Jag är ett tacksamt mål för Joakim Lamotte
Jag fick rådet att inte bemöta detta, men hur kan jag låta bli?
 
Joakim Lamotte har alltså polisanmält mig för förtal. Bakgrunden är ett inlägg jag skrev där jag kritiserar honom för att rida på feministers hårda arbete samt för att ha en rasistisk och antifeministisk agenda som backas upp av följare som är öppet rasister.
 
 
 
Det intressanta här är att han väljer att anmäla just mig och inte flera av de andra offentliga kvinnor och män som öppet ifrågasatt honom i artiklar och på nätet senaste året. Men det är tacksamt och enkelt att ge sig på mig. Han riskerar inget genom att sätta åt mig och de nästan niotusen likes han fått i skrivande stund talar för detta: Äntligen nån som sätter åt Lady Dahmer. Äntligen nån som får tyst på henne. Antifeminister och kvinnohatare över hela landet jublar. "Du är kung!" skriver de i hans kommentarsfält.
 
Ja jag använder ett jättefult och otrevligt språk, man behöver inte gilla det och det tåls att diskuteras och kritiseras, men det är inte förtal. Min kritik har dessutom en saklig grund som jag noga redogör för. 
 
Lamotte har konsekvent sen han dök upp i det offentliga samtalet ägnat sig åt att gång på gång smutskasta, nedvärdera och förminska feministers arbete. Han har även försökt ta åt sig äran samt profitera på detta arbete. Detta har han också fått kritik för om och om igen. Det är inget nytt. Hans återkommande problematiska uppviglande inför en publik på nästan 120,000 följare drabbar dessutom inte bara feministerna han riktar sitt hat mot utan även kvinnorna han påstår sig vilja hjälpa. Han är en varg i fårakläder och det har jag velat synliggöra.
 
Lamotte efterlyser ett bättre debattklimat och ber oss höja nivån på det offentliga samtalet. Han kan börja med att ta itu med sitt kommentarsfält isåfall tycker jag. Det han tillåter passera där är ljusår ifrån nåt av det jag eller nån annan feminist någonsin skrivit om eller till honom.
 
Jag undrar även hur det påverkar det offentliga samtalet om man polisanmäler så fort man får mothugg. Undra hur många kvinnor som skulle tystas av den strategin? 
 
Lamotte är en offentlig debattör som valt att delta i det offentliga samtalet kring politiska sakfrågor. Då får han räkna med kritik. Även hård sådan.
 
Men hela det här spektaklet är tyvärr symptomatiskt för det samhälle vi lever i att kvinnors anmälningar om våldtäkt, våld, hot avskrivs på löpande band medan män som Lamotte tycker det är rimligt att bemöta kritik från kvinnor med en anmälan. En kvinna (jag) som dessutom under flera års tid varit utsatt för hot om våld, hat och angrepp. Vilken kvinnorättskämpe va? Hans anmälan är ett hån mot alla offentliga kvinnor och det vi får hantera. 
 
Sen är det under all kritik att han håller mig ansvarig för eventuella hot han fått. Bortsett från det absurda i att han väljer att polisanmäla mig och inte de som ringer och hotar honom så har han heller inga belägg för att detta har med mig att göra överhuvudtaget. Att han påstår det räknas som förtal. Om vi nu ska vara sådana. 
 
Emelie

Han gör bara bort sig. Hoppas inte att detta skapar någon som helst oro, ångest eller skam hos dig. Det är varken han eller hans anmälan värda! Skit i det och bemöt honom med ignorans ett tag, så tröttnar han väl..! Idiot.

Nina

Så sjukt obehagligt att han polisanmäler! Vem vågar kritisera honom då?
Jag hoppas hans anmälan läggs ner så fort det bara går.
Styrka till dig!

Nina

Har Nyheter24 tagit bort din text?

Svar: ja tydligen. jag uppdaterar inlägget med andress till mitt blogginlägg istället
Lady Dahmer

MLI

Lamotte är ett jävla skämt. Och jag tänkte precis som du, varför anmäla just dig och ej dem som ringer och hotar honom, så den stackars kraken inte får sova. Buhu buhu. Skrattretande, hela han.

Christina

Märker precis vilket typ av samhälle som han är ute efter.. Vilken idiot!

Pernilla

Jag hoppas verkligen att inte det här får dig att må alltför dåligt, även om jag kan förstå att du måste (?) vara illa berörd. Du har i alla fall väldigt många med dig på din sida! Det vet du förstås redan, men säger det ändå. Skulle aldrig ha följt dig i säkert 7 år, eller nåt om det inte var för att du har påverkat mig så mycket i positiv riktning. Har för mig att jag retade mig på dig en del i början, men successivt förstått hur klok du är. En riktig ögonöppnare som ofta sätter ord på känslor som kan vara svåra att klä i ord. <3 Förresten när sjutton började du blogga?

Svar: Jag började blogga 2008
Lady Dahmer

Ronja

Suck. Han har uppenbarligen anmält fel person. Ta det som en bekräftelse att du har skrapat på ytan av hans privilegium och på något sätt nått fram. Kanske kan han lära sig något av denna process. Och denna grupp av feminister som (enligt Lamotte) spenderar nätterna i ända att ringa och hota antifeministiska och främlingfientliga män, kanalisera er frustration till öppen aktivism så kan vi åstadkomma stordåd!!!

Tilda

Jag blir så JÄVLA TRÖTT! Vafan är han för människa. All kärlek och heder till dig för att du orkar. Jag hade inte det. 💘

J

Alltså fyfan vad pinsamt. "Åh jag är så kränkt och utsatt pga att en kvinna skrivit om mig... måste nog gå till polisen." Vi i helvete? Jag har inga ord. Fast det hade jag iofs inte igår heller när mannen börja diskutera hur kränkt han kände sig att en tjej i butiken hade kallat honom sweetheart/honey. Detta var ju så sexistiskt, han försökte få fram någon poäng att män också får stå ut med sexistiska påhopp, att han minsann skulle kunna göra en anmälan för ofredande. Han var så sur på denna tjejen "tänk på alla män som tror hon gillar dom när hon säger så fast hon bara vill sälja saker" jadu, stackars stackars män utan hjärna :)))))

Sara

Han är patetisk. Ingen självinsikt överhuvudtaget. Han om någon har sänkt nivån på det offentliga samtalet, förstår inte ens hur han kan kalla sina rants för journalistik.

breakuntil

Suck. Vi kan bara hoppas att Lamotte lär sig nåt av detta till sist. Och fortsätta ge tillbaka när han och hans anhängare beter sig dåligt. De är så pinsamma.

Laj

Som sagt, noll respekt. Noll SJÄLVINSIKT. Swishar så du kan köpa gifflar och tänka på annat. Han är inte värd uppmärksamheten han så törstar efter. Är du trött på gifflar så rekommenderar jag Marabous kakor. Mmm så goda!

Katarina

Han gör bara bort sig.
Ps Missa inte Moses Mamotte på insta, sjukt roligt #vakna

Pernilla

Måste man ha swish för att kunna bidra till din verksamhet?

Svar: Ja! Eller så kan man köpa min konst!
Lady Dahmer

Hmm

Utan att jag på inget vis alls vill försvara honom, ALLS, så kan han ha grund i sin anmäla av förtal.

Pernilla

DÅ blir det din konst i såna fall. Förlåt en tröger, eller lat en för orkar inte söka för närvarande. Var hittar jag din konst (vet vad du producerat, i o m det du lagt ut, men..) ?

Anonym

Jag vill bara säga TACK för allt du gör. Jag hittade dig genom att en bekant sa något i stil med "har du sett den där Lady Dahmer på Instagram, så jävla sjuk i huvudet!". Nyfiken så kollade jag självklart upp dig och sedan dess är jag fast. Genom dig lärde jag mig vad feminism är och mycket annat. Jag hittade även till andra kvinnorättskämpar och kroppsaktivister. Jag har utvecklats som person något enormt tack vare detta. Från att ha ätstörningar i över 10 år har jag nu inga problem med mat längre, och jag är på god väg att slappna av gällande utseende och släppa alla dessa förbannade normer.

Jag är stolt feminist idag. Tack för all kunskap du sprider och för att du öppnat mina ögon för så mycket!

Svar: Haha det är många som hittat mig på samma sätt. Och sen stannat! <3
Lady Dahmer

Pernilla

Typiskt, den målning jag främst vill ha finns visst inte i lager. Så får väl tåla mig (inte min starka sida) tills den återuppstår eller någon annan målning fångar mitt intresse. Obs! Alla dina målningar är fantastiska.

M

Tycker det skulle vara väldigt intressant att få veta hur JL:s i komster ser ut. Såg en kommentar på Fb där någon hävdade att han förutom inkomster från Göteborgsposten där man får lida av hans krönikor (puh!), föredrag som tas betalt av också har fyra anställda..? Vad gör de och betalas de av swish?

För övrigt: läser man Göteborgsposten får man lida dubbelt. Här har vi också en ledarskribent som är alibit för hon är invandrare. Därmed kan hon skriva vad som helst. Ofta i det rasistiska gränslandet. Påminner om Janoush position...

Svar: Jag känner personer som tar cirka 40,000 per föredrag. Och då är det kvinnor. Skulle ej förvåna mig om han tar mer. Sen ger nog swishen massvis.
Lady Dahmer

Hmm

M Nej Sakine skriver jättebra och jag hejade på hennes mamma om det hon skrev om att bo i förorten.

Skjut inte budbäraren, i det här fallet Sakine, är du snäll.

Kristina

Värt att komma ihåg:

http://lajkat.se/har-ar-arets-mest-sorgliga-och-geniala-auktion-i-musikhjalpen/

Hahaha

Svar: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA men ändå är det mitt fel att han "skadas i sin yrkesmässiga roll"
Lady Dahmer

Nina

Jag började skratta när jag läste hans inlägg som du publicerade, för det är såååå absurt. Han har liksom ingen som heeelst självdistans. Varför blir jag fortfarande så förvånad att jag bara gapar när män gör såhär? Lär mig aldrig.

Tack för allt du gör! Du öppnar nya tankebanor för mig hela tiden o det gör mig till en bättre människa, medsyster, mamma, partner osv. Jag saknar dina matlagningslivear supermycket! Hoppas du får lust o tid att göra en till nån gång.

Önskar sååå att jag kunde komma imorgon på Penntricket live. Ni har betytt sååå mkt för mig!! Men min bebis är bara 2 veckor så jag vågar inte gå ut bland folk ännu, trots att detta ämne är högaktuellt för mig som födande kvinna denna sommar. (Ja det var en sjukt stressad förlossning vi hade på SÖS glad att jag fick plats annars hade jag fött på motorvägen. När snippis var ihop lappad bad man oss snällt att skyndsamt äta upp fikat så att näste kvinna på tur kunde få komma upp på sängen och föda.)

Svar: Ja alltså man tror ju att det är ett skämt. Han är ju som en parodi på den kränkta feministiska mannen.
Lady Dahmer

Sara

Du är bäst ❤️❤️❤️❤️❤️

Sara

Du är bäst ❤️❤️❤️❤️❤️

Ganesha

Pernilla. Här kan du hitta hennes fantastiska konst!

http://ladydahmer.tictail.com

Matilda

Hmm: Sakine Madon är väl inte ledarskribent på Göteborgsposten heller? Rätt säker på att M menar Alice Teodorescu.

FT

Han är inte klok. Varför bemöter han aldrig kritiken mot att han låter kommentarer som är sexistiska och rasistiska flöda? Har han någonsin sagt nåt om det?

Svar: Aldrig nämnt ett pip om det. Inte ens nu. Bara om hur synd det är om honom som fått kritik för sin rasistiska retorik.
Lady Dahmer

Hmm

Matilda: Aaah, du har rätt. Tycker de är lite lika i utseendet och ålder så jag blandar ibland ihop dem i huvudet. Tack för rättelsen. :)

Men jag tycker Alice är rätt bra oftast också. :D

Krats

Jag förstår faktiskt inte din och din publiks kritik. Läst din artikel och tycker att han gör helt rätt. Jämför med Dinamarcas polisanmälan så är det du skrev på en annan nivå.

Han rider inte alls på feministers arbete. Jag är kvinna, feminist, varken rasist, vänster eller SD. Han i egenskap av man är ute och föreläser i syfte att påverka och minska det sexuella våldet mot kvinnor. Ofta i debatterna tycker feminister liksom jag själv att det är för få män som tar ställning och gör något för att påverka. Jag vill att flera män ska engagera sig, sexuellt våld berör alla. De främsta förövarna är män och offer kvinnor. Alla har anhöriga av varje kön. Tycker att han gör ett fantastiskt jobb.

Angående hans flöden. Han är inte ansvarig för vad andra skriver och kan aldrig bli. Anser inte heller att han uppmuntrar till hat och hot.

Svar: Tycker det är sorgligt att du nöjer dig med hans engagemang när tiotusentals kvinnor gör tio gånger bättre jobb och det UTAN att upplåta en plattform för rasism och kvinnohat. Jo han är ansvarig för vad som skrivs på hans plattform. Han upplåter den platsen till sina följare och är därmed ansvarig för det som sägs och skrivs där. Han kallar sig feminist men gör INGENTING för att städa upp eller kräva att kvinnohat upphör. Men du kanske också tycker det är ok.
Lady Dahmer

Johanna

Han får det även att låta som att han gör en god gärning och nu är den första som agerar för alla som får utstå hot och kränkningar.. (näst sista stycket i hans text). Så då menar han samtidigt att polisanmälan är för din skull också, för att du inte ska behöva utstå fler kränkningar 🙃

Svar: Ja det är helt makalöst. Ba "jag står upp för er alla!!!" (genom att polisanmäla en kvinna som saknar stadig inkomst och därför kommer drabbas ekonomiskt om han vinner)
Lady Dahmer

Anna

Vilket misstag att få in på Lamottes facebooksida och läsa kommentarer, vad ledsen jag blir..!! Folk uttalar sig hit och dit om vad du är och inte är (men tydligt visar att de aldrig läst din blogg) om riktiga feminister och vi alla andra fakefeminister som inte är värd nån respekt för att vi inte bryr oss om könnsstympning och hedersvåld.. Vafan, vem är det som inte bryr sig!!?? Vad gör de själva alla dessa män och påhejande kvinnor som aaaaldrig skulle kalla sig feminister pga folk som dig. Fint ändå att se kvinnor (och nån enstaka man) som försöker förklara och argumentera mot dem, men tvivlar på att nåt går hem. Tack för allt du gör, du har öppnat ögonen för många och ditt arbete gör skillnad! En dag ska de nog förstå, det måste de. Jag förstår inte attityden "jobbar du inte endast för hedersvåld för det är värst är du ingen riktig feminist, då vill jag inte heller va feminist" Men jobba hårt för den sakfrågan du då, vi kämpar på med allt annat, hedersvåld inkluderat, utan att förminska ditt engagemang till att du inte bryr dig om svenska kvinnor. Ursäkta lång kommentar, men blir så jävla upprörd och förbannad och ledsen 😢

Svar: Så jäkla förminskande. Men de där människorna är inte intresserade av kvinnofrågor. Bara när det finns en annan fiende som de kan peka ut. Då jävlar liksom.
Lady Dahmer

Jenny

Så otroligt skevt och det gör mig så jävla förbannad! Allt jobb som du gör för kvinnor varje dag är bara så fantastiskt ❤
Varje gång du kritiserat Lamotte så kommer det sakliga kommentarer som oftast håller med dig och som helt fokuserar på det Lamotte sagt och gjort. När Lamotte kritiserar dig så kommer det upp massa kommentarer om hur ful och vidrig du är. JAG BLIR GALEN!!!!

Karolina

Jag antar att du bör sätta dig i en bil och vråla om hur allmänt förbannad du är. Det verkar ju vara ett schysst debattklimat enligt honom. Observera att du måste vara ensam i bilen. Annars kan ju någon säga emot eller bara be dig lugna dig några hekton...

Mikaela

Läste just på i frågan och tycker texten som karln anmäler var saklig och förklarande. "Parasit" i sammanhanget är inget lösryckt skällsord, utan bildig jämförelse. Hade förväntat mig en hårdare text, - inget här föranleder någon polisanmälan.

Svar: Ja precis. Skällsordens lämplighet kan ju såklart diskuteras. I övrigt så är texten saklig.
Lady Dahmer

Linda

Jag vill passa på att tacka dig för ditt feministiska arbete. Jag är en fellow tjockis som har brottats med självhat hur länge som helst. Tack vare att du öppnade upp mina ögon för hur samhället ser på tjocka börjar jag äntligen acceptera mig själv! Nåja, det går iaf i vågor... Tack för allt. <3

Svar: Fantastiskt att höra! Jag battlade mkt med mitt eget tjockhat länge så jag vet precis. Så jäkla destruktivt. <3
Lady Dahmer

Schakalen

Krats: Att säga att Lamotte inte är ansvarig för det som skrivs på hans flöde är som att säga att Facebook inte är ansvariga för det som läggs upp på deras plattform, som t.ex live streamade våldtäkter, och annat jävelskap. Men du kanske också tycker det är ok.

Maria

Eller hur Lady Dahmer! Så jävla vidrigt av honom! "Detta har drabbat min familj som fått ta emot hot"- my ass! Ha! Han har väl snarare blivit omhuldad av kramar och kärlek från kvinnohatare som vill sätta dit feminister. Hans trovärdighet som "feminist" är ju verkligen borta nu, han är bara ett stort ego som älskar att filma sig själv skrikandes och dömandes i bilen och framställa sig själv som hjälte. F u Joakim Lamotte.

Svar: Noll trovärdighet. Men det var ju ingen nyhet precis. Hans feminism klarar vi oss utan.
Lady Dahmer

Karin

Så jävla tacksam att du står upp mot den där snubben!! Tack tack tack!! Att han polisanmäler är ingen överaskning! Sveriges största offerkofta.

Hypatia

Som sagt. Du behöver nog inte vara orolig. Anmälan skrivs antagligen av. Om inte så frias du garanterat i rätten. Du har mitt hela stöd!

Svar: Det tror jag också. Får hoppas det iallafall. Så jävla vidrigt att ge sig på en kvinna som inte tjänar massa pengar liksom. Han hoppas väl på att jag ska behöva betala honom ett skadestånd. Ca-CHING liksom. Rakt ner i plånboken. Feminism a la Joakim Lamotte.
Lady Dahmer

Annika

Krats: Janouch tog kort på Dinamarcas skrev och insinuerade att hon var ute efter olämpligt umgänge med flyktingbarn. Alltså att hon i lagens mening är pedofil.
Jag tycker det är bra mycket värre att kalla någon pedofil än rasist men det kanske bara är jag...

Svar: Ja det ena är ju förtal. Det andra är det inte.
Lady Dahmer

Schakalen

Krats: Att säga att Lamotte inte är ansvarig för det som skrivs på hans flöde är som att säga att Facebook inte är ansvariga för det som läggs upp på deras plattform, som t.ex live streamade våldtäkter, och annat jävelskap. Men du kanske också tycker det är ok.

Fredrik

Det kan väl knappast vara okej att beskylla någon för att vara rasist utan att denne är det?

Svar: Nä. Nu har jag inte beskyllt Lamotte för att vara rasist heller, men du kanske lider av samma begränsade läsförståelse som han? Jag anklagar honom för att ha en rasistisk agenda samt föra en rasistisk retorik.
Lady Dahmer

Fredrik

Så kan det absolut vara, då får du gärna förklara för mig hur en kan föra en rasistisk agenda utan att vara rasist? Hänger inte med där. PS. honom ska det vara i slutet där och inte han DS.

MVH Analfabet-Fredrik

Svar: Du det finns gott om information i flödet, jag är inte din privata frågelåda. Lamotte har fått samma kritik i över ett år nu, läs det.
Lady Dahmer

Jenny

Fredrik, nej det ska vara ett "han" där. "Som han har" är den fulla meningens innebörd vilket innebär att "han" är rätt.
Men vad snällt att du gick ifrån ämnet och rättade LD istället :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog