Idyllisk jul coming up
Vi är uppe i Delsbo just nu förresten. Det är snö här! Jag hatar visserligen snö. Älskar stockholmsslask och brun vinter. Men barnen ni vet. Barnen vill ha snö. Och snö på jul är ju också viktigt. Vi åker spark och bygger snögrottor (autocorrect ändrade snögrottor till "dö grottor". Känns som min telefon känner mig.). Med "vi" menar jag Oskar. Jag har ju fortfarande känningar av ryggskottet. (Men du som gav mig övningar via youtube, TACK! De räddade mig.) 

Sen ska jag inte hymla. Jag hade inte byggt några snögrottor även om jag var frisk i ryggen. Vem tror jag att jag lurar liksom? Team inomhus osv. 

Men vi förbereder oss inför jul. Alla kommer ju. Alla Oskars syskon med familjer. Massa kusiner till barnen. Massa idyll planeras. Jag har firar jul här sen 2003. Det blir år femton nu. Alltid på samma sätt. Jag är nostalgisk och konservativ. Jag vill ha familjetraditioner som återkommer. Sånt är tryggt för barn. Sånt jag hade lite av själv och sånt jag saknat. 

Jag förbereder mig även mentalt inför nya året. Mer konst ska skapas. Mer feminism. Försöka börja planera och strukturera upp den där boken jag vill skriva åt min dotter och alla andra unga kvinno. Mer bloggande. Ta instagram högre. Podda mer. Och sånt ni vet. 

(null)

A

Hej Natasha/Lady Dahmer!
Jag är en nybliven feminist skulle jag säga, även om jag kallat mig feminist så länge jag vetat om vad det är (trodde jag visste, men vet nu att de e så mkt mer). Det här året har varit mycket, mycket omtumlande för mig när jag började läsa feministisk litteratur och samtidigt lyssna på Penntricken med dig o Cicci, med alla dessa sanningar som plötsligt uppenbarade sig. Hela mitt liv har känts som en lögn.

I alla fall, julen, eller högtider med familjen där jag inte omringas med mina feministiska vänner är plötsligt inte lika trygg längre. De har en annan syn och jag har bråkat med ett fler av dem under året. Nu har jag också en vad jag kallar "modern family" med mor och farföräldrar och morbröder som inte är mina egna. Ofta orkar jag inte hålla uppe min feministiska sida tillsammans med dom och lägger då ner, fast jag på insidan kokar emellanåt. Jag har även tre småsyskon där den äldsta lillasystern är 4 år. Jag vill lära henne (o syskonbröderna) att hon inte behöver vara fin o prinsessa o all den där skiten. Hur ska jag orka? Hur gör du? Eller nån annan? Kanske något att prata om i en podd?

Snälla skriv en bok! Jag lovar dig, jag kommer köpa den, till mig o alla ja känner! O tack för en bra podd.

Tobias Lindkvist

God jul! Och hälsa Hälsingland, är själv uppvuxen inte så långt från Delsbo. 😊

Hanna

Det låter underbart härligt med snö! Här är det plusgrader så den snö som kom håller på och töar bort. Jag hoppas på att det ska vända lagom till jul.

http://hannafialotta.blogg.se

CaptainAskew

Ser fram emot 2018 ala LD! ❤

Ellie, om mig och min mitt-i-livet-kris

God jul, ser fram emot nästa år, saknar penntricket!

Maria

Men alltså jajaja! Vill ha din bok nu! God jul!

Linnea

God jul och gott nytt år ❄️🎁🎄⛄️🎉

Ida

GOD JUL!!! :-D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog