När man är viktig för familjen vs att inte vara det
Hur länge har jag varit sjuk? Jag vet inte längre. Jag famlar i en feberdröm. J är sjuk nu också. Så nätterna är horribla på en helt ny nivå. 

Kul för morsan att komma hit mitt i sjukdom och snöoväder. Eller ja hon får ju hänga med barnbarnen. Sånt är viktigt. För oss iallafall. 

Vi vill att barnen ska ha en nära relation med sin familj. Kusiner mostrar och farbröder och mor- och farföräldrar och alla som ingår liksom. Och så bonusfamiljerna dvs de nära relationer vi vuxna skapat också. Att få växa upp med flocken omkring sig. 

Jag vet inte hur det är för vi var ensamma. Jag vet dock hur det är att växa upp bortvald och ointressant för familjen. Jag hade ju en familj i Grekland. Men de var ju inte intresserade av en relation med mig alls. Jag fanns ju inte för dem, jag spelade ingen roll. Jag var en bifigur som de pliktskyldigt bjöd in med jämna mellanrum vilket mest gjorde avståndet större. Tydligare. 

Jag inser först nu hur mycket det påverkat mig. Påverkat min självbild.  Min grundtrygghet. Mitt relationsbyggande.  Allt. Ni vet. 

(null)     


Ellen

Krya på! Snart vänder det, håll ut :)

Stephanie

Har också alltid velat ha en stor och inkluderande familj! Inte för att min familj inte bryr sig om mig, men vi är inte så många... Har vänner från Mexico och de är så himla tighta alla syskon och kusiner och hela tjocka släkten och det har alltid gjort mig så avundsjuk!

Nina M

Kan relatera, har knappt nån familj (som har varit intresserade av umgänge iaf) och jag har hela livet bärt på en känsla av att vara oönskad, utanför och ensam.

Rebecca

Jag har bara haft min mamma och min storebror. Och min pappa någongång ibland sådär. När det passade.

Har dock inte lidit av att bli bortvald av släkten. Visst var jag lite avundsjuk på mina vänner som fick åka till bullbakande och pengagivande mormor efter skolan.. Men har alltid tänkt som så att man inte väljer sin släkt. De älskar inte mig och jag älskar inte dem.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog