Får det vara lite transfobi till gråtfesten?
Ok alla älskar heinekens nya reklam. Ni vet den där, där olika människor träffas och bygger en bar? Aja alla ba gråter och hyllar denna men vet ni vad? Jag får bara ont i magen. Jag undrar hur i hela helvete de kan utsätta en transkvinna för den transfobi som uttrycks eller risken att bli avvisad eller ännu värre, bli utsatt för våld eller verbala kränkningar, av mannen hon precis suttit och snackat med. 
 
Upplägget går ut på att två personer med olika åsikter, typ en feminist och en antifeminist, en miljökämpe och en som förnekar klimathotet osv, träffas på tu man hand och bygger en bar ihop. När de är färdiga och typ fått fin kontakt så avslöjas deras olika positioner. Och så har vi transkvinnan och transfoben som träffas. Deras möte jämställs med de andras. Som om hennes existens bara handlade om olika åsikter liksom. Som om hans transfobi är jämförbar med att "tycka olika". 
 
Nu slutar det ju "bra". Men jag kan inte ens föreställa mig hur hon måste ha känt eller mått eller hur alla andra transpersoner som utsätts för reklamen mår och känner när de ser den. 
 
Nej usch. 
 
 
 
I slutet, när han går. gråter jag 
 
 
Ellen

Ja, det är ju helt sjukt! Om antifeministen istället hade varit rasist och kritiserat kvinnan för hennes hudfärg så hade det ju blivit ramaskri (hoppas ja iallafall)! Hur kan man inte se att det är samma sak?!

Svar: Ja det är så skevt. Men transfobi är liksom ok. Att skratta åt transkvinnor är humor. Tyvärr.
Lady Dahmer

kniven

Det var ett tag sen jag läste din blogg, men har följt dig av och till i många år (ingen aning om hur länge). Till saken; blir rörd över hur mycket du orkar, står ut med för kampen och hur jävla fina dina texter är. Plus hur du hela tiden försöker lära dig mer. Ska aldrig sluta läsa igen.
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Svar: Tack! <3
Lady Dahmer

:Linda

Gud ja, jag gråter som bara den!!

Natalie

Jag menar inte att kritisera någon men ibland tror jag folk som är väldigt toleranta måste förstå oss som vuxit upp i ett helt annat klimat. Det är inte bara att vidga vyerna och allt är helt lätt, det tar tid och jag ser att transkvinnan visar den respekten och att han då öppnar sig mer. Som sagt menar jag inget illa utan bara att när man vuxit upp och alltid blivit sagd att något är fel så är det inte alltid så lätt att bara strunta i det. Det tar tid men i slutändan så kan man få någon att förstå med hjälp av respekt för människan.

Svar: Det tror jag också Natalie! Men som just transkvinna är man utsatt för detta varje dag och ibland innebär det våld
Lady Dahmer

Helen

Klokt Natalie! ❤️

Stephanie

Precis, och det normaliserar väl ändå transfobi om man jämställer det med "bara en åsikt"...

Svar: Japp. Nu är iofs transfobi normaliserat. Till och med humor. Tyvärr.
Lady Dahmer

Bee

Natalie, klok kommentar.

Chs

Natalie har förstås en poäng. Dock är det avgörande att en ser sin egen intolerans som det den är: en instinktiv känsloreaktion och inte en legitim åsikt. Det är också nödvändigt att en förstår att även ofrivilliga känsloreaktioner kränker och sårar, och att det är oacceptabelt att utsätta andra för dessa utan deras samtycke.

Karin

Ibland är jag glad att jag inte har någon tv ...

Maria

Det är ju en reklamfilm där man läst in sig på ett manus.
Gråter på RIKTIGT jag när jag går in på Röda korsets hemsida och inser hur LITE jag kan bidra med och hur svårt människor har det.

http://www.redcross.se/

Svar: jaha, ja jag kan gråta både åt röda korset och transkvinnors utsatthet. känner ej att jag måste välja eller rangordna.
Lady Dahmer

Maria

LD
Jo klart en kan gråta över transkvinnors utsatthet men detta var ju bara en reklamfilm.

Svar: Var det? Hur vet vi att alla var införstådda? Jag hoppas det, men risken finns att det inte var så. Och alla transkvinnor som tittar på reklamen då?
Lady Dahmer

Felicia

Maria
"Bara en reklamfilm?" Va? Jaha? Nä vet fan inte ens vad jag ska säga. Tack för att du bestämmer vad som är viktigt och inte. Bra att du finns så jag vet vad jag kan gråta till och inte.

Christina

Ursäkta men vilken dum jävla reklam! Använda en utsatt grupp i syfte av att sälja öl?! Känns sjukt falskt! Så detta innebär att transpersoner måste visa vilka BRA personer de är för att först bli respekterade?

Lina

Känns väldigt olustigt att de pekar ut transfrågor som en åsikt. Alla andra grupper får ju chansen att se saker ur den andras perspektiv. T.ex klimatet. Men det är ju hennes liv. Varje dag, varje sekund. Inte en åsikt utan en sanning han bara inte förstår.
Förstår hur de som gjorde reklamen tänkte, men usch så fel de blev...

jos

Jag tycker det som vanligt när något blivit värsta virala trenden innebär att folk bara hänger på i hyllningskören utan att det egentligen betyder så mycket. Rent och skärt grupptryck - ett uttryck för den mänskliga populismen. Har så sjukt svårt för denna typ av trender.. Tycker dock att det är HÖGST relevant som någon kommenterar att det faktiskt är en reklamfilm. Skapad ur ett kommersiellt intresse. Känns alltid obehagligt att blanda ihop allvarligare och viktigare frågor med reklam... Som att man säljer ut det som är viktigt på riktigt, allt för pengar. Vill inte att de två ska beblandas, för att jag känner att det viktiga då förlorar sin kärna - blir korrumperat av pengasuget. Usch, tycker det är riktigt obehagligt faktiskt.

Näe jag är en riktigt motsträvig jävel men kommer aldrig att kunna hoppa på den typen av viral trend. Känns inte ÄKTA

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog