Vegetarian/djurrätt

Meet your meat!

Pornie (tog bort länken, vill inte länka då hon uppenbarligen bara söker uppmärksamhet genom negativitet) skriver i sin blogg:

Det är så töntigt med sådana "djurälskare" som tar det till den extrema nivån. Som blir vegetarianer och äter aldrig kött , men hallå? KÖTT ÄR ETT MÅSTE FÖR KROPPEN! Annars får man gå på massa vitaminer.

Okej, skitsynd att djuren dör men alla dör? Dom dödar ju andra för att själv överleva. Det är så livet funkar. Sedan dessa människor som tycker det är såååå fel att bära päls, haha? Varför skulle man inte döda djur för deras päls? Det är ju inte direkt så att dom känner något. Plus päls är grymt snyggt!

Så alla ni vegeterianer, gå ät lite kyckling.


Jag kan inte hålla mig. Jag måste säga nåt. Jag blir så ledsen när jag ser att unga tjejer resonerar så här. Jag blir så ledsen när jag ser hur päls blivit trendigt igen och att fördomarna om vegetarianismen fortgår . Jag kommer inte med några pekpinnar nu, inga fördömelser, inga arga blickar.

Jag uppmanar dig dock att ta ett par minuter och se på dessa två videoklipp. Det är det minsta du kan göra. Vågar du möta djuren du äter? Djuren du klär dig med?

Vågar du rannsaka dig själv?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

33 Comments

 • Reply em 6 mars, 2009 at 23:48

  jag tycker iallafall att du skrev en grymt bra kommentar på hennes inlägg, och jag håller med dej så mkt! var bara det jag ville säga

 • Reply Anna Kaagaard Kristensen 6 mars, 2009 at 23:58

  Jag är absolut inte vegetarian, men jag bara verkligen kan inte ta det hon skriver på allvar 😀 Kolla in videobloggarna hon har… sen blir alla ord överflödiga…

 • Reply Jenny 7 mars, 2009 at 01:15

  Jag läste också det inlägget. Tycker det är helt korkat, förstår inte HUR hon tänkte eller om hon ens tänkte alls. Jag är inte vegeterian men jag tycker jävligt synd om djuren. Vill inte ens se på filmerna för jag kommer må illa. Kommer aldrig använda äkta päls, det finns ju alltid fejk som i princip ingen ser skilland på. Dock kommer jag alltid äta kött för ja, jag vet inte. Thats me. Men jag förstår dom som avstår! Bra kommentar du lämnade på inlägget btw. Kram 🙂

 • Reply zamzarah 7 mars, 2009 at 01:20

  Hej!

  Jag läste också Pornies inlägg och blev så upprörd. Jag kollade igenom kommentarerna och hittade dig där. Klickade vidare och såg den där fruktansvärda filmen om hur djur behandlas för att bli människomat. Jag vågade inte ens kolla på pälsfilmen kan jag ju kanske lägga till här. Orsaken att jag kommenterar här är att jag vill tacka dig för att du har fått mig att skapa min nya blogg. Det första inlägget handlar om just köttindustrin och jag har postat filmen från din blogg.

  Med vänlig hälsning Zamzarah

 • Reply Lady Dahmer 7 mars, 2009 at 06:38

  Jag förstår och ja jag kan acceptera för nu att människor äter kött. Jag förstår varför. Been there done that.

  Men jag tror det är viktigt att (oavsett vilket val man gör) man är en medveten konsument. Att man utbildar sig och gör sina val utifrån det. Kanske välja mer humant ibland, kanske välja bort vid vissa tillfällen osv.

 • Reply Annelie 7 mars, 2009 at 07:57

  Jag äter kött, men jag skulle ju gärna vilja veta att djuren har behandlats väl på riktigt. Sen tycker jag päls är okej i ETT fall, och det är när allt på djuret används för att inget ska gå till spillo (som förr i tiden, inte kunde man bara ta pälsen och slänga resten), däremot är pälsindustrin helt fel… (dvs. troligen all päls som används idag som man inte ärvt av någon farmor etc.)

 • Reply Lady Dahmer 7 mars, 2009 at 08:00

  den päls som är "ok" är ju den päls som kommer från djur som slaktas för att ÄTAS. Och det är ju ganska enkelt att lista ut vilken det är. Vi äter ju inte räv, mink, chinchilla, hund, katt (jo pälskragar är oftast katt eller hund) osv.

  Importerad päls är värst. Och tyvärr den större delen av den päls vi använder. 🙁

  Sen kan man ju diskutera det etiska i att äta djur, men det är ju ett annat ämne helt och hållet och idag orkar jag inte komma med pekpinnar! 🙂

 • Reply AK 7 mars, 2009 at 08:58

  Jag är själv inte vegetarian och vill inte bli det heller, men fyy vad jag mår illa av att så sånna videor !! Skäms som människa av att se sånt !! Hur kan man behandla ett djur på det viset ?? Usch blir så arg !!

  Men päls bär jag inte, känns så onödigt att avliva djur enbart för pälsens skull !! Dock har jag en skinnjacka i nötnappa, vilket känns mer ok eftersom vi äter upp kossan skinnet kommer ifrån… Skulle ju vara onödigt att slänga skinnet…

  Jätte bra att du står upåp för dig !! Tack för en bra blogg 🙂

 • Reply Anaiah 7 mars, 2009 at 09:48

  Fy fan! Klarade bara av att se halva pälsfilmen. Varför? Varför!? VARFÖR?!!!!

  Jag måste dock säga att jag aldrig kommer försvara "utsläpningsauktioner" och liknande från minkfarmar. Jag har sett vilken skada dessa minkar gör på vår fauna. Måsar och ejdrar håller på att försvinna från västkusten, de är inte anpassade mot ett hot som kommer smygande om natten eller tar ungarna underifrån i vattnet. De hör inte hemma här och det finns bättre sätt att få fram sitt budskap känner jag.

 • Reply Anna 7 mars, 2009 at 12:27

  Okej, hon är väl berättigad sin åsikt, men det sättet hon framför den på väcker nog inte respekt hos någon. Och hennes argument är dessutom rent jävla idiotiska.

  Det som stör mig mest är när hon skriver att djuren inte känner något. Just den meningen gör att jag får lust att flå henne levande. För det är ju precis det djuren blir. För att det är enklare, lättare, att flå en varm kropp än en kall.

  Jag är köttätare (än så länge), men försöker välja bort kött när jag kan. Päls däremot är något jag absolut inte förstår mig på.

  Det finns inget behov för oss människor att använda päls idag, och det är bara så jävla hjärtlöst att använda det för att det är snyggt och på modet, när man vet hur djuren lider (för det är väl ändå ett ganska välkänt faktum idag?)

  Jaja. Jag blir bara så jävla ledsen när man ser hur vissa resonerar. Hoppas fler väljer bort lidandet i framtiden.

 • Reply Anonym 7 mars, 2009 at 17:34

  Vaddå "kroppen måste ha kött för att överleva" eller vad hon nu skrev. Jag har hört att de som inte äter kött har mer vitaminbrist än vegetarianer för att köttätare får i sig för lite grönsaker. De ända som vegetarianer har problem med är att de oftast får i sig för lite järn. Men de kan man fixa hur lätt som helst.

 • Reply Marre 7 mars, 2009 at 20:46

  Ja och det som jag tycker är mest konstigt är alla här ute som äter kött och samtidigt säger att de aldrig skulel bära päls. Vad är värst, döda dem och äta deras kött eller döda dem för å bära deras päls?

  Missförstå mig rätt, jag äter kött och är hemsk på det sättet men det är sådant hyckleri av folk och säga att man inte kan bära päls när de äter kött. Småtjejerna verka tro att kött det trollar man fram… eller ngt.

 • Reply Lady Dahmer 7 mars, 2009 at 20:59

  personligen så tycker jag att päls är värst. Det finns liksom inga ursäkter.

  Man dödar för fåfänga. Man dödar för utseendet.

  Att döda för att äta är lite annorlunda iom den köttnorm som råder. Vi fostras från födseln att köttätandet är nödvändigt. Och det är svårt att bryta ett inlärt beteende på det sättet, speciellt när man saknar kunskap om det.

  Men jo, en del verkar tro att djuren smeks till döds med en blomma eller något.

 • Reply Antonia 7 mars, 2009 at 21:34

  hej! hur kan man skriva att "kött är ett måste för kroppen" ?? jag är vegetarian och ja mår hur bra som helst, och det gör nog de flesta andra också som är vegetarianer.

  Vaddå att djur inte känner något??. De är inte direkt som växter. De har känslor precis som vi. Jag blir så arg.

 • Reply Johan 8 mars, 2009 at 00:40

  Usch fyfan, så vidrigt, jag fattar inte att det ens finns människor kapabla att ens gör något så vidrigt.

  Tror dom inte djur känner smärta eller? Man ser ju bara i deras ögon vilken smärta dom känner. Jag skäms som människa när jag ser det. Man känner sig så hjälplös.

  O sen finns det människor som inte tycker sånt här är så farligt. Nehe, men då kan vi ju flå dig levande då?.

  Bra att du tar upp det iaf, man kan inte blunda för sånt här!

  Men det gör ont i hela mig att se det och det får mig att må dåligt i flera dagar. Jag hoppas om något år att vi inte behöver uppleva sånt här, att det är slut på detta djurplågeri.

 • Reply Emma says style, love & rock and roll. 8 mars, 2009 at 11:28

  Bra skrivet Lady Dahmer! Jag vet inte vad jag skulle kunna lägga till som inte har blivit sagt. Mer medvetande åt folket. Mer vego åt folket. För mig är det helt otroligt att jag fortfarande alltid måste försvara mitt val att inte äta kött när hela logiken skriker att det torde vara tvärtom när det är fullt möjligt att klara sig utan kött och på så sätt undvika denna grymma industri.

 • Reply michelle 8 mars, 2009 at 12:22

  Fyfan vad hemskt, jag får världens klump i magen av att se de dära och kan inte sluta gråta. Har sett videon förut och helt ärligt så vill jag ta dom dära människorna och bara kasta dom i marken och skära bort deras hud och se dom lida. Så tänker jag ju förstårs inte göra men jag tror ni förstår hur jag menar.

  Din blogg är bra, dock håller jag inte alltid med dig om vissa saker men de kan man ju inte alltid göra heller, alla är olika.

 • Reply Anonym 8 mars, 2009 at 19:51

  Oj. Hon hon var sexton? Jag är fan femton och vegeterian, för att jag vet att djur måste lida.

  Och om en "mogen" tonåring, som denna person så gärna vill vara, kan uttrycka sådana saker är det ju helt klart något fel. Hon lär ju inte veta vad hon gett sig in på för ämne.

 • Reply Caroline 9 mars, 2009 at 12:04

  Vi får väl vara glada över att det faktiskt är "inne" med FUSKpäls 🙂

 • Reply Elin 10 mars, 2009 at 17:37

  Jag får en så stor klump i min mage när jag ser detta! Jag är inte vegetarian. Jag har försökt, men tycker om kött för mkt.

  Även när Kallafakta kollade upp det dära med dun?

  Jag grinade och plågade genom mig det dära programet. Jag fattar inte vad folk tänker på? Hur kan man gå så långt ? Det ända dom tänker på är pengar, pengar, pengar!

  Det är så sjukt att man inte kan göra nått för Ankorna/Gåsarna. Det finns regler men det går inte att straffa dom. Om jag fattade det rätt så var det så.

  HATAR PÄLS, vrf inte bära fusk om man nu så vill ha ?

  Tycker verkligen om att du står på djurens sida!

 • Reply Alexandra 12 mars, 2009 at 22:12

  Hej!

  Först måste jag säga att jag verkligen gillar din blogg, jag gillar att du står för dina åsikter. Dessutom håller jag med i många av dem. Till exempel det här med djurrätt. Jag förstår inte hur man kan bära päls – något jag slutat med för länge sedan. Jag är… i processen att bli vegeterian, men jag tycker det är extremt svårt att veta vad som faktiskt är vegetariskt och inte. Det verkar som att det finns animaliska produkter i nästan allting.

  Har du några tips på hur man kan ta reda på detta? Jag vore jätteglad för svar.

 • Reply Eliyana 13 mars, 2009 at 16:40

  Usch! blir så förbannad på folk som är så trångsynta och bara tror att alla djur mår så jäkla bra.

  Snacka om att leva i förnekelse!

 • Reply Anki 11 april, 2009 at 18:46

  Mycket sen kommentar men hittade precis din blogg… 🙂 Håller med dig till 100% (är själv vegetarian) och kommer nu att lägga upp en länk till din blogg på min blogg! 🙂

  GLAD PÅSK! 🙂

 • Reply Mirjam 22 juni, 2009 at 14:24

  Hej!

  jag gillar din blogg. Du är lite sådär.. typ cool.

  Jag är inte alls sån.

  Fast mest gillar jag din blogg för att du är vegetarian. Tror jag.

  Det är jag med. och min syster är vegan och min pappa vegetarian.

  Har inte läst hela inlägget, men jag läste det som inte du har skrivit, sånt där stöter jag på dagligen. Och det gör mig SÅ irriterad.

  Lixom, min kusin, när hon började äta kött, det tog typ ett år innan hon kunde äta det utan att få ont i halsen och ont i magen. Våra magar är inte ens gjorda till att äta kött.

  Varför säger alla att det är så? När man klarar sig bättre utan kött och det dessutom är mycket bättre för miljön och djuren och allt.

  Heh..

 • Reply Bonde! 3 augusti, 2009 at 19:35

  Måste säga en sak om de där inlägget! De är ofartbart att sånt får hände i den värld vi lever i nu! Men i Sverige har vi världens strängaste djurskyddslagar och de som händer på filmerna händer inte här! Köp svenskt kött så har dom både haft ett bra liv och en död som INTE är plågsam! Jag vet! Har själv kor och vet hur allt går till både på gårdarna och i slakterierna!!

 • Reply En som undrar! 3 augusti, 2009 at 21:57

  Till Mirjam! vrf är de bättre för djuren är de bättre att dom bara ligger någonstans eller vart ska man göra av dom då?!:question:

 • Reply Caucasiangirl 9 augusti, 2009 at 14:52

  Hej Natashja

  Jag tycker om din blogg!

  Tänkte bara fråga,jag är nyfiken.Har du koll på E-ingredienser? Det finns ju hur många som helst produkter med E-numren i maten med animaliskt fett alltså. Vad gör du då? Jag är muslim,vi äter inte fläsk(som du säkert vet)och är tvungen ständigt kolla på ingretienser, i sylt,bröd,godis,margarin etc.Hur löser du problemet?

  Kram

 • Reply Rebecca 9 april, 2010 at 12:06

  Ja hujeda mig. Jag är ju väldigt sent ute vad gäller detta inlägg. Men jag anser dock att det aldrig är för sent att sätta ned sin fot och försöka stoppa detta icke-humana beteende!

  Jag har själv bara varit vegetarian i några få år, men ack så mycket bättre jag känner mig idag.

  Jag anser att folk får göra och tycka vad dom vill. Så om det nu finns någon där ute som kan säga – helhjärtat, att det som visas på klippen eller på den här filmen; wwww.veg-tv.info/earthlings är "rätt" så låt gå. Jag klarade då inte av att öppna kylen kvällen efter jag sett "veg-filmen"!

  Jag lever lika bra på sojaprodukter, frukt och grönt och saft som någon annan skulle göra!

  Väldigt bra blogg för övrigt! Jag får mig alltid ett gott skratt när jag kikar in här!

  MVH Rebecca

 • Reply Sandra 20 april, 2010 at 20:07

  Jag äter kött, har alltid gjort och kommer alltid att göra, thats it. Men, det där i pälsfilmen – Ofta de lyfte upp stackaren och bankade den i marken, eller flådde den medan den fortfarande levde? Så jävla sjukt. Totalt jävla sjukt. Det är en sak att döda dem med varsamhet och respekt, men detdär… ARGH! Jag blir bara.. arg. Irriterad. Hade jag varit där i pälsfilmen, kan jag garantera att jag kastat mig över gubbjäveln på tre röda. Och kanske tillochmed sno kniven och bli lite brutal, vem vet? Även jag har mina "ljusa" stunder då och då. I övrigt så är din blogg rätt så kul! Go for it ^^

 • Reply sof 23 april, 2010 at 09:13

  MEN samtidigt är ju köttindustrin väldigt mycket större än pälsindustrin.

  27 miljoner djur dödas inom industrierna varje dag i USA.

  Det finns helt enkelt inga ursäkter för att äta kött. En klarar sig utmärkt på vegetariskt kost. Folk verkar bara använda "näringsbrist" osv som någon slags ursäkt för att få det låta mer "rätt" att äta döda djur. Massmord borde förbjudas.

 • Reply Evelina 16 maj, 2010 at 19:49

  Jag uppmanar idioter som henne att gå Filosofi B kursen på gymnasiet (eller motsvarande någon annanstans) och göra ett fördjupnings avsnitt om djurrätt (Veganism, djuretik, vegetarianism, osv).

  Riktigt lärorikt, samt att man får ångest som köttätare.

 • Reply Matilda 15 augusti, 2010 at 01:00

  Haha, blir själv så himla trött på sådana kommentarer som man tyvärr ofta får när man är vegetarian (eller vegan)

  Dessvärre finns det mycket okunskap och lite fakta kring veganism och vegetarism.

 • Reply Linn 25 juni, 2011 at 14:40

  USCH för pälsindustrin! och fyfan för köttindustrin! Skäms över att vara människa!

 • Leave a Reply