Porta männen från det offentliga rummet

Sen jag blev feminist är det så mycket som hänt i mig. Feminismen i mig föddes ur hat och ilska, mitt uppvaknande började gro i min förra relation med en man som inte bara kränkte mig fysiskt och psykiskt men som även konstant nedvärderade kvinnor, kvinnors intressen och kvinnors kompetens. Mitt hat mot honom, mot män, mot ett samhälle som hatar kvinnor gav mig energi, power och styrka och jag reste mig ur askan som en hämndlysten amazon och tog mig ur och tog mig förbi och tog mig framåt. Många år senare brinner mitt hat lika starkt och jag känner mig stark.

För det mesta iallafall. Ofta känner jag meningslösheten och ångesten över att ingenting förändras. Feminismen har gett mig glasögon som gör att jag ser glasklart. Bortskalat är alla illusioner och föreställningar om ett samhälle där människor har lika rättigheter och samma värde för det är bara ord, läpparnas bekännelse från män med grandios självbild, för jag ser bara kvinnohat och förtryck vart jag än vänder mig. Det finns överallt i vardagen. Det finns ingenstans jag är fredad. Vi lever här på männens nåder. Vi är maktlösa. Rubrikerna i tidningarna berättar det för mig och för er.

Vi är maktlösa. Iallafall så länge som vi envisas med att smeka mannen medhårs i nåt fåfängt försök att få med oss mannen på det feministiska tåget. Ok, SKITBRA att män brinner för feminismen wohoo you go boy, men vet ni vad? Vi behöver dem inte. Vi behöver inte männen. Bara tanken på att den förtryckta gruppen behöver få med sin förtryckarna i kampen är vansinnig och naiv. Det vi behöver är att stå enade tillsammans och slå tillbaka. Ta makten ifrån dem, inte vänta på att de ska ge oss den för det kommer aldrig att ske.

tallink

Kvinnor kvinnor kvinnor ska tänka på att inte bli våldtagna. Männen, männen får fortsätta att härja, våldta, mörda. Jag har ett förslag: Förbjud män på offentliga platser. Ge männen utegångsförbud efter vissa tider. Porta dem från krogarna för vem vet vad som händer när en man dricker? Vi vet ju vart det kan leda om man säger så.

Loanne

Klockrent! Du är min idol! :)

Cicci

Agree. Som manshatare vill jag kunna röra mig ute fritt utan att behöva utsättas för män och således behöva ha strategier för att skydda mig. Om inte det går vill jag ha skattebefrielse, varför ska mitt förvärvsarbete pynta för tex polisens arbete med mäns våld, fängelser för att förvara dem i, osv. Kan tänka mig att delfinansiera en enorm rymdkapsel stor nog att rymma majoriteten av männen och skicka dem ut i rymden, men det är allt.

Jenn

Om inte annat är det väl i alla fall dags att vi tar bort alkoholen och motarbetar alkoholkulturen. Det är ju tydligt att folk inte kan hantera det som preparat och att det är samhällsfarligt. Folk kan dricka alkoholfritt. Finns ingenting som berättigar det lidande som medförs. Tyvärr är det nog näst intill omöjligt att bli av med eländet så det är nog definitionen av en önskedröm. Men fattar inte hur vi annars får män att sluta med våldet under påverkan än att ta bort männen från alkoholen eller alkoholen från männen. Med det sagt kör kvinnor också rattfulla så här vore det faktiskt bra om ingen sysslade med det.

Svar: Fast kvinnor kan ju dricka alkohol utan att våldta, misshandla, förstöra? Och nej de kör inte rattfulla i samma utsträckning. 90% av de som kör rattfulla är män. MÄN.
ladydahmer.nu

Hmm

Marthin Luther King höll inte med dig.

Jag håller inte med dig.

Anonym

De flesta män och kvinnor kan dricka alkohol utan att våldta, misshandla och förstöra.

Lisa

Hur ska detta rent praktiskt gå till? Eller är det inte tänkt att genomföras utan som allt annat är det önsketänkande?

Jenn

LD
Jo jag vet att män står för en klar majoritet av alkoholvåldet, jag visste inte att kvinnor körde rattfulla i mindre utsträckning dock. Men det görs ju fortfarande och alkoholen är liksom inte värd det även om det är mindre ofta. Menar inte att kvinnor är "lika goda kålsupare" för det är ju skittydligt att så inte är fallet, menar endast att alkohol inte medför något positivt alls, varken för kvinnor eller män och att vi lika gärna kan ta bort det helt när vi ändå håller på.

Svar: Min poäng är att det inte är alkoholens fel att män brukar våld.
ladydahmer.nu

Emma

Fick rysningar av det här inlägget! Lady Dahmer in i politiken - jag röstar på dig alla dagar.

Moa

Till Hmm
cringe...

Ulla

Det ligger en stor fara i att se sina egna erfarenheter som normerande. Här står lite om våld och hur det fördelas mellan könen: https://svenska.yle.fi/artikel/2017/05/02/kvinnor-valdsammare-vi-tror

"Män begår dödligt våld i betydligt större utsträckning än kvinnor, i nio fall av tio är det en man som ligger bakom.
Det är framför allt män som faller offer för män, medan kvinnor i allmänhet begår dödligt våld mot någon som står i en nära relation till henne.
Men den här bilden börjar förändras. Idag är de som faller offer för kvinnliga våldsverkare i högre grad än tidigare obekanta och brotten sker inte lika ofta inom hemmets fyra väggar längre.
- Men eftersom kvinnors våld inte genererar sjukvård lika ofta som männens, så tror vi att det är en av anledningarna till att så få män anmäler att de blivit utsatta för våld av sin partner.
Dels tror samhället kanske inte en man som anmäler, dels är det stigmatiserat att inte klara av att försvara sig mot sin kvinnliga partner.
Och eftersom så få anmäler det kvinnliga våldet så kan man anta att mörkertalet är stort, speciellt då det kommer till partnervåld."
Vi människor är mer komplexa än att vi kan dela in oss i onda män - goda kvinnor.

Svar: Ja precis. Kvinnors våld genererar inte sjukvård. Tänk på det en stund. Fundera på vad det innebär.
ladydahmer.nu

Nemo

PREACH! Att gå ensam i centrum efter middagsdags är jävligt obehagligt. Samtidigt som det är folk runt en så känner en sig så utsatt för en vet aldrig när en man/flera män får för sig hoppa på en (Inte nödvändigtvis bokstavligt) av olika anledningar.

Hanna Karlsson

Det är helt galet att kvinnorna ska ta ansvar för vad männen gör. Det är ju det han indirekt säger. Pucko!!

Linp

KLOCKRENT! Det är bara att titta i dagstidningar VARJE J-A FÖRBANNADE DAG så syns det vilka som förstör, slåss, stjäl, misshandlar, luras, dödar, våldtar m m.....och det är till 99,9% det ena könet! Det känns som det blir mer och mer av det. Vad är det för fel på dom???? Och vi bara godtar det, eller? För "så är dom". Jag blir så trööööttt och undrar NÄR ska det ändras?

Linp

Och det är ALLTID vi kvinnor som ska ändra oss på alla sätt precis som att allt elände som händer oss beror på oss!? Aldrig, aldrig att man läser i media att männen ska tänka på vad de säger, hur de klär sig, hur de ser ut, vilka signaler de sänder ut, hur de går, hur de låter m m. Men vi får hela tiden en massa "råd" hur vi borde vara. Det är väl männen som ska ändra på sig....... eller?

Jenn

LD
Nej inte bara, men länken våld - alkohol är liksom lite av en grej. Sen att det underlättas på grund av patriarkala strukturer och därför mest påverkar män är en annan sak. Alkohol är absolut en viktig faktor i många våldsbrott. Både på stan och i relationer hemma. Det går således att minska antalet brott samt ta bort en möjlighet att skylla ifrån sig på. Förstår inte varför det inte bara är win - win.

Svar: Alltså USA har ju redan provat förbud mot alkohol. Det misslyckades ju på flera plan. Dels så slutade folk inte dricka och dels så ökade kriminaliten och våldet. Mordstatistiken gick upp.
ladydahmer.nu

Jd

Instämmer med föregående där om hur detta ska gå till? Ta makten ifrån män? Jovisst, det skulle dock kräva att ha män på sin sida för att ens kunna genomföras. Lycka till!

Svar: Nej det kräver att vi organiserar oss.
ladydahmer.nu

Alex

Angående att mäns våld genererar sjukhusvistelse.

Det beror på att män har mycket större styrka i överkroppen än kvinnor och att mäns muskelsammansättning är helt annorlunda. Kombinerat med högre testosteronhalt (ja kvinnor har också testosteron) så blir skadorna så mycket större.

Dom där biologiska skillnaderna som ni hävdar inte existerar var visst ganska avgörande endå.

Svar: Det har inget med hormoner eller styrka att göra. Det har att göra med att män brukar mer och våldsammare våld.
ladydahmer.nu

Anna

Alex

Men det är väl bara att låta bli att använda våld så spelar varken styrka i överkroppen eller hormoner någon roll. Och om det är testosteronet som gör att män inte kan låta bli att bruka våld så är ju LD:s lösning den enda rimliga, män kan inte vistas ute i samhället.

Johanna

Alex...
Att mäns våld genererar sjukhusvistelse beror på att män slår. Män slår andra män och kvinnor. Kränkta män som inte fått lära sig folkvett, som inte kan ta ett nej och får sin manlighet naggad i kanten.
Att män har en starkare överkropp och en massa hormoner borde inte spela roll. Jag skulle lätt kunna sparka ner en man som inte var beredd på det. Stålhättekängor på kuken. Men jag gör det inte, inte ens när jag blivit kränkt. Fler muskler och manliga könshormoner är ingen ursäkt för att få slå, det borde snarare vara tvärtom.

Lisa

Utgör man ett direkt hot mot andra har man förverkat sin rätt att vistas bland dem.

Anonym

Jag drömmer om ett samhälle som är tryggt för kvinnor där männen förpassats till egna rum. De ska inte få rösta utan kvinnor ska styra samhället. Männen får inte ha några ledande arbeten utan bara göra fysiskt arbete. Pojkar får gå i en enkel skola som bara lär ut det nödvändigaste. Flickor är ändå smartare. Män får bara röra sig mellan sina sovplatser och sina arbeten och måste förmyndas av en kvinna som beslutar över dem. Kvinnor ska ha den ekonomiska och politiska makten. Då blir äntligen samhället fritt från våld och förtryck.

Lisa

Anonym,

väldigt "lustigt".
Sådär var det för några hundra år sen här. Så så otänkbart har det inte varit förut i alla fall, när gissa-vilka var omyndiga?
Det är vars och ens ansvar att bete sig som folk, hur mycket man än ironiserar över det.

Alex

LD: Inget med styrka eller hormoner att göra?

Så då kan vi köra könsneutrala viktklasser i till exempel boxning? Svenska fotbollslandslaget för damer får storstryk av fjortonåriga pojkar i träningsmatcher, inte för att dom är sämre på fotboll utan för att dom har en helt annan fysisk förmåga.

Snälla kan ni inte bara släppa den ovetenskapliga myten att det inte är skillnad mellan kvinnor och män rent biologiskt.

Män och kvinnor slår ungefär lika mycket i relationer visar all statistik (Ja så är det). Men på grund av sagda fysiska skillnader så blir skadorna så mycket värre för kvinnor.

Detta betyder inte att jag tycker att våld mot varken män eller kvinnor är okay!

Svar: Nu pratar vi inte om sport. Vi pratar om mäns våld och anledningen till att möns våld leder till sjukhusvård handlar inte om fysisk styrka utan om den typ av våld de använder. Eller tror du på allvar att kvinnor är så svaga att de inte skulle kunna skicka män till sjukhuset om de ville?
ladydahmer.nu

Alex

LD

Vad menar du? Att kvinnor är så genomgoda att dom helt enkelt väljer att inte bruka sin kapacitet för våld?

Ja jag menar på fullt allvar att kvinnor helt enkelt inte har kapacitet att skicka sin partner till sjukhus på samma sätt som män har. Och Ja, jag menar att det beror på skillnad i fysisk styrka och aggressivitet.

Reality check: alla människor oavsett kön är kapabla till fruktansvärda handlingar. Kvinnor är överrepresenterade i barnamord till exempel. Det finns även många grymma och sadistiska kända kvinnor i historien. Det utopiska matriarkatet som ni eftersträvar kommer även det att innehålla maktstrukturer och lidande. Det är genetiskt inbyggt i alla varelser av alla kön.

Svar: Jag menar att kvinnor inte fostras att vara våldsamma.

Att kvinnor är överresenterade gällande mord på SMÅ barn (män är överrepresenterade gällande äldre barn) är pga kvinnor är de som tar hand om barnen. Män tar inte hand om barn. Kvinnor som mördar barn lider dessutom ofta av förlossningspsykos. Dvs det är inte som de kan styra över.

Att du påstår att kvinnor inte kan skicka en man till sjukhus är ju absurt. Och förminskande för de män som faktiskt dött eller hamnat på sjukhus pga misshandlad eller mördad av sin kvinnliga partner.
ladydahmer.nu

Hmm

Till Moa. Förstår att du inte har läst på mycket av vad han sade och stod för. Lite pinsamt av dig faktiskt. 🤭

Ulrika

Kan det vara så att män slår för att skada? Att skada fysiskt är målet.
Men kvinnor slår för att få ett slut? Uppmärksamhet då inget annat hjälper? Målet är inte att skada?
Och det är anledningen till att mäns våld är grövre?
Bara spånar här.

Svar: De flesta kvinnor som slår gör det i försvar. Det glöms ofta bort i diskussionen. När kvinnor slår så är det tillbaka. Vi slår tillbaka. Och ja män slår för att kontrollera och skada.
ladydahmer.nu

Jd

LD
Organisera sig i all ära, det tror jag också kvinnokampen behöver, men rent konkret: Ska kvinnor ta över med väpnad makt? Du tänker inte att män har lite försprång där som det ser ut? Lite mer våldstendenser att tillgå?

Anonym

Jag menar allvar. Kvinnor måste organisera sig och sätta männen på plats.

Moa

Till Hmm
Oooh vad dissad jag blev.

Alex

LD

Självklart finns det undantag som bekräftar regeln. Men generellt så har kvinnor det mycket tufft att försöka övermanna någon av motsatt kön.

På vilket sätt menar du att en genomsnittsfamilj fostrar sina söner att vara våldsamma? Alltså aktivt fostrar.

Gäller ditt och andra feministers argument även för andra grupper i er upplevda maktpyramid? Om det till exempel visar sig att en viss etnisk grupp eller klass är överrepresenterade i något negativt avseende gäller det även då? Eller är det alltid med den breda penseln "män" som ni målar med?

Vad skall hända med alla män som exkluderas? Husarrest? Arbetsläger? Avrättning?

Svar: Nä du får utbilda dig själv. Orkar faktiskt inte ge dig privatlektioner. Allt finns här i bloggen.
ladydahmer.nu

Anna

Alex

Du har inte hört talas om vapen?

Anonym

LD kan du hjälpa oss att organisera oss praktiskt till handling?

Elsa

Lysande! Tycker verkligen att din röst behövs, att du vågar vara så rak och inte är rädd för att uttrycka obekväma åsikter ger mig verkligen kraft.
Jag har också tänkt på det där med utegångsförbud.. Tror att det viktiga är att ansvaret för mäns våld flyttas till männen och att vi tar det problem som mäns våld mot kvinnor utgör på allvar och vidtar de åtgärder det krävs för att stoppa det. Kvinnor och barn dör, här i Sverige, idag. Vi har inte tid att tänka på om mäns känslor råkar bli sårade eller om vi kan få med oss dem på tåget eller inte.
Låt oss organisera oss!

Hmm

Nej det blev du inte. Du blev påkommen. Kändes jobbigt märker jag. Det är ju inte precis så att du har haft ett enda vettigt argument att tillföra som säger emot mig. 😊

Alex

Anna

Jo. Vad har det med saken att göra? Vilka vapen pratar du om? Vem skall använda dom? Och mot vem?

Anna

Alex

Kvinnor behöver inte vara fysiskt överlägsna män, det går att skada eller döda ganska bra med vapen.

Anonym

Hur går vi från ord till handling? Hur skapar vi en mansfri värld?

Anonym

Haha. .kvinnor är så jävla svaga. Starta krig mot männen liksom. Männen som stått för erat beskydd i alla tider för ni klarar er inte utan oss.

Svar: Vad har ni beskyddat oss från menar du??
ladydahmer.nu

Lasse

Det kan ibland framstå som om kvinnor är godare än män o att världen skulle bli böttre om kvinnor hade all makt.
Jag har stundtals arbetat i kvinnodominerade yrken och det har inte varit bättre där än på mansdominerade arbetsplatser. Kränkningarna ser annorlunda ut bara.

Chile, Sydkorea, Brasilien, Myanmar ( Burma). Vad har de gemensamt?
Kvinnliga ledare som missbrukat sin makt, korruption det senaste året.
Det finns dåliga kvinnor o dåliga män. I samma proportion.

LindaEd

Lasse,

Helt kort; ska vi börja rada upp hur många manliga ledare som har hittat på vad genom åren? Och helt enkelt ställa dem emot sina kvinnliga motsvarigheter? Det behövs inte mer argument än så för att slå hål på ditt torftiga resonemang.

/Linda

Catarina

Så bra skrivet!

Lasse

Linda Ed.
Jag hävdar att det finns lika många dåliga män som kvinnor om du tycker det är ett torftigt resonemang så kan jag
bara vänligt skaka på huvudet åt det.
I dagsläget finns fler manliga ledare o det finns bra och dåliga ledare bland dem. Det kommer fler o fler kvinnliga ledare
o bland dem kommer det finnas bra och dåliga ledare. I samma proportion som bland männen.
Det kommer inte bli en bättre värld, tyvär, med fler kvinnliga ledare, därav hänvisningen till de skandaler som gjag hänvisade till.
I mitt arbeta har jag haft både manliga o kvinnliga ledare. Några bra, några dåliga. Det gäller både männen o kvinnorna.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog