Att behöva utsättas för rasism på arbetsplatsen
Alltså föreställ er att ni är svarta och att ni går till jobbet som busschafför och att bussen ni kör är täckt av SD-reklam? Det ver verkligheten för busschauffören vi åkte med igår inne på söder. 

(null)

Jag kan fan inte ens föreställa mig hur det är att jobba på SL och att behöva utsättas för detta VÅLD som det faktiskt är. Det är våld. Inget annat. 

Att inte vara trygg på sin arbetsplats. Att veta att ens arbetsgivare får betalt för att göra reklam för människor som vill att du och dina nära ska försvinna.  Det är helt obegripligt. 

Jag förstår inte ens hur det kan vara ok för SL att  göra reklam för politiska partier. Men det är en annan diskussion. 
Malin

Nu är du själv lite blind för du kan inte se att det finns svarta och andra med utländsk bakgrund som kan tänka sig att rösta på SD, varför utgår du med enbart kunskap om hens hudfärg att hen inte röstar på SD?
Jag känner personligen flera människor med brun hud (som jag träffar i mitt yrke) som har sagt när vi har diskuterat valet nu de senaste veckorna, att SD skulle vara bra för alla de invandrare som sköter sig etc.
Jag är alltså inte själv SD men jag reagerar på hur du så självklart tror att en svart busschaufför måste ha vissa åsikter och inte kan ha andra.

Svar: Jo det finns rasister och idioter i alla färger, men du verkar missa poängen. Sd är ett parti som vill slänga ut alla som inte är skandinaver. Även de bruna och svarta som stöttar dem. (vilket är ganska ovanligt)
ladydahmer.nu

Sonja

SD är nazister! De har dolt det tillräckligt väl för att kunna få göra sin grej, men det har ju ändå alltid varit där. Fullt synbart. Och de kan ju knappt bärga sig att få slänga av sig sina förklädnader och vara "sig själva", DET MÄRKS.

Josefine

Jag förstår inte hur vi har kunnat hamna där vi är idag? Det skrämmer mig något galet att en av våra partiledare får sitta i tv och säga att vi ska stoppa imvandringen, vi ska subventionera återvandringen så att de i princip känner sig ivägkörda från Sverige, det heter så fint att vi ska hjälpa på plats????? Jäkla k*huvud!!!! Vad får vi för värld??? Det är ju enkelt för honom att sitta och säga att första landet man kommer till får man söka uppehållstillstånd i- vi uppe i norr får alltså inte på det sättet invandrare hit! Nä, att de ens får yttra sina rasistiska kommentarer eller göra reklam på allmän plats. Jag mår illa!!!

hw

Helt ur sammanhanget, men vad är vanligaste smeknamnet på Natasha? Nattan? Tasha? Nattie?

Svar: Har aldrig haft nåt smeknamn förrän jag träffade Oskar. Han säger "natta" och jaha det får han väl men varför, jag heter ju natashja?
ladydahmer.nu

Anonym

Vill SD kasta ut alla ickeskandinavier? Fan vad äckligt! Hade jag ingen aning om. Samma kanske gällde för busschaffören. Får vi hoppas.

Q

ETC har gjort ett klipp "Best of SD":
:)
https://play.etc.se/video/669a6efa-9e34-404e-830c-7068324b2624?play=true

L

Är det sjukaste
💔💔💔💔💔/❤️❤️❤️❤️❤️. Och så pass normaliserat by now att man knappt reagerar. Var iofs i Grekland på semester och det kändes som en dystopi att ta tunnelbanan hem från Centralen. Apropå den andra diskussionen. Är det här ens på riktigt?

Alltså mardrömen för alla professionella politiker som vill få något gjort (!) att ens behöva handskas med det här gänget det görs reklam för på daglig basis sen. Fy fan.

De är ju inte där för att JOBBA inom politiken utan för att skapa reaktioner, tjafsa, intrigera, ställa upp falska dilemman, provocera, trycka ner, ”peka med hela handen” (åt fel håll), underblåsa rädslor (leder absolut inte till något produktivt annat än oro och hat). Det mest produktiva gjorda hittills är att ”slita ner” andra partiledare med personangrepp. Jaha?

Lite som demon på Kungsholmen. Mycket snack (det var planerat för 3000 pers och det kom en bråkdel). Som stod på torget i protest (?) mot sin egen demonstrationsanvisning.

Vill inte föreställa mig hur det känns att vara jude och bo på Kungsholmen heller, även om det är en ”privilegierad” position jämfört med ditt exempel. Se demon (hur kan flaggor och skit inte vara hets mot folkgrupp?), bussen med Jimmie & Co åka förbi liksom. Har riktigt svårt att se det privilegierade med den positionen just nu. Här har du en påminnelse om folkmord i ditt kvarter ✔️. Det är okej ✔️. Det här är demokrati ✔️.

Hoppet är att det här
tvingar fram bra saker i de andra partierna i form av blocköverskridande överenskommelser. Helt plötsligt ba: vi styr upp förlossningsvården istället, Jimmie kan fäkta runt själv där borta *hoppas*.

Jimmie Åkesson är förhoppningsvis ett tillfälligt dåligt skämt om 40 år likt Hitler. Nej, Hitler var inte en smart man av folket som skulle komma att ”rädda landet”. Resten av världen fick rädda landet från honom. You idiots.

IA

Kan ju hålla med om att stoppa tiggeriet. Det är organiserad brottslighet där människor tvingas tigga av kriminella som inte har några skrupler att utnyttja både människor som flytt och kan mycket väl tänka mig att det förekommer annan brottslighet i de kretsarna också. Tycket också att vi ska slopa schengen avtalet. Det kommer massor in från Estländerna och gör stora raider med lastbilar runt vårt land och tar allt från båtmotorer, bilar, cyklar och råkar det sitta ett gammalt pensionärspar i en stuga slår de f*n ihjäl de också, om det vill sig illa. Sverige är helt öppet för att bara komma och plocka, SÅ jä*a blåsta i det här landet är vi.

För övrigt vet jag vad denna flyktingpolitik och massflykt kommer sig av. Det är brott mot mänskligheten i en skala av andra världskriget krigsbrottslingar utför. Det är väl där man ska försöka göra skillnad också kanske.

Upplysningsvis
https://www.youtube.com/watch?v=PaS8X-C32Gc

Svar: Enda rimliga sättet att stoppa tiggeri är att se till att människor inte behöver tigga. Att göra utsatthet till ett brott är inget annat än empatilöst och farligt för samhället.
ladydahmer.nu

Michaela

Usch vad hemskt :( Fy fan för SD!

M

Att troende kristna och muslimer tvingas köra bussar med Pride-flaggor, är det samma övergrepp? Det går ju också emot dem som personer.

Svar: Men åh lilla vän. Du förstår alltså inte skillnaden? Nej hbtq-rättigheter går inte emot religiösas rättigheter eller mot dem som personer.
ladydahmer.nu

Hanna

Men alltså det måste vara HEMSKT att vara invandrare i Sverige nu? Alla partier pratar om "ordning och reda", det ska "stramas åt", vill man inte på en gång lära sig bra svenska, skaffa en utbildning, arbeta stenhårt etc. så ska man (typ) kastas ur landet. Nazister får demonstrera fritt utanför synagogan. Jag får sådan ångest av detta. Som man pratar nu i Sverige skulle aldrig vara ok för 10 år sedan men nu är det liksom vardagsmat?

Men jag tror att det är medias ensidiga bild av invandringen som är en stor del att många människor blivit kritiska. Folk blev rädda och sedan var alla politiska partier tvungna att göra sin politik efter människors rädsla. Har en bekant vars åsikter lutar mycket åt det främlingsfientliga hållet. Brukar frågar vad hon är så rädd för. Vad har muslimer gjort henne? Har hon någon gång blivit utsatt för brott av någon muslim eller har någon muslim gjort henne illa? Svaret blir alltid nej. Hade hon fått leva i sitt samhälle utan medias påverkan så hade hon aldrig haft dessa åsikter som hon har idag. Det är läskigt tycker jag.

Men det visar i slutändan människors rätta ansikten, människan är verkligen otroligt självisk och vill ha allt det bra för sig själv. Det väl självklart att man vill söka sig till något bättre, om man vet att det finns? Vare sig det handlar om ren flykt från krig eller om man vill ha det bättre ekonomiskt ställt för sin familj. Vad är liksom alternativet, jag undrar verkligen det? Snart kommer också klimatflyktingar att komma men de kanske är mer "värda" då eller???

Malin

Hanna, jag jobbar med invandrare både i mitt yrke och som volontär och vi har invandrarbakgrund i familjen. Jag lovar dig att de normala partiernas prat om uppstramning och ordning och reda välkomnas av massor av personer med utländsk bakgrund. Invandrare är ingen homogen klump heller, alla sorters åsikter finns representerade, men det är ytterst få som ogillar tanken på mer ordning och reda. Många är jättefrustrerade över Sveriges mesiga lagar och att det tillåts förekomma så mycket kriminalitet i förorter där invandrare bor osv.

Svar: hur ska ordning och reda förebygga kriminalitet i förorten?
ladydahmer.nu

Hanna

Svar till Malin:

"Jag lovar dig att de normala partiernas prat om uppstramning och ordning och reda välkomnas av massor av personer med utländsk bakgrund."

Ja människan glömmer då väldigt snabbt? Hade de verkligen velat ha samma hårda lagar som råder nu när de själva t ex sökte asyl i Sverige? Har väldigt svårt att tro det faktiskt, för då hade flera av dessa personer som nu bor i Sverige kanske inte ens fått komma hit eller så hade de fått avslag på t ex sin asylansökan.

Förresten så låter dina åsikter Malin precis som min främlingsfientliga bekants, att de invandrare hon pratat med minsann också delar hennes åsikter d.v s. att de ska "stramas åt" och att Sverige är så "mesigt". Det gör det inte bättre liksom. Same shit.

Malin

LD jag förstår inte ens din fråga. Varför skulle det INTE hjälpa? Mer kontroll och mer poliser så att vanligt folk i förorten känner sig trygga. Det gör man inte nu. Det är inbrott, knarkförsäljning, buskörning på moped, bilrån (min sextiofemåriga bekant blev rånad på sin bil av beväpnade unga killar), yngre ungdomar blir rånade av äldre ungdomar, all detta sker och polisen kommer ibland inte ens! Och min granne som blev knivrånad och knivhuggen i sin butik, den gärningsmannen fick knappt något straff alls, för han var under 21! Hur menar du att mer ordning och reda inte skulle hjälpa?

Svar: Ordning och reda motverkar inte de klassklyftor, den desperation och de problem som leder till kriminalitet. Det är som att sätta plåster på ett köttsår. Hade din granne blivit mindre knivhuggen om gärningsmannen fått högre straff?
ladydahmer.nu

Malin

Min granne, butiksinnehavare från Syrien för övrigt, som önskar att straffen här var mer lika de i Syrien, hade känt sig lugn längre om gärningsmannen suttit inne längre. Nu är han ju redan ute, en våldsbenägen ung man som vet mycket väl vem som ”satte dit honom” och som har många lika kriminella vänner. Inte så kul att gå hem från butiken på kvällen i mörkret då. Det du pratar om, klassklyftor och problem, är inget man löser på en kvart. Varför kan man då inte under tiden underlätta för hederliga människor genom att hålla kriminella inlåsta?

Svar: Längre straff har ingen effekt på kriminalitet. Tvärtom bidrar de snarare till mer och inte sällan värre våld då man då har mer att förlora om man åker dit. För att få bukt på våldet måste man jobba förebyggande. Förstår att det är lockande med straff men ur ett samhällsperspektiv så är det kontraproduktivt.
.
.
Är det mindre våldsbrott i Syrien tro?
ladydahmer.nu

Malin

Jag har överhuvudtaget inte pratat om det, jag säger att för de våldsutsatta är det en lättnad när deras förövare blir inlåst.
Och fler poliser skulle definitivt göra att färre brott begicks mitt på ljusa dagen. Nu är det fritt fram! När jag ringer och rapporterar knarkförsäljning (och även användning) på min gata händer INGENTING. De får hålla på för polisen har tydligen inte tid. Jo ett tag när jag ringde kom de och åkte förbi ibland (utan att gå ur bilen) så försäljningen flyttade - till baksidan av gatan!!! Är det normalt???

Cecilia

O o R kan ju också vara fler poliser, mer förebyggande OCH en markering om vad vi som samhälle accepterar, konsekvenser. Inte bara straffen tänker jag. Tex våldtäkter, tror tveklöst att fler friande domar sänder en signal, fällande en annan. Fler åtgärder krävs sannolikt för de flesta problem, kruxet är väl att många upplever att ingenting händer.

Hanna

Orelaterat till inlägget, men fick syn på det här och blev nyfiken på dina tankar om ämnet. Tyckte det var intressant att redaktören för cosmo var såpass medveten om tjockas situation.

https://www.youtube.com/watch?v=Xkgtvs_ugDY

Ingela

Hmm... jag är präst, har gått flera gånger i Pride-tåget. Suck, suck, tredubbelt suck över alla fördomar mot oss präster.

Jd

Vad jag tycker är skamligt är hur man lämnat över hela frågan om migration (vilket knappast är en oviktig fråga i vilken land som helst) till SD.
De andra partierna har liksom låtit SD äga hela frågan så till den milda grad att de inte ens längre framstår som trovärdiga i debatten för folket.
Så en massa människor upplever sig alltså tvungna att rösta på en parti med nazistkopplingar för att påverka huruvida Sverige ska ta in fler asylinvandrare? Det är inte bra. Det finns många skäl att inte rösta på SD, men det finns också många skäl att vara djupt kritisk till den politik som förts.

Vi har ett land där utanförskapsområdena växer, med ökade klassklyftor, segregation och givetvis kriminalitet på det. Tror våra grannländer tar in en 3-4000 flyktingar på ett år medan vi tog in 23000 det året när vi "satt stopp." Det säger en del om hur lamslagen diskussionen är. Och de som bor i utanförskapsområdena är huvudsakligen... invandrare. Så nej, det är inte bara etniska svenskar som röstar på SD.

Johanna

Det är så knasigt. Det finns ju inget parti som säger att det är bra med kriminalitet eller att människor i Sverige inte ska följa lagarna, men på nåt konstigt sätt har SD lyckats få det att verka så.. Men precis som du skriver Natashja så är hårdare straff ingen lösning. Det finns ingen snabb och enkel lösning på komplexa problem!

A H

Finns det några vetenskapliga belägg för ett samband mellan ökad strafftid och ökad brottslighet? Tror inte att hårdare straff skulle resultera i en avskräckande effekt (väljer man den kriminella banan skiter man nog i de negativa konsekvenser i vilket fall), men har länge varit för det på grund av det skulle kunna ge både brottsoffer och deras anhöriga en viss upprättelse. Skulle det dock vara så att skärpta straff eventuellt skulle kunna leda till en ökning av till exempel grov brottslighet kan det vara värt att skippa ett sånt förslag.

Therese

När SD höll på att skrika att inga andra partier pratade om invandring, kollade jag på en 2 timmars lång riksdagsdebatt på 1an om... invandring!

Det är bara bullshit att SD är dom enda som pratat om invandring, asyl, integration och hårdare straff
Det stämmer bara inte! Däremot är det dom som ljuger mest, skriker högst (och hemskast!) och alltid flyttar frågan dit vad det än gäller
Dålig luft i innerstan? Invandrares fel
Hackspetten låter för högt? Invandrares fel
Män står för 98% av alla våldtäkter? Invandrares fel
Kvinnor kräver rätt till lika lön? Invandrares fel
Vad det än gäller så är det deras fel och vi ska baaara prata om det
Och om andra vill fokusera på sakfrågan så skriker SD och deras anhängare censur, fake news, femininazis, batikhäxa, "du förtjänar att bli våldtagen av x antal från x" islamisering och säger att regeringen mörkar.. bara för att frågan om bensinskatt ska diskuteras nu..

Anonym

Så här är det. Ökad strafftid för grova våldsbrott som mord, dråp, grov misshandel har ingen preventiv effekt alls. Om det råder konsensus inom forskningen. Däremot finns andra, väl så goda skäl till långa och hårda straff för denna typ av brott. Etiska, moraliska, normerande, trygghetsskapande, rättvisa, hämdhämmande, etc. Men alltså inte preventivt så att brottsligheten minskar. Och den främsta orsaken till det är troligen att denna typ av brottslighet är känslobasetad och saknar helt en kalkylerad beräkning av risk/reward- karaktär. Måste man så måste man och sen får det bli som det blir lixom. Eller också är brottet helt impulsstyrt. Annorlunda är det med organiserad brottslighet. Sådan brottslighet som infekterat många problemområden och som Malin talar om. Där har ökade strafftider och hårdare tag kraftig preventiv verkan. De kriminella vill inte åka fast helt enkelt och skyr ökad risk som pesten. Jag talar här om narkotika, prostitution, vapenhandel, grova rån, butiksrån, personrån, bedrägerier m.m. Grova våldsbrott kan såklart förekomma i anslutning till den här senare gruppen av brottslighet men är isf utav sekundär och inte primär karaktär. Bankrånare brukar inte skjuta bankpersonalen men kan göra det om anledning uppstår. Som exempel. Och förvånande för många är också dessa sekundärt betingade våldsbrott i klar minoritet jämfört med när våldsbrotten är själva huvudsaken så att säga. Slutligen när grovt kriminella ger sig på vanligt folk i ett bostadsområde för att skrämmas och tysta så räknas det till sekundärt våldsbrott. Det primära är ju att minska risk för sin kriminella verksamhet. Därför är grovt våld relativt ovanligt i detta sammanhang och vanligare är då egendomsförsörelse med tillhörande varning. Det ena går lite in i det andra men går att hålla isär ändå tycker jag.

Å

Jag jobbar för ett av de bussbolag som kör busstrafiken åt SL (dom kör ju inget själva, varken tuben, buss, p-tåg osv men det är ju bara detalj i denna fråga). Förra valet va det samma sak, det skulle upp SD reklam och det reagerade både förare, facket, skyddsombud och chefer på. Vi hade möten för att diskutera hur vi såg på saken. Det blev en väldigt bra diskussion som handlade om medmänsklighet, värderingar och faktisk också säkerheten för förarna (ev stenkastning, verbala hot mor föraren som tvingas köra bussen). Vår gemensamma ståndpunkt framfördes till tjänstemännen på SL och så som jag minns det så höll dom med oss och förstod oss. Vi fick ingen SD reklam då (kan ju iofs bero på att det inte handlade om innerstadsbussar) men OM vi fått det så hade vi en plan: skyddsstopp alt att de bussar som fick denna reklam skulle köras så LITE i trafik som möjligt (alla bussar behövs ju bara i rusningen så på dagen, kvällar och helger kan dom stå inlåsta på garaget!).

David Reynolds

Så du tycker det är värdigt att folk skall förbli tiggare eftersom de vill inget annat. Och kan de inte så är de tvingade och därmed organiserat. Har stött på många vanliga svenskar och hemlösa som schasas bort direkt för de passar inte in mallen. Därmed gör folk skillnad på fattiga och bara det är hemskt.

Med era resonemang vill ni fortfarande se tiggare. Förbjud och hjälp dem istället. Ingen skall fan tigga och särskilt inte se det som yrke. Och yrken brukar var organiserad.

Jag kan tänka mig när sexuella tjänster förbjöd att många familjer med en prostituerad inom kretsen blev också upprörda. Ena dag fick dessa kvinnor inte sälja sex för vidriga män.

Alla organiserad fattigdom 2018 skall förbjudas och åtalet skall ligga på samhället om de inte för hjälp.


Svar: Hur hjälper ett förbud?
ladydahmer.nu

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog