Har ni stressat ihjäl er än?
Sommarlov och jävlar vad man ska carpa sommar och upplevelser sen man fick blev morsa. Barnen ska fan ha idyll och lycklig barndom om jag så ska stressa ihjäl mig på kuppen.
 
Ja, jag vet man skulle kunna tro att jag raljerar kring fenomenet men icke, jag är själv en av dessa galningar. Jag skulle inte säga att jag tar igen en dålig barndom, tvärtom så har jag faktiskt nästan bara fantastiska minnen av min egen barndoms sommarlov, så det handlar väl kanske om att reproducera det som också var bra ... fast lite mer av det. 
 
Vi var ju fattig arbetarklass så mamma jobbade hela sommaren, men istället för att gå på fritids i stan (vilket inte är fy skam, de hittar ju på massa kul med barnen) så fick jag åka till mormor och morfar som hade en sommarstuga i Mellanfjärden och där åt vi grötfrukost med blåbär varje morgon ute på verandan (under tak, så även om det regnade) och sen tog vi båten ut till nån holme eller strand och badade medan mormor solade och så hade hon bakat kärleksmums och nån kärleksmumsliknande variant som var vit med vit frosting och färggrant strössel. Ibland tidigt på morgonen så följde jag med morfar Stig ut och hämtade näten fulla med strömming. (Som vi sen åt till varje jävla middag) och det var långa dagar utan massa planer men massa mys och kvalitetstid med dem. 
 
När jag blev nio så började jag åka på kollo. Sex hela veckor på Barnens Ö. Alltså idag åker barn en helg eller kanske en vecka har jag sett när jag googlat, innan jag ångrat mig för vem vågar låta sina barn åka bort? Men sex veckor. Jag var på Stugorna. Och det var padla kanot och simma och hoppa från bryggan, camping i skogen med sovsäck och tält, spökjakt mitt i natten (de vuxna kom och väckte oss), myten om Enok som spökade, massa nya vänner, utedass och så den där idyllen. 
 
På fredag åker vi till yasuragi med barnen. Mmmmmm jag vet, men hallå jag vill att barnen ska få UPPLEEEEEVA en massa. Äh jag vet inte, de behöver fan inte sånt men jag tänkte att det skulle bli mysigt men det kommer antagligen bli skitstressigt men de kommer iallafall komma ihåg det och tycka om det. Mina barn är verkligen inga sådana där bortskämda ungar som kräver en massa (vad det nu ens innebär, jag ogillar att prata om barn på det sättet men ni hajjar nog). De blir verkligen glada för allt. En svamptur i skogen. Bada i pytteliten plastbalja på tomten. En tur till stan. Äta på restaurang. Idag har de loppis och de är supertaggade. 

(null)

(null)

Sara

Åh! Vi funderar också på Yasuragi, hoppas på en recension.

Fortsatt glad sommar till er!

Karin

Wow, visstebibte att barn var tillåtna på spa! Vad härligt! Har de speciella barnavdelningar? Tänk att ha tagit ledigt för att komma undan och få slappna av, och så dyker det upp en trebarnsfamilj mitt på relaxen haha. Hoppas ni får en trevlig vistelse, utan en massa stress!

Svar: Juli är yasuragi kids
ladydahmer.nu

Fia

Nope, ingen semesterstress. Vi tar dagarna som de kommer. Har lite planerat men inte så mycket. Häromdagen byggde vi en hylla i hallen och sen gick vi upp på stan och drack två drinkar och gick hem igen. Igår gjorde vi typ inget alls.

Sonen på 16 år spenderar sommaren mest med kompisar lite här och var. Nu ska han vara hos sin morfar fram till skolan börjar i höst.

Hanna

Herrejösses vilken stress jag känner med semestern. Det ska vara roligt, härligt, nytt , alla ska vara sams HELA tiden, vi ska umgås , uppleva & njuuuuutaav allt. Precis hela tiden. Gärna aktiviteter & resor dagarna i ändå....

Men de där pengarna för att finansiera hundra aktiviteter & resor finns inte. Barnen bråkar, sambon låter sur, mjölken är slut, barnen vill inte följa med till badet, cykeln har punka....
Så sitter en ensam mamma (jag) med dåligt samvete på kvällen & begrundar dagarna som gått. Allt hon vill ge barnen men misslyckas” med...
Men så tänker jag på barnens skratt när de hoppar studsmatta. Kramen av sambon & orden ” du är fin” , doppet i sjön med minstingen som utbrister ” det här är härligt” , en mysig stund på
Morgonen med mellansonen där vi låg & bara höll om varandra. Samtalen med stora, att få läsa bok & barnen kryper tätt inpå....
Det duger bannemig alldeles utmärkt!!!!
Tid & små stunder av härlighet mellan småbarnsbråk & tjafs. Det är det riktiga livet ❤️

Anonym

Egentligen helt sjukt att vi vuxna tror att vi måste hitta på så mycket med barnen, ibland tror jag att de mår bäst av att umgås med de vuxna.
Visst är det roligt för de att åka till olika ställen som har allt plus lite till som barn uppskattar, men det får inte bli för ofta heller, då blir även det roliga en vardag.
Innerst inne tror jag att det är vårat dåliga samvete som uppstår när vi sliter på jobb hela året, vi vill väl ge något tillbaka till barnen.

Sofia

Kan det varit silviakaka som hon bakade? Underbar!

Maria

Åh kollo! Det var verkligen det bästa jag visste på hela året, och jag åkte till olika varje år. På min tid var 2 veckor det vanligaste.
Så bra grej att det är ett försök att mixa barn från olika delar av stan och samhällsgrupper (även om det såklart var en viss typ av föräldrar som skickade sina barn, helt perfekt utformat var det ju inte).

Jennifer

Vi har inte en enda aktivitet planerad under sommaren, lämnar knappt hemmet på flera dagar! Vi chillar framför tvn, är ute på gården och leker, badar lite pool och fikar/äter. Ingenting speciellt mer än att vi umgås hela familjen dygnet runt. Supermysigt och harmoniskt!

Anonym

Vi tar det väldigt lugnt. Hänger bara vid poolen och tar möjligen en tur till landet. Resorna sparar vi till vintern.

FT

Låter inte hälsosamt att hetsa sådär. Barn är lättroade och behöver inte massa sånt.

Bibbi

Ingen semesterstress här. Avvaktar att åka till landet tills maken är frisk så tills dess leker jag sjukransport mellan hemmet, vårdcentralen och Sös.
Ungarna är numera vuxna men det där med att göra så förbaskat mycket har vi aldrig gjort. När de var mindre, inte riktigt små alltså, så gjorde vi en utflykt till något slott som låg inom hyfsat avstånd och som hade bra fik eller dylikt. Annars var vi i sommarstugan uppe i Norrland. Minns mina egna somrar uppe på landet. Ingen planering om vad som skulle göras. Bada, hjälpa till med grannars kor, gå och fika i gårdarna, grilla korv, ut och fiska med morfar m.m. Ungefär som du.

Mamman

Ingen stress här, försöker vara på stranden så mkt som möjligt och köper visserligen melon ofta men kostar ingenting.
Sen käkar vi middag ute på altanen som oftast.

Farfarn tog med alla till Liseberg, mormor kom med en billig pool från Jula, grillkvällar hos Farmor.

Det räcker ganska gott när man är lite.blev en tripp till Ullared också vilket de gillade.:)

Peppe

Äh, Magnus och jag var på yasuragi i lördags, så nära, hade varit kul att ses i poolen.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog