Anders Borg och kvinnohatet
Anders Borg har tydligen varit på fest. Där har han, i traditionellt manlig anda, varit aggressiv, hotat arrangören samt hotat en kvinna, visat kuken, utsatt x antal män för sexuella trakasserier samt kallat kvinnor för hora och slampa.
 
Nu ber han om ursäkt på Facebook. 
 
 
 
Alltså "ber om ursäkt" för låt er inte luras för en endaste sekund. Gå inte på det! Kvinnohat är kvinnohat och kvinnohatare är kvinnohatare. Man uttrycket inte kvinnohat om man inte bär på det sen innan. Och man tafsar inte på människor om man inte har allvarliga problem med att respektera andras integritet och kroppar.
 
Anders Borgs ursäkt är inte värd ett jävla skit. Det bara ett försök att sopa upp resterna av sitt totala haveri för att rädda sitt anseende. Att skylla på "blackout" eller fylla håller inte. Eller jo det gör det ju tyvärr, män skyller ju på det hela tiden och har samhället med sig. De kan ju inte rå för det. Är det inte fylla så är det testosteron eller så är det de där jävla kvinnorna som provocerat fram det, hur var de klädda egentligen?
 
Och det ser vi redan i kommentarsfältet under hans ursäkt där människor sluter upp för att stötta stackars Anders som bara inte kunde rå för att han är en jävla kvinnohatare. Kommentarer som "been there done that!" (wtf?) och "kan hända oss alla" varvat med ryggdunkningar. Duktiga modiga Anders Borg som ber om ursäkt (Glöm inte: för att han kränkt, tafsat, hotat). Han stöttas av kolleger och vänner. Som om det är han som behöver stöttas och inte de som utsattes av honom. 
 
Jag har för övrigt definitivt inte varit i samma situation. Normala människor med sunda värderingar och vettig människosyn uttrycker nämligen inte kvinnohat eller för all del rasism, transfobi, homofobi osv såvida de inte lider av ovan nämnda oavsett hur fulla de är, oavsett hur mkt "hård press" de varit under och oavsett vad som hänt innan.
 
Det är dessutom en myt att alkohol får en att göra saker man ej vill göra. Alkoholen släpper på hämningarna. Thats it. Men det man gör är i enlighet med ens person och värderingar. Detta finns det gott om forskning på. 
 
Folk kommer ju både köpa Anders Borgs ursäkt och upprepa den dvs ursäkta honom med att han var full och om några dagar är det bortglömt vilket är talande för hur enkelt vi tar på kvinnohat och mäns aggressivitet. Det ses som ett litet snedsteg. Nåt som kan hända alla. Som om det var nåt som bara hände Anders och inte nåt som Anders utsatte andra för. 
 
Men män är ju aldrig ansvariga för sitt dåliga beteende. Det är alltid nån annans eller nåt annats fel. 
 
Kommentarer från hans kommentarsfält: 
 
 
 
"All heder till dig"
"Kan hända oss alla"
"Gentleman"
"Sånt händer"
"Borg for stadsminister"
"Ödmjuk"
"Bra person". 
 
Låt det smälta in. 
Lotta

Det här är så otroligt sjukt. Betyder det att jag kan bete mig som vilket as som helst och sen bli hyllad för att jag ber om ursäkt? Nej just det....jag är inte en man så det kommer jag inte undan med. Och vad är det med män och deras jävla kukar?

Anna i stugan

Herre gudars.... Inte en enda kritisk kommentar där på fejjan. Ponera att det varit en kvinnlig ex-politiker i stället. 😱

Anna

Fy fan rent ut sagt! Lam ursäkt också. Jag skall kolla med min käre far som beundrat denne man (för att män så ofta beundrar män med makt) vad han tycker om honom nu.

M

Och ursäkterna eller snarare bortförklaringar. För det var inte den stackars mannens fel han var bara full. Och om en man blir full och gör saker är det ok, tänker på alla kvinnor som blir misshandlade av pojkvännen när han varit full. Ursäkten det var inte meningen jag var full , jag fick en blackout jag visste inte vad jag gjorde. Lovandet att han aldrig ska göra det igen. Finns lösningar om du menar att det är spritens fel, drick inte sprit. Verkar som en enkel lösning eller hur? Men saker du gör när du är full visar sig ofta vara sånt du känner och tänker men inte gör. Och som kommer ut med spriten för då är det helt okej.

Svar: Måste vara jävligt gött för männen att alltid kunna lägga ansvar nån annanstans
Lady Dahmer

Mari

Vilket äckel han är!

Mi

Fy fan vad vidrigt.

Sofia

Eh va? "Ingen kom ju till fysisk skada, så det är lungt". Sen när kan en resonera så??? Och alla "been there, done that" är ju också ganska oroväckande.

Svar: Herregud. Ja ok men då är det lugnt.
Lady Dahmer

Mia

Jag blir så ledsen av det här och är så ledsen för att hamnat i ett svart hål som kallas patriarkatet. Att se vad alla äckliga män gjort och gör mot oss kvinnor och gjort i årtusenden. Hur kunde det bli såhär? Det är som ett sår som aldrig kommer sluta att blöda. Det är som att det mest manipulativa männen hjärntvättat hela världen. Och både vi kvinnor och män har gått på det. Och en efter en vaknar vi kvinnor upp, precis som de starka kvinnorna innan oss gjorde. Sen hinner de dö ifrån oss och hinner inte tala om för oss. Och så luras vi in i samma skit igen. Att behaga män. Det gör mig illamående och ledsen. Får mig att vilja radera ut varenda man, nästan. Men då tar det över. Jag älskar kvinnor. Jag önskar bara att det gick att komma innanför, att vi slutade skydda dom i våra nära relationer. Började skydda enbart varandra, inte männen.Svar: Jag vet fan inte hur vi orkar. Att vi inte kollektivt antingen tagit livet av oss eller mördat alla män är ett mysterium.
Lady Dahmer

Lilla My

Väldigt tam ursäkt i mina öron... men jag är fan inte förvånad. Själv var jag ute med några tjejkompisar på middag igår. Jag är 30 år gammal och är höggravid, men några veckor kvar till födseln. Vid bordet bakom oss sitter ett helt gäng män i övre medelåldern som har varit på hockeyläger. Vi hinner bara sätta oss ner så kommer servitrisen över med drinkar från bordet bakom. Mest snuskigt dyr skumpa på flaska. Själv smuttar jag på min cola. Trots det tar det inte lång tid innan en av "gubbarna" i sällskapet börjar tafsa och ta på mig, och försöker dra ner mig i knät. Jag är troligtvis i hans barns ålder, och höggravid. Men det spelar liksom ingen roll. För han har siktat in sig på mig och vägrar fatta piken. Åkte hem. Idag är jag mest arg på mig själv, konstigt nog. Borde bett honom dra åt helvete... men vem vet hur det hade tagit?

Svar: Ingenstans går vi säkra för männens beteenden
Lady Dahmer

Jennifer

Hade jag visat fittan för folk, sen gått hem och skrivit förlåt så hade jag garanterat inte fått kommentarer som "Jennifer for president" och "modigt att be om ursäkt, sånt händer" - förmodligen hade folk ringt socialen eftersom att jag är mamma och kvinna. Sådana får inte ha problem med att dricka för mycket.

Somliga Förbannade Kvinnor

Tänker direkt på Kakan Hermansson som sa ACAB och sen bett ångerfyllt om ursäkt för det inte bara en gång utan upprepade. Ingen hyllar henne för detta. Tvärtom fylls kommentarsfälten med hat och personangrepp pga det hon sa varje gång hon varit med i ett offentligt sammanhang, trots att händelsen ligger flera år tillbaka i tiden. Det spelar ingen roll hur många gånger hon ber om ursäkt för det är oförlåtligt och hon ska aldrig mer få jobba och tjäna pengar. Majoriteten av de som hatar är dessutom män. Så märkligt att de inte fyller Anders kommentarsfält med samma aggressiva vrede nu.

Lupus

Påminner så mycket om alla andra gånger män har blivit "lite besvikna på sig själva" men gjort sig själva till offer. Alltså bara detta nyligen: http://www.expressen.se/nyheter/almedalen/kvinnlig-politiker-ska-ha-sexofredats-i-almedalen/

"Mannen säger vidare att han är chockad över att kvinnan uppfattat det som hänt som ett sexuellt ofredande – och berättar att han påkallade vakter. " ????? Kan inte ens hantera detta.

Svar: Stackars killar
Lady Dahmer

Jess

Tycker det är helt rimligt att män sitter på den största politiska, ekonomiska och sociala makten i samhället, vi tjejer orsakar ju lätt så himla mycket drama!

Svar: Ja verkligen
Lady Dahmer

M:et

Somliga Förbannade Kvinnor: Precis vad jag också tänkte på! Det är som när en som är mobbad i skolan någon enda gång slår tillbaka -- då JÄVLAR! Då jublar mobbarna, för då har de "bevis" och "rätt" att göra vad fan de vill mot den mobbade. Och straffet för slaget blir tio gånger värre, hundra gånger värre, tills ordningen är återställd. Likadant när en kvinna gör något som misshagar män.

Blir illamående av allt detta kvinnohatarkramande. Aldrig gillat Anders Borg. Hoppas Dominika sparkar ut honom.

E

Håller med dig till fullo. Jag var faktiskt på den där festen och sa till på skarpen.. Sjuka fasoner.

Svar: Gud va bra av dig! Berätta gärna mer om vad som hände.
Lady Dahmer

Anonym

Ingen av kommentarerna nämnde de som blev utsatta av AB... Bara hur duktig han är som säger förlåt.
Suck

Hmm

Och så blev han också tillsammans med en som driver en dejting-app för otrogna...

Ang Kakan. Den var fint skriven men hennes ursäkt ekade lika tomt då den först kom efter en massiv kritik samt efter flera år och först när det påverkade hennes plånbok samt riskerade andra samarbeten, och då också pga att hon inte bara gjort ett uttalande i samma stil utan flera under årens gång med samma innehåll.

Svar: Jag tyckte det var synd att Kakan kände sig tvungen att be om ursäkt. Jag säger inte att det hon sa var helt ok heller, men hon blev ju mer eller mindre tvingad till det. Men det hon sa är liksom ingenting i jämförelse med det Borg gjort men hon förlorar jobb och lön och anseende pga det och kommer antagligen få battla med det hon sa tills solen imploderar och jorden slutar existera. Borg kommer vara glömd och förlåten inom kort. Detta kommer inte påverka hans karriär eller anseende alls.
Lady Dahmer

Hmm

PS Första ursäkten från Kakan kom efter påtryckning från SVT när hon bara timmarna innan sagt att hon inte hade för avsikt att be om ursäkt och att hon inte trodde SVT/SVR skulle kräva det av henne och var väldigt kort och mer eller mindre en icke ursäkt.

Somliga Förbannade Kvinnor

Hmm
Poängen är att oavsett vilka dumheter kvinnor gör, om det är en gång, upprepade gånger, om det är misstag eller allvarligt, om ursäkten är ärlig, krystad, på eget bevåg eller efter påtryckningar, så glöms det aldrig. Varje gång kvinnan uppmärksammas efter det så dras det upp med en våg av personangrepp orelaterade till vad kvinnan gjort; hon är en fet jävla kossa, hon är ful och ingen man vill ha henne, hon är bitter pga fått för lite k*k, det är synd om hennes barn som har en sån patetisk mamma, det spekuleras i psykisk sjukdom - och inte ett enda kommentarsfält fylls av förståelse och hyllningar och att det kan hända den bästa, starkt av dig att säga förlåt, du är bäst, vi stöttar dig, vi har alla varit där, heja dig. Så detta har ingenting att göra med att jag ev "skriver fint" utan att uppmärksamma hur fundamentalt olika kvinnor och män behandlas och bemöts för samma beteende. Precis som LD gör i sitt inlägg.

Svar: Precis så. Tack!
Lady Dahmer

FT

Helt sjukt. Om en kvinnlig politiker gjort detta så hade hon aldrig förlåtits. Fått hot och blivit kallad fyllekärring förmodligen. Ingen har ju "förlåtit" Gudrun än för hennes missbruk.

Svar: Precis! Kvinnor kommer inte undan alls.
Lady Dahmer

Loanne

Hm, tänk om kvinnlig f d politiker hade visat fi**an och kallat män för horbock och liknade på festen, då jävlar!

Svar: Herregud, jag kan inte ens föreställa mig detta pga så främmande tanke pga händer aldrig. Medan män som visar kuken och kallar kvinnor för horor är vardag.
Lady Dahmer

d_dan

Och om en kvinnlig politiker gör en alkoholrelaterad idiotisk sak, och även gick ut senare med att vara alkoholist, kommer det förfölja henne under hela hennes karriär. I Borgs fall stöttas det hejvilt, från dag 1. Kvinnohatet i samhället gör sig återigen påmind och de dubbla måttstockarna gör mig tokig.

Svar: Japp.
Lady Dahmer

Loanne

...och vad hade en ursäkt varit värd då, tro?

Shakopee

Jag tror han har druckit med någon form av medicin i kroppen och det har slagit slint, anti-depp och/eller lugnande. När jag gjort det, har jag gjort och sagt skitkonstiga saker som jag sen vare sig fullt kommer ihåg eller står för. Drick inte med medicin i kroppen! Troligen inte första gången han spårar, men denna gång blev det offentligt. Självklart ber han om ursäkt - finns inget starkt eller fantastiskt i det. Och hans sambos kommentar gör ju inte saken bättre där hon menar på att då hon inte sett händelsen, och Anders inte kommer ihåg, så vet de ju faktiskt inte om det har hänt. Alla kommentarer han får gör att jag skäms å dessa lismande människors vägnar, fy fan så uppenbart att de fjäskar för att det är AB. Hade det varit grannen så hade den blivit utesluten ur gemenskapen.

Hmm

SFK och Loanne: Håll gärna två saker i huvudet tack.

Jag avskyr det som Borg gjort och hur han ursäktas, tycker rent allmänt han verkar vara ett narcissistiskt svin och tyckte redan hans relation med Domminica och hur den inleddes säger en hel del samt att aftonbladet låter bli att ta upp hennes app i deras presentation av henne är rent förkastligt.

Vad som irriterade mig var att det återigen, helt irrelevant, togs upp fallet Kakan och då också med en historierevidering som åsyftar att rentvå henne.

Jag ser gärna att vi håller henne utför det här för två fel gör sannerligen inte ett rätt.

Shark

Fast. Det stämmer inte att allt man gör berusad är sådant som man vill göra. Absolut inte. Det handlar om att man inte har någon impulskontroll. Det handlar om att konsekvenser människor är medvetna om i nyktert tillstånd upphör att betyda någonting.

Vidrigt beteende såklart. En del människor tål inte alkohol och bör inte dricka.

Kanske har han kass kvinnosyn, kanske har han det inte. Tycker dock inte att det går att utesluta att hans agerande enbart var alkoholrelaterat.

Svar: Nä i nyktert tillstånd så har han ju impulskontroll och vettet att hålla tyst när han tycker att en kvinna är en jävla hora. Under alkoholens berusning så släpper hämningarna och han släpper loss.
Lady Dahmer

Somliga Förbannade Kvinnor

Loanne
Det är ju helt otänkbart att en kvinnlig politiker skulle visa f*ttan på en fest. Hon hade varit en pervers äcklig psyksjuk jävla h*ra och inte en enda person hade tyckt att det var normalt, skrivit att vi alla gör tokigheter på fyllan, been there done that, du borde bli president, du är en bra person, heja heja, du är bäst det har jag alltid tyckt, fint av dig att säga förlåt, det är lugnt, förlåt dig själv också, vi stöttar dig. Nä, hon hade kölhalats och aldrig kunnat arbeta i offentligheten igen.

Svar: Som jag sa tidigare, jag kan inte ens föreställa mig detta scenario pga så främmande tanke att kvinnor beter sig så. Obs säger såklart inte att det aldrig hänt, innan nån drar en anekdot om deras alkoholiserade moster som alltid strippar efter ett par öl.
Lady Dahmer

Somliga Förbannade Kvinnor

Hmm
Jag gör en relevant jämförelse av hur två personer som båda gjort fel bemöts fundamentalt olika pga vilket kön de har. Har inget med att rentvå att göra.

Anneli

Usch säger jag. Usch! Människa sluta drick! Ta ansvar för dina handlingar! Som andra skrivit hade detta varit en kvinna som betett sig så här hade hon blivit mer eller mindre lynchad i medierna, tex kvinnlig politiker. Så jävla trött på män som beter sig illa o sen bara - jag var ju full , - jag var ju arg.....och, bortförklarar det någonting?? Bra du lyfter detta
LD

Hmm

SKF: (raderade en interjektion) Kakan har mötts av massor med ryggdunkade från bla dig och divers gelikar och inte minst här när du försöker få det till att hon bett om ursäkt FLERA gånger.

Det är TVÅ, varav den första är så klent som en ursäkt bara kan bli och var verkligen inte menat utan framtvingat för att kunna fortsatt jobba för SVT/SVT.

Så om något så är just Kakan ett ypperligt exempel på hur någon blir okritiskt ursäktad för den helt tomma ursäkten inom den gruppen för som hen står högt i rang hos likt Borg. De är om något två ärtor från samma skida. skillnaden är bara att Kakans grupp är något mindre till antal, men mottog med exakt samma naivitet och med orden, alla har vi sagt något dumt ibland…. Jag har aldrig när jag varit full betet mig som Borg och jag har aldrig i affekt sagt så dumma saker som Kakan har heller och dessutom uppretade gånger. Bägge blir ursäktade på samma vis; Det har hänt oss alla.

Svar: Att säga dumma saker ibland eller i affekt är inte samma sak som att kalla kvinnor för horor, visa kuken eller begå övergrepp. Milsvid skillnad. Tycker jag iallafall.
Lady Dahmer

Malinka

Otroligt oroväckande att se hur många som skriver "sånt händer!", "alla har väl varit där!", och "folk ska inte kasta sten i glashus!"... Alltså va? Som om det är NORMALT att visa könet, vara aggressiv, ofreda andra, på fyllan? Jag må ha varit otrevlig, jobbig, och högljudd på fyllan, men aldrig att jag sexuellt ofredat någon eller visat upp könet!

Någon som känns relevant att nämna i sammanhanget är väl kanske Gudrun Schyman. Som gång på gång fick be om ursäkt och berätta om sin sjukdom, och då dras det fortfarande upp väldigt många år senare att hon är en "fyllekärring man inte kan lita på" osv. Men Anders Borg som drar runt och begår brott (sexuellt ofredande) på fyllan, han är ju "en gentleman som beter sig som vanligt folk"... Herre. Jösses.

Svar: För män är det ju normalt. Sånt som händer liksom.
Lady Dahmer

Nix

Wooooow... Blir alldeles mållös av kommentarerna till ABs inlägg. "Mänskligt att fela" och "Vi har alla varit där någon gång". Snedfylla har hänt ja, men har aldrig visat könen eller börjat slänga runt med könsord hur full jag än har varit.

Jag som inte är jättehaj på FB, hur kommer det sig att man inte kan kommentera inlägget? Skulle åtminstone vilja se en kritisk röst bland allt lismande.

Svar: Hans inställningar helt enkelt. Folk kan se men inte kommentera såvida de inte är vänner.
Lady Dahmer

Sofia

Jag måste ha en avvikande åsikt, men vill inte döma Anders lika hårt. Jag är själv advokat, delägare på advokatbyrå och dessutom småbarnsmamma, dvs en person som av andra förväntas bete sig anständigt i alla lägen, men har betett mig illa på fyllan - tyvärr!

Gad inte betett mig exakt som Anders men har sagt och gjort oförlåtliga saker mot andra människor. Både mot män och kvinnor. Detta var innan barnen, under en period när jag festade mycket. Jag har sagt att jag önskade att en person var död, slagit till en annan person med en väska osv. Sagt en massa hemska saker. Varit otrogen, flörtat med andras partner, stulit saker. Trots att jag är en advokat som arbetar med mänskliga rättigheter och har gjort mycket gott i detta samhället. Med detta sagt - alla kan begå ett snedsteg. Jag har mått dåligt när detta har skett i allmänhet och jag tror att det då tyvärr är lätt att man spårar ut om man dricker. Detta som jag gjort har jag med mig hela livet och får leva med. Flera personer har brutit bekantskapen med mig pga detta, så jag har fått betala ett högt pris. Jag har bett alla drabbade om ursäkt men alla har inte kunnat förlåta, vilket jag har full förståelse för.

Skammen efteråt är fruktansvärd, är säker på att Anders känner en enorm ångest. Med detta sagt är han förstås inte på något sätt befriad från ansvar från sina handlingar - han måste leva med detta för alltid, i hans fall finns det också dokumenterat i tidningar osv. Det försvinner alltid.

I egenskap av advokat kommer jag i kontakt med många människor som begått fasansfulla handlingar, ibland som deras motpart, ibland som deras försvarare. Kanske är jag därför mindre dömande. Alla kan begå misstag. Ett misstag på fyllan definierar inte en person.Svar: Nu finns det gott om forskning som visar att det vi gör på fyllan korrelerar med våra inre önskningar/personlighetsdrag/åsikter. När du är nykter så har du hämningar. Du vågar inte göra och säga det du vill och tänker. Kanske har du även insikten att om du säger och gör det du vill och tänker så kommer det gå åt helvete så du låter bli. Hämningar alltså. När du sen dricker så släpper dessa hämningar. Men du blir inte en annan person.
Lady Dahmer

Somliga Förbannade Kvinnor

Hmm
Eh, ursäkta? När har jag ryggdunkat Kakan? Jag tror jag skrivit om henne 2 ggr förut i hela mitt liv och då var det kommentarer av exakt den typen jag skriver nu. Jag har ingen uppfattning om Kakan, hon kanske är jättebra, kanske inte. Har ingen aning. Och det är irrelevant för detta handlar om hur olika vi bemöter dåligt beteende beroende på könet på personen. Håller du inte med om det? Eller tycker du att Kakan och Anders bemötts lika? Han har också blivit kallad fet äcklig h*ora av hundratals personer? Tycker du att män och kvinnor bemöts lika för samma beteende? Gör du det så finns det inget mer att prata om. Jag skrev att Kakan bett om ursäkt upprepade ggr och det är helt korrekt. Känns ärligt talat som att du letar efter något att bråka om nu. Nä, du får lösa det på något annat sätt utan att dra in mig. Diskussionen avslutad.

d_dan

Om hen har lust så kan hen alltid kontakta Investment AB Kinnevik och fråga om deras styrelseledamots agerande representerar deras samhällsperspektiv.

https://www.kinnevik.com/contact

Malin

Verkligheten har ju blivit mer overklig än den värsta satirfilm!
Anders Borg drar fram snoppen på familjefest liksom, jag har inga ord. Såklart ber han om ursäkt, vad ska han annars göra, inget hjältemodigt i det alls, precis som Kakan och Gudrun så kommer motståndare nu för evigt att dra upp detta i tid och otid. Kakan är ju fortfarande ständigt med i TV, Gudrun har ju inte lidit så värst av sin fadäs eftersom hon efteråt blivit både partiledare och jättepopulär åtminstone bland de feminister jag känner, och Anders kommer säkert också att fortsätta jobba som om inget hänt. Alla har de folk som håller dem om ryggen.
Det är bara vanliga Svenssons som förlorar jobb och anseende efter att ha gjort bort sig.

Svar: Fast Kakan har förlorat massa jobb. Att hon skulle synas ständigt i TV efter detta är inte heller sant. Och Gudrun har utsatts för en massiv smutskastningskampanj.
Lady Dahmer

Becka

Tänkte också på Kakan. Har liksom noll koll på Kakan så har ingen åsikt om henne men jag förstår inte hur det hon skrev kunde skapa såna jävla rabalder.

Somliga Förbannade Kvinnor

Malin
Kakan har blivit av med jobb och försörjning pga det. Hur mycket hon lidit vet varken du eller jag. Detta handlar om skillnaden i bemötande pga kön. Kvinnor får i allmänhet sota bra mycket längre för dåligt beteende än män, t ex genom att allt de gör efter detta kommer att handla om hur en sån äcklig fet jävla alkoholiserad psyksjuk h*ra kan få lov att föreläsa/skriva artiklar/vara politiker osv. Detta är förolämpningar förbehållet kvinnor. Kritiken mot män ser helt annorlunda ut. Personangreppen är betydligt färre och de sexuella förolämpningarna obefintliga. Inget nytt under solen för så ser det ut överallt när kvinnor och män diskuterar. Män har åsikter (bra eller dåliga), kvinnor har personliga brister.

Malin

Somliga förbannade kvinnor:

Vad jag vet har reklamkampanjer med Kakan dragits in när folk börjat protestera, men arvodet för sin medverkan får hon ju ut ändå. Och det är ju inget konstigt med det. Vad gäller SVT är hon ofta i tv och verkar inte direkt som någon "persona non grata". Så jag håller med tidigare inlägg att de som inte gillar Kakan fortsätter dra upp hennes ACAB-uttalanden med mera, och de som gillar henne fortsätter gilla henne. Och samma sak med Gudrun, och lika blir det garanterat med Anders.

Svar: Vilka tv-program är Kakan med i menar du? Förutom Talang?
Lady Dahmer

Somliga Förbannade Kvinnor

Malin
Läs svaret till dig från LD. Vad som dras upp beroende på om folk gillar personen eller inte och hur långt efter det dras upp är själva kärnan i detta. Kritiken är fundamentalt olika och även stödet ser olika ut. Kvinnor stöttas för att folk tycker synd om dem pga den jäkla smutskastningskampanj de utsätts för. Inte för att folk tycker att det de gjort är en bagatell. Män stöttas för att det de gjorde inte var så farligt, det är normalt, vi har alla varit där, nu går vi vidare, inget att bråka om! Visa kuken, kalla kvinnor för h*ra - ingen fara, du sa ju förlåt, heja heja!

Catten

Det är "konstigt" med män och deras organ....

Var för många år sedan på en fest där en man (akademiker by the way)klädde av sig naken och hoppade upp i ett träd och gungade fram och tillbaka och skrek "kuken på er alla kvinnor".

En annan man jag kände på den tiden gjorde alltid helikoptern på fyllan.

Hoppas verkligen Kinnevikskoncernen gör det enda rätta med Borg; tar bort honom från alla uppdrag.

Svar: Kuken ska ha sitt liksom. Kuken är gud.
Lady Dahmer

Soff

Detta är helt sjukt. Jag måste ha varit både blind, döv och dum i huvudet som inte såg detta innan men fan va trött jag är på män.

Malin

Lady Dahmer: Kakan har TV-uppdrag varje år och det är ju ganska eftertraktat att jobba i tv så att synas i rutan varje år i olika kanaler är enligt mig ganska bra resultat, för den som vill ha såna jobb vill säga. Jag hade missat att hon gjort Talang, tänkte mer på På spåret där hon varit med både 2016 och tidigare, julkalendern, och hennes egna programserie i SVT som handlade om bröllop i olika kulturer eller liknande, allt detta var ju efter tweetsen.

Jenn

Självklart försvarar andra män som beter sig lika svinigt honom. Annars måste de ju möta att deras egna val och handlingar inte heller är försvarbara i och med att så många liksom känner igen sig i hans agerande på fyllan. Jag förväntar mig fortsättningsvis att idioten samt alla som skriver att "sånt händer" ger fan i att dricka alkohol alls eftersom de tydligt bevisat att de är farliga, vidriga, idioter på fyllan. Är ursäkten för ens dåliga och skadliga beteende att en varit full, är den enda rimliga reaktionen på det att ALDRIG någonsin utsätta sig för en situation där en kan bli det igen. Finns massvis med alkoholfria alternativ för dessa människor. De klarar sig utan att supa.

Personligen tycker jag i och för sig att alkohol i allmänhet inte borde få existera i samhället som det ser ut just nu. Vi lever i ett patriarkat som hyllar aggressivitet och våld i en machokultur och som dessutom uppmuntrar att se kvinnor som objekt. En sån värld KAN inte hantera substanser som alkohol och andra droger. Det spelar liksom ingen roll hur mysigt "normala" personer tycker att det är att ta ett glas vin till middagen då och då. Alkohol är farligt i en värld där vissa ses som mindre än människor och andra uppmanas att vara våldsamma. Tyvärr är det väl knappast troligt att det går att genomföra någon typ av fungerande alkoholförbud.

A

Kakan Hermansson var med i På Spåret i vintras. Gudrun Schyman är kvar i politiken trots att hon gjort bort sig på fyllan flera gånger. Anders Borg blir troligen förlåten denna gång men händer det igen så kommer säkert att förlora sina uppdrag i näringslivet.

Svar: Gudrun startade ett eget parti. Hon hade knappast varit välkommen i övrig politik. Jag kan också starta ett parti. Det kan vem som helst. Hennes parti hade förmodligen gjort större framgångar om det vore en man som startat det. När Fi först startades så lanserades en smutskastningskampanj ledd av media där hon och flera andra aktiva feminister pekades ut som manshatare. Det blev ett ordentligt drev som vi ser effekterna av fortfarande.
Lady Dahmer

Evelina

Jävla äckliga mansgris. Hatar män hatar män så jävla mycket. SVIN

Karolina

Och de som tror att AB gått ut på sin facebooksida och ursäktat sig om han inte blivit avslöjad kan ju räcka upp en hand och fortsätta drömma.

Mary

Tänkte precis samma sak när jag fick höra om detta. Helt sjukt att det nu är honom(!) det är synd om nu ; *naw inte vår lille Anders gosebjörn Borg inte* Suck.
Han behöver ju hjälp. Med alkoholen och med sin syn på mänskligheten. Sluta kladda, sluta hota, sluta dricka, sluta tro att du är Guds gåva till mänskligheten.

frank

Det tråkiga är att det enbart är de sedvanliga misstänkta (där LadyDahmer är huvudmisstänkta :) ) som har reagerat. Annars är det tystnad i sociala medier på min front, ca 700 pers på facebook/2000 pers på twitter. Istället länkas idiotdebattinlägg från Tino om att det är manshat att ordna festivaler enbart för kvinnor. Blir bara så oändligt trött.

Fortsätt med det du gör. Dina inlägg är som oftast klockrena.

Nemo

Jag tänkte också på Kakan när jag såg det här. Vad Schyman gjort är jag inte så insatt i. Men jag får känslan av att det många inte verkar förstå att Kakan och Schyman kommer att dras i smutsen helat tiden, konstant, i all evighet för det dem har gjort. Är ju bara att titta på det nu, det var relativt länge sedan deras "snedsteg" hände dem, men det är FORTFARANDE något som folk pratar om så fort de får syn eller hör talas om Kakan resp. Schyman. Med AB så kommer det, som LD säger, glömmas bort. Ingen kommer att nämna detta om ett halvår, ett år, tre år, tio år. Det kommer vara totalt bortglömt. Och är det någon person som kommer dra upp detta kommer den högst troligtvis stämplas som en jobbig person (och är det en kvinna kommer hon kallas feminazi och annat skit), medan de som fortfarande hyser agg mot Kakan och Schyman endast anses framföra relevant kritik.
Blir så jävla trött.

Somliga Förbannade Kvinnor

Nemo
Huvudet på spiken 👏👍 Undrar vilken värld de som låtsas att det är even steven lever i? "Stoppa huvudet i sanden"-världen? "Kvinnor är också elaka faktiskt och inte alla män så det så!" - världen?

Nyfiken

Hur skulle Borg eller Kakan ha gjort?
Om en bortser från kommentarerna de fått. Bör de be om ursäkt offentligt? Inte säga ngt alls? Eller bör de be om ursäkt, men att ursäkterna inte var tillräckligt väl skrivna?

Svar: Ellen "Chips Queen" skrev en ursäkt åt Borg: "Jag har betett mig oerhört illa och det finns inga ursäkter för mitt beteende. Inga. Jag kommer börja gå i terapi för att få hjälp med mitt kvinnohat, och tills jag kommit tillrätta med det tänker jag inte röra en droppe alkohol. Jag är medveten om att mitt beteende inte går att ursäkta med stress, trötthet eller fylla och jag inser att mitt agerande kommer ifrån en problematisk kvinnosyn som jag delar med de flesta män, oavsett nationalitet och kultur. Till de kvinnor som jag kränkt vill jag be om ursäkt. Till de män som tycker att "sånt händer" vill jag säga att ni är en lika stor del av problemet som jag. Vi måste alla ta vårt ansvar för hur vi agerar. Jag tänker börja nu."
Lady Dahmer

Malin

Försvarar ej Anders beteende, men en grej reagerar jag på.

Där emot så finns det personer som blir annorlunda/ personlighetsförändrade på fyllan och beter sig illa, de ska inte dricka alkohol. Dock så kommer inte deras värderingar och "sanna" åsikter fram som du säger, vissa människor slinter det för, för att de inte tål alkohol.

Sen finns det absolut de som uttrycker vad de egentligen har på hjärtat på fyllan men det är inte alla som beter sig illa på fyllan som visar sitt "rätta jag" som du säger.

Kanske är bekvämt att säga att det är så i detta fall, men det är tyvärr inte sant.Svar: Återigen, forskning visar tydligt att man inte blir en annan person på fyllan.
Lady Dahmer

A

Hur Anders Borgs ursäkt kommer att ta emot återstår att se. Han har styrelseuppdrag i näringslivet. Vi får se vad de gör. Varken Kakan eller Schyman är arbetslösa heller.

Svar: Nu vill jag återigen understryka att Kakan och Schyman inte tafsat på nån, inte hotat nån, inte kallat nån för hora, inte visat sina fittor. Sluta jämför det de gjort med det Borg gjort. Hade de gjort samma sak så hade de jagats från sverige för länge sen.
Lady Dahmer

Maria

Bra du tar Upp detta. Så här försvaras en människa som har varit minister och fjäskas för. Han behöver ju hjälp med detta beteende. Och tänk på dom utsatta. Blev han inte portad. Hade ju någon annan blivit. Riktigt fult det han gjort. Dessa politiker som kommer undan och deras fallskärmar. Hoppas han skäms!

Filifjonkan

Ja det är intressant hur det ”blir” under alkoholpåverkan. Många av kommentarerna till hans inlägg hanterar det som att det är något som skett, inte något som han faktiskt gjort. När jag har haft totalras på fest i yngre dagar har det slutat med att jag gråter och kramar alla och berättar hur oääändligt mycket jag älskar dem. Men Anders Borgs fyllepersonlighet viftar med snorken, hotar och kastar skällsord omkring sig. Hoppsan! Så tråkigt, men nu vänder vi blad som kungen sa. Och så går ännu en dag i patriarkatet till ända. En blir så trött...

Ulrika

Min tidigare kommentar skulle visst granskas innan den fick vara med?

I vilket fall, det är märkligt att det är så många killar som känner igen sig. : "Been there, done that." Smiley.
Helt sjukt. Även fast jag har varit riktigt full, mer än en gång, så har jag aldrig känt något behov av att visa varken bröst eller kön. Inte heller har jag sprungit runt och tagit folk mellan benen eller skrikit fula ord till andra. Läser man kommentarerna så verkar det som om att jag är den som är avvikande.

M

LD, snälla finns det ingen funktion som gör att man ge ett svar under själva kommentaren man vill besvara. Förvirrande när man inte vet vad som skrivs till vem och till vilken kommentar!

Tack!

Svar: Ahhh jag vet, hatar det men blogg.se jobbar på det!
Lady Dahmer

Louise

Och detta är samma människor son tycker det är så hemskt att det tafsas på festivaler och våldtas. Vad är skillnaden? De kanske också hade en "blackout", jag vet inte många som går nyktra till festivaler. Är det okej då? Har också varit packad många gånger, men som ovan säger, man skulle ALDRIG göra nåt sånt.

Jessa

Ser att flera har jämfört Borg med Schyman på ex. twitter men dealen var kanske inte berusning/alkoholproblem utan sexuella trakasserier m.m.

Polly

Är så arg så att jag vill gråta.
Finns på inget sätt en kvinna kommit undan med detta eller en mindre priviligierad man ex utländsk man från förorten besöker festival full och tafsar på ngn pga blackout. Det hade blivit ramaskri och polisanmälningar.

Betty

Känner bara ett behov av att få lov att instämma. Fy fan. Orkar inte. Jävla manssamhälle.

Susanne

Kan inte låta bli att undra vart gränsen går? Han har alltså sexuellt ofredat, hotat samt visat sitt kön för andra människor, människor som tydligen inte önskat få ta del av detta. Han ber om ursäkt. Majoriteten verkar tycka det hela då är ok, eftersom han dels "står för det och ber om ursäkt" samt "det är (tydligen) sånt som händer". Ursäkta?

Vart går gränsen? Om han tex istället för att tafsa på andra tagit deras hand och lagt på sitt eget kön? Om han stoppa sin hand innanför ngns kläder? Vart går gränsen?

Hans beteende är milt sagt riktigt dåligt, men det jag tycker är mest skrämmande är alla ryggdunkningar och nästan heja-rop som kommentarsfältet översvämmas av. "Det är sånt som händer". WTF?!

Marias bokhylla

Har inte sovit en hel natt på säkert 5 månader pga gravid och numer då trebarnsmamma (tvillingarna föddes förra veckan i v32+4). Så om jag börjar klämma andra kvinnor på brösten (har iofs nog mycket med att klämma på mina egna, mjölkstockning och pumpning är fan en heltidssysselsättning), kräva att vi jämför storlekar och kallar er fula saker vill jag att man ska komma ihåg att jag har det lite jobbigt nu, vi har ju alla varit där menar jag.

Svar: Du får full förståelse från mig, jag lovar!
Lady Dahmer

Fsh

Jag tror det är dominika som skrivit hans inlägg som den pr-expert hon är. Så tror inte ens det är en uppriktig ursäkt från Anders.
Hon har även delat hans inlägg på sin fb och där finns betydligt fler negativa kommentarer än på anders. Hur kommer det sig att hans fru får mer negativitet gör vsd hennes man gör än mannen själv?

Svar: Oj hon låter som en usel pr-expert om hon trodde den ursäkten skulle funka!
Lady Dahmer

ML

Såg en man också som skrev kommentaren 'Jag har åxå drabbats, men Anders der kommer du över och ingen skugga faller på dej för det'. Loool stackars lille Anders, DRABBAD utav detta hemska :(

Svar: Alltså det är ju skrattretande?!
Lady Dahmer

Nora

Hahahah tänkte också direkt "wtf?" när jag såg kommentaren "been there done that". WTF??? Vilka är dessa personer som visar könen pga press?

Svar: MÄN!
Lady Dahmer

Anders Strand

Tänk vad fint av alla som inte gjort ett enda handtag för det här landet (än att dra in sponsorpengar på smink och kläder på sina bloggar) att gå ut och TALA OM ANSVAR. Visst det han gjort var helt oacceptabelt men du och jag som läser detta hade bott i ett sämre land rent ekonomiskt och vi hade tagit emot färre flyktingar i nöd om det inte vore för Anders Borg, så innan ni dömer någon, kanske se ER i spegeln och fråga vad NI gjort för Sverige och hur många dåliga kontra bra handlingar denna människa har utfört?

Svar: Oj vilka slutsatser, vad vet du om vad vi gjort för sverige och inte? Vet du nånting om mig eller mina läsare?
Lady Dahmer

V

hatar när man är under så stor press så att byxorna åker av och man visar fittan för alla "// been there done that som sagt!

Svar: Så jäkla jobbigt liksom. Been there, done that,
Lady Dahmer

V

Och Anders Strand, tare lugnt nu så inte byxorna trillar av!!

Anders Strand

Hög nivå på debatten här!

Hmm

SFK: Idag.

LD: Nu var det inte skillnaden i vad de gjort som diskuterades utan huruvida de fått uppbackning i de egna leden. Det fick kakan så det rungade om det. Minns #backakakan.

(Men att uppmana till anarki och samhällsomstörtande verksamhet är helt i paritert till att taffsa på folk i min bok.)

Synd om henne. OMG. Här sitter hon och hånar folk som för typ noll i lön blir mördade av nasister och du tycker synd om henne för att hon tvingas be om ursäkt för att sedan inte en utan två gånger få medverka i Sveriges största tv-program!!!

Det är inte synd om SVTs och SVRs största gullgris någon stans.

V

Kände också det när du antar att alla som kommenterar här inte gjort något för samhället. Hur vet du det? Är det för att du bara ser kvinnonamn här eller hur tänker du?

Svar: Vem pratar du med?
Lady Dahmer

Anders Strand

V. Nu har jag ingen idé vad du pratar om, smink och kläder använde både män och kvinnor?
Men du verkar en smula upptagen med ditt eget förakt.

Jocke bocken

Äsh han vill bara träna lite inför Pride tåget.. visa kuken är ju ingenting där.. och det inför hur många barnfamiljer som helst.. Och då gnäller du ju inte..alltså på pride.. är inte det hyckleri?? Och ni manshatare är ju bara så patetiska.. bara gnäll hela tiden..skaffa er ett liv istället

Svar: Hur menar du? Brukar man begå övergrepp på pride menar du? Kalla kvinnor för horor? Hota människor? Låter som att du är en manshatare (och homofob) med tanke på hur du ser på mäns beteende dvs nåt som är ok.
Lady Dahmer

Mia

Han körde bara en egen liten PRIDE festival på festen.. käckt tycker jag .. GO BORG GO!!

Svar: Hur menar du? Brukar man begå övergrepp på pride menar du? Kalla kvinnor för horor? Hota människor?
Lady Dahmer

My

Du verkar aldrig ha sett Pride-tåget Jocke bocken. Välkommen åter när du vet vad du pratar om.

Ah Anders. Du tänker så! Men då ska jag gå ut och pilla lite bekanta mellan benen. Jag har ju gjort massor för detta land i många många år! För. Då är det ju okej. Eller?

V

Anders Strand: Okej! Så alla LD:s läsare säljer smink allihop och har inte gjort något för samhället? Var mest nyfiken på hur du drog din slutsats.

Joel Jonsson

Händelsen är helt oacceptabel och riktigt kränkande mot de som blir utsatta, både de kvinnor som blivit kallade kränkande och förnedrande saker samt de män som blivit utsatta för sexuella trakasserier.
Dock skulle jag inte kalla detta för ett typiskt manligt beteende då även kvinnor med dåligt spritsinne beter sig lika illa.

Jag minns för några år sedan då en yngre chilensk killkompis blev sextrakasserad av en kvinna gammal nog att vara hans mamma när vi var på en krog. Hon trängde in honom i ett toalettbås och vi hörde hur hon ignorerade hans högljudda protester med fraser som "Äh kom igen, knulla mig så får du knulla syrran också!". Tanten blev inte ens utkastad då vakterna bara tyckte det var lustigt.
När jag själv var yngre och bodde i en mindre stad så var det jättevanligt med exakt sådana medelålders kvinnor som var ute efter lammkött på krogen i form av killar som var i deras barns åldrar. De tafsade mer än gärna, kom med oanständiga förslag och klämde yngre killar på röven och skrevet. Om någon yngre kille blev för full så tog de gärna "hand om honom" och försöker få med honom hem eller i alla fall in på toaletten. När de hade blivit packade och inte fått något ragg kunde de även ibland kladda lite och försöka på vakterna vilket brukade få vakterna att bli rejält generade. När jag sade till eller protesterade mot tafsandet fick jag oftast bara fått höra saker som
"Äh, kom igen du vet att du gillar det!" eller "Vaddå är du bög eller?". Ibland gick jag hem med blåmärken på röven.

Eller varför inte den kvinnliga medelålders klassföreståndare jag hade när jag var 21 och gick på en folkhögskola. Under en klassresa vaknade jag mitt i natten av att behöva gå på toaletten och då jag trodde att alla nog ändå sov vid den tiden på dygnet så brydde jag mig inte om att klä på mig utan smög tyst ut för att uppsöka toaletten enbart klädd i mina boxershorts. Vid bordet utanför toaletterna satt denna lärare tillsammans och drack tillsammans med några andra elever. När hon fick se mig slet hon tag i mig och försökte dra ner mig i sitt knä till de andras munterhet. Hon greppade tag i mig runt midjan vid mina boxers och jag minns att jag hann tänka "Antingen sätter jag mig eller så kommer hon dra av mig dem inför allihopa" innan jag motvilligt satte mig ner i hennes knä och hon försökte lägga armarna runt mig.

Det sitter inte i könet om man är en idiot som borde ge fan i att dricka.

Svar: Mmm intressant anekdot men du menar alltså på allvar att det är lika vanligt att kvinnor beter sig så här som män?
Lady Dahmer

Elin

Så sjukt hela grejen!!
Och en sak till jag reagerar på, dricker verkligen vuxna människor (alla som komenterar) så mycket att det händer att de spårar ur på det där viset 👎

Sofie

Alltså ni som säger att man/en blir en annan person när man/en är full. Har ni druckit själva? Jag kan säga att jag har druckit mig berusad och det som händer är att man blir mindre hämmad, man får segare reaktionsförmåga, men man har kvar precis samma personlighet och värderingar! Borg är ett svin och jag är inte förvånad. Ugh, varför ska kvinnor behöva stå ut med så mycket skit bara för att vi existerar? Jag är så trött på män.

Hanna Bard

Tycker det är bra att han bett om ursäkt även om den är rätt lam. Däremot tycker jag INTE heller om de kommentarer som försöker släta över hans beteende eller som inte tycker att det är så farligt. Jo, det är det. Som Katarina Wennstam säger: i alkohol finns inte kvinnohatframkallande ämnen!

Johanna

HAHA! Har alltid tyckt att han verkar som en idiot, blir inte förvånad... min magkänsla brukar stämma om folk... skrattretande!

staffan

Hej,

en saker förvånar mig när jag läser denna sida:

- Varför tycker ni att Anders B hatar kvinnor? Baserat på vad som står i media (om vi antar att de är sant) så har han tafsat män i skrevet, visat sitt kön, och sedan blivit arg på en eller två kvinnor och kallat dem för ord som i vårt samhälle är mycket nedvärderande. Om detta är sant, drar jag knappat slutsatsen att han hatar någon och om man drar de slutsatsen är det väl inte just kvinnor? Han beter sig ju illa mot alla, faktiskt ännu mer mot de män han tafsade på.

Sedan kan jag tilläga att Gudrun visst visat sitt kön och faktiskt urinerat i nacken på en ung man som satt framför henne på en premiärvisning. Eftersom detta var vida känt politiska kretsar, var det svårt att fortsätta. Jag tror för övrigt inte alls hon hatar någon utan bara betedde sig illa och jag beundrar hennes politiska retorik och även hennes kamp för feminismen.


Svar: Gudrun kissade på golvet. Inte i nacken på nån. Såvida inte han låg på golvet. Att kalla kvinnor för horor är kvinnohat och tyder på en tveksam kvinnosyn.
Lady Dahmer

Sus

Men herregud, hans fruktansvärt kränkande och sexistiska uttalanden kommer knappast som någon överraskning?

Han är tillsammans med en kvinna som Dominika P som levt på att sticka fram tuttarna lite här och där i offentligheten. En kvinna som skrutit om hur duktig hon är i sängen osv. Hur bra hon är på att ge avsugningar.

Anders kvinnosyn är fullkomligt vidrig och nu stöttas han av tillika vidriga jämlikar till vänner/kolleger.

Maktens män. Som besöker prostituerade och kränker kvinnor, år efter år.

Svar: Vill bara inflika att Dominika inte har med detta att göra och att sättet du pratar om henne gränsar till kvinnohat och spär på madonna och hora-konceptet.
Lady Dahmer

staffan

Hej Dahmer,

Lite fakta, du kan ju kolla upp det genom de kontakter du har: Media rapporterade om att hon kissade på golvet men det är faktiskt så (också?) att hon kissade i nacken och håret på en ung man som satt i stolen framför henne sedan hon satt upp fötterna på hans ryggstöd. När han kände att "något duschade till i håret/nacken" vände han sig om och tittade då rakt in i Gudruns nedre delar. Detta är vida känt inte minst eftersom hennes partihögkvarter bad om att få lägga locket på kring de värsta av dessa detaljer genom samtal med mannen, vilket gjordes ganska snyggt. Ingen av de som såg detta, inte ens den unge mannen, trodde att hon gjorde detta av något slags hat mot honom eller män. De flesta tyckte nog synd om henne.

Sedan är jag mycket förvånad över hur du tänker: "Att kalla kvinnor horor är kvinnohat...". Det är mycket dumt, och i dessa hårda ordalag "vidrigt", att kalla någon något nedsättande MEN det är inte lika med att ett "hat". Det är klart att folk som hatar använder sådana ord, men det är inte sant att folk som använder sådana ord hatar. Det handlar ofta om en blanding av affekt till exempel på en person och hur man lärt sig att tala under sin uppväxt, snarare än om ett hat mot en grupp.

Hoppas att vi kan bli mer sakliga i debatten eftersom jag tror att alla frågor, speciellt kvinnofrågan främjas mycket av
detta. Det finns väldigt få personer som kan argumentera emot jämställdhet och samtidigt tro på vad de säger. Att samhället inte är jämställt är ett faktum som då måste förändras. :)

Svar: Om du vill vara saklig så kan du ju börja med att inte sprida rykten utan källhänvisning. Hur går det ens till att kissa nån i nacken i en biosalong om man är kvinna? För övrigt behöver du bilda dig ang. kvinnohat. Ja det handlar om hur vi växt upp, kvinnohat är nämligen kultur i sverige.
Lady Dahmer

B Good

Lady Dahmer, ta en funderare på din kommentar; konstigt att vi inte mördat alla män...

Svar: Ta en funderare på din reaktion på detta inlägg istället.
Lady Dahmer

staffan

Hej Dahmer,

Jag kan bara konstatera att

(A) du har rätt att det inte finns någon källhänvisning och det är fel att ta upp detta. Jag berättade både för mkt samt för lite eftersom jag känner flera personer som var där och detta blir ju då svårt. Jag var dock övertygad om att om du la ett par timmar på efterforskning kring detta skulle du också förstå vad som hänt. Men - du har ju rätt - det blir ju svårt att argumentera det- Jag hävdar fortfarande att Gudrun gör mkt i kvinnofrågan och även att de flesta egentligen tyckte och tycker synd om henne för vad hon gjort (oavsett vad vi nu tror eller vet att det var)

(B) ditt sätt att argumentera kvinnofrågan, som är så självklar att den måste förbättras, driver (enligt mig) enbart en mer splittrad situation där många många kvinnor och män som står för jämlikhet inte tycker att du är saklig. Vidare tror jag att det till och med driver avsky och trötthet att hjälpa till i frågan.

(C) Din retorik är tröttsamt likt Trumps: " ...Ja det handlar om hur vi växt upp, kvinnohat är nämligen kultur i Sverige". Detta är ett påstående helt utan fakta som skall stärkas med ord som "nämligen" och genom "belittleing" av "receivern", dvs jag, med "...behöver du bilda dig ang. kvinnohat..". Kort sagt som Trump: angrip i person de som vill förstå, använda starka ord för att förstärka fakta som inte varken refereras eller för den skull kan bevisas...Denna retorik förstärker ytterligare extrempersoners vy av vad feminism och driver kvinnofrågan är i HELT fel riktning.

Hoppas du kan refelektera lite och arbeta för kvinnor framåt. Med hopp om stöd för kvinnorna, inte osakliga tyckande.

B Good

B Good
Lady Dahmer, ta en funderare på din kommentar; konstigt att vi inte mördat alla män...
Svar: Ta en funderare på din reaktion på detta inlägg istället.
Lady Dahmer

B Good
Jag håller helt klart med om att Anders Borg har gjort bort sig och att det inte räcker med en ursäkt. Att blanda in mord på alla män är inte mycket mer moget enligt mig. Jag försvarar inte männen, och jag är inte emot kvinnor. Men social jämlikhet mellan alla kön uppnås inte genom att mörda alla män. Det är dessa ord jag reagerar på, att andra män som faktiskt är goda, ses som några som borde ha mördats för länge sedan. Nej ett sådant uttalande borde du be om ursäkt för.

Svar: Alla män är förtryckare.
Lady Dahmer

Matilda S

Det är otroligt viktigt att vi tar upp såna här exempel. Ännu viktigare är att vi kan ha en konkret dialog om problematiken. Om män ska förstå vad vi tjejer går igenom måste vi ta upp såna här exempel och diskutera vad en ursäkt är värd och så vidare. Det är lite skit samma om man är ångerfull, skadan är redan skedd. Sen kan det ju vara så att det är ett misstag. En gång kvinnohatare alltid kvinnohatare vet jag inte om jag kan hålla med om. Vi måste som sagt kunna föra en dialog. Hat föder hat och män är ju otroligt lättkränkta.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog