbaka i sängen. Sjukskriven. Oförmögen till något.

Och det känns. Det känns enda in i själen . Att inte jobba är att inte vara god nog- helt ärligt i alla möjliga perspektiv som kan uppbådas, så är egenvärdet sänkt när prestation blir låg/obefintlig.

Och jag kommer ju aldrig komma ur det. Räkna mynten. Må dåligt. Betrakta andra leva livet. Stå utanför även i sällskap.

Hatar det. Hatar situationen något så djävulskt. Och kanske mest hatar jag dem som tror att det ligger någon sorts valfrihet i det här livet. De är ju fan rakt av dumma i huvudet.

Shakopee

Ta körkort med automat - det är faktiskt mycket lättare och många bilar är automat idag om man jämför med bara tio år sedan. Vill du sen även kunna köra med manuell växel efter ett par år eller så är det bara att boka en kort uppkörning för just den delen. Då sitter trafikvana och annat säkert och du kan bara fokusera på att visa att du kan sköta en manuell växel. Misslyckas du med den korta uppkörningen så går du ändå därifrån med ditt automatiska körkort i behåll.

Linp

Men hallå! Du får känna exakt vad du vill och det får man respektera..........MEN MEN du är såå intelligent och ett föredöme och en av mina idoler och jag har MYCKET stor glädje och ett rikare liv p g a din blogg. Det blev en lång mening. Bara så du vet! Och jag bidrar och swishar med jämna mellanrum därför. Det är en konst att tycka om sig själv och det tar måånga år innan man kommer dit, iaf för mig. Men nån gång kommer du dit :)

Hanna Karlsson

Jag tycker att du är orättvis mot dig själv. Jag har bara sett en liten del av all pepp du får, alla kommentarer där tjejer berättar om hur mycket du gjort för dem. Nej det kanske inte ger fett med stålar men det du gör är viktigt.

Petra L

Förstår precis vad du menar. Att vara självförsörjande och stå på egna ben är liksom en ganska stor grej och det görs till en ännu större grej i samhället av idag, i feminismen av idag.

Kanske kommer du alltid att känna så men det kan också vända. En dag sitter du kanske där med tonåriga barn i en bil, nervös inför din första uppkörning. Utan att du riktigt vet hur fan det gick till. Med ett heltidsjobb eller frilansuppdrag. Livet är långt och mycket kan hända, både inom och utom oss.

Lycka till i snön idag!

Loanne

Jag vet då ingen "bättre" feminist än dig! Du är min stora förebild när det gäller feminism, skit samma om du inte gjort karriär, är gift med en rik karl osv.
Är själv högutbildad men sjukskriven sedan fem år, har gjort flera rehabförsök men kommer med största sannolikhet inte kunna gå tillbaka i mitt tidigare yrke. Kämpat mycket med känslan att tappa delar av identiteten, vem är jag nu liksom när jag inte är psykolog? Dock landat i att jag är så mycket annat viktigt, t ex mamma och mormor och en bra medmänniska, för det mesta ;) Är nu också faktiskt mer nöjd med mig själv än någonsin tidigare, och det har du bidragit till! Tack!

Shannon

Du gör skillnad! Så jävla sugigt med pressen att behöva ha visst antal HP poäng, cash etc för att värderas till ”lyckad”. Försöker vägra den strömmen, men ibland faller en dit.
Tack för att du sprider kunskap och styrka bland systerskapet, det är något jag värderar djupt i mitt hjärta!

he

Rakt inlägg. Gillar't.

Och heja Oscar som gillar dig. Verkar va en bra karl det där.

hw

Rakt inlägg. Gillar't.

Och heja Oscar som gillar dig. Verkar va en bra karl det där.

Helge Arnefors

Som den konservativa man som jag är tycker jag såklart att det är bra att du sätter barnens bästa först.

Ofta ställs frågan om varför det inte finns fler kvinnor på höga poster i näringslivet, men den egentliga frågan är varför det finns så många män som vill ha de där posterna.

Du är ett föredöme.

-Helge Arnefors

Helen

Jag är typ avundsjuk på att du inte har några studieskulder, för jag är i samma sits som du förutom 360 000 i skuld men ingen examen och inget jobb. Dessutom är det jävligt jobbigt och tråkigt att plugga, så var inte ledsen för att du inte gjort det.
Dessutom har du ju halva livet kvar. Du hinner! Och ja, ta automatkörkort. Det tänker jag göra när jag nån gång har råd.

Svar: jag har studieskulder! Tror den var på 15000 nåt från början. Vet ej hur mkt jag betalat av hitills.
ladydahmer.nu

Lisa

Låt aldrig andras definitioner definiera dig. Det är bara du som har inside information.

Loppan Lus

Ibland får du till inlägg som verkligen berör en. Detta inlägg känns väldigt naket och ärligt.
Du har alla möjligheter att så småningom hitta din väg till oberoende. Du har många många år kvar.

Anna

Just de fina tapeterna stirrar jag mig blind på ibland 😉.

Glad att du är tillbaka 🤩.

Li

Alltså du är en av Sveriges största feminister. Du var bloggvärldens (i Sverige i alla fall) första feminist, den som satte feminism på kartan. Så jävla viktig och en riktig förebild för så himla många. Det är fan i mig vad jag kallar en framgång om något.

Däremot fattar jag vad du menar. Har en pojkvän i liknande situation som du befinner dig i. Det är makt-obalans i vårt förhållande på många sätt pga. det. Han säger att när vi får barn känner han att han kommer bli betydelsefull igen. Älskar honom enormt och ser alla hans fantastiska styrkor och egenskaper som människa och känner mig så lyckligt lottad att just han valde mig.

Anonym

Tror alltid man känner sig missnöjd med något hos sig själv eller sitt liv. Jag till exempel har haft en uppväxt som påminner mycket om din och jag har gjort korkade saker i min ungdom och fått korkade saker gjordamot mig också. Tog tag i mig själv vid 23 typ och pluggade upp mina betyg och läste vidare på universitet. Har nu ett bra jobb och stabil inkomst. Är inte rik på något sätt men har min inkomst och min lilla bostadsrätt och har det helt okej lixom och lever som den starka självförsörjande kvinna som feminister ska idag. Men ifrågasätter min existens ofta ändå. Varför gjorde man de besluten man gjorde som ung? Kommer jag alltid leva ensam? Kommer jag hitta någon som älskar mig? Som jag älskar tillbaka? Kommer jag få barn? Vill jag ens ha barn?
Summa summarum... många är vi förvirrade själar oavsett vad vi gör i livet:)

Emma

Vill bara säga att du är en otroligt bra skribent, du har verkligen öppnat mina ögon inför så många viktiga frågor. Du har gåvan att argumentera, analysera och debattera, verkligen få förunnat, hoppas att du kan vara stolt över det. Alla dina jobb såsom bloggen, podden och allt annat gör verkligen skillnad, glöm aldrig det. Däremot när det gäller körkortet så måste du peppa dig själv, så klart att du kan genomföra det, tänk på alla odugliga män som kör sämre än sämst, de har ju konstigt nog lyckats få sitt körkort, jag vet att du skulle göra det hundra gånger bättre, lätt!

Livia

jag känner igen mig. Håller på att försöka få ut en gymnasieexamen men kommer inte ur sängen. Har funderat på att bli gravid så jag har någonting att leva för men det känns så orättvist mot ungen. Det finns inga "men bara..." för folk som oss.

Kattpanda

Du hjälper mig så himla mycket med dina texter och er podd! Podden är liksom en stund jag kan andas ordentligt, för ibland känns det som att jag ska kvävas! Och Du är den enda bloggen jag läser! Tack!!! Du kan va en hur ”dålig” feminist du vill, du är ändå bättre än alla andra!

Cecilia

Samma. Förutom (extremt oklart) jobb (som inneburit fler arbetsplatser än år sen 2014). Och minus barn, villa, "prins, tapeter.." (hehe). På något sätt upplever jag dock ändå (åtminstone mestadels) ej existensen som totalt meningslös (även emellan jobb) och finner stunder av rätt stor nöjdhet & lycka i tillvaron. Tänker att det kanske handlar om att ha värre tider i bagaget (alternativt en långt värre bild av hur det realistiskt borde ha slutat för en med ett par små, små annorlunda val, eller mindre ren och skär tur) att jämföra med. Försöker så mycket jag kan att omskola mig angående det där med att ej gradera och jämföra människors värde efter merit så långt det går (svårt).. och låta den medkänslan även sträcka sig till en själv (ännu svårare).

Lovisa

Men vadå meningslös och ingen talang? Hur många lyckas bygga upp en så stor plattform som du? Nätverka och finnas på sociala medier? Det kräver talang!

Och hoppas du inser hur stor skillnad du gjort för många! För mig är det framförallt kring fat acceptance men även mycket om andra ämnen. Inom feminism har du väglett och introducerat många. Även det kräver talang f. ö.

MEN oavsett så förtjänar man ett bra liv och kan vara lycklig utan både mening och talang. Dock tycker jag inte det gäller dig :)

Anonym

NÄÄJ!
Vi alla duger precis som vi är, med eller utan det du räknade upp. Det är inte det som avgör om man är lyckad eller misslyckad. Snälla säg inte så där, och snälla tänk inte så där.

Jag har inget av det du räknade upp, inte ens barn, fast min egentliga och enda dröm va att bli mamma. Det är en sorg ibland när jag sitter här med
kronisk ptsd och utmattningsyndrom, och inte orkar eller har möjligheten just nu till något som tillhör livet, och har många år med behandling framför mig. Vad är jag isåfall om du inte är någon? Jag har inte ens kaffepengarna eller kraften att tjäna ihop det. Kan inte ens umgås med min enda vän en heldag utan att bli helt förlamad i flera dagar efteråt(och då gör INGET annat som andra gör, förutom min lille hund som jag har skuldkänslor för att jag inte orkar leka med han). Snälla du, säg det aldrig högt igen, vi ska inte jämföra oss med andra varken uppåt eller nedåt.

Det här tog rakt i mitt hjärta. Jag vill att vi är nöjda med oss själva utan förutsättningar. Idag fick jag beröm av min psykolog i ett mail, för att jag har lyckats öppna mailen dagligen igen utan rädsla, "enormt framsteg som jag hoppas du är stolt över". Och det är jag! Och tacksam för att hon hjälpte mig att klara det.

Jag valde en gång i tiden att jobba med psykiskt och socialt handikappade människor för att jag ville få dom att känna att dom är grymma precis som dom är, ge dom en känsla som skulle hålla i några timmar. Det va på det sättet jag ville rädda världen. Genom att rädda själen.

Det är inte "att bara göra".... vi har alla olika förutsättningar.

Jennifer

Om jag skulle känna mig misslyckad en dag skulle jag absolut inte få för mig att jämföra mig med dig! Du har ju ändå Sveriges största feministiska blogg och inspirerar kvinnor i hela landet till att ifrågasätta kroppsideal och sträcka på sig. Du skriver och pratar på ett engagerande och lättillgängligt sätt som ändå håller en nivå som skulle kunna bygga på högskolestudier, men det har du liksom lyckats med utan att studera. Utöver detta är du grymt bra på att måla och säljer tavlor samtidigt som du tar hand om tre barn. Nä, du kanske inte tjänar massa cash på detta, men är det verkligen måttstocken på att man lyckats i livet? Vissa människor är bra på att göra saker, men kan inte omvandla detta i pengar. Jag tycker att du där har lyckats med tre av de viktigaste sakerna i livet; att påverka samhället, ta hand om människor i sin omgivning och att uttrycka sig kreativt. Jag har pluggat på universitet i 4 år, tjänar mer än min man etc och jobbar med socialt arbete, men jag kommer nog aldrig att göra så mycket skillnad som du gör. Jag älskar och är bra på att måla och göra diverse kreativa saker men ingen har någonsin betalt mig för det. Och jag duger absolut så då borde rimligtvis du göra det med :-)

den pyttelilla gudinnan

Har tänkt på det här med vilka samhället framställer som lyckade, vad som framställs som standarden och idealet liksom. Alla dessa människor som blir hyllade och efterfrågas i varenda jävla jobbannons, de som är så otroligt drivna o ambitiösa o har tusen bollar i luften etc. Såna där som har 2 egna företag innan de fyllt 20. Samhället älskar att lyfta fram dem o bara, kolla, kan de så kan du! allt är möjligt! följ dina drömmar med allt krut du har! o sen när det visar sig att det inte var möjligt för dem heller o de går in i väggen så går man kvickt vidare till nästa förebild. De är som tuggummin, är skitgoda o tuggas intensivt en stund sen så fort de tappar smaken spottas de ut. Det är ju omöjligen bra för hälsan att se detta hela tiden, att folk är så jävla fantastiska men samtidigt bara en slit o släng vara. (Sen tänker jag också att företag så gärna vill ha folk som brinner för sitt jobb så att de ska vara mer villiga att jobba gratis o tåla deras skit. Kapitalismen ska fan suga ut människor maximalt)

of

Men gud.. ironiskt att du skrev detta inlägget just nu, satt för någon dag sen och ba, men gud vad lyckad hon är egentligen. barn, hus (allt är till låns egentligen, vad som helst kan hända som sabbar hela tillvaron) du har gjort dig känd och som en förebild dessutom, till nytta med andra ord, syns på tv, poddar, bloggar, instagramkändis, extremt sjukt duktig på konst, lagar mat från grunden, jobbar hemifrån ( jävla dröm för i helvete) kan ge dina barn all din tid flera år innan dagis och skola osv, extremt duktig på uppfostran och genusmedvetenhet. Känner känslan av att ha råd och vara oberoende men ändå glädjen i att skrapa ihop lite kaffe pengar som, du får lön av dina följare
( för i helvete ☺)
läs inlägget tio gånger och inse hur lyckad och stor och viktig dt är.
du är värd detta, varje dag

ellos

Jag förstår lite hur du tänker. Att vara beroende ekonomiskt är inte alltid så upplyftande för sig själv men du bidrar ju med massor till familjen på annat vis. Allt hemmajobb kan jag tänka ? Skulle säga att hemmafruliv med småbarn hemma är mer slitsamt än att jobba utanför hemmet. Oftast.

Men du skriver "massa" barn. Tre barn är i mina ögon "lagom " med barn. Många barn är över 4 eller 5 tycker jag...
Nåväl. Du hinner jobba. Om du vill. När barnen blir större tror jag behovet kommer. För det är satans kul ! Att ha rutiner,struktur och kollegor. Jag blev helt dränerad när jag var föräldraledig över 3 år. Lyxigt att kunna, javisst. Men så dränerande. Min värld krympte. Hemmet blev min borg och jag tappade vissa perspektiv. Det var också en härlig tid såklart. Men jag blev så himla trött. Och du skriver ju att du ofta är det (med all rätt ).
Får inte ihop det riktigt bara att du skriver att du är jäkligt nöjd med tillvaron (som icke- arbetande feminist) men ändå har svårt att stiga upp ur sängen..
Tänker att du behöver annan input i vardagen eller har jag kanske helt fel ?

Sara

Men alltså. Vad är sant? Det du skriver är sant ur ett perspektiv, visst. Men vet du vad som också är sant? Att du möjliggör för den stora inkomsten Oskar har genom att ta hand om barnen. Du har också skapat det ni har. Du kan visst utvecklas, det har du gett oss bevis för tusen gånger. Läs dina första inlägg och se hur långt du har kommit i ditt tänkande. Så där faller ju sanningen att du skulle vara obildbar och inte kan något. Jag skulle tro att du behöver sluta lägga dig platt och vara så låst i ditt tankesätt. Du kanske aldrig tar körkort, eller så gör du det. Jag har adhd, tänk om jag jämförde mig med blondinbella som också har det.. Ångest. Går inte. Ditt inlägg dryper av ångest och ångesten lurar oss och drar ner oss i tankar som inte är sanna. Gå i KBT för din ångest först, om inte för din så för barnens skull. Våga nu inte tolka det som att jag antyder att du är en dålig mor, absolut inte. Däremot så bygger du din självkänsla delvis idag på att du har barn som är beroende av dig och behöver dig. Då blir du viktig. Barnen kommer bli stora dock, de kommer bråka och ifrågasätta dig och i tonåren kommer de börja göra sig fria. Ha egna liv och vad gör du då? Du behöver kunna leva för dig själv och stå ut med dig själv. Nu kanske någon tänker åh fy hur kan hon vara så elak och det är inte så lätt! Jag skriver detta för att jag bryr mig om dig, har följt dig i många år, inspirerats av dig och står inte ut med att se dig hålla på. Du kan bli hur arg du vill och slå ifrån dig men läs det en gång till sen och inse att det ligger ett korn av sanning i det jag säger. Livet är inte lätt för någon av oss. Men stolthet och tjurighet gör det inte enklare. Be Oskar om hjälp. Be honom boka tider osv. Du kommer inte bli färdig men du kommer komma framåt och tycka att livet är enklare och roligare.

Stina S

Jag är lyckad enligt alla samhällets normer. Universitetsutbildning, statusjobb, familj, hus, pengar. Har självhatet att tacka för allt. Rädslan för att visa mig så värdelös som jag innerst inne tror att jag är driver mig skoningslöst framåt. Vi lever antagligen väldigt olika liv, ändå känner jag ofta igen mig i det du skriver om att inte känna att man räcker till. Tror att vissa av oss aldrig kommer att känna oss tillräckliga.

Anonym

Hallå jag är ju dig men typ yngre och så jävla singel.

Malina

Jamen för tusan, du är ju en massa saker trots att ingen gett dig ett intyg eller en titel!!

Du är en feministisk folkbildare - hade du fått ett diplom för varje kvinna som fått sitt feministiska uppvaknande tack vare dig så hade du kunna tapetsera varenda vägg i ditt hus och mer därtill.

Du är konstnär och kan tjäna pengar på att sälja din konst - hallå, hur många kommer ens så långt med sin konst??

Du kan sjukt mycket om genusvetenskap utan att ha pluggat. Skulle du sätta dig i skolbänken på en sådan kurs så skulle du kunna mer än hälften redan.

Ge dig själv lite cred, du är ju så jäkla grym och du gör skillnad!

Hanna

du har gjort så mycket, jag ser ju upp till dig för allt dessa fighter du tar när andra inte orkar. Hur "lyckad" jag än är utåt så känner jag att jag inte gör tillräckligt för andra som behöver mig mer..

Påtal om det, så beställde jag fight like a girl (min första konst ever, den är av dig)
Beställde den för några veckor sedan, 25jan, har inte fått den än. Vet att det kan ta lite längre tid och såg att du skickade hälften av beställningarna för några veckor sen. Grejen är att jag har hållt på och flyttat på mitt telefonnr till ett annat abonnemang så undrar bara om min beställning ligger och väntar på mig någonstans eller om det är så att du har några beställningar som du inte skickat än. Vilket är helt fine men vill börja undersöka vart min har tagit vägen annars :(
Tack för att du finns!

Anonym

Om det är till nån tröst: Jag köpte stark-kvinna-med-karriär-och-pengar-skiten och skaffade mig en utbildning och ett jobb inom ett attraktivt område - som jag med facit i hand känner 0 passion för. Det som känns som det största misslyckandet i mitt liv och som är absolut omöjligt att prata med någon om. Jag söker en väg ut men är osäker på hur...

Anonym

Men gud.. ironiskt att du skrev detta inlägget just nu, satt för någon dag sen och ba, men gud vad lyckad hon är egentligen. barn, hus (allt är till låns egentligen, vad som helst kan hända som sabbar hela tillvaron) du har gjort dig känd och som en förebild dessutom, till nytta med andra ord, syns på tv, poddar, bloggar, instagramkändis, extremt sjukt duktig på konst, lagar mat från grunden, jobbar hemifrån ( jävla dröm för i helvete) kan ge dina barn all din tid flera år innan dagis och skola osv, extremt duktig på uppfostran och genusmedvetenhet. Känner känslan av att ha råd och vara oberoende men ändå glädjen i att skrapa ihop lite kaffe pengar som, du får lön av dina följare
( för i helvete ☺)
läs inlägget tio gånger och inse hur lyckad och stor och viktig dt är.
du är värd detta, varje dag

Ångest

Jag är ensamstående o högutbildad med två barn. Bor i en br jag definitivt inte har råd med. Över halva lönen behöver gå till den. O då tjänar jag bra. Otroligt stressande. Skulle ge min vänstra arm för en stöttande o bra karl. Helt ärligt. Var glad.

P

Det du räknar upp är samhällets syn på att lyckas och den kan dra käpprätt åt h... tycker jag! Så otroligt prestationsbaserat och ytligt. Vem fan bryr sig vad man jobbade med om x antal år ? Som en annan skrev så satte du feminismen på kartan här i Sverige och man blir ju rörd när man tänker på hur många kvinnor du hjälpt och hjälper enbart genom dina tankar och analyser.. skärpt som få! Sedan tycker jag själv att vara någons mamma, är det mest betydelsefulla och vackra som finns i detta liv, bättre än något löjligt jobb el karriär. Du hade varit lika värdefull utan barnen med men den rollen du har ska inte förminskas. ❤

Marlene

Vilken text! Jag tog till mig varenda litet ord! Sån igenkänning, fint o ledsamt på samma gång. Texten är som en krönika, som borde synliggöras än mer! Även om din blogg är stor så är d tyvärr alldeles för många som missar dig o jag vill att de ska upplysas NU på studs! Har du funderat på att skriva krönikor för nån tidning el så? D vore topp!

Elin

Jag har både utbildning, jobb och körkort men känner mig ändå misslyckad när jag jämför mig med personer som dig som har en partner och barn.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog