#5inistagram

5. Fittan, snippan, vulvan

Vi fortsätter med marsutmaningen, trettioen dagar feminism! 

Ämnet idag: Fittan, snippan, vulvan. Kärt barn har många namn. Eller kärt och kärt. Fittan är inte ett dugg kär. Finns det nån kroppsdel som är så hatad som just fittan? Finns det nån kroppsdel som historiskt sett OCH fortfarande idag utsätts för våld, skam, hat, kontroll, exploatering och förtryck?


När jag växte upp minns jag att jag oroade mig mycket över min snippa.

Framförallt oroade jag mig över att män skulle tycka det var nåt fel på den. Att den inte skulle vara skön att stoppa kuken i. Redan som elvaåring stoppade jag upp fingrar i den och oroade mig för att jag var för stor. Jag hade ju hört andra äldre tjejer prata om andra kvinnor som hade snippor som var för slappa, att om man haft för mycket sex med män så skulle det vara som att ”kasta in en trumpinne i en gympasal” och detta var ju en fruktansvärd skam. Så jag kände efter och fick panik. När jag sen hade min sexualdebut som trettonåring så gjorde det inte speciellt ont. Oj så värdelös jag kände mig. Jag var för stor. För slapp.


Denna skam följde med länge. Likaså skammen med att inte vara ”oskuld” längre så när jag träffade mitt ex så ljög jag och sa att jag aldrig haft sex. Igen, med oron över att jag skulle vara för slapp. (alltså jag skulle ju kunna skriva ett helt inlägg om hur jävla fucked up det är att jag redan i så låg ålder funderade över dessa frågor). Skammen kring mitt underliv har präglat mitt sexliv på många sätt och fortfarande idag, när jag fött barn och blivit skadad och det läcker emellanåt när man nyser, så är min relation till mitt underliv väldigt ansträngt.

fittan

Jag känner inte en endaste kvinna som inte skäms eller har känt skam för sitt underliv. Vi oroar oss för hur den ser ut, för formen, färgen och för lukten. Det finns kvinnor som gör ingrepp för att snygga till den, en del för att tajta till den och det går till och med att köpa parfym för att dölja dess naturliga lukt.

Och få mig inte att prata om mens.

Globalt så har vi det ganska ok ändå i vår del av världen. I andra delar så ser det värre ut, det vet vi ju och behöver inte älta igenom för sakfrågans skull. Men även här, i sverige, i vår tid, så är fittan fortfarande tabubelagd och skamfylld för en majoritet kvinnor.

Det riktas ofta kritik mot feminister för att vi är så förbenat fixerade vid fittor och livmödrar och det som traditionellt hör till en s.k kvinnokropp. Och kritiken är berättigad eftersom att den här fixeringen exkluderar en grupp kvinnor på ett sätt som har allvarliga konsekvenser i deras liv.

För så här är det: alla kvinnor har inte livmoder eller fitta och alla med livmoder och fitta är inte kvinnor. Det finns transkvinnor och det finns transmän och ofta så osynliggörs deras kroppar just för att vi gång på gång sätter likhetstecken mellan livmoder och kvinna, snopp och man osv.

Men med det sagt:

När man pratar om det historiska kvinnoförtryck som sträcker sig hela vägen fram till vår tid så är det svårt att inte tala ur ett binärt könsperspektiv. Män v.s kvinnor. Mäns makt över kvinnor. Mäns kontroll över kvinnor och kvinnors kroppar. För det är så det har sett ut historiskt.

Kvinnans kropp har alltid varit politisk. Den har smusslats undan, kuvats, späkts, fängslats och stympats. 


Kvinnans könsorgan har varit föremål för myter, rädsla och skam. Fittan är smutsig och oren, till och med bibeln säger det. Den har trots kunna skada mannen t.ex genom att göra mannen impotent. Kvinnors sexualitet har osynliggjorts och kvinnor har anklagats för att med sin kropp förleda mannen och har bränts på bål för detta och även i vår tid så ses kvinnans kropp som ett verktyg att få in mannen på villovägar.

Kvinnor har traditionellt fött barn och detta har man velat kontrollera och det påverkar dagens abortdebatt. Stympandet av fittan har handlat om att stympa kvinnor, kontrollera deras sexualitet och deras kropp. Och även idag får kvinnor sämre sjukvård.  Vi är ju bekanta med hur förlossningsvården ser ut idag och att de skador som uppstår i kvinnors underliv i samband med födandet inte tas på allvar. Kvinnor lever med permanenta skador och får finna sig i det.

Så, lika viktigt som det är att sluta sätta likhetstecken mellan kvinna och fitta/livmoder, lika viktigt är det att också komma ihåg att kontrollen av fittan och livmodern handlar om att just kontrollera kvinnor, eller snarare att man kontrollerar kvinnor genom att kontrollera fittan och livmodern.

Hur är er relation till fittan? Berätta!

_____________________________

Mer under samma tagg på Instagram:

Previous Post Next Post

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply A 5 mars, 2017 at 09:45

  Tsck för ett bra inlägg!

 • Reply ellen 5 mars, 2017 at 10:51

  Viktigt inlägg!!! Så himla trist att många är och varit oroliga eller skämts över sina fittor.

  Håller verkligen med den sista skribenten att det är hoppfullt att barn idag växer upp med ett användbart ord som snippa, att inte ha haft ett bra ord under min egen uppväxt tror jag absolut har bidragit till att skambelägga relationen till fittan. Att det liksom inte är något man ska prata om.

 • Reply Malin 5 mars, 2017 at 11:02

  Fitty har jag inga problem med. Trevlig rolig kroppsdel som dessutom klarat av att klämma ut ett gäng barn och sedan återgått till sin ursprungliga form och funktion, det är imponerande och coolt!

  Däremot anus, den klarade inte av barnafödandet lika smärtfritt utan har numera hemorrojder! Det är jag inte alls nöjd med pga svårt att hålla rent, det är inte roligt. Den är också ful pga detta.

 • Reply Loanne 5 mars, 2017 at 11:22

  Å, känner igen mig i så mycket av det du skriver. Så sorgligt att många kvinnor ska känna skam över sina kön 😢 Hoppas, hoppas att det kan bli bättre, att till exempel bra ord som snippa kan hjälpa till.
  Fantastisk tavla, förresten!

 • Reply Chs 5 mars, 2017 at 11:31

  Som ickebinär och växlandes mellan identiteterna ciskvinna och transman för snippbärandet med sig ett extra lager av misär. Den könsdysfori jag upplever när jag känner mig som man bottnar framför allt i en upplevelse av att kukar har en jävla massa agens, medan de pyttesmå veck som sitter mellan mina ben bara förmår att fladdra passivt i vinden och läcka lite. Jag längtar så fruktansvärt hett efter ett annat perspektiv. Någon?

  • Reply Malin 5 mars, 2017 at 11:48

   Jag tänker hur mäktig fitty är som klarar av så mycket, som ger oss orgasmer och så vidare. Tänk också på hur snygg en fitty är jämfört med en kuk! Tänk att när du är man har du ändå den skatt mellan benen som till och med kan göra, bära och föda barn!

   • Reply Chs 5 mars, 2017 at 13:38

    Jag kan hålla med om att barntillverkarpotentialen är häftig rent teoretisk. Personligen vill jag dock sterilisera mig.

 • Reply Zpiach ~ en överlevandes historia 5 mars, 2017 at 13:10

  Tack för ett bra inlägg:)
  Jag skulle vilja uppmärksamma oss som blivit utsatta för incest eller andra sexuella övergrepp. Snippan blir någon annans egendom än din egen och många vuxna tampas med detta i hela sitt liv men det pratar man inte om.

 • Reply Jenny 5 mars, 2017 at 13:26

  Min relation till fittis är bra och har faktiskt alltid varit… Jag har ett tydligt minne av att min mamma visade sitt kön och förklarade att jag och min bror kommit ut därifrån (rent informativt alltså). Hon var även helt ok med mina utforskandr lekar med mina vänner när jag var så där i 5 års-åldern. Jag har alltså växt upp med att det kvinliga könet är någonting fint och att flickors och kvinnors njutning oxå är det. Detta har faktiskt lätt till ett otroligt oladdat förhållande mellan mig, sex och mitt könsorgan. Blir så ledsen när jag hör om tjejers kassa förhållande till denna juvel som vi ska vara så fruktansvärt stolta över!!! Love your pussy 🏵🏵

 • Reply Nemo 5 mars, 2017 at 13:45

  Blir så ledsen när jag läser att så många tjejer och kvinnor har haft/har ett dåligt förhållande till sitt eget könsorgan. Jag kan tyvärr inte alls relatera, då jag aldrig har oroat mig över min snippas utseende. Jag har däremot ibland oroat mig över lukten när jag har flytningar, men annars måste jag säga att jag är väldigt skonad när det gäller ett osunt förhållande till mitt eget (eller andras) könsorgan. Jag vet inte hur detta kommer sig, men om jag skulle gissa på något så är det nog för att jag spenderade större delen av min barndom i badhuset i och med att jag simmade, så i omklädningsrummet och i duscharna fick jag redan från tidig ålder se hur olika kroppar kan se ut, vilket väl gjorde att jag redan som liten förstod att det finns många variationer och ingenting är mer ”rätt” eller ”fel” än något annat (tänker specifikt på snippor och bröst här, för smalhetsnormen har jag tyvärr inte blivit skonad ifrån…).

 • Reply aneli 5 mars, 2017 at 13:57

  Något som jag har hört som jag mig ledsen är att många människor har haft rent fysiska problem med sina vaginor utan att förstå att något är fel. Att man ”ska” blöda vid första samlaget t ex. Det ska man inte alls. Det kan hända att man gör det, men har man haft långt förspel och tar det lugnt är det inte säkert att man blöder alls eftersom man är uppvärmd och våt så det man stoppar in inte ”tvingas” in.

  Eller kvinnor som har gått med svamp och bakteriell vaginos jättelänge utan att ens fundera över att söka hjälp för de har blivit intalade att fittor är ofräscha och stinker fisk, att flytningar som stinker och läcker genom trosorna kan fixas med trosskydd, att om man luktar illa från vaginan ska man använda parfymerade bindor eller tvätta med tvål och raka bort allt hår för att bli av med lukten! Att könshår är ofräscht och att fittans naturliga doft är avtändande och bör maskeras med parfymer.

  Friska fittor luktar inte illa. Tvärtom är fittdoft en väldigt sexig doft (för oss som gillar fitta alltså 😀 ), och luktar man illa och har problem med rinniga/gryniga/missfärgade flytningar ska man söka hjälp hos gynekolog. Man ska inte försöka trixa själv med receptfria medel och huskurer, det kan förvärra problemen (om man nu inte har haft svamp tidigare och vet att det blir bättre med en viss medicin eller huskur, men onödigt att chansa om man inte vet). Har man både bakteriell vaginos och svamp måste svampen behandlas innan man kan bli av med bakterieinfektionen.

  Könshår är inte ofräscht heller. Inte ens osexigt (tvärtom). Vill man inte raka bort könshåret finns det ingen anledning att göra det. Fittan mår bra av att ha hår som skyddar och jag personligen har hellre en fin buske än viftar runt med vax och rakhyvlar runt mitt känsliga område 😀

  • Reply Malin 5 mars, 2017 at 14:20

   Ja jag håller med dig till 100%. Jag har aldrig rakat fitty för jag har inte förstått vad det skulle ge mig att mixtra med rakhyvlar eller vax eller vad folk nu brukar använda. Mitt fitthår har dessutom en snygg mörkbrun färg som jag är stolt över.

   Otrevlig lukt har jag bara när jag har mens och inte orkat/kunnat byta binda på ett tag.

   Jag vet inte vad som är skillnaden mellan oss som har en bra känsla för vår fitty och de som skäms för sin. Kanske hur den hanterades i barndomen, för även min mamma var väldigt naturlig och skämdes inte över sin kropp.

 • Reply S 5 mars, 2017 at 14:17

  Ett av många favoritcitat från Ina May Gaskin (hjältebarnmorska!):
  ”If men had such an organ they would brag about it. So should we”

 • Reply Spindel 5 mars, 2017 at 14:36

  Men shit vad ditt inlägg går rätt in i mig. Jag är gravid i v37 och har inte haft sex med min sambo på över 1 månad, inte för att jag inte vill utan för att jag äcklas över vad som hänt med min snippa under graviditeten (flytningar osv) samtidigt som jag går och är rädd för att skadas under förlossningen och att mitt forna sexliv ska bli ett minne blott. Har alltid inbillat mig att jag varit stark nog att stå emot många normer i samhället men ditt inlägg påminde mig om att det fortfarande finns delar som jag påverkas för mycket av.

 • Reply Anna 5 mars, 2017 at 17:52

  Men älska benämningen Fitty!! Jag lånar!!

  För ett tag sedan fick jag (30 år) en föreläsning av en 19-årig kille om hur kvinnans könsorgan är funtat och hur man kan se på en tjej om hon är slapp eller tight och vad som påverkar detta. Enligt hans teori är tjejer med tjocka lår slappare eller större inuti slidan och tjejer med smala lår och thigh gap tighta i slidan. Dessutom blir en tjej slapp i slidan om hon ”ligger runt” mycket. Jag tänker då att tjejer som har smala lår borde vara mer eftertraktade om de är tightare i slidan, men om de har mycket sex måste väl de också blir slappa till slut?? Det blir liksom +- 0. Hur en som kvinna än gör/ ser ut blir en slapp? Eller vad? Vad händer om en smal tjej lägger på hullet? Växer slidan helt magiskt då? Och om en kvinna går ned i vikt blir slidan trängre? Det finns flera motsägelser i teorin….
  Den stora frågan är – hur många 19-åringar tror att det funkar så??

 • Reply Mimmi 5 mars, 2017 at 18:16

  En sak som jag tror bidrar till underlivs komplex i tonåren och senare är att vi inte bli informerade om de förändringarna som könet går igenom under puberteten, vi får reda på att brösten växer, mensen kommer och hår kommer under armarna och könet, men inget om att färg och form på blygdläpparna kan förändras. De som inte får komplex är kanske de som inte får blygdläppar som växer sig större så de syns mer.

  • Reply hanna 5 mars, 2017 at 20:44

   Mimmi: Jag var på väg att skriva samma sak innan. Jag hade otroliga komplex för att min ena inre blygdläpp var större än den andra, med en annan form. Funderade många gånger på om man kunde skära av den med rakblad (och har hört en god vän berätta samma sak, skillnaden var att hon ville kapa båda, hon hade också komplex för färgen på dem). När intimkirurgi dök upp var det nog bara pengar och feghet som hindrade mig, sög i mig reklamkanalsdokumentärer och googlade. Kände på fullt allvar att jag lurade killar genom att se snygg och ”normal” ut med kläder på och sen typ missbildad utan (detta innefattade även ett med facit i hand totalt ogrundat komplex för mina ”hängiga” bröst) . Skämdes även när jag gick till gynekolog men försökte tänka att de väl sett värre. Alltså, ett riktigt komplex. (Att jag sett min mammas naken och andra tjejer i duschen hjälpte inte, där ser man ju inte hur någon ser ut mellan benen).

   Detta pratade jag givetvis inte med nån om. Varken tjejkompisar eller killar. Teg och led och skämdes i smyg och hoppades ingen skulle upptäcka. ”Var inte så förtjust i” oralsex.

   Sen, i mycket mogen ålder, och sent jämfört med andra antar jag, snubblade jag över nätporr. Och ja, man kan säga mycket om att porren förmedlar skeva ideal, men för mig var det tvärtom: Halleluja! Eller här ska man kanske mer gråta, med tanke på att jag var en bra bit över 30. Min variant som jag sett som en missbildning dök upp överallt. Många av brudarna, som då alltså kvalade in för porr och ansågs sexiga, såg dessutom mycket ”värre” ut än jag(tyckte jag, då). Att kolla runt bland klipp var rena utbildningen för mig.
   Summa: 20 år av helt onödiga jättekomplex för vad som faktiskt var en fullkomligt normal fitta, till och med rätt snygg.
   Ja, det hade ju varit gött om jag gett fan i hur jag sett ut mellan benen, men jag var en vanlig ängslig tonåring som inte riktigt fattade konceptet, som Mimmi skriver, och som sen blev en vuxen kvinna med ständiga och onödiga komplex över utseendet, som så många andra. Jag har inte haft sex med tjejer, jag har inte tittat mina tjejkompisar mellan benen eller frågat hur deras underliv ser ut. Kanske hade killar och män kunnat enlighten me, men jag frågade definitivt inte dem om hur andra tjejer såg ut, jag skämdes ju över mig själv.

   Skönt att många här aldrig funderat över hur deras underliv ser ut, men vi är nog tyvärr rätt många som bär med oss andra erfarenheter.

 • Reply norsken 5 mars, 2017 at 22:05

  Herregud, det slår meg at i Norge har vi ikke engang et godt ord for det dere kaller snippan! Vi har kun de ordene som brukes som skjellsord (fitte, mus, hull…) og så er det Vagina. Savner et ord jeg kan bruke uten at det blir for fremmed når jeg prater med mine døtre. . Hm..

  • Reply Elin 6 mars, 2017 at 06:29

   Adoptera snippan? 😉

   • Reply Nova 11 mars, 2017 at 10:59

    Tack Hanna!! Känner igen mig så i känslan att ”stackars killar/tjejer (är bi) som tror att jag ser normal ut där nere och vill ha sex med mig, sen tar jag av mig trosorna och blygdläpparna fladdrar ut, då kommer de att se mig på ett helt annat sätt och inte vilja ha sex längre, stackarna” Sjukt!!! Och det där med porren, ja!! Aldrig hört nån annan nämna det, men brukar tänka som du när folk nämner porrens skadliga effekter, att för mig har den faktiskt också normaliserat fittan. Har väl haft turen att inte bara snubbla över opererade porr-fittor, utan många där blygdläpparna faktiskt hängt ut och det har varit skönt att se.

  • Reply S 6 mars, 2017 at 07:40

   Men, jag som tycker det är så bra här i Norge med ‘tissen’ – samma ord för pojkar och flickor, totalt avdramatiserat och vardagligt. Har alltid tänkt att det i alla fall är en sak där Norge varit föregångsland.

 • Reply Therese 6 mars, 2017 at 07:06

  Tack så viktigt inlägg! Tänk att jag som barn inte ens hade en namn på min snippa. Min mamma sa nåt vagt som ”där nere” eller liknande. Nu säger mina döttrar med självklarhet SNIPPA. Bara det. Så enkelt. Det lilla underlättar. Och tänk, jag läste också frågespalter som tonåring – där tjejer undrade om de var normala pga stora/små blygdläppar osv. Och artiklar om folk som opererat blygdläppar. Då svalde jag allt och hann med att oroa mig – ser jag normal ut? Men nu, nu har jag insett att snippan är fan det mest fantastiska! T ex så klämmer vi ut barn ur dom. Så otroligt mycket Power! Och ändå är det männens jävla snoppar som tar mer plats i samhället.

 • Reply J 6 mars, 2017 at 07:24

  Så viktigt inlägg! Jag minns tydligt när jag var typ 4-år-ish och satte mig med en spegel för att utforska det där spännande som fanns mellan benen. Jag minns dessvärre också att mamma kom på mig och upprörd utbrast ”nej men FY, sluta med det där! fy!” och tvingade mig att genast tvätta händerna medans hon muttrade om att det var äckligt och att man inte ska göra sånt. jag minns hur otroligt mycket jag skämdes för detta och har sedan dess tyckt att mitt kön är otroligt jobbigt och ja … något jag ska skämmas för.

 • Reply Chs 6 mars, 2017 at 08:49

  Jag inser att jag inte kan relatera till de upplevelser som beskrivs av andra här. Jag har aldrig tänkt att min fitta skulle vara onormal (trots att den faktiskt har en liten medfödd defekt, håhå!), har aldrig tänkt att den skulle vara ful eller oattraktiv eller något sådant. Män blir glada och tacksamma bara de får något att knulla liksom. Hallå. Mitt problem är ju att fittan i alla sammanhang framställs som passiv. Och jag kan verkligen inte hitta något annat perspektiv. Varje gång jag tror att något ska dyka upp handlar allt bara om utseende (eller lukt och smak). Vilket självklart är tragiskt för alla inblandade. Tänk om ciskvinnors relation till sina kroppar kunde få handla om något annat än hur attraktiva omvärlden kan tänkas finna dem. Vilken skitvärld vi lever i.

  • Reply Chs 6 mars, 2017 at 08:52

   Jag ska förtydliga den här gången att när jag pratar om fittans passivitet så menar jag sexuellt. Att ciskvinnor kan tillverka nya små människor inuti sina kroppar är amazing, men för mig som helst vill sterilisera mig är det tyvärr irrelevant.

   • Reply Malin 6 mars, 2017 at 09:06

    Tänk på fittan utan att tänka på omslutande heterosex? Onani, oralsex, lesbiskt sex? Tycker du ändå att den är passiv?
    Jag tycker inte fittan är passiv i omslutande heterosex heller, den äter ju upp vad son bjuds liksom 🙂

    • Reply Ellen 6 mars, 2017 at 09:27

     Haha ”fittan äter upp vad som bjuds” vad det skojigaste jag läst idag 🙂

 • Reply Christina 6 mars, 2017 at 09:31

  Usch man blir ju alldeles ledsen.. Och vilken igenkänningsfaktor!! Våra älskade underliv <3
  Bra inlägg! Detta ska jag skicka till min 14-åriga bonusdotter så att hon och sina kompisr kan läsa!

 • Reply Regina 6 mars, 2017 at 10:50

  Kommer vara förevigt tacksam för den här hashtaggen, så bra och i rättan tid!

  Gör också lite skamlös reklam för min blogg, är inte den bästa teoretikern utan skriver mest om manshat, erfarenheter med män, saker ur ett feminististiskt perspektiv. Gå in och läs vettja! 🙂

  http://www.zaitzova.wordpress.com

 • Reply elin 7 mars, 2017 at 10:15

  Fråga angående bilden på alla snippor med olika form och färg! Vem är konstnären och finns den att köpa som plansch nånstans?? Vill gärna sätta upp den på väggen.

  • Reply Lady Dahmer 7 mars, 2017 at 11:36

   The vulva gallery på instagram

   • Reply elin 7 mars, 2017 at 12:02

    tack!

 • Reply Elysia 7 mars, 2017 at 16:53

  När jag gick på högstadiet var jag övertygad om att jag aldrig skulle göra något så äckligt som att ha sex.
  Killar och deras penisar äcklade mig och att ha sex med tjejer fanns inte på kartan då.
  Jag var inte äcklad av min fitta, men kände att den var något som måste hållas hemlig och skyddas från blickar, tafsande och våld.

  När vi såg på sexualupplysningsfilm i skolan blundade jag när de visade den detaljerade underlivsbilden. Det kändes genant, som om alla kunde se mig naken. Tyvärr var bilderna i läroboken inte speciellt bra.
  I Veckorevyn läste jag om att hitta sin klitoris och det gjorde mig förvirrad. Jag tänkte att om den är så undanskymd att man måste leta efter den så måste det vara något annat jag hade hittat. För det gick gick jättelätt att hitta toppen innan jag fick könshår. Jag minns också att jag funderade ett tag på om det var en penis som höll på att växa ut, men sen märkte jag att det inte hände.

  Mensen var pinsam när den kom, trots att jag var väl förberedd och visste var bindorna var. Numera är jag inte lika generad, det är mest bara jobbigt med allt kladd och all värk. Eftersom det var jättejobbigt att sätta i tampong de första gångerna tänkte jag att jag nog var väldigt trång, och att samlag skulle vara svårt.

  Jag hade sen sexdebut* och hade hunnit läsa på en massa. Min tanke har varit att om min rikliga benbehåring inte avskräcker, så är nog inte könshåret något större problem. Lukt och utseende i övrigt har jag varit rätt bekväm med.
  *Pga blyg, rädd och mycket låg sexdrift som tonåring.

  Min inställning till min fitta nu: kärleksfull, beskyddande (och ibland frustrerad när den får olika krämpor).

 • Reply Nova 11 mars, 2017 at 11:10

  Fick så dålig information som yngre att jag fram till 14 års ålder var helt säker på att jag var tvåkönad eller hade nån missbildning pga inre blygdläppar som hängde utanför. Trodde att tjejers könsorgan ska ju bara vara ett litet hål rakt av, ingenting annat runt om. Så måste det ju vara, såhär konstiga kan ju inte alla tjejer gå runt och se ut. Något hänger utanför, och det ska det ju bara göra på killar, så det måste ju vara en liten snopp det där som hänger utanför! Visst hade vi sexualkunskap i skolan, men den var dålig och jag tyckte att det bara såg ut som ett litet hål i böckerna. Det som hände när jag sen var 14 var att jag tog mod till mig och bokade en tid hos ungdomsmottagningen, för att få reda på om jag var tvåkönad eller vad det var för missbildning. Berättade mitt problem och fick lägga mig i gynekologsstolen. Och fick höra att det var helt normalt, att det bara var inre blygläppar?!?!?! Och barnmorskan visade bilder på fittor som såg ut precis som min eller ”värre”. Blev så jävla chockad och lättad att jag kramade henne! Jag var alltså en helt vanlig tjej?!?! Nu är jag 22 år och har en mycket bättre relation till min fitta. Tack för att sådana som du finns Natascha <3

 • Leave a Reply