Äntligen fri!
Alltså lilla gubben springer runt hemma med en liten liten kalsongrumpa och det är så gulligt! Han är äntligen blöjfri. Han har väl varit det dagtid länge, men ni vet den där övergången när de är torra om de är nakna (springer felfritt in på toa vid bajs och kiss) men ännu inte fattat att de inte har blöja om man drar på ett par byxor? Den lilla passagen är alltid så jäkla .... kladdig om man säger så, så jag har inte pallat men senaste veckan så ville han vara blöjlös i byxan så vi provade. Jag påminde honom precis hela tiden men det gick bra.
 
Och det går fortfarande bra. Och han är torr när han vaknar (det har dock med hormoner att göra så inget man kan göra nåt åt) 
 
Vi får se när jag pallar gå utomhus längre stunder utan blöjan... med N och T så hade jag alltid med en potta och kunde dra fram den i panik. Men vinter och overall alltså. Men annars känns det både skönt och lite vemodigt att blöjperioden är över. Lilla plutten blir stor. (fast det vill han inte kännas vid alls. "ä liten" säger han) Det finns knappt nåt vidrigare än bajsblöjor. 
 
Drömde för övrigt att jag var gravid igen. Det var också vemodigt. Att veta att det inte blir fler. 
 
 
Elysia

Grattis till blöjfriheten!

Vissa barn har det inte lika bra och nu har Lss-utredningen kommit med förslag om att barn under 16 år inte ska få assistans. Jag vill därför passa på och tipsa om en kampanj för att barn som behöver ska få fortsatt assistans och inte behöva hamna på institution.
https://agera.skiftet.org/campaigns/LSS-barn?utm_campaign=2019-01-14.176&utm_medium=email&utm_source=blast

FT

När blir det förskola? Till hösten?
Tänk att du nu äntligen kommer kunna fokusera på ditt och måla om dagarna osv istället för att börja om med bebistiden! Skaffa ett husdjur istället kanske? Kul för ungarna med och bra!

Svar: Jag har sökt till 1 september! håller tummarna för att vi får en plats i tid, har ju tyvärr bara en förskola här liksom. Men ja det ska bli SÅ JÄHÄHÄHÄVLA SKÖNT.
ladydahmer.nu

S

Sett denna reklam film? Jag tycker ändå att dom gör den bra!

https://youtu.be/koPmuEyP3a0

FT

Haha ja, håller tummarna med då! :)

Elvira

För några dagar sedan skrev du om att exponera barn på nätet var dåligt, hur tänker du när du skriver sådana här inlägg?

Svar: Att min tvååring kan gå på toaletten själv? Tja jag tänker att det inte är speciellt privat eller ovanligt. Hur tänker du? Att det är exploaterande och integritetskränkande? På vilket sätt isåfall?
ladydahmer.nu

Elvira

Nej det är absolut inte ovanligt. Men om några år när hen och hens kompisar är läskunniga finns det risk att ditt barn inte tycker det är kul att alla kan läsa det.

Jag skulle dö av genans om jag som sexåring och mina kompisar kunde läsa när jag lärt mig gå på pottan, så ja det är privat.

Minns speciellt en släktfest när jag kanske var tio år och min morbror slog på en inspelad film som han hade filmat där min mor byter blöja på mig när jag var bebis. Jag mådde inte bra av att bli exponerad på det sättet.

Svar: Om några år när min son och hans kompisar är läskunniga så kommer de INTE läsa min blogg. Dessutom kommer detta inlägg vara gömt och begravet. Det kan jag garantera med 100% säkerhet.
ladydahmer.nu

Sanna

Elvira: nej men alltså mina tvillingar fyller 6 i maj, de har varit blöjfria (med vissa olyckor) sedan tvåårsåldern. Jag kan säga att som 6-åring skäms man inte överhuvudtaget över nakenhet kiss bajs etc. De tycker det är roligt! De vet såklart att bebisar har blöja och vad potta är... Du skriver själv sexåring "skulle dö av genans" men refererar sedan till när du var tio. Alltså nästan dubbelt så gammal.

Svar: Plus att hela situationen där hon blev utpekad på en familjefest och satt i rampljuset utan samtycke. Det skulle inte min tioåring gilla oavsett vad det gällde.
ladydahmer.nu

Melt

Känner igen mig i vemodigheten. Hur ska man förlika sig med att de är sista gången?? Lever ju för detta, barn är min grej, bebisar i synnerhet. Men samtidigt skönt att dem blir äldre också. Jag personligen tycker faktiskt inte att de blir lättare med äldre barn. Bebisar är ju på ett sätt så lätta å tillfredsställa kräver inte så mkt underhållning. Men samtidigt så har vi ju sömnbristen. Herregud sömnbristen! De tär så jäkla mycket. Kluven, vemodig och trött va orden.

FT

@Melt
Kanske dags att satsa på dig själv, hitta dina intressen osv om ditt liv endast kretsar kring barn?

Melt

@FT Jag upplever de alltså inte som något negativt att barnen är mitt stora fokus i livet. Känner inte att jag offrat nåt i mitt liv för dem eller att jag på nåt sätt hålls tillbaka av dem. Har inte några direkta intressen att lägga tid på. Jag är en introvert person som tycker om att vara hemma mkt och är nöjd och träffa nån kompis nån gång i månaden och de kan jag göra både före och efter barn. Tycker om att vara föräldrarledig och äga men egen tid.

Anonym

@melt
Intressant att höra att du är introvert. Jag är introvert och går ibland i tankar på att skaffa barn men blir samtidigt skraj och undrar om jag skulle palla med det med tanke på hur stort behov av egentid och lugn och ro jag har. Känns som att den ekvationen inte går ihop. Samtidigt som jag förstås vet att det finns mängder med introverta föräldrar där ute.

Melt

@Anonym
Jag skulle söga att fördelarna med att vara introvert förälder är att man ör helt ok med att bara vara hemma, jag blir inte uttråkad av att vara med mitt barn hela dagarna, min erfarenhet är att många introverta är mer inkännande/lyhörd och de ör en stor fördel med barn, jag känner ingen stress att jag missar saker som många extroverta verkar göra och massa mer men detta är några exempel.
De som jag upplevt jobbigt är ljudnivån och framförallt ju äldre barnet blir. Kanske att öronploppar skulle kunna funka och filtrera bort de högsta ljuden? De blir ju naturligtvis minimalt med egentid men de finns ändå stunder av lugn å ro som när man ammar och bebisen sover. Med fler barn har jag nu ofta legat vaken längre än jag borde på nätter för jag njuter av att höra tystnad och tänka/bearbeta saker när de är lugnt runtomkring.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog