Vardagstrams

Mode à la småbarnsmorsa

Inspirerad av Ketchupmamman:

Jag vill slå ett slag för midjeväskan! Praktisk , bekvämt (du behöver inte bära runt på nåt och har båda händer fria) och… eh…. praktisk… sa jag det?

Jag har väldigt svårt för handväskor. Först och främst ser det faktiskt skitlöjligt ut. Jo det gör faktiskt det. Sen så hatar jag att bära nåt i handen eller på axeln, den hindrar min mobilitet. Sen så glömmer jag den jämt. Hatar att behöva hålla reda på mer än mig själv och ungen liksom.

Den är oslagbar när man är på krogen! Snacka om att kunna vara askalas utan att oroa sig! *tummen upp*  Jag har fått en hel del positiva kommentarer av kvinnor! Tro’t eller ej! *s*

(Jag och brorsan tillsammans med en asskön kille vi mötte på rockbåten. Efter att ha beundrat hans otroliga sense of style och rövskåra i två dagar så beslutade vi oss för att fråga om han ville vara med på kort. Det ville han.)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Anonym 13 mars, 2009 at 15:45

  inte fan ska du ut på krogen näru ändå är mamma eller herregud .. du kan roa dig visst men på ett bra sätt .

 • Reply Lady Dahmer 13 mars, 2009 at 15:52

  skämtar du med mig? ska jag sluta gå på krogen för att jag fått barn? Nej du, det kommer inte att hända. 🙂

 • Reply Anaiah 13 mars, 2009 at 16:07

  Märkligt, jag får fortfarande intrycket av att du är väldigt lång när jag ser dig på bild. Fast jag känner dig, träffar dig ofta och kan intyga att du är max 2 cm längre än mig (och jag är 160). Jag antar att det är en optisk illusion av något slag…

  Ovanstående skribent kan ju bara hålla käften, inte fan slutar man leva när man fått barn. Att gå ut när man har familj innebär inte att man ränner på krogen titt som tätt och kommer hem aspackad och snubblar in till barnet när det sover och säger "Du är schå jächla fiin!". Att man går ut och tar en öl/ett glas vin/en cider och umgås med sina vänner då och då innebär inte att man är en dålig förälder. Vad är det i just ett krogbesök som säger att det är ett dåligt sätt att roa sig när man är förälder? Är det bättre att sitta hemma och supa sig stupfull inför barnen så länge ingen annan vet?

 • Reply Lix matte 13 mars, 2009 at 16:07

  Nu går jag inte på krogen så där fasligt ofta längre, typ nästan aldrig, men jag använder fickorna till "handväska". Till vardags har jag ryggsäck, himla smidigt. 🙂 Handväskor är bara jobbigt, orka liksom.

  Nyfiken på var du fått tag på din midjeväska, den såg himla praktisk ut (kan vara smidig på sommaren, kjol + noll fickor + hundattiraljer som godis, påsar och annat)

  Ha det gott och hoppas du får en asskön helg! Tjobido!

 • Reply Nathaly 13 mars, 2009 at 16:08

  Du är jävligt söt!

 • Reply FRÖKEN GRÖN 13 mars, 2009 at 16:20

  Va? Är du kortare än jag?

  (med anledning av kommentaren från Anaiah)

  Jag är 1.66 och trodde att du var jättelång, minst 1.80.

 • Reply Anonym 13 mars, 2009 at 16:22

  nej? du behöver fan i mig inte sluta dra till krogen.. men du har barn som e skeetungar du kan la chilla lite me ditt liv elle.

 • Reply Anna 13 mars, 2009 at 16:45

  Alltså, det jag undrar är varför "benniferphilmon" tycker h*n har rätten att säga åt någon annan hur den personen ska agera och leva sitt liv?

  Och jag förstår inte för mitt liv varför en del verkar tro att man ska ge upp sitt eget liv bara för att man har barn? Ser de inte själva hur dumt det låter?

  Det finns väl inget som säger att man super skallen av sig bara för att man går på krogen.

  Och för övrigt verkar du vara en väldigt bra mamma, Lady D.

 • Reply Jessica 13 mars, 2009 at 17:10

  Kan inte låta bli att skratta åt bennifjönts kommentarer. Det är nog en fjortis runt 16 (får man iallafall hoppas när det gäller både resonemang o sättet att skriva på) och vid den åldern har man ju en tendens att inte veta vad man pratar om. Vi har ju alla själv varit där även om vissa av oss haft ett mer normalt synsätt på saker o ting. Vilken hemsk mamma jag är då jag allt som oftast dricker öl på helgen eller en tisdag då man är fri från jobb och detta i barnENS närvaro – ring soc nån! ;O

 • Reply Lady Dahmer 13 mars, 2009 at 17:28

  nu förstår jag inte riktigt vad du skrev, vad menar du med skeetungar? Varför säger du så?

  men for the record — att jag vill gå på krogen ibland innebär inte att jag super huvudet av mig varje helg eller att jag skiter i min unge. In fact – jag har inet varit ut sen hon föddes. så det var nästan 2 år sen nu (innan jag var gravid)

  det som däremot gör mig arg är när människor dömer andra eller säger åt andra hur de ska leva sitt liv. To each their own. Så länge barnen inte far illa eller mår dåligt på nåt sätt så tycker jag inte att man ska lägga sig i.

  När du blir mamma så får du göra som du känner är rätt.

  dock så har jag lite förståelse för hur du tänker, du är eritrean (har jag rätt?) och den kulturen är annorlunda. Men du måste även ha förståelse för att jag är svensk och har en annan kultur och därför resonerar annorlunda. Jag hoppas att du kan respektera det…?

  mvh

  natta

 • Reply Lady Dahmer 13 mars, 2009 at 17:28

  fröken grön .– jag är 160!

 • Reply Lady Dahmer 13 mars, 2009 at 17:29

  Lix matte — säger bara ett ord Claesohlssons! (hur det nu stavas) där hittar man fan allt- även denna pärla!

 • Reply Angiie 13 mars, 2009 at 17:43

  HAHAHHAHA! FAN VAD COOLT! folk klagar på dig med! helt otroligt!

  Men asså, jag trodde du visste att som mamma måste man 1. ha kyskhetsbältet på 2. BARA ha kläder som täcker HELA kroppen 3. ENDAST umgås med sina barn 4. Inte ens TITTA på alkohol!

 • Reply Annsofi 13 mars, 2009 at 18:31

  jag som bara väntar på att få föda mitt barn så jag kan få gå på krogen i sommar :)har ju varit duktig i 9 månader klart man ska få unna sig lite party!

  Man har väl en pappa till barnet som ska göra sitt också ? 🙂

  Midjeväska vore kanske något men jag är nog för feg att sätta på mig en.."tänker tillbaks på tiden dom var poppis"

  Trodde killen i mitten var en tjej först "hides" 🙂

  Har tipsat om din blogg btw för den är bara så härlig 🙂

 • Reply Gmoll 13 mars, 2009 at 21:36

  Jag trodde oxå att du var lång,tänkt mig dig som en ståtlig feminazi amazonkrigare.

  Menar inget illa med nazi tror faktiskt jag har lärt mig ordet feminazi här i bloggen 🙂

 • Reply Lix matte / vhcbloggen 13 mars, 2009 at 22:52

  Tack så mycket! Nu vet jag var jag ska gå den 25:e! 😉

 • Reply Helle 15 mars, 2009 at 10:13

  Man måste liksom inte dricka alkohol för att man går på fest eller ut på krogen…

  Man kan oxå dricka med måtta, om man ska ta hand om barnet dagen efter eller med mindre måtta om man inte behöver ta hand om barnet dagen efter.

  Bara för att man är mamma ska man inte isolera sig hemma i 18 år. jag har aldrig hört talas om en karl som varit alkoholfri under mammans graviditet & de följande månaderna efter…

  Men.. Att vara ute & dricka alkohol i tid & otid är inte så bra, men nån gång ibland är helt okej.

  Man måste få vara kvinna oxå & inte bara mamma…

 • Reply isabelle lundberg 17 mars, 2009 at 19:20

  snygg är du!

 • Reply Michis 14 maj, 2011 at 07:31

  :love:

  Tänk att du har då bra tips om allting!

 • Leave a Reply